Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

Στην Αλουμίνιον οι αναλυτές


Στο εργοστάσιο της Αλουμίνιον της Ελλάδος, στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007 η ετήσια ενημέρωση των οικονομικών αναλυτών για την πορεία της εταιρείας. Οι αναλυτές θα περιηγηθούν στο εργοστάσιο ενώ στον ίδιο χώρο θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις των μεγεθών της ΜΕΤΚΑ, θυγατρικής κι αυτής του Ομίλου Μυτιληναίου.
Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2007 του Ομίλου Μυτιληναίου και, σύμφωνα με παρατηρητές, είναι θετικά, καλύτερα του αναμενομένου.
Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε στα 225 εκατ. ευρώ έναντι 202 πέρυσι και τα κέρδη EBIDTA διαμορφώθηκαν στα 41 εκατ. ευρώ έναντι 43 στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2006, αν και φέτος απουσιάζουν έκτακτα κέρδη 49 εκατ. ευρώ.

Ειδικά η Αλουμίνιον της Ελλάδος είχε πωλήσεις 119 εκατ. ευρώ έναντι 110 πέρυσι ενώ τα μετά φόρων κέρδη υπερέβησαν τα 14 εκατ. ευρώ ένατι 22,3 εκατ. πέρυσι. Και εδώ η μείωση των κερδών οφείλεται σε περυσινά έκτακτα έσοδα καθώς και στην πτώση της τιμής των προϊόντων αλουμίνας διεθνώς. Καλή πορεία με ενισχυμένα μεγέθη εμφανίζει για το τρίμηνο και η ΜΕΤΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: