Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

Το χρέος του Δήμου Λιβαδειάς

Εντυπωσιακό το δελτίο που αποστέλλει το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λιβαδειάς. Διαβάστε το μια στιγμή.


"Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Δήμαρχος Λι­βαδειάς κ. Δημήτρης Τσιφής και η Δημοτική Αρχή, έθε­σαν ως ζήτημα υψηλής προτεραιότητας, το νοικοκύρεμα του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οικονο­μικά προβλήματα.
Η Δημοτική Αρχή στα πλαίσια αυτής της χρηστής οικο­νομικής διαχείρισης και εφαρμόζοντας μέχρι σήμερα ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, που στηρίζεται πρώτα από όλα στο νοικοκύρεμα των οικονομικών, στη μείωση της σπατάλη ς, στην αναζήτηση νέων εσόδων χωρίς την επι­βολή χαρατσιών στους δημότες, κατάφερε να μειώσει το χρέος του Δήμου από το 1.882.897 ευρώ στα 850.000 ευρώ, στον ελάχιστο χρόνο των έξι μηνών διοίκησης του Δήμου.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτρης Τσιφής τόνισε ότι: "Χρέος µου απέναντι στους Λειβαδίτες ήταν, είναι και εξακολουθεί να είναι ο σεβασµός και η διαφάνεια στο χρήµα του κάθε δηµότη. Αυτό υποσχέθηκα προεκλογικά, αυτό κάνω πράξη σήµε­ρα".


Ούτε λίγο ούτε πολύ η νέα δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι σε διάστημα 6 μηνών έχει επιτύχει μείωση του χρέους του Δήμου κατά 1.032.897 ευρώ. Δεν το αμφισβητούμε κατ' αρχήν. Ομως είναι απαραίτητο να δοθούν περισσότερα στοιχεία ώστε να κατανοήσουμε όλοι πώς ακριβώς επετεύχθη αυτό το, ομολογουμένως, εξαιρετικό αποτέλεσμα.


Καλό είναι κάποιος από τις παράταξεις της αντιπολίτευσης να ζητήσει τα ακριβή στοιχεία στο απογευματινό Δημοτικό Συμβούλιο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιο αποτελεσμα εξαιρετικο ρε μαγκές.Από τη τσέπη του τα έβαλε ο Τσιφής? Είναι ευρύτερη η πολιτική συμφωνία να ξελασπώσει το Ρούσαρη ο Τσιφής. Οι δεξιοί τον έβαγαλαν το γιατρό και τους το ξεπληρώνει.Pay back now or no more major Jim

Ανώνυμος είπε...

βοιωτε τη δημοσίευση του πορίσματος της ΔΕΠΑΛ πότε θα την έχουμε?Πέρασε τελικά ο διορισμός του Γκριτζάπη?πάντως εαν κατάφερε και το μείωσε το έλλειμα ο Τσιφής χωρίς μαγειρέματα μαγκία του αλλιως...

nkalomiris είπε...

Υπάρχει και η άλλη άποψη:
1)Αν χρωστάς 1.882.897 και τελικά σου χαρίσουν τα 1.032.897 πόσο θα είναι το χρέος σου;
2)Για την δημιουργική λογιστική του Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκη, Αλογοσκούφη έχετε ακουστά; Μαγειρεύουμε τα νούμερα και εμφανίζουμε το χρέος ποιο λίγο ενώ το πραγματικό γίνεται περισσότερο;

βοιωτός είπε...

Ασωτε,
περιμένουμε τα στοιχεία και μετά θα κρίνουμε.
Φυσικά, δεν θα τα δεχτούμε αν πρόκειται για δημιουργική λογιστική Τροφώνιε.
Cama sutra,
για τη ΔΕΠΑΛ,όλα βαίνουν καλώς.
Στο ποστ με την ψηφοφορία ΠΑΣΟΚ σε ψάχνουν. Το είδες;