Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Εκλογές 2007 και viotia.blogspot.com

Καθώς πλησιάζουμε προς το πέρας μιας σύντομης αλλά ιδιαίτερα επίπονης προεκλογικής περιόδου υπάρχουν ορισμένες διευκρινίσεις που η viotia.blogspot.com θεωρεί ότι πρέπει να δοθούν στους χιλιάδες αναγνώστες που επιλέγουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα για την ενημέρωσή τους.

1. Η viotia είναι πολιτική ηλεκτρονική εφημερίδα με προτεραιότητα την υλική και πνευματική ευημερία της Βοιωτίας. Ως εκ τούτου συμμετέχει στην πολιτική διαπάλη τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι συντάκτες της δεν έχουν πολιτικά πιστεύω ούτε ότι στέκονται ουδέτεροι απέναντι στα διλήμματα της εποχής. Σημαίνει ότι μετέδωσαν εξίσου όλες τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση τους χωρίς μεροληψία. Οι κρίσεις τους ήταν στο μέτρο του δυνατού αντικειμενικές αλλά σίγουρα δεν ήταν εξαγορασμένες.
2. Η viotia έχει υποσχεθεί στους αναγνώστες της ότι θα λάβει θέση εν όψει των γενικών εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου και θα τηρήσει τον λόγο της, όσον αφορά τα πρόσωπα. Για κόμματα δεν θα λάβει επίσημη θέση καθώς οι συντάκτες της viotia διεκδικούν το δικαίωμα κάθε πολίτη στη μυστικότητα της ψήφου. Μείνετε συντονισμένοι.

3. Η viotia αναγνωρίζει ότι η κάλυψη της προεκλογικής περιόδου αφορούσε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό τα δύο κόμματα εξουσίας. Οφείλουμε, όμως, να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι όλες οι ανακοινώσεις που έφθασαν στα χέρια μας και που αφορούσαν τα λεγόμενα μικρά κόμματα δημοσιεύτηκαν.

4. Οι συζητήσεις που διεξήχθησαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη viotia ήταν επί το πλείστον κόσμιες και διαφωτιστικές. Στις λίγες περιπτώσεις που κάποιοι, κινούμενοι από προσωπικούς λόγους, επιτέθηκαν σε απόντες με ανοίκειους χαρακτηρισμούς εφαρμόστηκε επιτυχώς σχέδιο απομόνωσης χωρίς ούτε μια στιγμή να επιβληθεί κανενός είδους μετριασμός των σχολίων ή άλλη μορφή λογοκρισίας. Αυτό είναι ένα επίτευγμα των αναγνωστών και των σχολιαστών μας. Με την υπευθυνότητά τους και το ήθος τους απέδειξαν ότι μια πολιτισμένη αντιπαράθεση είναι εφικτή στον κυβερνοχώρο.

5. Αφού παράσχουμε τη διαβεβαίωση σε όσους θεωρούν ότι αδικήθηκαν από κάποιο δημοσίευμά μας ότι είμαστε διατεθειμένοι να επανορθώσουμε, να γράψουμε δυο λόγια και για την αναγνωσιμότητα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ολόκληρη η "δικτυωμένη" Βοιωτία διαβάζει viotia.blogspot.com. Ο πίνακας κάτω δείχνει τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας. Προσέξτε ότι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκαν τη σελίδα μας 871 (!) διαφορετικοί επισκέπτες και 780 χθες ενώ συνολικά σε 7 ημέρες είχαμε 21.000 επισκέψεις. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.
Ευχαριστούμε επίσης όλους όσοι ψηφίζετε στις δημοσκοπήσεις καθώς με τη μαζική σας συμμετοχή έχετε δημιουργήσει πανελλήνιο ενδιαφέρον πολιτικών αναλυτών.
Συνεχίζουμε δυναμικά, αξιόπιστα, ανεξάρτητα, έγκυρα και μαχητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: