Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2007

Η μικρή ΔΕΗ

Δεν συμμετείχε τελικά η Μυτιληναίος στον διαγωνισμό της ΔΕΣΜΗΕ, όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει. Η αξιολόγηση των 4 τελικά προσφορών θα έχει ολοκληρωθεί περί τα μέσα Απριλίου.
Εν τω μεταξύ πληροφορίες φέρουν και τον όμιλο Βαρδινογιάννη να κατασκευάζει σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην Κορινθία, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του διαγωνισμού της ΔΕΣΜΗΕ. Η διαρροή τέτοιων εκτιμήσεων σημαίνει ότι πιθανότατα η εταιρεία που θα επιλεγεί από τον διαγωνισμό της ΔΕΣΜΗΕ δεν θα είναι η Κόρινθος Power. Εάν και αυτό επιβεβαιωθεί τότε όποια εταιρεία κερδίσει τον διαγωνισμό θα κατασκευάσει τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στη Βοιωτία. Υπενθυμίζουμε ότι οι υπόλοιπες εταιρείες και πιθανές νικήτριες του διαγωνισμού είναι η ΕNELCO (ENEL ΚΑΙ Κοπελούζος) με χωροθέτηση στον Αγιο Βλάσιο Χαιρωνείας, η ΗΡΩΝ της ΤΕΡΝΑ στον Αγιο Νεκτάριο και η κοινοπραξία Ελληνική Τεχνοδομική-Βιοχάλκο-Edison στη Θίσβη, δίπλα στις εγκαταστάσεις Στασινόπουλου.
Η αποχή της Μυτιληναίος από τον διαγωνισμό της ΔΕΣΜΗΕ αποδίδεται σε δυσαρέσκεια του ομίλου εναντίον της κυβέρνησης ενώ άλλοι κάνουν λόγο για εξαγορά των αδειών της εταιρείας από την γιγαντιαία ισπανική ENDESA.
Σε όλες τις περιπτώσεις η Βοιωτία αναδεικνύεται σε ενεργειακό κόμβο της Νότιας Ελλάδας, γεγονός με μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ροή των επενδύσεων και στον τρόπο ανάπτυξης της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: