Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Ζήτημα 1ον: Βοιωτία και Ενέργεια

Πολύ ενδιαφέροντα θέματα συζητώνται στη διάρκεια αυτής της θερμής προεκλογικής περιόδου: Πόρισμα Ζορμπά, πυρκαγιές, ασφαλιστικό, Ταμείο συνοχής, ανεργία και άλλα. Σε αυτά αναλώνονται μέχρι στιγμής και οι Βοιωτοί πολιτευτές. Οχι άδικα.



Ομως στη Βοιωτία το υπ. αριθμόν 1 πολιτικό ζήτημα είναι το ενεργειακό. Οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας που έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται και εκείνες που έχουν εξαγγελθεί αλλάζουν για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον τόπο μας, διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο με ευκαιρίες αλλά και κινδύνους.


Οι Βοιωτοί υποψήφιοι βουλευτές, και ιδίως οι 12 της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν και δεν πρέπει να παρακάμψουν το θέμα. Οφείλουν να λάβουν συγκεκριμένη και καθαρή θέση για όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από την... προτίμηση των μεγαλοεπιχειρηματιών προς τη Βοιωτία.


Επίσης, εκτός από τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και οι ανεμογεννήτριες έχουν ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων στη Βοιωτία. Και εδώ οι υποψήφιοι Βοιωτάρχες οφείλουν να λάβουν διαυγή και συγκεκριμένη θέση.


Εμείς θα ρωτάμε συνεχώς και όχι μόνο. Θα κρατήσουμε όλες τις δηλώσεις ώστε να συγκρίνουμε την προεκλογική με την μετεκλογική συμπεριφορά των επίδοξων βουλευτών.

Θα συνεχίσουμε με το 2ον ζήτημα...

33 σχόλια:

Medeon είπε...

Μην περιμενεις πολλα πραγματα Βοιωτε.Για να απαντησουν στα καυτα περιβαλλοντολγικα,εργασιακα και αναπτυξιακα διλληματα της ενεργειας οι Βοιωτοι βουλευτες ειτε πριν ειτε μετα τις εκλογες, πρωτα θα πρεπει να ξερουν 5 πραγματα και μετα να ξεπερασουν το ψυχολογικο φραγμα του μικροπολιτικου κοστους..

Επειδη καποιος φιλος εδω μεσα προσφατα ζητησε ενημερωση για τους υποψηφιους βουλευτες και επειδη τα βιογραφικα και τον 12 εκλεκτων τα γνωριζω οπως το πατερ υμων αλλα και την παρασκηνιακη τους πολιτικη δραση της τελευταιας εικοσαετιας, απλα να τον ενημερωσω οτι οι περισσοτεροι απο αυτους ειτε ειναι ανεπαγγελτοι κομματαρχες, που ειτε επιβληθηκαν με την νεοποτιστικη και επιφανειακη νεομαγκια τους ,ειτε προωθηθηκαν ως μαριονετες συμπληρωσης ενος κομματικου ψηφοδελτιου απο καποιν μεγαλοβουλευτη προς διαιωνιση της εδρας του, ειτε εγλυφαν μερονυχτα και λαδωναν εντοκα και ακαταλειπτα Χαριλαου Τρικουπη και Ρηγγιλης,ειτε τελος εχουν φραγκα και επειδη κουραστηκαν απο την νεοπλουτη μιζερη ζωουλα τους και θελουν με βαρια τιμαλφη να ικανοποιησουν το πολιτικο τους ζωον, το οποιο ομως ειναι σε χειμερια ναρκη αιωνιως, μπαινουν στη πολιτικη..

ΕΠΙΠΛΕΟΝ αγαπητε Βοιωτε η ληψη υπευθυνης πολιτικης θεσης στα πεπραγμενα της ενεργειακης εθνικης πολιτικης απαιτει εξειδικευμενες επιστημονικες γνωσεις και ειδικης βαρυτητας πολιτικη εμπειρια,ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ 12αδας ουτε καν ενα μεταπτυχιακο δεν εχει, ρεζιλευοντας το νομο για το πολυ χαμηλο μορφωτικο τους επιπεδο.ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ για ολη τη ΒΟιωτια. ΜΕ μετριους ως κακους πολιτικους αντρες ω φιλοι γειτονες Αθηναιων ,τα χειροτερα ερχονται..

ΥΓ. Μονο ο Αγραφιωτης,για να μην το αδικησω, διετελεσε γενικος γραμματεας ενεργειας στις μεγαλες δοξες της μιζας του ΤΣοχατζοπουλου,οποτε σιγουρα θα εχει εμπειρια πολιτικη, αλλα απο μορφωση ,χωρις παρεξηγηση και υποτιμηση για το κλαδο, ενας απλος μαθηματικος ειναι, δηλαδη ενας καθηγητης γυμνασιου υπο νορμαλ συνθηκες...Εγω θεωρω οτι ολα τα ΠΑΡΑΠΑΝΩ ευθυνονται εκτος των αλλων σε ενα βαθμον ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ .θΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ . ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ . ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Medeon είπε...

Λαθος ανωνυμε ο Μπασιακος εχει ενα πεταπτυχιακο,διετες στην Αγγλια στο διεθνες δικαιο και επειδη ειναι λαμογιο το παρουσιαζει για δυο.Εαν τωρα δεν ξερεις να διαβαζεις δεν φταιω εγω και σε κοροιδευουν τοσο ευκολα.Επισης εχει ταμπελα που λεει οικονομολογος και ενιοτε πολιτικος επιστημονας, ενω ειναι γνωστο οτι υπηρξε δικηγορακος της σειρας στο λιγο που δικηγορησε πριν εκμεταλλευτει ,για να τα οικονομησει το μικρο πολιτικο του τζακι..

Οποτε εσυ ψυχραιμα και κυριως διαβαζε λιγο εδω να μαθαινεις

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς δεν ξέρις τι σου γίνεται .
Η κακία είναι προνόμιο των αγράμματων. Και ως αγράμματος είσαι και κακός . Και οι κακοί δεν έχουν μέλλον σε αυτή τη ζωή γιατί το μλόνο τους ενδιαφέρον είναι να βρούν ψέμμα για να διακαιολογήσουν το λόγο τους . Χαιρετίσματα.

Medeon είπε...

Αγαπητε ανωνυμε

Εγω δε σεβριζω καταρχην.Το ξερεις ετσι γραφεται οχι ξερις,επειδη με αποκαλεσες αγραμματο..

Σημερα εχω αδεια απο δουλεια και λιγο χρονο. Επειδη πιθανολογω οτι εισαι καποιος βαμμενος οπαδος ενος κακου κομματαρχη , σε προκαλω φιλικα να μιλησουμε για οτι θελεις για οποιον υποψηφιο Πασοκ και ΝΔ(μορφωση του,κομματικη δραση και παρασκηνιακη και βρωμικη αναδειξη του)

Επισης θελω να ξερεις οτι δεν απευθυνομαι με το μηνυμα μου κυριως σε βαμμενους οπαδους και των 2 κομματων ,αλλα καταρχην καλοπιστα σε αναποφασιστους και απογοητευμενους απο την Πολιτικη και τους πολιτικους ανθρωπους.

Τελος εαν θελεις να βριζεις το νο κανεις επωνυμα η εστω με ψευδωνυμο και οχι ανωνυμα ,ετσι για να τιμας τα παντελονια που φορας,αν τα φορας

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπασιακος έχει μεταπτυχιακό στο Ευρωπαικο Δικαιο απο το KINGS COLLEGE στο Δίκαιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ινστιτούτο RUSSEL του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Ζηλεύεις επειδή ε'ισαι αγράμματος

Ανώνυμος είπε...

Μedeon όλοι οι Βοιωτοί είναι περήφανοπι γι α τον Μπασιάκο. Γιατι στο κάτω κάτω της γραφής είναι ο Υπουργος με τα περισσότερα χρόνια στο Υπουργείο Γεωργίας και ο μόνος που δεν είχε κινητοποιήσεις .

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά το θέμα καίει... Κανείς δεν πρόκειται να πάρει σαφή θέση είτε από άγνοια, που παίζει, είτε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. Ποιά μεταπτυχιακά και ποιά πτυχία... Εδώ μιλάμε για πολύ, πολύ χρήμα, που δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε κόμμα! Μακάρι να ακούσουμε κάτι κανούργιο, αλλά δεν το βλέπω... Οι νεότεροι δεν έχουν κάν δει ποτέ τους από κοντά ούτε τον Μυτηλιναίο ούτε τον Κοπελούζο, οι παλιότεροι πάλι, δεν φτάνει το ανάστημά τους! Με ποιόν μιλούν για να έχουν άποψη από πρώτο χέρι; Ελπίζω να μην αδικώ κανέναν τους, αλλά, δυστυχώς, επαναλαμβάνω τα λεφτά είναι πολλά και τα συμφέροντά τους πολύ μεγάλα!
Γίναμε η "πίσω πόρτα" της Αττικής, που λέει με το θάρρος της γνώμης του ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Βοιωτίας κ. Νίκος Παπαγγελής... Μας τα έχουν πάρει ήδη τα βρακιά, με το συμπάθιο, χωρίς καν να μας ρωτήσουν...

Medeon είπε...

Αγαπητοι Ανωνυμοι(γινεται της ανωνυμιας εδω μεσα..παρακαλω θερμα εστω για ενα ψευδωνυμο)


Ανωνυμε 1.Σωστα αυτο ειναι το μεταπτυχιακο..Τα αλλα που γραφει ειναι μηνιαια σεμιναρια για να βαζει σαντιγυ στο γλυκο οπως κανουν πολλοι πολιτικοι.Σου ξαναλεω δεν στρεφομαι εναντιον του Μπασιακου προσωπικα,εναντιον του συστηματος γενικα στρεφομαι και με εκνευριζει προσωπικα γιατι ο τοπος που γεννηθηκα και λιγο εζησα χει τοσο μεγαλη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ..

Ανωνυμε 2.Οντως ειναι σημαντικο ο τοπος μας να εχει υπουργους αλλα οχι Μαυρογυαλουρους.Καλους υπουργος,στελεχη που μετρανε στο κομμα τους οπως καποτε ο Παπασπυρου, ο αειμνηστος Παλαντζας,πρωτα με Ενωση Κεντρου μετα με ΕΡΕ και ΝΔ..
Ο Μπασιακος εγινε υπουργος,μαγκια του.Οσο για τις κινητοποιησεις που λες οτι δεν εγιναν,ειναι λαθος.Εγιναν πολλες με αφορμη το πλαισιο των κοινοτικων γεωργικων ενισχυσεων και αγροτοσυνδικαλιστες της Θεσσαλιας εχουν τεραστια παραπωνα για τους χειριμους του.Ο Κοκινουλης,ηγετης αγριτων ΝΔ Θεσσαλια,ουτε ζωγραφιστο δεν θελει να το δει

Ανωνυμε 3.Συγχαρητηρια για τις αποψεις σου.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και για αυτο χρειαζομαστε ισχυρους,εξυπνους ,αποφασιστικους που να μη πολυμετρανε το κομματικο κοστος και να βαζουν μπροστα τη ΒΟιωτια.
Μπραβο φιλε μου πολυ χαρηκα με το μηνυμα σου

Ανώνυμος είπε...

Πέστα ρε μεδεώνα, να αγιάσει το στόμα σου. Από ποιον μωρέ περιμένεις το Τόγια ,που ακόμα παρακαλάει το Αποστολίδη για ψήφους επειδή φοβάται συμμαχία Τσόνογλου/Αγραφίωτη ή τους Μπασίακο Γιαννακη?
Aμα δεν είχε κουμπάρο το Καραμανλή και εαν δεν έφευγε ο Τσιτουρίδης,θα γινόταν Υπουργός? Eρωτώ?

Ανώνυμος είπε...

Ξεχνας οτι η Βοιωτία δεν είχε Υπουργό τόσα χρόνια . Γιατί νομίζεις ότι είχε εγκαταλειφθεί . Ποιος νομίζεις την είχε κάνει επαρχία της Αθήνας . Ξέρω ότι δεν θα μου απαντήσεις γιατίο το μόνμο που σε ενδιαφέρει είναι να κατηγορείς τη ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Και ο Μητσοτάκης τον έκανε Υφυπουργό . τον Μπασιάκο . Δεν ξέρω άν άλλος από τη Βοιωτία έχει τόσα χρόνια κυβερνητική θητεία.

Medeon είπε...

Αγαπητοι ανωνυμοι,βλεπω συνεχιζεται ακαθεκτοι και ανωνυμα παντα

Λοιπον τελευταιοι 2 ανωνυμοι υποθετω οτι εισαι ο πρην ανωνυμος 2..εχουμε μπλεξει τα μπουτια μας εδω μεσα..

Για να το κλεισω το θεμα Μπασιακος εδω μεσα τουλαχιστον.Θα τον κρινει ο λαος Κυριακη κοντη γιορτη στη κυριολεξια..

Εχετε πει ηδη 2 μη αληθη πραγματα εδω μεσα.Θυμιζω ενα μαστερ,οχι 2 και εντονες αντιδρασεις αγροτων εναντιον του τη τελευταια διετια βλ.Κοκινουλης..

Δευτερον εσεις θεσατε θεμα Μπασιακο και οχι εγω,αναφερομουν στο συνολικο φαινομενο πολιτικης φτωχειας Νομου Βοιωτιας

Τριτον, ειναι τιμη για το τοπο μας να εχουμε Υπουργους γενικα και μπραβο στο Μπασιακο.Αυτο δεν συνεπαγεται και επιτυχημενη θητεια παντοτε..Στο θεσμικο και ουσιαστικο κομματι ο Μπασιακος εκανε οτι του ειπε ο Καραμανλης και απο οικονομικης αποψης ειχε δικιο για τις αγροτικες ενισχυσεις,αυτο πιστευω εγω..
Αλλα οι προσωπικοι του χειρισμοι,η ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ, η απρεπεια του, τα ψεμματα που ειπε στους αγροτες,τον εξεθεσαν πολιτικα.Τελεια και παυλα(Τα ιδια εγιναν προσφατα και στο Αιγιο,Πατρα μετα την φωτια προσφατα,που τον προπηλακισαν και τον χτυπησαν αγανακτησμενοι αγροτες.Αυτον και οχι το Παυλοπουλου ενω εβρισε και Βουλευτη Πασοκ στη συνεδριαση της Νομαρχιας).Λοιπον το πολιτικο του ηθος εμενα δεν με ικανοποιει,προσωπικα μιλαω εαν και επαναλαμβανω οτι επι της ουσιας ειχε δικιο στις αγροτικες επιδοτησεις αλλα το κομμα του δεν το στηριξε οσο θα επρεπε και αναγκαστικα επεσε η λαικιστικη ευθυνη πανω του ..

Τεταρτον το σχολιο για ΝΔ δεν στεκει. Ειναι πραγματι μεγαλη χρονικα η θητεια του ως Υπουργος..Στη προσφατη ιστορια Βοιωτιας για να κανουμε και λιγο Ιστορια εχουμε παραδειγμα Ακριβακη, υπουργός Επικρατείας υφυπουργός Γεωργίας για μικρα χρονικα διαστηματα οπως επισης Προεδρος Ολυμπιακης δευτερη τετραετια Πασοκ ,που τελικα μπηκε φυλακη για σκανδαλο και εχασε την εδρα του. Επισης Τσιμπλακος διατελεσε Υφυπουργος Κυβερνησης Μητσοτακη αρκετο καιρο και Αποστολιδης Υφυπουργος Εθνικης Αμυνας,εντασσομενος πολιτικα στην ΟΜΑΔΑ Παπαντωνιου και γεμισε η ΤΡΙΠΟΛΗ με σμηνιτες απο τη ΒΟιωτια και γελουσε ΟΛΟΣ ο ΣΤΡΑΤΟΣ(αυτα γιατι κακως κειμενα υπαρχουν και στα 2 κομματα)

Λοιπον αυτη ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και εαν εκδωσω καμια εφημεριδα στη Βοιωτια Ανωνυμε,καλομελετα, θα υπαρχουν και αλλες πληροφοριες ,κυριως παρακηνιου, επωνυμα ,δημοκρατικη και πολιτικα ουδετερη αλλα οχι δωρεαν πλεον..

agios thomas είπε...

Εκπληκτικό το πόσο ενδιαφέρει τους ανώνυμους το θέμα της ενέργειας!!!!!!!!!!!
Όπως είπε και ο medeon: της ανωνυμίας γίνεται.

Και μια ερώτηση:
Τα πόσα μεταπτυχιακά έχει ο Μπασιάκος - σήμερα μίλησε στο Χωριό μου- θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος;

Medeon είπε...

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ......Ενεργεια,περιβαλλον,δαση,
παραλιες.Σε ποιον ανηκουν κυριε καραμανλη,παπανδρεου,παπαρηγα,αλαβανε,καρατζαφερη
? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ? POIOS ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ? EAN EISTE ANIKANOI ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ..ΟΛΟΙ..Να μας προσλαβατε εμας,απο την Ευρωπαικη ΕΝΩΣΗ να πληρωνομαστε ,ΤΡΕΙΣ μηνες καθε καλοκαιρι να φυλαξουμε τα σπιτια μας,την περιουσια,το βιος μας απο τους Αλβανους και τις Φωτιες.Βοηθεια ζηταμε βρε ΑΝΙΚΑΝΟΙ οχι ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ..
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥ ΣΑΣ..
ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ και Καλος Μας Ουρανιος Πατερας που Ολους Μας Αγαπαει να μας Βοηθαει

Ανώνυμος είπε...

Μεδεωνα
Πιστευω ότι είσαι κάποιας ηλικίας και θα γνωρίζεις ότι πριν αρκετά χρόνια τα μεταπτυχιακά ήταν άγνωστα. Οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να τα πάρουν, διότι έπρεπε να πάνε στο εξωτερικό και υπήρχε φτώχια ρε φίλε μου. Έπρεπε να δουλέψουν τότε.
Σήμερα τα μεταπτυχιακά είναι της μόδας και γίνονται για να κονομάνε τα πανεπιστήμια χρήματα και όχι για άλλο λόγο. Ένα μεταπτυχιακό δεν σου δίνει γνώσεις, παρά μόνο σε ένα συγκεκριμένο μικρό επιστημονικό τομέα. Για να το πάρεις είναι καθαρά θέμα χρόνου. Αν ξεκινήσεις πληρώνεις και το παίρνεις μετά από μερικούς μήνες ανάλογα τον τίτλο, αφού κάνεις ορισμένες εργασίες που το 70% τις αντιγράφεις από παρόμοιες εργασίες άλλων συναδέλφων ( βιβλιογραφία-ανάτυπα). Ξέρεις ότι δεν είναι δύσκολο .
Η απορία μου είναι ότι ένας βουλευτής για να πετύχει χρειάζεται μεταπτυχιακό;; Και δεύτερον ένας νεαρός με μεταπτυχιακό στα οικονομικά, γνωρίζεις ποιος είναι ο μισθός του εάν προσληφθεί από οποιαδήποτε εταιρία;; Ο συμφοιτητής ενός φίλου μου το πήρε το 1976 στην Αγγλία διότι είχε χρήματα από τον πατέρα του. Ο πατέρας του φίλου μου πέθανε το 1974 τη χρονιά του πτυχίου του, το μεταπτυχιακό θα κοίταγε χωρίς φράγκο; Ε λοιπόν δεν έχει ο φίλος μου το δικαίωμα να διεκδικήσει θέση στο κοινοβούλιο επειδή στερείται μεταπτυχιακού;; Άλλες εποχές τότε ρε μεδεώνα!!! Προσοχή δεν λέω στα παιδιά να μην κάνουν ανώτερες σπουδές. Πρέπει να τις κάνουν για να επιβιώσουν, αναγκαστικά στην εποχή του 21ου αιώνα.
Αγιε Θωμά
έχεις δίκαιο ξεφύγαμε

Ανώνυμος είπε...

μεδεώνα
ηρέμησε το θέμα με τους εμπησμούς δεν γνωρίζω με ποιό τρόπο θα λυθεί. Ίσσως με αλλαγή της νομοθεσίας και πολύ βαριές ποινές ή με την βοήθεια δορυφορικής σύνδεσης στις περιοχές υψηλού κινδύνου. Είομαστε όλοι οι ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΈΝΟΙ ΑΛΛΑ ΗΡΕΜΗΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

Όλου του κόσμου - για να μην πω του κ...- οι ανώνυμοι εδώ βρήκατε να υμνήσετε τον Μπασιάκο; Απ' όπου περνάει τον βρίζουν όλοι κι εσείς μετράτε τα μεταπτυχιακά του; Στις 17 θα φάει τη σκόνη του Γιαννάκη και του Καράμπελα και θα τερματίσει 3ος και καταϊδρωμένος.

Ανώνυμος είπε...

Λαλάκη λες τρίχες και τρίχες κατσαρές!!!!
Επειδή δεν έχει μεταπτυχιακό η Τσόνογλου και ο Αγραφιώτης απαξιώνεις την αξία των σπουδών?
Tην Αγάτσα τη αθλητικογράφο θα ψηφίσουμε για βουλευτίνα βρε?Ολα παίζουν ρόλο και η μόρφωση πρωτίστως

Ανώνυμος είπε...

πόσο ετών είναι Λαλάκη ο Βαγίακος,Τόγιας,Αγάτσα ,Κουτσόυμπας,Καράμπελας και υπόλοποι για να μην έχουν καλές σπουδές.Τι γενιες είναι αυτοί,του προηγούμενου αίωνα είναι, τα αμόρφωτα πιτσιρίκια εως σαραντάρηδες? Αργόσχολοι είναι απλά και θέλουν να πίουν και πάλι το αίμα του βοιωτικού λαού..

Ανώνυμος είπε...

κύριοι
Ίσως δεν καταλάβατε τι είπα. Υπενθυμίζω οτι στο τέλος του αρθρου μου προτρέπω τα σημερινά παιδιά να κάνουν ανώτερες σπουδές.Δεν απαξιώνω λοιπόν τις σπουδές.
Αναφέρω έμμεσα οτι οι ανω των 50 ετών δεν μπορούσαν να κάνουν μεταπτυχιακό, διότι δεν είχαν χρήματα εφ όσον όλες αυτές οι σπουδές μέχρι το 1980 δεν υπήρχαν στην Ελλάδα και οι εποχές τότε ήταν δύσκολες απο οικονομικής πλευράς.
Τα μεταπτυχιακά έγιναν αναγκαία μόδα τελευταία και τρόπος αύξησης των εσόδων των πανεπιστημίων προκειμένου να μειώσει η πολιτεία την επιχορήγησή τους!!!!
Οι μεταπτυχιακές σπουδές δεν συνεπάγουν και ιδιαίτερο προσόν για ένα εκπρόσωπο του κοινοιβουλίου δεδομένου οτι όλοι οι βουλευτές έχουν συνεργάτες με μεταπτυχιακά που τους πληρώνει η πολιτεία. Την επόμενη 20/τια δεν θα τους χρειάζονται διότι θα τα έχουν οι ίδιοι.
Τέλος σε μιά επιχείρηση ένας επιχειρηματίας ζητά συνεργάτη με ανώτερες σπουδές, άλλος δεν ζητά. Και οι δύο όμως θα κρατήσουν αυτόν που τους κάνει.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δυσκολία για να πάρει κάποιος μεταπτυχιακό απλά θέλει 12 η 18 μήνες.
ψηφίζω ναι στις ανώτερες σπουδές.

Ανώνυμος είπε...

Καλά βρε παιδιά το πρόβλημα σας είναι οτι εχετε ένα πολιτικό που έχει κάνει καλές σπουδές και εκπροσωπεί τον τόπο σας επάξια στην Ευρώπη και δεν είναι για παράδειγμα σαν τον Τζουμάκα που πήγε στο Συμβουλιο στην ΕΕ και τον πήρε ο ύπνος στην αίθουσα γιατι δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση . Αντί να χαίρεστε είστε σαν τα πυράνχας που θέλετε να εξοντώσετε όποιον δεν μπορείτε να φτασετε.Δεν βοηθάτε τον τόπο σας . Το μόνο που θέλετε είναι ηλίθιους γθια να τους έχετε στο χέρι. Ε λοιπόν ψηφίστε τους ηλίθιους . Σας αξίζουν.

Ανώνυμος είπε...

τελευταίε ανώνυμε
όσες σπουδές και εάν έχεις κάνει , αν δεν μπορείς να βρείς μιά γαλοπούλα είσαι για τα μπάζα.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει Λαλάκη καταλάβαμε.Απλά σχεδόν όλοι υποψήφιοι είναι κάτω απο 50,νέοι ανθρώποι,τρώνε ψωμί από τα κομμάτα και εννοείται οτί είναι άσχετοί με το θέμα της ενέργειας.Εαν θέλουν βουλευτιλίκι κάτι παραπάνω πρέπει να έχουν από τους άλλους για να τους ψηφίσουμε,όχι μόνο μπάρμπα Ακριβάκη ή Παπασπύρου. Και μην νομίζεις οτί είναι εύκολα τα μεταπτυχιακά στο εξωτερικό.Αλλά που να κάνουν σπουδές τα ζώα.Μπεεεε...

Ανώνυμος είπε...

μήτρογλου
δεν έχεις άδικο αλλά επιμένω η απόκτηση μεταπτυχιακού στο εξωτερικό δεν είναι δύσκολη, το πρόβλημα ειναι μετά έρχεσαι στην Ελλάδα η μένεις εκεί;;
Αυτή η απόφαση είναι δύσκολη.

Ανώνυμος είπε...

το παραπανω υπογραφει ο λαλακης απλα δεν προλαβα να βαλω ονομα

βοιωτός είπε...

Να παρακαλέσω τους φίλους σχολιαστές να διαλέξουν ένα ψευδώνυμο ώστε να μπορούμε να συνεννοηθούμε.
Να υπενθυμίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του σχολιαστή εάν ο ίδιος δεν το θέλει, άρα το ψευδώνυμο είναι ακίνδυνο.
Τέος να πω δυο κουβέντες στον Μεδεώνα και στους υπολοίπους.
Φίλτατε Μεδεών,
η εκπαίδευση δεν σου προσπορίζει πολιτικό θάρρος ούτε πολιτική αρετή.
Ο ίδιος ο Βίσμαρκ έλεγε γιατους καθηγητές πανεπιστημίου που κατελάμβαναν κατά παράδοση στη Γερμανία υπουργικόύς θώκους:

"Ενας καθηγητής είναι καλός, δύο είναι ανεκτοί, τρεις είναι καταστροφή".
Φυσικά, αντιλαμβάνομαι ότι η σξκέψη σου οδηγείται στην Παιδεία, στην καλλιέργεια, στην αγωγή, στην ευαισθησία που κανονικά πρέπει να διαθέτει όποιος φιλοδοξεί να άρχει των συνανθρώπων του. Από την άποψη αυτή πράγματι και όχι μόνο στη Βοιωτία υπάρχει ένδεια. Η ποιότητα των εκπροσωπων μας εδώ και πολλά χρόνια αποδεικνύουν τη κρίση αξιών που πλήττει την ελληνική κοινωνία και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει σε λίγα χρόνια. Εκλέγονται σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εξουσίας οι πλέον κουτοπόνηροι οι οποίοι με τη σειρά τους προωθούν ομοίους κ.ο.κ.
Για το ενεργειακό: δεν χρειάζεται παρά αίσθηση και πολιτκό θάρρος για να πεις τη γνώμη σου, στο μέτρο που το ζήτημα είναι πολιτικό.
Οσοι υπεκφεύγουν ή αερολογούν δεν έχουν δυνατότητες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής και έτσι πρέπει να παραμεριστούν.
Για τον Μπασιάκο: έχει μεταπτυχιακό, έβαλε τάξη στο υπουργείο, είναι πιθανόν ο σημαντικότερος Βοιωτός πολιτικός με δράση μόνο στη Μεταπολίτευση. Θα τα πούμε αναλυτικά όταν φτάσουμε στις κρίσεις και στις στγκρίσεις και για τον Μπασιάκο και για όλους τους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με μεδεώνα γενικά.Είναι λίγο ζώα όλοι οι πολιτικοί μας. Αλλά και πάλι κάποιο/α πρέπει να ψηφίσουμε.Εγώ τα δοκίμασα όλα,δεν έγινε τίποτα.Οπότε λέω να λουστώ με Ultrex τώρα και να χτίσω και ένα σπίτι μέσα στην θάλασσα για να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο.Κωστάκη Καραμανλή αντίο φεύγεις

Ανώνυμος είπε...

οι αγρότες πεινάνε οι βοιωτοί πεινάνε ,ο Μπασιάκος και ο κάθε Μπασιάκος κρύβεται στα γραφεία του ,μεγάλη ανεργία υπάρχει εσεις δεν ξέρω γιατι φανατιζόσαστε με τους πολιτικάντηδες που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ηταν καλλίτερα με τους προηγούμενους . Αυτό θέλεις.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ στην τηλεόραση τις πυρκαγιές και σκέφτομαι διάφορα.
Ήρθα λοιπόν να σχολιάσω και σας βρήκα μπροστά μου να τσακώνεστε για τον κάθε βουλευτή.
Ξέρω ότι τα σχόλια έχουν γίνει τις προηγούμενες μέρες αλλά παρατηρώ ότι κάποιοι κατηύθυναν την συζήτηση προς άλλες κατευθύνσεις από αυτές που πραγματικά έχουν να κάνουν με την ενέργεια και τα προβλήματα που θίγονται στο θέμα.
Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι οι πολιτικοί βολεύονται με τους πολίτες που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίουν την κάμηλον.
Βοιωτοί, ας μην είμαστε τέτοιοι.
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι υποψήφιοι βουλευτές των δυο κομμάτων βολεύουν πρώτα τον εαυτό τους. Δεν έχουν καμία ιδεολογία πέρα από την προσωπική προβολή και τα οφέλη της. Κανείς δεν θέλει να βγει βουλευτής για να σώσει την Ελλάδα.
Ας ξυπνήσουμε λοιπόν επιτέλους. Γιατί τα παιδιά μας αύριο δεν θα βρουν ούτε καθαρό περιβάλλον ούτε δέντρα ούτε θάλασσα, ούτε ποτάμια και θα έχουν μερικά πτυχία και μεταπτυχιακά για να τοποθετήσουμε εμείς στις κορνίζες και να τα κρεμάσουμε στο σαλόνι... Και θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι γ΄ αυτό. Γιατί τι έχει μεγαλύτερη αξία από το να παραδώσεις στο παιδί σου την κληρονομιά των προγόνων σου; Σκεπτόμενοι στενά, και με παρωπίδες αποφασίζουμε για το μέλλον χωρίς μέλλον.
Ας μη δώσουμε σε κανέναν την παντοδυναμία
ας τους πούμε μια φορά επιτέλους ότι δεν είμαστε μαλάκες...

βοιωτός είπε...

@Νοών,
δεν γνωρίζω φυσικά το αποτελέσμα των εκλογών, όμως δεν είμαι σίγουρος ότι η έλλειψη αυτοδυναμίας θα βοηθήσει τον τόπο.
Θα τα ξαναπούμε...

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
όπως είναι τα πράγματα 180 έδρες δεν βγάζει κανένας.
Ξέχασε την απόλυτη αυτοδυναμία. Αλλά μη λες οτι εάν υπηρχε θα βοηθούσε τον τόπο, διότι εάν υποθετικά ένα κόμμα έπαιρνε 250 έδρες θα ήταν εξίσου καταστροφή για τον τόπο, λόγω απολυταρχικού καθεστώτος.
Προσωπικά δεν πιστεύω να έχουμε 5/κοματική βουλή. Αλλά και να έχουμε δεν θα είναι καταστροφή.