Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

Εντυπωσίασε η μονάδα συμπαραγωγής

Θετικές ήταν οι εντυπώσεις από την παρουσία της ΜΕΤΚΑ στην ευρωπαϊκή έκθεση ενέργειας Power Gen όπου συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ονόματα του ενεργειακού χώρου, όπως GENERAL ELECTRIC, ALSTOM, SIEMENS, HITACHI, MITSUBISHI, EON, ENDESA, ABB, MAN Group, ANSALDO, AUSTRIAN ENERGY & ENVIRONMENT, FOSTER WHEELER, POWER MACHINES, κ.λπ. ενώ οι επισκέπτες της έκθεσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, υπερέβησαν τους 10.000, προερχόμενοι από περισσότερες από 85 χώρες.

Μάλιστα η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης ζήτησε από τη ΜΕΤΚΑ, κι αυτό ενδιαφέρει εμάς, να παρουσιάσει το έργο Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας, που έχει ήδη από 31.5.07 κατασκευαστικά ολοκληρωθεί στο ενεργειακό κέντρο της Endesa Hellas στον Αγ.Νικόλαο Βοιωτίας και αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη μονάδα συμπαραγωγής της Ευρώπης.

Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια του συνεδριακού κύκλου που έλαβε χώρα στα πλαίσια της έκθεσης και παράλληλα με την παραδοσιακή εκθεσιακή δραστηριότητα. Η επιτυχημένη παρουσία της ΜΕΤΚΑ στην πρωτεύουσα της Ισπανίας έκλεισε με δεξίωση που παρέθεσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μαδρίτης η εταιρεία την οποία τίμησαν με την παρουσία τους 300 προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων ο Έλληνας Πρέσβης στη Μαδρίτη κ. Γαβριηλίδης, ο CEO της Endesa κ. Rafael Miranda, ο CEO της Εndesa Europa κ. Jesus Olmos, καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Ανάπτυξης, της ΔΕΗ και όλων των σημαντικών εταιρειών της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η απαίτηση της Αλουμίνιον να πουλά το ρεύμα στη ΔΕΗ στις πολύ υψηλές τιμές χονδρικής και να το ξαναγοράζει στις πολύ χαμηλές τιμές του βιομηχανικού τιμολογίου!

βοιωτός είπε...

Mέτοικε υπάρχει δήλωση του Σιούφα στη Βουλή, μετά από ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ΄΄οπου ο υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «με αυτή την κυβέρνηση και όσο βρίσκομαι εγώ σ' αυτή τη θέση δεν πρόκειται να δεχθούμε πρακτικές αρμπιτράζ στην αγορά».
Σάββατο κοντή γιορτή

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!!!! ΣΤΟΝ ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ? ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΡΑΓΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ?
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ.......

Medeon είπε...

Ανωνυμε η μονοσημαντη κριση της ενεργειακης απελευθερωσης ειτε με αμιγως περιβαλλοντολογικα κριτηρια ειτε με αμιγως φιλελευθερα δεν ειναι ορθη
Μετοικε
Το προβλημα δεν ειναι μονο σε ποιες τιμες αγορες αγοραζει η ΔΕΗ και ο ενε γενει σεβασμος στην επενδυτικη διαχειρηση του δημοσιου χρηματος.Το προβλημα ειναι η ελλειψη επιχειρηματικων επενδυσεων που θε επισπευσουν την δημιρουργια ανταγωνιστικων αντιβαρων στο δημοσιονομικο μονοπωλιο
Απο την αλλη για να μην γινει συνολικα η απελευθερωση σε βαρος της ΔΕΗ χρειαζεται ενας εθνικος σχεδιασμος και ενας αποτελεσματικος κρατικος παρεμβατισμος. Εαν καποτε λεγαμε για την παιδεια και την εξωτερικη πολιτικη για την συσταση εθνικου υπερκομματικου συμβουλιου σε λιγα χρονια θα το λεμε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ Ή ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ..ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ. ΚΟΛΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ....ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΠΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΗΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ