Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

Το έγκλημα της οδού Λάππα 2

Το έγκλημα ολοκληρώθηκε. Οπως φαίνεται στη φωτογραφία έκοψαν το αγκωνάρι της γέφυρας στην Ιω. Λάππα, πιθανότατα για να κάνουν έργα αντιστήριξης του μπαλκονιού. Μετά, αφού από ατζαμοσύνη κατέστρεψαν το αγκωνάρι, που είναι φανερό ότι είναι μικρότερο από το άνοιγμα της γέφυρας κάλυψαν το κενό με τι νομίζετε; Με μπετόν (ό,τι πιο κιτς, περάστε μια βόλτα) και μάλιστα έτσι καλουπωμένο που φαίνεται σαν αγκωνάρι. Για να κοροϊδέψουν κάποιους αφελείς.

Κι όλα αυτά στο κέντρο της Λιβαδειάς, στην οδό Ιωάννου Λάππα. Κι όλα αυτά δεν τα βλέπει κανείς: ούτε η νομαρχία ούτε η πολεοδομία ούτε ο Δήμος ούτε η αστυνομία.
Περίεργο δεν είναι;

ΥΓ1: Φέρτε πίσω τα αγκωνάρια. Αμφιβάλλετε ότι κάποιο λαμόγιο πήρε την υπέροχη πέτρα για το εξοχικό του;
ΥΓ2: Δεν είναι μικρό θέμα, όπως ίσως πουν μερικοί. Αυτές οι γέφυρες μαζί με μερικά άλλα είναι η κληρονομιά μας. Δεν είναι σπουδαία αλλά αυτή είναι και οφείλουμε να την διατηρήσουμε. Αφήστε που το όλο ζήτημα δείχνει νοοτροπία απαράδεκτη εκ μέρους των δημοσίων αρχών.

http://viotia.blogspot.com/2007/04/blog-post_2534.html


5 σχόλια:

nkalomiris είπε...

Το σχόλιο μου τότε το έβγαλες άστοχο τότε. Μίλαγες για γραμμάτια...

...τσιμέντο να γίνει!


Πόσο πολύ θα ανέβαζε τον προϋπολογισμό της ανακατασκευής η λάξευση ενός λίθου; Άστα βράστα.
Παραπάνω (προς πηγές) γίνονται χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

Να λέμε πάλι καλά που δεν έχουν σκεπάσει το ποτάμι να το κάνουν δρόμο, όπως τα ποτάμια και τα ρέματα της Αθήνας...

(Ωχ, ιδέες τους βάζω...)

βοιωτός είπε...

Τούτο μόνο: έχουν αποθρασυνθεί, γιατί δεν μιλάει κανείς. Και φυσικά δεν τιμωρείται κανείς.

nkalomiris είπε...

Μέτοικε, Αυτό που σου ήρθε σαν ιδέα σήμερα, ήταν στα σχέδια των δημοτικών αρχών πριν τον Παλαιολόγο. Ακριβώς δεν γνωρίζω να σου πώ ποιος ήταν ο δήμαρχος αυτός. Βοιωτέ αν θέλεις μπορείς να το ψάξεις. Οδός Έρκυνας θα λεγόταν κιόλας. Εδώ ο άλλος έκανε και όνειρα ότι θα έβαζε και το φορτηγό του από την πλευρά του ποταμού σήμερα, δρόμου τότε.

βοιωτός είπε...

Τροφώνιε,
Την γνωρίζω την ιδέα, όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήταν άλλες εποχές τότε.
Η πλάκα είναι ότι ο Τζαμτζής, ο αντιδήμαρχος Λεβαδέων, εξελέγη γραμματέας του "Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια". Αραγε ο Ταμήλος, ο πρόεδρος και δήμαρχος Τρικάλων, γνωρίζει πώς συμπεριφέρονται στην Ερκυνα οι εδώ δημοτικοί άρχοντες;
Το θέμα της Ερκυνας είναι τεράστιο και κρύβει πολλά μυστικά. Θα επανέλθουμε. Οχι μόνο στη Λάππα αλλά και στους Μύλους και πιο πάνω και πιο κάτω...