Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

O Μπασιάκος για το περιβάλλον

Σε διεθνές συνέδριο για το περιβάλλον μίλησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος που αναφέθηκε στο «Περιβάλλον – Βιώσιμη διαχείριση υδατικών πόρων – προηγμένες τεχνολογίες για την εξοικονόμηση ύδατος την 4η προγραμματική περίοδο 2007-2013»
Ο Βοιωτός υπουργός μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός της γεωργίας μπορούν να συμβαδίσουν με την ορθή διαχείριση και τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, δηλαδή στα πλαίσια μιας αειφόρου ανάπτυξης, αρκεί να υπάρχει σωστός σχεδιασμός στις γεωργικές πρακτικές και ευαισθητοποίηση όλων , των εμπλεκόμενων στην υπόθεση αυτή, ΄΄ώστε σταδιακά και σταθερά να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση και να σταματήσει πλέον το περιβάλλον να υφίσταται μη αναστρέψιμη ανθρωπογενή πίεση.
Ενδεικτικά περιβαλλοντικά θέματα που σχετίζονται με τη γεωργία είναι η διαχείριση των υδατικών και των εδαφικών πόρων και διατήρηση της βιοποικιλότητας σε σχέση με την κλιματική αλλαγή".
Στη συνέχεια ο κ. Μπασιάκος αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται στα πλαίσια του Μέτρου 6 της 3ης προγραμματικής περιόδου και δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και κατά τη 4η προγραμματική περίοδο 2007-2013.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το «υδατικών πόρων» ελπίζω να είναι λάθος μεταφοράς - αντιγραφής κλπ. Αλλιώς να δώσουμε στον κο Υπουργό καμμιά υδατική κρεμούλα για το πρόσωπο μήπως και αντιληφθεί ότι το θέμα είναι οι υδάτινοι (με ν) πόροι!

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτε
Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή ενημερώνω τους πολιτικούς, υποψηφίους κλπ ότι:
Σε εκδήλωση της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ με θέμα ¨ blogs ιντερνετ : Η κοινωνία των πολιτών ενόψει επομένων εκλογών¨, οι περισσότεροι πολιτικοί και δημοσιογράφοι ανέπτυξαν θέσεις ως ακολούθως:
….Είναι γεγονός ότι η μπλογκόσφαιρα επιδρά άμεσα στο πολιτικό γίγνεσθαι…. Οι πολιτικοί έχουν την δυνατότητα να στέλνουν μηνύματα αλλά και οι πολίτες έχουν ισχυρή φωνή…… Ανοίγουν με τα μπλογκ οι ορίζοντες εφ όσον μπορούν να συνεργαστούν οι πολιτικοί με τους πολίτες σε ένα διαρκή αμφίδρομο και παραγωγικό διάλογο…… Η ταχύτατη κυκλοφορία της γνώσης και η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των blogers είναι η δύναμη αυτής της σελίδας….. Οι πολιτικοί εάν αντιμετωπίσουν το μπλογκ ως ένα ακόμη κανάλι προβολής και δεν τηρήσουν τους άτυπους αλλά ισχυρούς κανόνες του ειλικρινούς διαλόγου που διέπουν την μπλογκοσφαιρα , θα απαξιωθούν…..
Εάν πράγματι οι πολιτικοί του Νομού μας θέλουν την συζήτηση με τους πολίτες καλώς να έρθουν στον χώρο μας, αρκεί να μην το αντιμετωπίσουν ως κανάλι προβολής των, αλλά ως κανάλι προβληματισμού και διαλόγου.
Από την δική σου θέση Βοιωτέ οφείλεις να προστατεύσεις τους επώνυμους πολιτικούς από έναν ανώνυμο υβριστή μποκερ που πιθανόν να υπάρχει και που θα φέρει σε δύσκολη θέση ένα πρόσωπο καταξιωμένο στον πολιτικό και επαγγελματικό χώρο. Δεν γνωρίζω πως θα το επιτύχεις αυτό.
Προτείνω να δημιουργήσεις, εάν είναι δυνατόν ένα χωριστό κεφάλαιο σε χωριστή θέση στη σελίδα με θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗ,όπου θα γράφονται εκεί οι πολιτικές θέσεις και προβληματισμοί των επωνύμων διαχωρίζοντας τον χώρο από τα υπόλοιπα θέματα. Εάν υπάρχει υβριστικό άρθρο πρέπει είτε να μη δημοσιευτεί , είτε ταχύτατα να διαγραφεί. Δεν γνωρίζω εάν είναι εφικτό. Μία άλλη πρόταση είναι να επικοινωνούν οι μπλοκερ μεσω e-mail ( μη δημοκρατικός τρόπος αλλά απομονώνεις τους υβριστές που φέρουν σε δύσκολη θέση όλους μας). Λυπάμαι δεν έχω τεχνικές γνώσεις αλλά επιθυμώ διάλογο με καλή πρόθεση.

βοιωτός είπε...

Θα το ρυθμίσουμε Πίνδαρε, μην ανησυχείς.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
δεν είμαι σίγουρος ότι ο υπουργός έκανε λάθος.
Υδατικός: ο σχετικός με τα ύδατα. Δηλαδή ένα φράγμα ή μια λιμνοδεξαμενή είναι υδατικός πόρος.

Συνήθως λέμε υδάτινος: ο αποτελούμενος από ύδωρ.

Νομίζω ότι ο κ. Μπασιάκος ομιλεί για όλα τα σχετιζόμενα με το νερό οπότε κλίνω προς το υδατικός.

Ανώνυμος είπε...

Ο πόρος, Βοιωτέ, είναι το νερό, το ύδωρ, επομένως είναι οι υδάτινοι πόροι. Τα φράγματα κι οι λιμνοδεξαμενές είναι απλώς τεχνικά έργα, δεν είναι πόροι.

nkalomiris είπε...

Πίνδαρε άι κουρέψου! (Η προτροπή για κούρεμα είναι υβριστική;)
Εδώ είναι blog και όχι κομματική κολοφιλάδα που έχετε γεμίσει τη χώρα. Πες μου έναν καταξιωμένο στον πολιτικό χώρο που πρέπει να τον προστατέψουμε; Να τον αφήσει ο Βοιωτός να λέει τις μπούρδες του και να μην μας αφήνει εμάς να του απαντήσουμε όπως θέλουμε; Ε; Αν θέλει ο κύριος πολιτευτής να φτιάξει ο ίδιος ιστοσελίδα να διαφημίζει τον εαυτό του,ή ένα δικό του blog για να ακούει και την αντίθετη άποψη. Αν δεν θέλει, να μαζέψει κάποιους σαν και εσένα για να τον χειροκροτάτε σε ότι μαλακία και αν πεί.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε, αμφισβητείται. Λ.χ. το σωστό είναι το υδατικό δυναμικό και όχι το υδάτινο. Υπό ευρεία έννοια τα εγγειβελτιωτικά έργα είναι υδατικοί πόροι, καθώς χρειάζονται χρηματικούς πόρους για να έχουμε υδάτινους πόρους που μας εξασφαλίζουν όλους της ζωής τους πόρους.
Α, ο παλιός καλός Τροφώνιος. Επιθετικός αλλά δίκαιος. Λοιπόν, Τροφώνιε, θα διαγράφονται μεν τα υβριστικά σχόλια αλλά θα διαγράφονται και οι ανούσιες απαντήσεις των πολιτικών. Εχουμε το σχέδιό μας, μην ανησυχείς...

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ, μια φορά κι εγώ έχω σύμμαχο το Μπαμπινιώτη που αναφέρεται ρητά σε υδάτινους πόρους :-)

Ανώνυμος είπε...

τροφώνιε
Δεν διάβασες καλά αυτά που έγραψα ή δεν τα κατανόησες , ίσως να φταίω κι εγώ γι αυτό. Αν μπορείς να πείσεις έναν πολιτικό με επιχειρήματα ότι λέει μπούρδες και να διαβάζουν και οι άλλοι τα επιχειρήματά σου τον αναγκάζεις να μην μετέχει ξανά, εφ όσον τον απαξιώνεις. Το να τον βρίζεις και μάλιστα ανώνυμα ( είναι δείγμα ανδρισμού σου αυτή η ενέργεια ;) τον αναγκάζεις να μην μετέχει σαν πολιτικός, αλλά να μετέχει σαν ανώνυμος και να λέει περισσότερες μπούρδες περνώντας όμως στο κοινό τις θέσεις του και προβάλλοντας τον εαυτό του. Εσύ προσωπικά το μπλογκ αυτό για ποιο λόγο το χρησιμοποιείς;
Βοιωτέ την ίδια ερώτηση κάνω και σε σένα. Ποιος είναι ο στόχος σου με την κατασκευή του μπλόγκ;

βοιωτός είπε...

Πίνδαρε, το μλπογκ αυτό είναι και θα παραμείνει βήμα ελεύθερου πολιτικού διαλόγου.
Τα υπόλοιπα εν καιρώ και στην πράξη.

Μέτοικε,
ε, καλά τώρα ο Γιώργος. Ακόμη και στο Ομιλείτε Ελληνικά λάθη κάνει. Εχει μείνει πίσω :-).

Ανώνυμος είπε...

Τροφωνιε
δεν σου κρατώ κακία. Το δικό σου μπλογκ είναι όντως ενδιαφέρον με του βοιωτού, αλλά αυτή η γλώσσα σου ρε παιδί μου. Ισως να εχεις δίκαιο, άλλωστε έχω τα διπλάσια χρόνια σου, ανήκω σε διαφορετική γενιά, έπαψα πλέον να βρίζω.
νάσαι καλά συνέχισε την προσπάθειά σου.