Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

Η περίπτωση Αυγέρη

Δεν κατέστη τελικά δυνατή η εκπαραθύρωση του κ. Αυγέρη από την προεδρία της ΔΕΥΑΛ κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς της 25ης Ιουλίου. Η παράταξη Τσιφή, και είναι ενδεικτικό της πρόχειρότητας που και αλλού έχουμε επισημάνει, όχι μόνο δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων των δημοτικών συμβούλων αλλά ούτε καν γνώριζε ότι βάσει του κανονισμού απαιτούνταν αυτή η πλειοψηφία!

Εν πάση περιπτώσει, στην ουσία της υπόθεσης δεν θα μπούμε καθώς όπως όλοι γνωρίζουν στη ΔΕΥΑΛ συνωθούνται και συγκρούονται μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, που δεν είναι της στιγμής να αποκαλύψουμε.

Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε την αποκαρδιωτική εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου φαίνεται ότι και οι τελευταίοι φραγμοί πολιτικής ευπρέπειας και προσωπικής ευγένειας έχουν πλέον καταπέσει.

Από το "παραιτούμαι - δεν παραιτούμαι" του κ. Αυγέρη μέχρι το "είμαι ο Δήμαρχος και κάνω ό,τι θέλω" του κ. Τσιφή η κατάσταση θύμιζε τα γηπεδάκια της δεκαετίας του '70, όταν στις ομάδες των πιτσιρικάδων ο αρχηγός-μπαλαδόρος έλεγε σε κάποιον να βγει αλλαγή και αυτός, αν ήταν δυνατός και τσαμπουκάς, απαντούσε "δεν βγαίνω, άμα θες έλα να με βγάλεις" και έπεφτε το απαραίτητο μπουνίδι.

Ολα αυτά, και πέρα από το ευτράπελον του πράγματος, έχουν σημαντικές πολιτικές συνέπειες καθώς η διάσπαση στην πλειοψηφία είναι δεδομένη, όπως δεδομένη είναι και η μονολιθική και ελάχιστα πολιτική στάση του κ. Τσιφή ο οποίος φαίνεται να πιστεύει ότι "ο ισχυρός δεν χρειάζεται να είναι ευέλικτος".

Αν όμως αυτό είναι σωστό, τότε ο κ. Τσιφής, ο οποίος πράγματι εξελέγη δήμαρχος Λιβαδειάς κυρίως χάρη στην καλή του φήμη και την προσωπική του δημοφιλία, θα έπρεπε ίσως να έχει επιλέξει άλλους συνεργάτες.


ΥΓ: Η τακτική του δημάρχου να επιτίθεται με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, αναρμόστους και προσβλητικούς, σε όσα εκ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου τολμούν να ασκήσουν κριτική στις ενέργειές του εκτός από άκομψη και αντιαισθητική έχει πλέον απολέσει και την επικοινωνιακή της εμβέλεια. Πρέπει λοιπόν να εγκαταλειφθεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τον Αυγουστο θα φύγει ο Αυγερης από μόνος του. Μετα ποιος έχει σειρα, για παραιτηση; Μήπως ο Σκαλτσας; Αν δεν τους βολευει δεν το έχουν για τίποτα να τον στειλουν κι αυτόν.... Οσο για τον κ. Δήμαρχο, με όλο τον σεβασμό, την έχει δει "είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω" Στο επόμενο δημοτικό συμβουλιο προτείνω την παρουσία του Γιώργου Μάγκα με το κλαρίνο του! Καθε φορα που θα ανεβαίνουν οι τόνοι και θα εκτοξευονται οι γνωστοι χαρακτηρισμοι ο Γιώργος Μάγκας να παιζει κλαρινο στο αυτί του δημάρχου! Μή τυχον και ο γιατρος βρει τη γιατρειά!!!