Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

Η δημοσκόπηση του Ελεύθερου Τύπου για τη Βοιωτία

Δεν προσθέτει τίποτε καινούργιο σε σχέση με τις υποψηφιότητες στη Νέα Δημοκρατία το σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου για νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος εν όψει των εθνικών εκλογών. Για την ακρίβεια μάλλον αφαιρεί κι αν προστεθούν και τα τυπογραφικά λάθη, λόγω της καλοκαιρινής άδειας προφανώς των διορθωτών, τότε μάλλον η πληροφόρηση που παρέχεται στον αναγνώστη είναι ελλιπής.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι στη Βοιωτία υποψήφιοι θέλουν να είναι οι κκ. Στάμος, Καράμπελας, Ρούσσαρης, Κουτσούμπας, Μπένος (Μπίνιος, δηλ.) και η κυρία Σωτηρία Μακράκη (Μαυράκη, δηλαδή). Επίσης ο Ελεύθερος Τύπος εκτιμά ότι το δίδυμο Μπασιάκου- Γιαννάκη που εκλεγέται στην περιοχή δύσκολα θα σπάσει.

Αντιθέτως, πολύ ενδιαφέρουσα, και για τη Βοιωτία, είναι η δημοσκόπηση της GPO που δημοσειύτηκε στο χθεσινό φύλλο της ίδιας εφημερίδας με ανάλυση του Σεραφείμ Κοτρώτσου. Σύμφωνα με τα στοιχεία η πρόθεση ψήφου στη Βοιωτία έχει ως εξής:
Νέα Δημοκρατία 33,1% (2004 44,4%)
ΠΑΣΟΚ 34,9% (42,5%)
ΚΚΕ 6,7% ( 5,8%)
ΣΥΝ 3,1% (2,7%)
ΛΑΟΣ 3,0% (2,1%)
Αλλο 2,4% (2,5%)
ΔΞ/ΔΑ 12,6%
Οπως γίνεται φανερό υπάρχει μια αντιστροφή υπέρ του ΠΑΣΟΚ που όμως αντισταθμίζεται από τη μικρότερη συσπείρωση των νεοδημοκρατών και από το αρκετά υψηλό ποσοστό των αναποφασίστων, οι οποίοι σύμφωνα με τους αναλυτές θα στραφούν σε ποσοστό περίπου 1,9 προς 1 προς το κυβερνών κόμμα.
Πάντως και από τη Βοιωτία και από τους υπόλοιπους κρίσιμους νομούς στους οποίους διενεργήθηκε η δημοσκόπηση προκύπτει ότι υπάρχει μείωση της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας αλλά όχι και αλλαγή πολιτικού σκηνικού.

Αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος των μικρών κομμάτων, κυρίως του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

5 μοναδούλες θα είσαι πίσω στη Βοιωτία φίλε μου Βοιωτέ...μην αγχώνεσαι.

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε, δεν μ' αρέσει να μου απευθύνονται προσωπικά αλλά ανώνυμα.
Εξάλλου εφόσον διατυπώνεις πρόβλεψη χρειάζεται ένα όνομα, έττσι για να δούμε πόσο πολιτική γάτα είσαι...