Δευτέρα 30 Ιουλίου 2007

Απάντηση της Συμπαράταξης

Συνολικά απαντά η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον στα θέματα που έχουν τεθεί.

Σχετικά με την ερμηνεία που δίνετε στο σχόλιό σας της 27ης Ιουλίου 2007, για την ανοιχτή επιστολή μας προς τον κ. Νομάρχη, σας διευκρινίζουμε τα εξής:
Τα ερωτήματα που τίθενται στην επιστολή μας, τέθηκαν και στον κ. Νομάρχη κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Επαναλαμβάνονται στην επιστολή μας, ακριβώς επειδή δεν υπήρξε απάντηση στη διάρκεια της συνάντησης, με την ελπίδα ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν θα τα προσπεράσει, για μιαν ακόμη φορά.
Συνεπώς, δεν θεωρούμε αντιδεοντολογική την ενέργειά μας, αλλά απόλυτα επιβεβλημένη για λόγους πλήρους ενημέρωσης των πολιτών της περιοχής μας.

Για το ερώτημα επισκεπτών σας, σχετικά με το νέο οδικό άξονα Θήβας - Προδρόμου:
Η υπαρκτή ανάγκη για ένα καλύτερο δρόμο από το σημερινό, δεν δικαιολογεί αυτό το γιγαντιαίο έργο.
Ο σκοπός της κατασκευής του δεν είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής, αλλά η εξυπηρέτηση των υπαρχουσών και μελλοντικών βιομηχανικών δραστηριοτήτων. Όσο, για το αν, ταυτόχρονα, θα εξυπηρετήσει και τους κατοίκους ή τους επισκέπτες της περιοχής έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις.
Ας ανατρέξει κανείς στις πρώτες αντιδράσεις κατοίκων και συλλογικοτήτων της περιοχής.

Δεκτή η εξήγηση για την επιστολή, όμως η άρνηση του νομάρχη Βοιωτίας να απαντήσει έπρεπε να αναφέρεται εμφατικά στην επιστολή.
Και εμείς εδώ στο viotia πιστεύουμε ότι ο οδικός άξονας Καναβάρι - Πρόδρομος προορίζεται για την εξυπηρέτηση των χερσαίων μεταφορών των βιομηχανιών της ΒΙΠΕ Θίσβης. Αλλωστε ούτε ανισόπεδοι κόμβοι δεν έχουν προβλεφθεί για τους κατοίκους της περιοχής.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ και συμπαράταξη πολιτών
Πιστεύετε και οι δύο ότι ο οδικός άξονας Θήβας-Θίσβης θα εξυπηρετεί τις χερσαίες μεταφορές του εργοστασίου ΒΙΠΕ και όχι τον πληθυσμό των χωριών της περιοχής. Με άλλα λόγια θέλετε να πείτε ότι θα κατασκευαστεί ένας δρόμος πάνω από τον υπάρχοντα , άρα θα καταργηθεί ο υπάρχων, θα είναι κλειστός δρόμος με μπάρες δεξιά –αριστερά που θα ενώνει το Καναβάρι απ ευθείας με το εργοστάσιο της ΒΙΠΕ; Ή μήπως θα απαγορεύεται η διέλευση παντός οχήματος πλην εκείνων του εργοστασίου; Με όλο το σεβασμό αυτά που λέτε τα έχετε δει στο τοπογραφικό του νέου δρόμου; Μήπως μπορούμε να το δούμε και εμείς ή έστω να δημοσιεύσετε τα στοιχεία από τα οποία πηγάζουν τα συμπεράσματά σας;
με εκτίμηση

βοιωτός είπε...

Κάτοικε,
είναι φανερό ότι ο δρόμος φτιάχνεται για τις βιομηχανίες.
Ας το διαψεύσει η νομαρχία και θα επανέλθουμε.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
στο Λυκειο στα τελη της 10/τιας του ΄60 διδασκόμαστε ενα μαθημα που λεγοταν ¨λογική¨. Κάθε φορά γελάγαμε όχι μόνο με αυτά που έγραφε, αλλά και με τους καθηγητές μας που δεν μπορούσαν να το διδάξουν, μέχρι που το κατάργησαν. Αυτό μου θυμίζεις φίλε μου.
Δεν θα αποδείξει ο κατηγορούμενος οτι δεν είναι αυτό που τον κατηγορούν, αλλά ο κατήγορος οτι είναι, διαφορετικα ο κατηγορος θεωρείται συκοφαντης!!!

βοιωτός είπε...

Κάτοικε,
να είσαι βέβαιος ότι δεν βρήκες το κατάλληλο site για να κάνει συνδικαλισμό. Μπορεί στη δεκαετία του '60 εσείς να την κοπανάγατε στη Λογική αλλά αργότερα μερικοί από εσάς ασχοληθήκατε με τη Λογιαστική και τη Δημόσια Οικονομική με επιτυχία.
Για τον δρόμο δεν κατηγορούμαι
κανέναν προς το παρόν. Λέμε ότι είναι για βιομηχανική χρήση.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ βοιωτέ
μη κατηγορείς τις προηγούμενες γενιές. μάθε απο τα λάθη τους και κοίτα τη δική σου γενιά. εσείς είστε το μέλλον εμείς τελειώσαμε. ποτέ μου δεν ήμουν συνδικαλιστής απλά βλέπω διαφορετικά τα πράγματα σήμερα απο ότι πριν 40 χρόνια. εάν η δική σου γενιά το πετύχετε αυτό όχι στα 65 αλλά στα 40 σας, θα κερδίσετε 20 χρόνια απο τη ζωη σας. είναι τα χρόνια που χάσαμε εμείς απο την εποχή της αφισοκόλησης. να σαι καλά φίλε μου

βοιωτός είπε...

Κάτοικε, μη θίγεσαι.
Η Ελλάδα που μας παραδίδετε είναι στραβοκαμωμένη. Ανάλαβε τις ευθύνες σου, και άσε τη νέα γενιά να παλέψει για τις δικές της κατακτήσεις.
Οπως έσένα σου φαίνεται σπουδαίος ο δρόμος, εμένα μου φαίνεται αχρείαστος. Πιθανόν γιατί στην εποχή σου πηγαίνατε με το μουλάρι.
Ομως η αποτυχία είναι πανθομολογούμενη. Η γνώμη μου είναι για τα όσα παίζονται στη Βοιωτία αυτή τη στιγμή να καθήσετε στην άκρη. Δεν έχετε να πείτε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
δέχομαι την δική σου αντίληψη περι Δημοκρατιας, να κάτσω στην ακρη και να μην πω τιποτα, παρόλο που η δική μου Δημοκρατία μου δίδαξε
άλλες θέσεις και κυρίως να μην αφαιρω το λόγο, αυθαίρετα, απο τον συνομιλητή μου.
Μόνο πριν προχωρήσεις μόνος σου να αποποιηθείς την δική μου κληρονομιά. Τα πάντα!!! ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΡΑΠΈ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΏΣΕΙς ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΈΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ
Ξεκίνα απο το μηδεν όπως εγώ, στην μεταπολεμική Ελλάδα του εμφυλίου και νάσαι σίγουρος, οτι όπως στρωσεις θα κοιμηθείς.

βοιωτός είπε...

Κάτοικε,
είπα απλώς ότι ως ώριμος άνθρωπος,σταθμίζοντας τα γεγονότα να παραμερίσεις. Αν θες φυσικά...
Οσο για τον πόλεμο των γενεών δεν είμαι εγώ που τον κηρύσσω, αλλά μην έχεις αυταπάτες θα ξεσπάσει βίαιος εκτός αν άλλαξει κάτι ριζικά.
Η καταχρεώση της χώρας στις ξένες τράπεζες και η καταρράκωση, ως εκ τούτου, κάθε εθνικής αξιοπρέπειας, η βόμβα του ασφαλιστικού και η συνεχιζόμενη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος από μόνο του το καθένα είναι αιτίες της σύγκρουσης των γενεών, πόσο μα΄λλον όλα μαζί. Και μην σε ξεγελά το ότι πληρώνεις τους καφέδες και τα ποτά του γιου σου και της κόρης σου. θα έρθει η στιγμή που θα καταλάβουν ότι πήραν πολύ λίγα για να πουλήσουν το μέλλον τους.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Το τι είπες είναι γραμμένο δεν χρειάζεται φιλοσοφία για να το αναλύσει κανείς, είναι ξεκάθαρο.
Βλέπεις κανένα πόλεμο μεταξύ γενεών; Μεταξύ του πατέρα και του παιδιού του; Προβλέπεις μάλιστα και βίαιος να γίνει; Αν ναι τι πρέπει να αλλάξει για να μην γίνει βίαιος;
Μάλλον χρειάζεσαι διακοπές επειγόντως.
Εδώ και μερικές ημέρες είσαι άλλος άνθρωπος και όχι αυτός που γνώρισα μέσα από τα κείμενά σου.
Εκτός εάν τα γράφει άλλος και όχι εσύ.