Πέμπτη 31 Μαΐου 2007

H Γιορτή της Μουσικής από τη ΔΕΠΑΛ

Λάβαμε από τη ΔΕΠΑΛ και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου, που αναφέρεται στη διοργάνωση της Γιορτής της Μουσικής. Είναι πολύ ενδιαφέρον, διαβάστε το.

Από το 1982, κάθε 21η Ιουνίου , ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού πολιτισμού και σε συνεργασία με τον Δήμο του Παρισιού, γιορτάζεται στη Γαλλία η Ημέρα της Μουσικής. Από το 1985 η ιδέα εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα και είναι πλέον ένας πανευρωπαϊκός θεσμός.

Στην «Γιορτή της Μουσικής», ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κάθε είδους, κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες και παρουσιάζουν αφιλοκερδώς χιλιάδες συναυλίες. Εκδηλώσεις με ΚΛΑΣΣΙΚΗ, JAZZ, HIP-HOP, ROCK , ELECTRO μέχρι και ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ μουσική λαμβάνουν χώρα, όλες δωρεάν για το κοινό, καθώς το κόστος των συναυλιών είναι προσφορά των υποστηρικτών της Γιορτής. Άλλωστε, η Γιορτή της Μουσικής ανήκει στους μουσικούς αλλά ανήκει εξίσου στα εκατομμύρια πολιτών όλων των ηλικιών και κοινωνικών τάξεων!
Σήμερα είναι μια γιορτή, ένα ευρωπαϊκό κοινωνικό γεγονός, που διεξάγεται σε περισσότερες από 22 χώρες από την Ιρλανδία έως το Καζακστάν, και τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο. Συνολικά για το 2006, καταγράφηκαν περισσότερες από 20.000 εκδηλώσεις στην Ευρώπη αναδεικνύοντας την στην μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική διοργάνωση Οι πόλεις των Αθηνών, Τρικάλων, Σερρών, Γιαννιτσών, Κατερίνης, Ιωαννίνων και από φέτος η Λιβαδειά θα ζωντανέψουν την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου με μουσική και εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Εμείς λοιπόν στη Λιβαδειά δεν θέλουμε να είμαστε απλοί θεατές των εξελίξεων αλλά να συμμετέχουμε σε ένα τόσο σημαντικό Πανευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός. Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Λιβαδειάς αποτελεί τον τοπικό διοργανωτή των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στη Λιβαδειά κι έχει την ευθύνη της άρτιας και ποιοτικής παραγωγής των εκδηλώσεων . Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την Μ.Ε.Σ.Ο. , την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λεβαδέων και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Πόλις». Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα και την οικονομική στήριξη του Δήμου Λεβαδέων.
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ είναι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας , η Δημοτική Ραδιοφωνία 951 Λ Fm , το ραδιόφωνο Ελληνικός 90,3 Fm και η καθημερινή εφημερίδα Βοιωτική Ώρα.

Μέσα από την διοργάνωση αυτή επιθυμούμε να βοηθήσουμε την τοπική μουσική κοινότητα να παρουσιάσει το έργο της παρέχοντας τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, τους χώρους και το προσωπικό για την - κατά το δυνατόν - άψογη διεξαγωγή των εκδηλώσεων. Πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός είναι ένα δυνατό εργαλείο που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε η Λιβαδειά να γίνει πιο γνωστή μέσω αυτού στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην οποία έχει δημιουργηθεί ειδική κατηγορία για όλες τις πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο, με στόχο να παρουσιάζονται το τελικό πρόγραμμα ,σχετικά νέα που αφορούν στις εκδηλώσεις, πληροφορίες και φωτογραφίες για τα σημεία που πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν.
Θέλουμε να υπάρχει αναβάθμιση των παρεχόμενων πολιτιστικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Θέλουμε να τους παροτρύνουμε και να τους ενθαρρύνουμε να συμμετάσχουν κι αυτοί ενεργά , ο καθένας με τον δικό του τρόπο ,στην παρουσίαση μιας διαφορετικής γιορτής που μπορεί και πρέπει να γίνει θεσμός στην πόλη. Στόχος είναι να τονώσουμε την καλλιτεχνική και πνευματική παραγωγή του τόπου ποιοτικά και ποσοτικά και να βοηθήσουμε στην γνωστοποίηση της δουλειάς των μουσικών . Να δώσουμε μια διαφορετική πνοή στην πόλη.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν 2 ημέρες Πέμπτη 21-Ιουνίου και Παρασκευή 22-Ιουνίου θα γίνονται παράλληλα σε 2 σημεία της πόλης και συνολικά σε 4 διαφορετικά σημεία . Σε κάθε σκηνή θα εμφανίζονται αρκετά συγκροτήματα και έχουμε φροντίσει ώστε να υπάρχει μουσική ποικιλία. Συμμετέχουν συνολικά 25 μουσικά σχήματα , ένας σεβαστός αριθμός καλλιτεχνών για την πόλη με τον μικρότερο αριθμό κατοίκων στο δίκτυο.

Θα τυπωθούν αφίσες που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης και των γύρω δήμων , προγράμματα , αφίσες, καρτ ποστάλ και μεγάλα λάβαρα που θα τοποθετηθούν στις εισόδους της πόλης και σε κεντρικούς δρόμους 2 εβδομάδες πριν την έναρξη των εκδηλώσεων ώστε να ενημερωθούν έγκαιρα όλοι οι πολίτες. Επίσης θα υπάρχει προβολή με ραδιοφωνικά σποτ, συνεντεύξεις, αφιερώματα , events , παρουσιάσεις , άρθρα στον Τύπο και τηλεοπτική προβολή μέσω των σποτ και των εκπομπών του σταθμού. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο ήδη και στην ιστοσελίδα http://www.musicday.gr/

Σας προσκαλούμε λοιπόν να γίνεται και σεις μέρος αυτής της όμορφης γιορτής , της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής .


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Υπό την αιγίδα του Δήμου ΛεβαδέωνΔιοργάνωση: Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΛιβαδειάςΥποστηρικτές: Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λεβαδέων και Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Πόλις»
Χορηγοί επικοινωνίας: ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας , Δημοτική Ραδιοφωνία Λιβαδειάς 951 ΛFm , Ελληνικός 90,3 Fm και Βοιωτική Ώρα


Πέμπτη 21 Ιουνίου

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ
Συνάντηση DJ , Ώρα έναρξης 20:00

dj Loukas
dj Δημήτρης Λ.
dj Γιώργος Λάιος
dj mc Γιώργος Λιάσκος
dj Στάθης
dj Γιώργος Λέτσας aka G. Les

Πέμπτη 21 Ιουνίου

ΠΗΓΕΣ ΚΡΥΑΣ
Hard rock – metal σκηνή, Ώρα έναρξης 19:00

Λαιστρυγόνες
Spoonheadz
Bulldoza
Grand effect
Izzard
Vice Versa


Παρασκευή 22 Ιουνίου

ΠΗΓΕΣ ΚΡΥΑΣ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Πολιπολιτισμική σκηνή , Ώρα έναρξης 19:00

Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων
Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς
Αλέκος Βασιλάτος ( Συνήθεις Ύποπτοι )
Εργαστήρι Παραδοσιακής μουσικής
Κώστας Κηρολύτης
Μαρία Πανουριά
Άννα Μουζάνη
Εύη και Αντώνης Κεραμιδάς
Ηρώ Παναγιωτοπούλου και Κατερίνα Μπότση


Παρασκευή 22 Ιουνίου

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Blues - rock σκηνή, Ώρα έναρξης 21:00

Small blues trap
Νυχτερινοί ταξιδιώτες
On the rock
Time travellers

Το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων για τη Γιορτή της Μουσικής θα ανακοινωθεί επισήμως σε συνέντευξη Τύπου των υπευθύνων της ΔΕΠΑΛ σήμερα 31 Μαϊου στις 19.00 στο Νερόμυλο της Κρύας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ade re tsifi pou mas theleis kai giorti tis mousikis.Ta politistika auta dromena proipothetoun mousiki apo olo to kosmo-ethnic folklor den einai gia klarina...
Lisame ta provlimata mas kai fernoume kafedes proiounous kai klarina...

Krima.

βοιωτός είπε...

medeon,
είναι ωραίες πρωτοβουλίες αυτές...

Ανώνυμος είπε...

medeon μαλλον δεν διαβασες σωστά το πρόγραμμα. Μόνο κλαρίνα δεν περιέχει. και αν τέλος πάντων έχεις κάποια καλύτερη πρόταση εκτός από το να σχολιάζεις τις προτάσεις των άλλων κατέθεσέ την.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε ανωνυμε δεν ειναι ετσι οι γιορτες της μουσικης...μια προχειρη βολτα στο εξωτερικο θα σε πεισει για το πως οργανωνονται..
Πολυ καλες οι πολιτιστικες πρωτοβουλιες συμφωνω αλλα χρειζονται μια ποιοτητα που δεν τη διαθετει το προγραμμα
Αποψη μου εαν δεν μπορεις να κανεις κατι σψστα καλυτερα να μην το κανεις καθολου..φιγουρες τσιφη εγω δεν θελω

Ανώνυμος είπε...

τι είναι το σωστά για σένα αγαπητέ ΜΕΔΕΩΝ ; εσύ στο επάγγελμά σου τα κάνεις όλα σωστά ή δεν κάνεις τίποτα; αν δεν γίνει μια αρχή από κάπου πως θα προχωρήσει ο τόπος σε πιο σύνθετες και ποιοτηκές εκδηλώσεις όπως - και σωστά κάνεις - αναφέρεις;

Ανώνυμος είπε...

Εμένα, η απορία μου είναι άλλη:
Αφού έχει τόση ευαισθησία η σημερινή δημοτική αρχή για τα μουσικά δρώμενα της πόλης, πώς και ξέχασε να τη δείξει στον μήνα μουσικής (Μάρτιο) που διοργάνωσε το ίδιο το Δημοτικό Ωδείο? Μόνο ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΛ είχε παρερευθεί (μάλλον σε όλες) τις εκδηλώσεις (τί να έκανε ο κακομοίρης!). Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - ήμουν εκεί και είδα) και μάλιστα τα μέλη του συμβουλίου της ΔΕΠΑΛ (!) που ήταν? Κατά τα άλλα ... προάγουν τον πολιτισμό! :(
Λέτε να "έφταιγε" η ποιοτική μουσική και τα διαφορετικά ακούσματα και ρεύματα? Αυτά τα τελευταία πώς θα τα ακούσουν τώρα στις 21/6?!!!
Ένας απλός πολίτης με πολλές απορίες

βοιωτός είπε...

Σίγουρα, δεν είμαστε το Σάλτσμπουργκ αλλά πολλές φορές και η προσπάθεια μετράει.

Φίλε ανώνυμε 2,
η μουσική δεν βρίσκεται εντός των ενδιαφερόντων της πολιτείας. Μόνο ανάγκες ψηφοθηρίας αλλάζουν κάπως την κατάσταση, γι αυτό και προεκλογικές χρονιές έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση "αιρετών".