Κυριακή 1 Απριλίου 2007

Προσλήψεις από Δήμους

Λίγες μέρες μετά το Πάσχα θα προκηρυχθούν οι περίπου 10.000 θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης στους Δήμους και της Κοινότητες όλης της χώρας, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθ. Νάκος, και αναμφίβολα μερικές από αυτές θα αντιστοιχούν στους ΟΤΑ της Βοιωτίας.
Ετσι, επ' ευκαιρία και των εορτών του Πάσχα προτείνεται να καλλιεργήσετε τις σχέσεις σας με τους τοπικούς άρχοντες. Για εσάς, για τους συγγενείς σας, για τους φίλους σας...

Εν τω μεταξύ, ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Νάκου, υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στη συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού τόνισε ότι με τον Νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων δίδεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ να προωθήσουν τον πολιτισμό καθώς σχετικές δράσεις χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Θησέας.


Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι οι Δήμοι έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιβάλουν τέλος (φόρο δηλαδή) ανταποδοτικού χαρακτήρα, που επισήμως ονομάζεται "πολιτισμικό τέλος", και σημείωσε ότι ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός για τη δημιουργία πολιτιστικών κέντρων, μουσείων, κινηματογράφων και θεάτρων από τις δημοτικές αρχές.
Ιδού λοιπόν νέο πεδίο δόξης λαμπρόν για ρέκτες δημάρχους
...

5 σχόλια:

nkalomiris είπε...

Καταλάβαμε. ΝΕΑ ΔΕΤΕΛ, ΝΕΟΣ Δ.Ρ.Σ., ΝΕΑ ΔΕΠΑΛ, ΝΕΑ ΤΣΕΠΗ, ΝΕΕΣ ΤΡΥΠΕΣ.
Κύριε Τσιφή, μην επιτρέψεις άλλη σπατάλη!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και μιλούσαμε για ταπεινά και σεμνά. Ε ρε, αυτό είναι ρεβανσισμός.

βοιωτός είπε...

Τροφώνιε,
αυτό είναι ακριβώς το πνεύμα μου.
Ο επιδοτούμενος πολιτισμός διαστρέφει κάθε έννοια καλλιτεχνικής ελευθερίας με απροσδιόριστες αλλά σίγουρα επαχθείς (και οικονομικά) συνέπειες.
Από την άλλη υπάρχει
και η κωμική πλευρά του θέματος ιδίως όταν διαβάζεις στο τοπικό Τύπο ότι το Δημοτικό Θέατρο της Ανω Ραχούλας ανέβασε μια εκπληκτική παράσταση του αριστουργήματος του Θανάση Τρεχαγύρευε (φίλου του δημάρχου) "Οι ρεματιές θα ανθίσουν και του χρόνου"

βοιωτός είπε...

Δείμε,
καλώς ήρθες.
Συγχαρητήρια, έχεις ένα καταπληκτικό μπλογκ.
Λοιπόν, ίσως γνωρίζεις ότι στην περίπτωση των ΟΤΑ η διαφθορά είναι υπεράνω κομμάτων. Φυσικά, οι έχοντες την εξουσία έχουν και μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα αλλά οι υπόλοιποι δεν μιλούν γιατί ελπίζουν ότι κάποτε θα έρθει η σειρά τους.
Οι καταστροφές που προκαλούνται από την εκετεταμένη πελατειακή πρακτική και αντίληψη των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι τεράστιες ιδιαίτερα στο περιβάλλον αλλά και στον τρόπο που προσλαμβάνουν οι νέοι άνθρωποι την πολιτική διαπάλη.
Στην πραγματικότητα δεν τίθεται θέμα ρεβανσισμού αλλά διαχωρισμού σε διεφθαρμένες ελίτ και υπηκόους- πελάτες, ο οποίος εκτός από κατάργηση στην πράξη της δημοκρατίας ακυρώνει και όποια αναπτυξιακή προσπάθεια στον οικονομικό αλλά και στον πολιτισμικό τομέα.

βοιωτός είπε...

Δείμε,

φόβος είναι η επιθυμία