Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

Ο αναξιόπιστος Ρούσσαρης


Συνολικά αποτυχημένος κατά το σύντομο πέρασμά του από τη δημαρχία Λιβαδειάς ο Ρούσσαρης ενσαρκώνει το πρότυπο του αναξιόπιστου πολιτικάντη, του επαρχιώτη μικροκομματάρχη που μέσω ψεμάτων, διαβολών, απειλών και κολακείας προσπαθεί να επιπλεύσει στην κονίστρα της πολιτικής.

Τελευταίο παράδειγμα και αποθέωση της μικροπολιτικής νοοτροπίας του Ρούσσαρη είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του περί συμμετοχής του στις διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη υποψηφίων βουλευτών.

Λες και δεν ήταν ο ίδιος που διατυμπάνιζε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι "θα μείνει στη θέση που τον έταξε ο λαός" και ότι δεν ενδιαφέρεται για την κεντρική πολιτική σκηνή.

Λες και δεν ήταν ο ίδιος που δήλωνε, μόλις πριν από 6 μήνες ότι "μόνο αν το κόμμα μου το ζητήσει θα θέσω υποψηφιότητα". Ως και εμείς το είχαμε γράψει. http://viotia.blogspot.com/2007/03/sos.html

Θα πείτε: Δεν μπορεί να άλλαξε γνώμη ο άνθρωπος; Μα δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρούσσαρης κοροϊδεύει κατάμουτρα τους πολίτες. Παλαιότερα όταν ερωτάτο εάν ενδιαφέρεται για τη διεκδίκηση της Νομαρχίας Βοιωτίας δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι οι νομάρχες έχουν λίγες αρμοδιότητες και ότι σκοπός του είναι η ολοκλήρωση του έργου του (sic!) ως δημάρχου Λιβαδειάς. Μόλις όμως διείδε από τις δημοσκοπήσεις ότι δεν θα περνούσε ούτε στον δεύτερο γύρο δραπέτευσε στη νομαρχία, όπου και φυσικά μαυρίστηκε.

Με όλα αυτά δεν κομίζουμε γλαύκα. Είναι γνωστά πράγματα για όλους όσοι γνωρίζουν τον Ρούσσαρη. Εάν άλλωστε μελετήσετε τα αποτελέσματα των νομαρχιακών εκλογών θα δείτε ότι οι ψήφοι του Ρούσσαρη αυξάνονται όσο απομακρυνόμαστε από τη Λιβαδειά, δηλαδή τον ψηφίζουν εκεί που δεν τον ξέρουν, και αυτοί λόγω κόμματος.

Αλλά καλό είναι να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας και για έναν πρόσθετο λόγο: Ο Ρούσσαρης είναι το παράδειγμα του πολιτικάντη που ακριβώς δεν χρειάζεται η Βοιωτία αυτή τη στιγμή, που τα προβλήματα είναι τεράστια και οι πολίτες έχουν ανάγκη από σοβαρή και αξιόπιστη ηγεσία.


Κατά τη δική μας εκτίμηση η Νέα Δημοκρατία δεν θα περιλάβει τον Ρούσσαρη στους υποψηφίους της. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος ένας άνθρωπος που τα έργα και οι ημέρες του στο Δήμο Λιβαδειάς αποτελούν μνημείο κακοδιοίκησης και ελέγχεται για τις υποθέσεις της ΔΕΠΑΛ, της ΔΕΤΕΛ και άλλων που θα αποκαλύψουμε αργότερα;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω δυο παρατηρήσεις: πρώτον: παρά το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν πως η ΔΕΠΑΛ και οι άλλες δημοτικές επιχειρήσεις "βούλιαξαν" την τετραετία του Ρούσσαρη, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις - λούνα παρκ, δεν ακούστηκε τίποτα περί αυτού. Αντίθετα η δημοτική αρχή κατηγορούσε τον ακόμη παλαιότερο δήμαρχο Παλαιολόγο. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Παλαιολόγος, αλλά για μια στιγμή νόμιζα ότι η τετραετία Ρούσσαρη δεν υπήρξε...! Δεύτερον: Τελευταία όχι μόνο ο Ρούσσαρης αλλά και άλλοι πολλοί πολιτικοί δεξιοί και σοσιαλιστές (τρομάρα τους!) θυμήθηκαν το περιβάλλον! Και σκίζουν τα ιμάτια τους για την προστασία του. Σα δε ντρεπόμαστε!!!!

Ανώνυμος είπε...

βοιωτε
ξεκινάς και θάβεις τον ρουσαρη και ακριβως μια ωρα μετα ξεκινας τη δημιοσκοπηση με υποψήφιο τον ρουσαρη. εχεις οντως δημοκρατικες ιδεες σαν την παραταξη σου.

nkalomiris είπε...

Η Λιβαδειά τον ψήφισε, αυτή και τον μαύρισε. Εγώ είμουνα σίγουρος χρόνια πριν (επί υποψηφιότητας μαζί με τον κουτούλιακα Καλογήρου) για την αρχηστίλα του. Μήπως δεν είσασταν και εσείς;
Βοιωτέ όμως δεν καταλαβαίνω γιατί κάνεις τώρα αυτή την δυσφήμηση. Δεν χρειάζετε καθόλου για τον απλούστατο λόγο ότι χαλάς την ώρα σου γράφοντας για αυτόν με τον λασποτήρα στην κεφαλή. Το ξέραμε, τον είδαμε, δεν θα τον ξεχάσουμε. Μην μας χαλάς τώρα. Γράψε τίποτα πιο χρήσιμο.

Ευχαριστώ

βοιωτός είπε...

eriethel,
τα έχουμε γράψει και φυσικά δεν είναι αυτά. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.
Ανώνυμε,
δεν θάβω εγώ τον Ρούσσαρη αλλά οι πράξεις του. Που είναι... ενδιαφέρουσες.
Οσο για την κουτοπόνηρη προσπάθεια να με ταυτίσεις με κάποια παράταξη έχεις λάθος: Σε άλλο ποστ κάποιος με κατηγορεί για φιλοδεξιό και σε άλλο κάποιος για αριστερό. Τώρα εσύ με κατατάσσεις στο ΠΑΣΟΚ.
Η σούμα;
Κάνω καλά τη δουλειά μου.

βοιωτός είπε...

Τροφώνιε,
δεν υπάρχουν μόνο οι άχρηστοι. Υπάρχουν και οι χρήσιμοι. Σε λίγους φυσικά ή και στον ευατό τους.
Θα επανέλθω ασφαλώς γιατί το ζήτημα δεν είναι ο Ρούσσαρης αλλά το δημόσιο συμφέρον και πώς πλήττεται από εκείνους που εξελέγησαν να το υπηρετούν.