Κυριακή 11 Μαρτίου 2007

Ξανά, ξανά στον Αγιο Θωμά...

Διάβασα με ενδιαφέρον τα σχόλια στο ποστ για τις ιστοσελίδες του Α. Θωμά και τις πληροφορίες που παραθέτει -ανώνυμα- ο φίλος "εργολάβος". Δεν έχω πρόθεση να αμφισβητήσω τα λεγόμενά του, όμως έχω τη γνώμη ότι λίγη επιπλέον πίεση δεν έβλαψε ποτέ την εξουσία. Γι' αυτό παραθέτω αυτούσιο το κείμενο που μου εστάλη από τα παιδιά στον Αγιο Θωμά με την ελπίδα σε λίγες μέρες να δω ένα σχόλιο, κάτω από αυτό το ποστ, του τύπου: "Σβήστο ρε, μπήκαν οι μπουλντόζες, λέμε".
Το κείμενο έχει ως εξής:

Πρόβλημα με τον περιφερειακό δρόμο Αγίου Θωμά
"Κάθε Παρασκευή και Κυριακή αν βρεθεί κανείς στον κεντρικό δρόμο του χωριού μας, του Αγίου Θωμά, θα νομίσει ότι βρίσκεται στην εθνική οδό. Οι νταλίκες σχηματίζουν ουρά και θέλουν μισή ώρα μανούβρες η κάθε μία για να διασχίσουν τον δρόμο. Μικρά παιδιά παίζουν, γέροι με τα μπαστούνια τους κατεβαίνουν στα καφενεία. Το ότι δεν υπάρχει ακόμη θύμα είναι θαύμα. Ο νομάρχης είναι όλο υποσχέσεις. Στο κανάλι κοντά στον Ασωπό τοποθετήθηκε το βράδυ πριν τις εκλογές η ταμπέλα, αλλά μέχρι σήμερα μπουλντόζα δεν έχει φανεί. Περιμένουμε...περιμένουμε... περιμένουμε...".

Και περιμένω και εγώ...

Παραθέτω ακόμα μια ωραία φωτογραφία που μου έστειλαν με τη δική τους λεζάντα.

" Σας στέλνουμε μια φωτογραφία που απεικονίζει την διείσδυση της τεχνολογίας... στον Άγιο Θωμά. Συγγνώμη, στον ελλαδικό χώρο ήθελα να πω".

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάπως φουσκωμένα αυτά που παρουσιάζετε για τον Άγιο Θωμά.
Μήπως έλκετε την καταγωγή σας από εκεί;
Και στο κάτω κάτω, τα περισσότερα δικά σας σχόλια αφορούν τη Λειβαδιά. Γιατί δεν ασχολείστε με τα χωριά της Λειβαδιάς;
Μην με παρεξηγήσετε, αλλά νέα παράγουν και τα χωριά της επαρχίας μας. Και προβλήματα έχουν, μεγάλα μάλιστα. Για ρωτήστε στα χωριά του Ορχομενού. Ελάτε στον Αγιο Δημήτρη να δείτε προβλήματα. Θα επανέλθω.
---------------------------------
Ποτέ δεν μου άρεσε η ηρωποίηση ατόμων.

βοιωτός είπε...

Φίλτατε Αρίστο,
φτιάξτε κι εσείς ένα agios.dimitrios.blog να προβάλλουμε εσάς.
Θα χαρώ πολύ να επανέλθεις, και με τις ειδήσεις που υπονοείς.

Ανώνυμος είπε...

Αρίστο άρχοντα. Αμα η ζήλεια ήταν ψώρα θα γέμιζε όλη η χώρα.
--------------------------------
Να σου πω εγώ τι να πεις Αρίστο μου. Να πεις για το Δήμο, που πέρνεις τηλέφωνο την υπηρεσία ύδρευσης, σε γράφουνε κανονικά. Να πεις για τις τουαλέτες του σχολείου Αρίστο, αν τηρούν τις συνθήκες υγιεινής. Να πεις για τα γήπεδα στον Αγιο Σπυρίδωνα, που άμα πας να μπεις για να τρέξεις θα σε δαγκώσει ο υπέυθυνος. Να πεις για το τοπικό συμβούλιο, που αμφιβάλω αν γνωρίζεις από ποια άτομα απαρτίζεται, όπως και εγώ το ίδιο. Αυτά να πεις Αρίστο και να μην ασχολείσαι με τους άλλους. Κοίτα τον τόπο σου...να σε κοιτάξει και αυτός.

Ανώνυμος είπε...

Τραγικό Θάνατο βρήκε ό Χρήστος Θεοδώρου 79 ετών, στον Αγιο Θωμά, όταν ανατράπηκε το γεωργικό μηχάνημα στο οποίο επέβαινε. Χρημάτισε για μια τετραετία Πρόεδρος της Κοινότητας.

βοιωτός είπε...

Λουκρητία,
οι πληροφορίες σου είναι εξαιρετικές. Αν θες γίνε πιο συγκεκριμένη έστω και μέσω π.μ.

Αγιε Θωμά, ευχαριστώ κα πάλι για την είδηση.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα. εντάξει συληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος...Εμάς στη Λειβαδιά, τι μας ενδιαφέρει ο Θάνατος ενός 80αρη και μας το μοστράρετε. Για να μας ανεβάσετε τη διάθεση;

βοιωτός είπε...

Αρίστο μην εξάπτεσαι...

Κάθε δυστύχημα είναι είδηση. Εάν μάλιστα πρόκειται για θάνατο δημοσίου προσώπου το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα συνέβη κάτι απίστευτο. Λάβαμε mail από τη Νομαρχία, που αναφέρει πως το έργο βρίσκεται στη φάση εξεύρεσης πόρων για την πληρωμή των απαλλωτριώσεων.
==================================
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουμε απάντηση.
===================================
Βοιωτέ, ευχαριστούμε θερμά για τη δημοσίευση του post. Πρέπει κάποιοι εκεί να σας διαβάζουν...

Ανώνυμος είπε...

Η νομαρχία σας φταίει, άμα οι τοπικοί σας άρχοντες δεν είναι ικανοί να τρέξουν και να ενδιαφερθούν. Δεν ξέρετε ότι τα γρανάζια είναι σκουριασμένα και θέλουν ΠΟΛΥ ΛΑΔΙ για να αρχίσουν να γυρίζουν;

βοιωτός είπε...

Αγιε Θωμά,

βάλτε το στη σελίδα σας να το βάλουμε μετά κι εμείς.
Και μην σταματήσετε να πιέζετε. Μια απάντηση δεν λέει τίποτα και σαφώς λιγότερα από ένα ωραίο περιφερειακό.

Οράτιε, θέλεις κάτι να πεις και δεν το εκφράζεις σωστά; Ή απλώς προβοκάρεις;


Ο Αρίστος τι λέει τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα τα περί προβοκάτσιας.
Μιλάω καθαρά και ξάστερα. Αν ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ το ΜΠΑΧΤΣΙΣΙ, ΜΗΝ περιμένουν να δουν περιφερειακό. Ο πόλεμος των εργολάβων μαίνεται.
Οσο για τις εκφράσεις μου...μέχρι και η γιαγιά μου άμα της μιλήσω και της πω για ...φακελάκι στο γιατρό της, θα καταλάβει. Οπως και ο οφθαλμίατρος που τη χειρούργησε από καταράκτη.
->>> Αν είσαι fun της Νομαρχίας, δεν χρειάζεται και να εξάπτεσαι<<<-

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Οράτιε (Ναμοιάζεις άραγε του Ρωμαίου;), αν αυτό το δικτυακό ημερολόγιο είχε άμεση σχέση με τη Νομαρχία, σίγουρα θα είχε βάλει moderation (εμφάνιση σχολίων κατόπιν έγγρισης διαχειριστή blog).
Δεν το κάνει όμως. Αφήνει εμένα, εσένα, τον καθένα να καταγράφει ελεύθερα τα πιστεύω του. Και που είσαι, ζούμε σε χώρα δημοκρατική. Για όσους έχουν βγει και πιο έξω, ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Δεν μπορείς να απαγορέψεις τις κρίσεις των άλλων.
Αν έχεις επιχειρήματα, 'ρίχτα στο τραπέζι' και δέξου την κριτική που και εσύ κάνεις.
==================================