Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Ιουλίου

Παρουσία των βουλευτών Βοιωτίας κκ. Γιαννάκη και Τόγια και του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Ιερωνύμου έγινε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς. Στο σημαντικό ζήτημα των προτάσεων για την ένταξη της Λιβαδειάς και του ορεινού όγκου του Ελικώνα στο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο Τουρισμού καθώς και σε εκείνο που αφορούσε στη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς σχετικά με τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, αποφασίστηκε να συνταχθεί μια συνολική πρόταση από την πλειοψηφία, η οποία να ψηφιστεί ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις.


4 σχόλια:

Medeon είπε...

Ποια ειναι η θεση του δημοτικου συμβουλιου Λειβαδιας για τα εργοστασια ηλεκτροπαραγωγης στην Βοιωτια να την μαθουμε και εμεις Βοιωτε? Παντως ολοι οι παραπανω κυριοι ειναι στα πανω τους . Ο Τογιας γιατι παιζει χωρις αντιπαλο για βουλευτης πασοκ, ο ιερωνυμος γιατι ενα χρονο πριν αποσυρθει στα 70 σκεφτεται, βρε λες να γινει κανενα θαυμα και κυριως ο Γιαννακης γιατι με τα τερτιπια του εκλογικου νομου την εχει εξασφαλισμενη την εδρα..Παντως το στοιχημα ενεργεια στην Βοιωτια προυποθετει μια συνολικη και ενιαια θεσμικη παρεμβαση σε ολες τους τις πτυχες..λ.χ περιβαοντολλογικες, επενδυτικες και εργασιακες για την οποια δεν βλεπω ιδιατερη κινητικοτητα.Ειναι μια απο τις λιγες φορες που η γεωγραφικη θεση της Βοιωτιας στην συγχρονη ιστορια της αποτελει κεντρικο διακαιοπολιτικο πλεονεκτημα για την περιοχη και οχι συχγωροχαρτι αδρανειας. Οι λανθασμενοι ΤΟΠΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ στο θεμα του Ορχομενου δεν επιτρεπονται και εαν δεν ενδεικνυνται οι συνθηκες(καθαρα λογω γονιδιων) για την αναπτυξη επιχειρηματικου τοπικου δαιμονιου επιβαλλεται εντουτοις μια πολιτικη αλληλεγυη και μια διακομματικη συναινεση. Ενας εξυπνος δημαρχος και ενας πονηρος βουλευτης θα εβλεπαν την συγκυρια αλλα δυστυχως δεν διαθετουμε τιποτα απο τα δυο.

Ανώνυμος είπε...

medeon παλι καλα που εισαι εσυ αρκετα εξυπνος και για τους δυο.Μηπως να βαλεις εσυ για δημαρχος και βουλευτης η κατευθειαν για πρωθυπουργος...

βοιωτός είπε...

Μεδεών, είσαι πολύ έξυπνος. Γράψε καθαρά αυτό που εννοείς και στείλε το σε ποστ να το δημοσιεύσουμε.
Οντως αυτή είναι η λύση.

Ανώνυμε, έχει δίκιο ο Μεδεών. Δεν θέλουμε τοπικές διευθετήσεις και (τοπικά) αντισταθμιστικά οφέλη που ανοίγουν το δρόμο στη μόλυνση.
Θέλουμε δύο επενδύσεις που θα αναδείξουν τη Βοιωτία και θα εξασφαλίσουν ότι η περιοχή μας θα ξεφύγει από την υπανάπτυξη.

βοιωτός είπε...

Μεδεών, ξέχασα την απόφαση. Νομίζω ότι είναι σαφές ότι ήταν ομόφωνα αρνητική για το Ειδικό Χωροταξικό και για τα εργοστάσια. εκείνο που μένει είναι αν συνταχθεί ένα κείμενο που θα το προυσπογράψουν όλες οι παρατάξεις ομόφωνα.