Τρίτη 6 Μαρτίου 2007

Ξεκάθαρο όχι Σκαλκέα


Μόνο πανηγυρική δεν ήταν, εν τέλει, η πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά. Λάθη στην ώρα προσέλευσης των επισήμων, ελλιπής οργάνωση, ηχηρές απουσίες και πλήρης αδιαφορία των πολιτών της Λιβαδειάς είναι μερικές μόνο από τις δυσλειτουργίες που σημάδεψαν την πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας στη Λιβαδειά.

Σαφής, σοβαρός και ουσιαστικός ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γρηγόρης Σκαλκέας (φωτό) απέκλεισε, για το ορατό μέλλον, την ίδρυση δεύτερου πανεπιστημιακού τμήματος στη Λιβαδειά, παραπέμποντας στο υπουργείο Παιδείας και υπενθυμίζοντας το κτιριακό πρόβλημα.

Από την άλλη πλευρά, οι Βοιωτοί αιρετοί αναλώθηκαν στις συνήθεις υποσχέσεις και ευχολόγια για "σύμμετρη ανάπτυξη" του Πανεπιστημίου.
Και, φυσικά, επικαλέστηκαν, για μια ακόμη φορά, την "πίεση" που θα ασκήσουν "με όλες τους τις δυνάμεις" ώστε να προχωρήσει η υπόθεση της ίδρυσης νέου τμήματος στη Λιβαδειά. Τα ίδια δηλαδή που λέγονται κάθε φορά, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα πραγματικής παρέμβασης.

Στα highlight της συνεδρίασης η δήλωση του δημάρχου Λιβαδειάς Δ. Τσιφή ότι ο Δήμος είναι έτοιμος όχι μόνο να χωροθετήσει αλλά και να κατασκευάσει το παράρτημα του Πανεπιστημίου με δικά του έξοδα, λησμονώντας ότι υπάρχουν εργαζόμενοι 5 και 6 μήνες απλήρωτοι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το site.
Για το θέμα του post θεωρώ ότι σωστά ο Γρηγόριος Σκαλκέας αρνήθηκε την ίδρυση νέου τμήματος στη Λιβαδειά. Ακόμη σωστότερα θα ήταν τα πράγματα αν το υπουργείο Παιδείας ξεκαθάριζε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον ο κατακερματισμός των πανεπιστημίων, που απαξιώνει ακόμα περισσότερο την ήδη απαξιωμένη Τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα.
Δεν έχω κάτι εναντίον της Λιβαδειάς, γενικά μιλάω.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βοιωτέ. Το έχω πολύ μεγάλη απορία εδώ και 4,5 χρόνια και δεν έχω ενημερωθεί ούτε εγώ ούτε οι Συμπολήτες μου Λιβαδείτες. Αν θυμάμαι καλά, επι δημαρχίας Παλαιολόγου (προσ το τέλος της θητείας του) έγινε ένας πανηγηρικός διαγώνισμός για την ανέγερση του δημοτικού μεγάρου. Μόνο ο διαγωνισμός κόστισε ένα κάρο χρήματα μαζί και με το Α' βραβείο. Ο χώρος ανέγερσης θα ήταν το τωρινό Πανεπιστήμιο. Γιατί σπαταλιθήκανε τόσα λεφτά για το τίποτα; Θα ανεγερθεί δημαρχιακό μέγαρο; Απάντηση υπήρξε και μου διαφέυγει;
Αν μπορείς σε παρακαλώ γράψε ένα post για το θέμα αυτό.

βοιωτός είπε...

Φίλε Νίκο, η επιθυμία σας διαταγή.
Αναμείνατε ολίγες ημέρες.