Πέμπτη 22 Μαρτίου 2007

Παγκόσμια ημέρα ποίησης 2

Γιορτάστηκε στη Λιβαδειά η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με μια εξαιρετική εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Εγγονόπουλου. Στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας συνέρρευσε κόσμος πολύς, που με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε τις απαγγελίες αλλά και τις εισηγήσεις για το έργο του σπουδαίου υπερρεαλιστή ποιητή και εικαστικού, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, με το "Μπολιβάρ" σημάδεψε τους προχωρημένους μιας ολόκληρης γενιάς.

Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση της Ομάδας Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς και του 2ου Λυκείου και η επιτυχία της μια απόδειξη ότι στην τέχνη δεν υπάρχουν "δύσκολα θέματα".
Να σημειώσουμε την παρουσία του γνωστού συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Τόγια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, αλλά "Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας", η οποία υπάγεται στο ΥΠΕΠΘ και δεν έχει καμία σχέση με το Δήμο Λιβαδειάς

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους Μαθητές που απήγγειλαν ποίηση Εγγονόπουλου. Ειδικά οι απαγγελία του ποιημάτος "Αρκεσίλας" αλλά και των λοιπών έργων του μεγάλου υπερρεαλιστή συγκίνησαν το κοινό, του οποίου η μαζική προσέλευση ήταν επαινητέα.