Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Εκλογές 2007. Η τελική μάχη

Τελευταία ηλεκτρονική δημοσκόπηση για το viotia με δύο ερωτήσεις. Ποιο κόμμα θα ψηφίσετε και ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.
Ψηφίστε τώρα.
Ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις 16 Σεπτεμβρίου 2007

3 σχόλια:

Medeon είπε...

Καλημερα Βοιωτε.Καλημερα Λειβαδια.Καλημερα Βοιωτια


Εχοντας την πεποιθηση οτι οι εκλογες αυτες ειναι μουγγες και το παρασκηνιο μεγαλο ,διακινδυνευω μια προβλεψη,ως επιδοξος Νικολακοπουλος....

ΝΔ 39.8 με 41
ΠΑΣΟΚ 39.5 με 41
ΚΚΕ 6.2 με 7.5
ΣΥΡΙΖΑ 5.2 με 6.5
ΛΑΟΣ 2.8 με 4.0
Λοιπα κομματα 5
Ακυρο Λευκο.

Αυτο ειναι το λογικο σεναριο, απο το οποιο ευχομαι να παρουν το λιγοτερο δυνατο ποσοστο τα δυο μεγαλα κομματα και το μεγαλυτερο δυνατο τα μικρα.

Δυο επισημανσεις για εκλογικο νομο..

Οσο μικροτερο ειναι το ποσοστο των κομματων που μαινουν εκτος Βουλης τοσο πεφτει το απαιτουμενο ποσοστο αυτοδυναμιας για πρωτο κομμα..δηλαδη το ελαχιστο φτανει στο 41.3

Δευτερον εαν η Βουλη ειναι τελικα τετρακομματικη, δηλαδη μεινει εκτος Καρατζαφερης τοτε παιρνει μπονους το πρωτο κομμα και φτανει στο 43.Μονο ετσι μπορει να παρει αυτοδυναμια η ΝΔ.


Τελος θεωρω και ευχομαι η εκπληξη των εκλογων να ειναι Ο Συνασπισμος.
Εδω θα φανουν τα αντανακλαστικα των Νεοελληνων, εαν δηλαδη σε μια καταστραμμενη Ελλαδα μπορει να μαυρισει,να στειλει ψηφο διαμαρτυριας στα δυο μεγαλα κομματα,χαστουκι στον αποτυχημενο δικομματισμο και να ενισχυσει κυριως το ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογες αυτες, τις μουγγες,το καλο ειναι το παιχνιδι που θα παιχτει μετα και οχι το πριν.Ολα ξεκιναν στις 17 Σεμπτεμβρη.

Με εκτιμηση
Συμφωνα

βοιωτός είπε...

Καλημέρα Μεδεών.
Εχω την άδειά σου να δημσοιεύσω τις προβλέψεις σου στο ειδικό ποστ που δημιούργησα;

Medeon είπε...

Παλι γρηγορος και σωστος ρε Βοιωτε.Αμεσως το επιασες και εκανες ειδικο ποστ.Εισαι ωραιος μαγκας φιλε μου.Προτεινω να κρατησεις το τελευταιο γκαλοπ και το ποστ για προβλεψεις ψηλα,πρωτο εαν γινεται μεχρι την Κυριακη.

Αντε να δουλεψω και λιγο μεχρι μεσημερι και μετα Λειβαδια σου ερχομαι

με εκτιμηση