Κυριακή 1 Απριλίου 2007

Δημοσκόπηση στη Βοιωτία

Τηλεφωνική δημοσκόπηση διενεργεί τις τελευταίες μέρες στη Βοιωτία μεγάλη αθηναϊκή εταιρεία ερευνών. Σύμφωνα με τις ενδείξεις το ζητούμενο του γκάλοπ είναι ποιοι θα πλαισιώσουν τον Βασίλη Τόγια στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και από την άποψη αυτή το πιθανότερο είναι η δημοσκόπηση να έχει παραγγελθεί (και πληρωθεί) από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δημοσκόπηση και η χρονική συγκυρία στην οποία πραγματοποιείται υποδεικνύουν την επιτάχυνση του πολιτικού χρόνου λόγω της "ομολογιακής" εμπλοκής και σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής περιόδου πιθανότατα πολύ μακράς, χωρίς όμως πλέον να αποκλείεται να είναι και πολύ πιο βραχεία από όσο διακηρύσσεται από κυβερνητικούς κύκλους.

Είναι γνωστό ότι οι τάσεις και οι προτιμήσεις της κοινής γνώμης, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από δημοσκοπήσεις, αποτελούν ένα πολιτικό εργαλείο που υπολογίζεται ιδιαίτερα από τη Χαριλάου Τρικούπη, όπως και από τη Ρηγίλλης, γεγονός αναμενόμενο σε μια εποχή που η πολιτική έχει σχεδόν εκφυλιστεί σε προτάσεις "έντιμης διαχείρισης".

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι υποψήφιοι για... υποψήφιοι βουλευτές εντείνουν τις προσπάθειές τους εξαντλώντας κάθε προσωπική ή και πρώην θεσμική πρόσβασή τους ώστε να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στον ανελέητο εσωκομματικό ανταγωνισμό. Ετσι σήμερα νέο δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας φέρει ως πιθανότερους υποψηφίους στο ΠΑΣΟΚ για τη Βοιωτία την κ. Τσόνογλου, τον Γ. Αγραφιώτη και τον Ακη Βαγιάκο, τους οποίους και η viotia έχει υποδείξει σε παλαιότερα δημοσιεύματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: