Τετάρτη 9 Μαΐου 2007

Οι υποψήφιοι... υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

Γράφαμε σε προηγούμενο σημείωμα ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν υποψηφιότητα ώστε να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εθνικές εκλογές.
http://viotia.blogspot.com/2007/05/blog-post_04.html
Η αποχώρηση από την ενεργό πολιτική του Αλέκου Ακριβάκη αφήνει οπωσδήποτε ένα δυσαναπλήρωτο κενό αλλά, όπως φαίνεται, αποδεσμεύει και φιλοδοξίες που
η επιβλητική του παρουσία δεν είχε αφήσει να εκδηλωθούν στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ιδού τα ονόματα με αλφαβητική σειρά:
Αρια Αγάτσα, Μίμης Αγγέλου, Γιώργος Αγραφιώτης, Λουκάς Αποστολίδης, Ακης Βαγιάκος, Ευάγγελος Γεωργίου, Κωνσταντίνος Γκιζίμης, Ευαγγελία Γρανιτσιώτη, Ανάστάσιος Καμούτσης, Αθανάσιος Καπούλας, Μιχαήλ Κωνσταντίνου, Ελισαίος Μαμμής, Γεώργιος Μουλκιώτης, Νικόλαος Τρικαλίτης, Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη, Βικτωρία Χατζήνα- Τσακίρη και Γεώργιος Ψυχογιός.

Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους... υποψηφίους δεν έχουν ασφαλώς καμία τύχη να επιλεγούν για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία και η κατάθεση της πρόθεσής τους να διεκδικήσουν μια θέση εντάσσεται σε αυτό που στην πολιτική αποκαλείται "να παίξω ρόλο".
Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που έχουν σοβαρές πιθανότητες να πλαισιώσουν τον Βασίλη τον Τόγια και μ' αυτούς θα ασχοληθούμε.


Η Βάσω Τσόνογλου-Βυλλιώτη φέρεται ως φαβορί για την κατάληψη μιας των 6 θέσεων. Η κ. Τσόνογλου θεωρεί, δικαίως κατά πολλούς, ότι με βάση την κομματική επετηρίδα είναι η σειρά της καθώς "αν όχι τώρα τότε πότε;". Παραμένει δημοφιλής, έχει τη στήριξη ισχυρών παραγόντων και αξιόλογη θητεία στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.
Η Αρια Αγάτσα, αθλητικογράφος, νέα και φιλόδοξη, έχει επίσης θετική πορεία στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Η υποψηφιότητά της συναντά την κάθετη αντίδραση κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία και από την άποψη αυτή τίποτε δεν είναι βέβαιο. Στην, πολύ πιθανή σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, περίπτωση που επιλεγεί ενδιαφέρον θα έχει η "μάχη" της με την κ. Τσόνογλου καθώς "οι γυναίκες είναι πολλές φορές πιο σκληρές από τους άνδρες".
Ο Γεώργιος Μουλκιώτης, επίσης από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, είναι ένα καταξιωμένο στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ, σοβαρός, μετρημένος και αξιοπρεπής. Φαίνεται καλή λύση για την επαρχία Θηβών.
Στην παλαιά επαρχία Λιβαδειάς τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.
Ο Βασίλης Τόγιας θα είναι φυσικά εκ νέου υποψήφιος οπότε η συζήτηση αφορά δύο θέσεις.
Ο Λουκάς Αποστολίδης, όπως έχουμε σημειώσει και αλλού,(
http://viotia.blogspot.com/2007/04/blog-post_17.html) επανακάμπτει και δομεί εκ νέου κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες που είχαν ατονήσει κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.
Ο Γιώργος ο Αγραφιώτης έχει κάνει σημαντική δουλειά υποδομής σε ολόκληρο τον νομό τα τελευταία 2 χρόνια και φαίνεται να έχει ισχυρές προσβάσεις στον στενό κύκλο του Παπανδρέου. Επιπλέον κατέχει ειδικές γνώσεις κυρίως σε θέματα ενέργειας, δηλαδή το κεντρικό πολιτικό ζήτημα για τη Βοιωτία αυτή τη στιγμή.

Ως "μπαλαντέρ" ακούγεται και το όνομα του Ακη του Βαγιάκου, ενός νέου πολιτικού, με δυνατότητες και φιλοδοξίες.

Προς άρσιν παρεξηγήσεων, δεν ισχυριζόμαστε ότι αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εκλογές. Απλώς, λέμε ότι, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, οι 6 (Τσόνογλου, Αγάτσα, Μουλκιώτης, Αποστολίδης, Αγραφιώτης και Βαγιάκος) έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν μία εκ των 5 θέσεων στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Αλλωστε το τελικό λόγο θα έχει ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος είναι γνωστό ότι εκπλήσσει συχνά σε ζητήματα υποψηφιοτήτων.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οσα απο τα τουλαχιστον προβληθεντα ως φαβορι για την θεση εχουν αναπτυξει υπευθυνη επαγγελματικη και κοινωνικη δραση στη επαρχια Λιβαδειας? Εχουν ζησει, εχουν προσφερει πως γνωριζουν ιδιατερα προβληματα ? Ποσα απο τα παραπανω στελεχη καταξιωθηκαν στον επαγγελματικο τους χωρο και δεν αναδεικτυκαν ως αλλοι δουλοπαροικοι στα γραφεια των μεγαλοπολιτευτων Αθηνων? Συγνωμη δηλαδη ως τι/περι πραγματος προκειται/μας ηρθε ο αξιοτιμος κυριος Αποστολιδης ως ανθρωπος του αειμνηστου Γεννηματα το 1989 να πολιτευτει στη Βοιωτια ? Ως ποιος μας ερχεται παλι ο κυριος Αγραφιωτης, παλαιοκομματαρχης Ακη και κουμπαρος Μαριλιζας, εχει προσοντα το παιδι , και ο κυριος Τογιας να πολιτευθουν στη Λιβαδεια και στη Βοιωτια. Καλα ηταν κυριε Τογια ως αποτυχημενος πρωην διευθυντης ΕΥΔΑΠ και τελευταιος στη λιστα Β Αθηνων? Τη Λιβαδεια που την ξερατε? Tι αποτελει η Λιβαδεια Β και Γ επιλογη? Δεν σας χωρεσε κυριοι το πολιτικο χωνευτηρι της Α και Β Αθηνων ,δεν ειστε προσωρινα κρατικοδιαιτοi γιατι το Πασοκ δεν κυβερνα, με τι θρασος ερχεστε να διεκδικησετε ψηφο Βοιωτων. Απο τη Γλυφαδα και τη Καισαριανη ως εκπροσωποι νεοεκσυνχρονισμου και παλαιοπαπανδρεισμου. Το κριτηριο επιλογης του Πασοκ ειναι η απλα η μακρινη η κοντινη καταγωγη η και η αναδειξη προσωπων με τακτικη επαφη, με ιστορια και προσφορα μ με τη λαικη βαση, σε καθε περιφερεια. Δυστυχως ιδιατερα στην επαρχια Λειβαδιας, τουλαχιστον ο Ακριβακης και δικηγορησε στη Θηβα και απο ιστορικη οικογενεια με προσφορα στο τοπο καταγοταν, οι Αθηναιστες πολιτευομενοι εχουν γινει νομος απο την εποχη Αποστολιδη το 1989.Λιβαδεια μου αγαπημενη αναζητησε μια απο τις ριζες του κακου και σε αυτο το φαινομενο.Η αποκεντρωση μοιαζει πιο μακρινη για τη Λιβαδεια λογω κοντινης στην Αθηνα αποστασης αλλα μονο η καταδικη απο την κοινωνια της Λιβαδειας του φαινομενου του εισαγομενου κομματαρχη εξ Αθηνων που απλα περισσευει στις εκει διαδικασιες, θα μπορεσει να αναδειξει πραγματικη ισχυρη φυσιωγνομια που θα προσφερει πραγματικα. Και ειναι τεραστιες οι δυνατοτητες....ω καλη μου ενεργεια πχ.

Ανώνυμος είπε...

Profanos, diortoste me ean kano lathos Βοιωτε pou dimosieuses to arthro ta 2 xronia tou agrafioti pou exei gemisei ti leivadia me kartes esena sou arkoune????

βοιωτός είπε...

Φίλτατε medeon,
καλώς ήρθες. Ευχαριστώ που έγραψες ένα τόσο μακροσκελές, παρότι πικρό, άρθρο.
Είθισται, φίλτατε, όταν παρουσιάζεις υποψηφιότητες να ανφέρεις τα θετικά του προσώπου, το αντίθετο θα ήταν αγένεια ή πολιτκό παιχνίδι. Εμείς απέχουμε και από τα δύο.
Στην ουσία όσων λέγεις: πολλές οι αλήθειες και μερικές υπερβολές. Δεν διανοούμαι ότι υπάρχει οποιουδήποτε τύπου περιορισμός ώστε να είσαι υποψήφιος κάποιου κόμματος.
Δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να έχει ζήσει όλη σου τη ζωή στη Βοιωτία για να θέσεις υποψηφιότητα στη Βοιωτία. Ομως κρίνεσαι και για το παρελθόν σου στις κάλπες.
Οσον αφορά τα φαβορί κανένας εκλογικός μηχανισμός δεν ξεκινά από το μηδέν. Τι φαντάζεσαι εσύ δηλαδή; Οτι ο Γ. Παπανδρέου θα επιλέξει έναν άγνωστο αγρότη, αγωνιστή του κόμματος και θα τον χρίσει υποψήφιο με κίνδυνο να χάσει ψήφους το ΠΑΣΟΚ; Δεν θα το κάνει, κι αν το κάνει γιατί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αρέσκεται σε τέτοιου είδους εκπλήξεις, θα το κάνει για έναν. Οι υπόλοιποι θα είναι από τη δεξαμενή των στελεχών του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας, από το υπάρχον πολιτκό προσωπικό.
Ετσι λοιπόν από πληροφορίες και εκτιμήσεις φαίνεται ότι κάποιοι από τους αναφερόμενους στα "φαβορί" θα είναι στη λίστα του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.
ΥΓ: Διακρίνεται στο άρθρο σου εκ των συμφραζομένων κάποια ειδική συμπάθεια προς συγκεκριμένους υποψηφίους. Εάν είναι έτσι, μπορείς ελεύθερα να τους υποστηρίξεις και με ονομαστικά. Ελεύθερη συζήτηση κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητε Βοιωτε
Δεν ξερω το μορφωτικο σου επιπεδο, υποθετο οτι ειναι καλο.
Ξεκιναω απο το τελευταιο , στον Ακριβακη πιθανως αναφερεσαι. Δεν υπαρχει καμια ιδιαιτερη συμπαθεια, το παραδειγμα ειναι απλως προς υποστηριξη της αποψης μου.νομιζω οτι κατεφυγες σε υπερβολες στυλ αγροτη κλπ για να υποστηριξεις τι ακριβως δεν καταλαβαινω..
Λοιπον prvton εαν εχεις χρονο μπες στο site του ευρωπαικου κοινοβουλιου για να δεις ποσους αγροτες και αλλων υποτιθεται ταπεινων επαγγελματων ευρωβουλευτες εχει το γερμανικο σοσαλιαστικο κομμα spd.
Δευτερον μιλησες για δεξαμενη στελεχων ΠΑΣΟΚ Βοιωτιας. Κανενας απο τους τρεις ενδιαφερομενους δεν αποτελει τετοιο παραδειγμα. Η συνδικαλιστικη τους δραση ξεκινησε και κορυφωθηκε απλα στα κεντρα εξουσιας των Αθηνων. Τογιας πρωην γραμματεας νεολαιας πασοκ εγκατεστημενος χρονια στην Αθηνα, Αγραφιωτης το κομματικο τσιρακι του Ακη που τον εκανε και γγ γραμματεα ενεργειας στο υπουργ αναπτυξης ακουσον ακουσον, ενα απλο μαθηματικο σε τοσο καιρια θεση και τελος ο δηθεν συνδικαλιστης εργατοπατερας Αποστολιδης που τον γνωρισε η γυναικα του στο Γεννηματα, χρονια εγκατεστημενος στη Γλυφαδα. Εαν θες σου λεω καιπολλα αλλα αλλα δεν σε ενδιαφρει προφανως Εχεις ζησει στη Λειβαδια η στη Βοιωτια γενικοτερα? Μηπως γνωριζεις μερικα απο τα ιστορικα στελεχη τοτ πασοκ, δικηγορους πολιτικου μηχανικους η οποιοι χαιρουν μεγαλης κοινωνικης επαγγελματικης εκτιμησης δεν μπορεσαν να πολιτευθουν ποτε γιατι οι εν λογω κυριοι και ο Ακριβακης βεβαια τους εκοβαν απο τις λιστες?
.............

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε βοιωτε και αγαπητοι πολιτες λειβαδιας οσοι πιστοι προσελθετε

Ερχομαι στη ουσια για να μην σε κουραζω. Αυτο που κριτικαρω ειναι ουσιαστικα μια παθογενεια του πολιτικου συστηματος εν γενει η οποια εχει παρει διαστασεις στη Λειβαδια.Παλια ο Καλογηρου που βρεθηκε απο τον Αλμυρο Βολου στη δυσμοιρη Λειβαδια εγινε υποψηφιος και κατοπιν δυο φορες βουλευτης πασοκ επειδη πηγαινε τα καλυτερα αρνια και τυρια στη Χαριλαου Τρικουπη. Ρωτα παλιοτερους εαν εισα νεος. Μεγαλωσα στη Λειβαδια. Εδω και Χρονια λειπω μεταξυ Αθηνας και αλλου.Ας υποθεσουμε οτι υπηρξα και ειμαι μελος του Πασοκ που πρωταγωνιστησε καποτε. Ας υποθεσουμε οτι εχω και με το παραπανω τα τυπικα προσοντα να πολιτευθω με το Πασοκ η τη ΝΔ. Εσυ τι θα με συμβουλευες να κανω? Να εγατασταθω επαγγελματικα στη αγαπημενη μου Λειβαδια και να κερδισω την εκτιμηση του τοπικης κοινωνιας για την επαγγελματικη μου κοινωνικη μου και πολιτικη μου δραση η να παρμεινω στην Αθηνα για να χωθω κατα το κοινως λεγομενο στη κεντρικη επιτροπη και να ερθω μετα απο 10 15 20 χρονια ουρανοκατεβατος να πολιτευθω? Mηπως γνωριζεις οι υπολοιποι εκλεγμενοι βουλευτες στην ελληνικη επαρχια, εκτος εξαιρεσεων προβεβλημενων στελεχων τυπου λ.χ Ρεππα στην Αρκαδια,ποσο καιρο περνανε και ποσο συνδεδεμενοι ειναι με την τοπικη τους κοινωνια? Αυτοι οι ανθρωποι Togias klp ειναι ξενα σωματα για το καθημερινο πολιτη επαρχιας Λειβαδιας, οι οποιοι απλα επιβληθηκαν απο καποιο γραγειοκρατικο κομματικο μηχανισμο.η Λειβαδια εχει μεινει ανηπερασπιστει εδω και χρονια και στερειται απο εναν ανθρωπο με στενα ιστορικα πραγματικα δεσμα με το κοινο της Λειβαδιας. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Προβλημα. Μην εθελοτυφλεις.Ειναι προκληση φιλε μου να γυρισω Πασχα στη πολη μου και να Βλεπω ευχετηρια καρτα απο το τσιρακι του Ακη Αγραφιωτη. Απο που και που κυριε Αγραφιωτη ζητατε τη ψηφο μου.Ποια καταλογογραφηση σας εδωσε το ονομα μου. Που μαθατε εσεις τα προβληματα της Λειβαδιας που τα ζησατε πως υπογραφατε ως πολιτευτης Βοιωτιας. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Συμμετοχικη δημοκρατια αγαπητε φιλε υποδηλωνει ενδυναμωση, αναθεωρηση της συμμετοχης πολιτων στα κοινα , δυνατες τοπικες συμμαχιες, ο πολιτης πρωταγωνιστης στην πορεια για την εξουσια. Τι να παει να ψηφισει το δυσμοιρο μελος τοπικης και νομαρχιακης ΠΑΣΟΚ για υποψηφιο οταν οι θεσεις Λειβαδιας ειναι καπαρωμενες απο τη χαριλαο τρικουπη ..?.Ποια ειναι η δυναμη της φωνης του?
Γενικα θελω να σε συνχαρω αγαπητε Βοιωτε, χαρηκα πολυ για την πρωτοβουλια σου του σιτε. Και να θυμασια μελετησε λιγο την Ιστορια του Πασοκ στην Βοιωτια για να καταλαβεις την κορυφωση της εν γενει παθογενειας του πολιτικου μας συστηματος
Με εκτιμηση

βοιωτός είπε...

Φίλτατε medeon,
να τονίσω κατ' αρχάς ότι δεν συμμεριζόμαστε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που αποδίδεις σε διάφορα πρόσωπα και να σε παρακαλέσω να τους αποφεύγεις. Ας κρατήσουμε τη συζήτηση σε ένα ευπρεπές πολιτικό επίπεδο, όπου πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σημειώνεις και έχεις να πεις.
Στην ουσία, θέτεις το θέμα της μετατροπής των κομμάτων από πυλώνες της δημοκρατίας και της λαϊκής βούλησης σε εξουσιαστικούς μηχανισμούς όπου παρέες, κλίκες και φατρίες αναπαράγουν διαρκώς τα ίδια προβλήματα και προωθούν συγκεκριμένα πρόσωπα που με τη σειρά τους επιβεβαιώνουν την εξουσία των συγκεκριμένων συμφερόντων και ομάδων στο κόμμα.
Εχεις δίκιο, όλοι γνωρίζουν ότι τα κόμματα έχουν σαπίσει. Κι αυτό ισχύει όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά για όλα τα κόμματα.

Να σκεφτείς μόνο ότι τα φυτώρια των κομμάτων, οι πολιτικές φοιτητικές νεολαίες, αδυνατούν να εκδώσουν κοινά αποτελέσματα για τις φοιτητικές εκλογές. Ποιοι; Οι αυριανοί επιστήμονες, οι αυριανοί ταγοί της κοινωνίας, οι αυριανοί κυβερνήτες της χώρας δεν μπορούν να τιμήσουν την ιερότερη στιγμή των δημοκρατικών διαδικασιών ήδη στα 23 ή 24 ή 25 τους χρόνια. Νομίζεις ότι αυτοί θα σεβαστούν τη δημοκρατία όταν θα στελεχώσουν τα κόμματα;

Από την άλλη πιστεύουμε ότι υπάρχει ή πρέπει να υπάρχει ο "κυνισμός του ψηφοφόρου". Δηλαδή αυτούς τους υποψηφίους έχουμε, μ' αυτούς θα πορευτούμε, ας φροντίσουμε τουλάχιστον να επιλέξουμε τους σχετικά καλύτερους. Και θα έχουμε την ευκαιρία, μέσα από το site, να ασκήσουμε αυστηρή κριτική όταν ανακοινωθούν οι επίσημες υποψηφιότητες.

Τώρα εάν ενδιαφέρεσαι να πολιτευτείς, φαίνεται ότι γνωρίζεις καλύτερα από εμάς ότι ο ασφαλέστερος δρόμος είναι να προσκολληθείς (κατά προτίμηση) σε ένα εξωθεσμικό κέντρο εξουσίας στην Αθήνα, να υπηρετήσεις με θέρμη τα συμφέροντά του για μερικά χρόνια και μετά θα δεις ξαφνικά όλους τους δρόμους ανοιχτούς. Θα τελείς βέβαια υπό περιορισμό αλλά θα απολαμβάνεις την κοινωνική καταξίωση.

ΥΓ: Για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία γνωρίζουμε πολλά, αλλά όχι όσα εσύ. Εάν θέλεις μπορείς να στείλεις ένα επώνυμο e-mail το οποίο θα δημοσιεύσουμε ως ποστ γιατί είναι πολύ ενδιαφέροντα όσα αναφέρεις. Το ίδιο, πάντα με τον όρο της επωνυμίας, ισχύουν και για τις απόψεις σου σχετικά με τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ ή και των άλλων κομμάτων. Είναι πράγματι χρήσιμο τόσο σοβαρές απόψεις να συζητώνται δημοσίως πριν από τις εκλογές και όχι μετά όπως γίνεται συνήθως καθώς ξεχνάμε ότι "μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται".

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε φιλε Βοιωτε

Μου αρεσε η απαντηση σου, το προβλημα οπως το αναφερεις ειναι μια σημαντικη πτυχη του ολου. Οι οι Αμερικανοι και οι γαλλοι, χρονια παλια με τις επαναστασεις τους , ειτε με τη μορφη μητερας Αγγλιας και το ειδος εξαρτησης των αποικιων ειτε με τη Μορφη παλης στην αναμεσα στην εκτελεστικη και νομοθετικη εξουσια και τη χειραγωγηση της δικαστικης εξουσιας απο το θεσμο της βασιλιας μαλωναν για το μοντελο της ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ποσο αντισπροσωπευτικη της λαικης βουλησης ειναι η δημοκρατια που βιωνουμε, πιο πολιτικο και κοινοβουλευτικο συστημα κατατεινει στο διατηρησει ανοικτους τους θυλακες της λαικης εκφρασης και ποιοι ειναι οι εγγυτικοι μηχανισμοι των κομματων στη διαδικασια αυτη?
O Γιωργακης ο Παπανδρεου εθεσε εξυπνα το διλληματακι της συμμετοχικης δημοκρατιας ως υποκαταστατο στη παρεχομενη χρονια συνθηματολογια του ΠΑΣΟΚ του εκσυνχρονισμου του Σημιτη και της αλλαγης παλια του Ανδρεα. Το πρωτο αφορα την αναδιοργανωση εσωτερικα ενος κομματος το δευτερο απευθυνεται σε ενα μοντελο διακυβερνησης το τριτο του Ανδρεα αναφεροταν καθαρα στην αποκατασταση απο την μεταπολιτευση αντε και πριν. Δεν εχει ομως επαρκως εξηγηθει σε τι συνισταται η συμμετοχικη δημοκρατια_? ηταν απλα ακομα ενα ανεξοδο μηνυμα στην γοητεια του φιλολαικισμου των Παπανδρεου? Ευχομαι οχι. η ουσια ,το τελος της αυξανομενη συμμετοχης του πολιτη στη δημοκρατια αφορα την επιτευξη του παραπανω στοχου. το αποτελεσμα να ειναι αντιπροσωπευτικο της βουλησης του. Το να δεχομαι με απαθεια οτι μου επιβαλλουν απενεργοποιει ηδη το κυτταρο της επιθυμιας της λαικης βουλησης.
Κλεινωντας παρε ως ενα παραδειγμα ποιο απο τα μοντελα επιλογης της πενταδας υποψηφιων βουλευτων που τα τελευταια 20 χρονια εχει δοκιμασει το ΠΑΣΟΚ στο νομο βοιωτιας ειναι πιο κοντα στην εννοια της αντιπροσωπευτικης δημοκρατιας αντε συμμετοχικης? Einai 3 ta montela, το λεει η λογικη
Θα τα συζητησουμε στο μελλον
ΥΓ Το να βγαζω στη φορα μερικα απο τα κουτσουμπολια αληθειες των πολιτηκαντηδων της εποχης μας..Ανδρεαδακη και Κουτσοπεταλε ζεις σηκω να τους δεις.. δεν μου αρμοζει ως ατομο αλλα ολα χρειαζονται για να εχει η λαικη βαση σφαιρικη αντιληψη. Ειναι αισθηση ελευθεριας και μορφη πολιτικης επισης ο παραπανω τροπος εκγρασης. Επισης για να προσδωσουν αξια και να ειναι παραστατικα τα σχολιαχρειαζονται καποιες εκφρασεις οποτε για αυτο το υφος, ειναι ευπρεπες ουτως η αλλως
Αλλωστε αληθειες ειναι ολα η επωνυμια φιλε μου καλε μονο πολιτικους εχθρους θα προσεθετε. Απλα ειναι επιλογη πια πτυχη της πραγματικοτητας θα φωτισεις. Γνωστος αλλωστε ειμαι ηδη το θεμα ειναι ποιος ακριβως.
Νομιζω οτι ειναι αρκετα κοσμιο εαν θες να το δημοσιευσεις στη βασικη σελιδα αλλα ξερω οτι οι κανονες blogs απαιτουν ονοματεπωνυμο..
Ευχαριστω που παρεχεται/και απο εσενα εστω ανωνυμα- η δυνατοτητα χαλιναγωγησης εν μερει του πολιτικου μικροβιου με μια δημοκρατικη διαδικασια οπως τα blog

Με εκτιμηση ο

βοιωτός είπε...

medeon,
εκπλήσσομαι. Θυμάσαι τον Κουτσοπέταλο και τον Ανδρεαδάκη και ταυτοχρόνως χειρίζεσαι άψογα το δίκτυο.
Τι να πω, έχω μείνει ενεός.

nkalomiris είπε...

Φίλτατε Βοιωτέ με εκπλήσεις. Μην χάνεις την ψυχραιμία σου και να αφήνεις τους άλλους να λένε ελεύθερα την άποψή τους. Εκτός αν είναι να διαβάζουμε μόνο τα τόσο ενδιαφέροντα μας γράφεις. Ο medeon από ότι φαίνεται έχει εκνευριστεί και δικαίως. Και αυτό όχι από εσένα αλλά από αυτό που ονομάζω εγώ φτώχεια. Ο medeon δεν εκφράζετε ευπρεπές ή αυτοί για μια ακόμα φορά θέλουν να πιούν το αίμα και τον ιδρώτα των βοιωτών;
Γιαυτό σε παρακαλώ να αφήνεις τους άλλους να λένε την άποψή τους ελεύθερα. Έστω και μη ευπρεπές. Τώρα μάλιστα που θα ανέβει και το πολιτικό θερμόμετρο. Δεν πιστεύω να θέλεις να ακούς μόνο λόγους αρεστούς. Είμαστε όλοι εκνευρισμένοι σαν τον medeon.
Μπορεί και εμάς να μας ξεφύγει κάτι...

βοιωτός είπε...

Τροφώνιε,
μου αποδίδεις πράγματα που δεν έγραψα. Δεν πρόκειται να λογοκρίνω κανέναν πολλώ δε μάλλον τον medeon ο οποίος όπως σημείωσα έχει ενδιαφέροντα πολιτικό λόγο. Απλώς επειδή η ελευθερία θέλει όρια συνέστησα να αποφεύγουμε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Οχι τους πολιτικούς, τους προσωπικούς.
Κατά τα άλλα ο καθείς κρίνεται από τους αναγνώστες.
Να επαναλάβω λοιπόν: δεν πρόκειται να επεξεργάζομαι τα σχόλια. Ολοι είναι ελεύθεροι να γράφουν ότι θέλουν.