Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2007

Το μυστικό και οι υποψήφιοι της Νέας Δημoκρατίας

Υπάρχει ένα μυστικό στον νομό Βοιωτίας, που δεν είναι και τόσο πια μυστικό. Με βάση τον νέο εκλογικό νόμο και εάν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εθνικές εκλογές τότε πιθανότατα θα πάρει 3 έδρες στον νομό Βοιωτίας. Το ίδιο θα συμβεί φυσικά αντιστοίχως και με το ΠΑΣΟΚ.
Τούτου δοθέντος, όλο και περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία εκδηλώνουν επισήμως ή ανεπισήμως την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επόμενες εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν το πολύ σε ένα χρόνο.
Οι ζυμώσεις και οι διεργασίες είναι εντονότερες στην παλαιά επαρχία Λιβαδειάς, που έχει μείνει χωρίς κυβερνητική αντιπροσώπευση στην παρούσα Βουλή. Οι υποψήφιοι-φευ- είναι πολλοί και οι θέσεις μόνο τρεις.
Ηδη κάποια ονόματα ακούστηκαν μετά και από δημοσίευμα κυβερνητικής αθηναϊκής εφημερίδας και αφορούν σε ένα νέο όνομα-νομαρχιακό σύμβουλο και τους λοιπούς γνωστούς πολλαπλώς αποτυχόντες των προηγούμενων εκλογών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Ασφαλώς, οι μόνοι βέβαιοι για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. είναι οι δύο σημερινοί βουλευτές Βοιωτίας, ο Ευ. Μπασιάκος και ο Μιχάλης Γιαννάκης. Και εδώ βρίσκεται ένα ακόμη ζήτημα: όπως είναι σύνηθες στα κόμματα εξουσίας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, που θα έχει σημαντικό λόγο στη κατάρτιση του ψηφοδελτίου, θα προσπαθήσει να τοποθετήσει ως υποψηφίους "φίλιους", προς τον Μ. Γιαννάκη, πολιτευτές ώστε να εξασφαλίσει την πρωτιά και ενδεχομένως τη συνέχεια της υπουργικής του θητείας.
Ολα αυτά δεν λένε πολλά, όμως φωτίζουν λίγο το σκηνικό, για τη Νέα Δημοκρατία. Με ονόματα και με την προσφορά τους στη Βοιωτία θα ασχοληθούμε τις επόμενες ημέρες.
Και μετά θα έρθει η σειρά του ΠΑΣΟΚ, όπου παρατηρείται επανάκαμψη Αποστολίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: