Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2007

Στις 5 Μαρτίου η Διοικούσα στη Λιβαδειά

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά. Η τελετή θα λάβει, ως φαίνεται, πανηγυρικό χαρακτήρα, και, από την άποψη αυτή, έχει σημασία ποιοι θα κληθούν, ποιοι θα μιλήσουν και τι θα πουν.
Ασφαλώς η Διοικούσα θα έχει λόγο και για την χωροθέτηση της πανεπιστημιούπολης της Λιβαδειάς οπότε προβλέπεται "τρέξιμο" στα χωράφια και τους... λόφους που περιβάλλουν την πόλη.
Αυτή καθαυτήν η χωροθέτηση του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, και το απολύτως συνδεόμενο μαζί της Νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, αποτελεί το πεδίο όπου θα συγκρουστούν τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα με διαιτητή τον δήμαρχο Δημήτρη Τσιφή. Κι αν ο δήμαρχος δηλώνει, δίκην δημοσιογράφου που δεν υπήρξε άλλωστε ποτέ, ότι έχει πληροφορίες πως το παράρτημα της Λιβαδειάς "θα πάει ακόμα καλύτερα" σημαίνει ότι θα ιδρυθεί και δεύτερο τμήμα, πράγμα που με τη σειρά του υπαινίσσεται ότι η μάχη θα είναι λυσσαλέα, καθώς το τίμημα για τον νικητή θα είναι πολύ υψηλότερο.
Στην ουσία ο δήμαρχος Λιβαδειάς Δ. Τσιφής έχει, όπως ο Ηρακλής, δύο δρόμους επιλογής: ή θα επηρεαστεί από τους συμβούλους του και θα συμβιβαστεί με τα... γνωστά συμφέροντα και τα παπαγαλάκια τους ή θα αποφασίσει ο ίδιος οπότε, εγνωσμένης της εντιμότητας του ανδρός, θα αποφασίσει προς το συμφέρον της πόλης...
Το θέμα είναι τεράστιο και θα επανέλθουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: