Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Οι δαπάνες των υποψηφίων11. Νίκος Στάμος

Ενδιαφέρον και σχετικά πολυτελές είναι το εξασέλιδο έντυπο με το οποίο επικοινωνεί με τους Βοιωτούς ο υποψήφιος βουλευτής κ. Νικόλαος Στάμος. Οι τρεις εσωτερικές σελίδες καλύπτονται από φωτογραφίες που ακολουθούν την πολιτική διαδρομή του Βοιωτού πολιτευτή και αποσπάσματα από κείμενα που έχουν γραφεί για τον ίδιο. Η ιδέα είναι καλή, η υλοποίηση απεδείχθη ανεπαρκής: οι φωτογραφίες είναι μικρές, πολύ μικρές. Επιπλέον από τις ρήσεις περί της προσωπικότητας του υποψηφίου απουσιάζουν οι πηγές, δηλαδή δεν αναφέρεται ποιος εκθειάζει τη δράση του Νίκου Στάμου, το πιο σημαντικό δηλαδή.


Η προεκλογική εκστρατεία του κ. Στάμου ήταν χαμηλών τόνων και ο ίδιος θεωρείται φορέας του λεγόμενου "πολιτικού πολιτισμού". Επιπλέον, πράγματι ο πρώην νομάρχης Βοιωτίας έχει καλό πολιτικό λόγο ή για την ακρίβεια, επειδή το επίπεδο των περισσότερων υποψηφίων των δύο μεγάλων κομμάτων είναι χαμηλό ο κ. Στάμος ξεχωρίζει. Από την άλλη πολλές πληγές που είχε δημιουργήσει στη Νέα Δημοκρατία η θητεία του κ. Στάμου στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Βοιωτίας δεν έχουν επουλωθεί. Θεωρείται ότι η δισταυρία τον ευνοεί, ενώ είναι γνήσιο πολιτικό ον καθώς για να πολιτευτεί εγκατέλειψε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ, θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι επιλογές της ΝΔ μας θέτουν σοβαρά πολιτικοφιλοσοφικά ερωτήματα. Τι είναι πιο επικύνδινο: ένας ξύπνιος αλαζών και αδίστακτος ή ένας ανεκδιήγητος επαρμένος και ανερμάτιστος; Το ζήτημα είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα κάποιον απο αυτούς θα τον στείλουμε στη Βουλή να αποφασίζει για το παρόν και για το μέλλον μας.Αλίμονο....