Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα με 1,5% και 1,6% στην πρόθεση ψήφου δίνουν στη Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες.
Στη δημοσκόπηση της GPO για το Mega η Ν.Δ. προηγείται με 36,2%, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 34,6%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΛΑΟΣ 4,6% και ο Συνασπισμός 4,2%, με το κυβερνών κόμμα να προηγείται του ΠΑΣΟΚ στην παράσταση νίκης με 58,5% έναντι 22,2%. Το 46,6% κρίνει καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, ενώ τον Γιώργο Παπανδρέου το 32,9%.
Στη δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για τον ΑΝΤΕΝΝΑ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 29,5%, το ΚΚΕ με 7%, ο Συνασπισμός με 4,3% και ο ΛΑΟΣ με 3,5%, ενώ στην παράσταση νίκης, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 56,8%, έναντι 15,9% του ΠΑΣΟΚ.
Οι δύο δημοσκοπήσεις διεξήχθησαν μεταξύ 20 και 22 Αυγούστου και τα αποτελέσματά τους είναι εν πολλοίς τα αναμενόμενα. Η άνοδος των μικρών κομμάτων φαίνεται βέβαιη ενώ και η πεντακομματική Βουλή είναι κάτι περισσότερο από πιθανότητα.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλες οι δημοσκοπήσεις αλλά
1. πόσα άτομα ρωτήθηκαν; αν είναι 1000 δεν λένε τίποτα αν είναι 10.000 κάτι λένε.
2. στο ερώτημα καταλληλότερος πρωθυπουργός υπήρχε η πιθανή απάντηση κανένας απο τους δύο;
3. πόσοι απάντησαν δεν ξέρω , δεν απαντώ.
συμπέρασμα: ή κάνουμε σωστά δημοσκόπιση ή τα παρατάμε.

Ανώνυμος είπε...

ξέχασα
μεγάλες διαφορές απο τις δύο εταιρίες. τι συμπερασμα να βγει;

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα θα δούμε και τη δημοσκόπηση της MRB. Αν τα αποτελέσματά της είναι ανάλογα, τότε θα είναι μεγάλη έκπληξη να χάσει στις εκλογές την πρωτιά η ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

καλο είναι να κρατάμε μικρό καλάθι για όλες τις δημοσκοπήσεις....
υπενθυμίζω ότι και οι δύο συγκρκριμένες εταιρείες έχουν ιδιαίτερη σχέση με το πασοκ....μην ξαφνιαστείτε λοιπόν αν οι επόμενες μετρήσεις τους δείξουν μικρότερη διαφορά, αποκαλύπτωντας έτσι την "τάση"..........
να θυμίσω επίσης ότι η τελευταία δημοσκόπηση της μέτρον ανάλυσις στις εκλογές του 2004 έδινε διαφορά 1,1%.......αυτά για την ώρα.....α της MRB είναι πάνω από 2%...άλλο τί θα δείξουν το βράδυ.......

Ανώνυμος είπε...

Να μην ξεχνάμε επίσης ότι και η MRB έχει ιδιαίτερη σχέση με τη ΝΔ.Εγώ περιμένω δημοσκόπηση από vprc.Προβλέπω τουλάχιστον 10 μονάδες ΝΔ μπροστά.Άλλωστε σύμφωνα με τη vprc δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί υπήρξε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα;
Εκπλήσσομαι.

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίστε κι εσείς σε μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση στο dimoskopisi2007.blogspot.com
για να δούμε την πρόθεση ψήφου των χρηστών του διαδικτύου

nkalomiris είπε...

Όλες οι δημοσκοπήσεις είναι όχι μόνο αγορασμένα προϊόντα αλλά προπληρωμένα. Αυτό λέει τα πάντα για την εξαπάτηση γνώμης που προδίδουν.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα και αυτό γιατί οι εταιρίες αυτές είναι κατά κάποιο τρόπο προσεχτικές με τους πελάτες τους (σημερινούς και αυριανούς)

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίστε σε ηλεκτρονική δημοσκόπηση
http://dimoskopisi2007.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔ θα κερδισει και στη Βοιωτια τις εκλογές .Εχουν γίνει τόσα εργα.

Ανώνυμος είπε...

δεν μας αναφερεις μερικα εργα της στη βοιωτια;

Ανώνυμος είπε...

Το Πανεπιστήμιο στη Λειβαδιά , Το ΤΕΙ στη Θηβα , Το σχολειο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ορχομενό , Το κέντρο ταξινόμησης Βάμβακος στον Ορχομενο , τα αρδευτικά στην Υλικη και την Κωπαιδα , Τα υποστηρικτικά έργα για το αυτοκινητοδρόμιο στον Ορχομενό , το σύστημα υδρευσης στην Χαιρώνεια και πολλά άλλα.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε
Τόσα πολλά έργα για να τα δούμε.
Το Πανεπιστημιο Λιβαδειάς και ΤΕΙ Θήβας ιδρύθηκαν με το προεδρικό διάταγμα 92/2003 και μάλιστα το ΤΕΙ Θήβας λειτούργησε ύστερα από πρωτοβουλία τη ΝΑ Βοιωτίας και άλλων παραγόντων τον Οκτώβριο 2004.
Η απόφαση για το κέντρο ταξινόμηση βάμβακος ήταν από το υπουργείο γεωργίας στις 25/7/2001.
Τα αρδευτικά έργα αναφέρονται στον απολογισμό της ΝΑ Βοιωτίας τον Γενάρη του 2003.
Όσο για το αυτοκινητοδρόμιο μας τάπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στον Ορχομενό πρόσφατα
Τι είπε .....απολύτως τίποτα!!!
Το σχολείο 2ης ευκαιρίας μάλιστα είναι ένα έργο όμως που δεν αρκεί για την Βοιωτία. Τίποτε άλλα έχουμε; Μήπως ξέρεις πότε θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο Λιβαδειάς που τόσος ντόρος έγινε στον θεμέλιο λίθο του; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο;

Ανώνυμος είπε...

Στην πολιτική τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αυτά έκανε το ΠΑΣΟΚ και έφαγε μσύρο. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα προχωράς τα έργα. Αυτό θέλει δουλειά.
Αλλά ειδικά για το ΤΕΙ Θήβας θέλω να σου πώ ότι το κτίριο είναι του Υπουργείου Γεωργίας . Τώρα πως ο Νομάρχης παραχώρησε τη χρήση από ένα ακίνητο που δεν έχει δεν μπορ΄ω να το καταλάβω. Κράτα την ψυχραιμία σου φίλε και μην είσαι μικροψυχος.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε
το πρόβλημα δεν είναι το κτίριο αλλα η επάνδρωση και μάλιστα η θέληση της πολιτείας για την επάνδρωση.
Αυτά έχεις να μου πείς σε ότι σε ρώτησα;
α! καλά !!