Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Οι δαπάνες των υποψηφίων6. Σωσώ Μανάρα-Μαυράκη

Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω με μια λέξη το προεκλογικό φυλλάδιο της κ. Μαυράκη θα ήταν η λέξη απλό. Απλό και το σύνθημα, χωρίς δυναμική.
Λίγες φωτογραφίες: πάνω με τον Ζαγορίτη και κάτω με τον Καραμανλή!!!

Λίγα λόγια: χωρίς υποσχέσεις, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χωρίς... ιδιαίτερη επιμέλεια.
Στην πραγματικότητα η Σωτηρία Μανάρα- Μαυράκη θεωρεί μεγάλη τιμή την συμπερίληψή της στο ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος και έχει δίκιο: είναι η πρώτη γυναίκα στον νομό που χρίεται υποψήφια από τη Νέα Δημοκρατία από την ίδρυσή της το 1974. Προς το παρόν, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ, δεν έχει άλλες φιλοδοξίες πέραν μιας αξιοπρεπούς συγκομιδής σταυρών, κάτι που μπορεί να επιτύχει.
Μεγαλύτερη σημασία έχει η κατάθεση της υποψηφιότητας της Σ. Μαυράκη κατευθείαν στη Ρηγίλλης και όχι στα γραφεία της ΝΟΔΕ Βοιωτίας, στη Λιβαδειά. Φαίνεται ότι η κ. Μαυράκη ανήκει στη γενιά εκείνη των αιρετών ανδρών και γυναικών της Θήβας, όπως ο αείμνηστος Κοφίνης αλλά και ο τέως δήμαρχος, ο Θανάσης Σκούμας, που αμφισβητούν την πρωτεύουσα θέση της Λιβαδειάς στα του νομού. Εμάς μας ενοχλεί αλλά φυσικά είναι δικαίωμά της...

Οσον αφορά το φυλλάδιο είναι απλό και χειροποίητο: μέτριο ως εμφάνιση και ως επικοινωνιακό αποτέλεσμα, καλό ως δαπάνη αφού πρέπει να στοίχισε ελάχιστα...

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
μπορείς σε παρακαλώ να σχολιάσεις εάν κατά τη γνώμη σου η κα Μαυράκη με τις φράσεις ¨αλλαγή δεδομένων¨ και ¨νέα επιλογή¨ στο σλόγκαν της, προτείνει να ψηφίσουμε άλλο κόμμα απο την ΝΔ;;;;
Στο ίδιο ερώτημα δεν μου απάντησες χθες εκτός και εαν δεν θέλεις.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός οτι η Λιβαδειά είναι πρωτεύουσα του Νομού πλήν ελαχίστων θερμοκέφαλων και απο τις δύο πόλεις που ευτυχώς έχουν ήδη απομονωθεί απο τον κόσμο.
Απλά πιστεύω οτι η κα Μαυράκη ενήργησε έτσι προσπαθώντας να δείξει ότι έχει στενές σχέσεις με την Ρηγίλλης.
Νομίζω οτι έχει δίκαιο διότι οι δύο ήδη βουλευτές έχουν το πλεονέκτημα και ο κάθε υποψήφιος δείχνει ότι έχει καλύτερο για να επηρεάσει τον κόσμο.

βοιωτός είπε...

@Παρατηρητή αυτούς τους "συλλογισμούς" εμείς τους κάναμε στην πρώτη δημοτικού :-).


@Λαλάκη, δεν είναι λίγοι, δεν είναι θερμοκέφαλοι και διατρέχουν οριζόντια το πολιτικό φάσμα. Είναι όλοι Θηβαίοι, φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
σε ρωτάει ένας απόφοιτος της 1ης δημοτικού που όμως η ψήφος του είναι ίδια με έναν απόφοιτο διδάκτορα πανεπιστημίου.
Δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις ήδη μου απάντησες.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτε
οταν στριμώχνεσαι χάνεις την ψυχραιμία σου. Ωστε μόνο οι Θηβαίοι είναι θερμοκέφαλοι και διατρέχουν οριζόντια το πολιτικό φάσμα.
Δηλαδή ρε φιλάρα πως διατρέχουν οι λοιποί μη θηβαίοι κάθετα, πλαγίως, πλαγιομετωπικά, διαγώνια;; τι θα πει οριζόντια;;
Σήμερα μου έδειξες μιά αρνητική πλευρά του χαρακτήρα σου όντος ενδιαφέρουσα που μετά τις εκλογές θα σου θέσω το τοπικιστικό θέμα επί τάπητος, για να κατανοήσουν οι αναγνώστες τα αρνητικά του τοπικισμού που μάλλον είσαι ένθερμος οπαδός του.
Μήπως πρέπει να αλλάξεις τίτλο στο μπλογκ και αντι viotia να το ονομασεις levadia;;

βοιωτός είπε...

Λαλάκη, το να σε παραπέμψω σε δηλώσεις του Σκούμα ("για μένα η θήβα είναι η πρωτεύουσα της Βοιωτίας") λ.χ. εντός του Ν.Σ. δεν νομίζω ότι θα προσφέρει τίποτα.
Διατρέχω οριζόντια το πολιτκό φάσμα σημαίνει ότι έχω -ως ιδέα- οπαδούς σε όλα τα κόμματα.
Οσο για τους Θηβαίους, αυτοί αμφισβητούν. Οι Λιβαδείτες δεν έχουν λόγους να σκαλίζουν τη στάχτη.
Προσωπικά όλα αυτά με αφήνουν παγερά αδιάφορο αλλά δεν μπορώ να κλέισω τα μάτια μου.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ,

καταρχήν σεβαστή η κρίση σου για το φυλλάδιο, αλλά κατά βάση είναι ελλειπέστατη διότι δεν το διάβασες και δεν δημοσιοποιείς το 2ο φυλλάδιο της ή και το τρίτο και κατά δεύτερον μάλλον είσαι προκατηλημένος too much για να μπορέσεις να πάρεις θέση όσον αφορά με το τι εννοεί με τις κινήσεις της.
Λοιπόν, απο κεί και πέρα "απλο και χειροποίειτο..." χεχεχε!!! Μην επιδεικνύεις έτσι απλά ασχετοσύνη...Διότι μάλλον δεν το κατέχεις. Απο άποψη τυπογραφίας...μάλλον να ρωτήσεις κάποιον που γνωρίζει...Φθηνο??? χεχεχε!!! Εχεις πλάκα..200γρμ velvet illustration με στάντζα και πυκμανση??

Το γεγονός ότι βγάζεις άκυρα και ασύνδετα με την πραγματικότητα συμπεράσματα για το εάν κάποιος υποψήφιος δεν τίμησε την ιδιότητα της Λιβαδειάς...αγόρι μου...μην πλησιάζεις στην οθόνη διότι λόγω οξείας θερμοκεφαλίασης μπορεί να λιώσει η crystal brite...Μην δείχνεις οτί είσαι τοοοοσο Λιβαδείτης...

Εάν ανατρέξεις στην διαδρομή της κα Μαυράκη θα γνωρίσεις την προσφορά της στην Βοιωτία, μέσα απο άπειρες οργανώσεις και συλλόγους πανελλαδικούς.

για να μάθεις περισσότερα και να δείς ένα ακόμα "φθηνό φυλλάδιο...πήγαινε στο www.sosomavraki.gr και κατέβασε το.

Προσωπικά πιστεύω πως ο λόγος προς τους Βοιωτούς που έχει στα φυλλάδιά της είναι ότι πιο ειλικρινό έχει ειπωθεί απο Βοιωτό υποψήφιο...τσέκαρε το boy.

Ανώνυμος είπε...

τελευταίε ανωνυμε
αφου το παίζεις πολύ ανετος μπορείς να απαντησεις εσυ , με την ανεση που σε διακρίνει, ατο ερώτημα που εκανα στον βοιωτό στην αρχή των παροντων σχολιων.
Όταν τα σημερινα δεδομένα ειναι η ΝΔ και ζητά η κ Μαυράκη αλλαγή και νεα επιλογη δεν σημαινει μη ψηφιζετε την ΝΔ;; Πολύ μελετημένο το φυλλάδιο!!!

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε
πες μας ενα εργο της κ Μαυρακη. Μήπως την ένσταση κατα Αγνιάδη στις Νομαρχιακές και μάλιστα για την αντιπολίτευση;; σιγα το ποστο ρε μεγάλε.

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε,
το φυλλάδιο της κ. Μαυράκη -που προσωπικά μου είναι πολύ συμπαθής- που εγώ έχω και δημοσίευσα δεν το έχει δημιουργήσει επικοινωνιολόγος.
Το κόστος ενός φυλλαδίου δεν βρίσκεται, ασφαλώς, στα τυπογραφικά αλλά στο περιεχόμενο.
Λοιπόν άκου το περιεχόμενο:
"Για μια Ανταγωνιστική Βοιωτία που σέβεται τον εαυτό της"
Εχει εαυτό η Βοιωτία; Περίεργο.
Παρακάτω:
"Για υγειή ανάπτυξη κ.τ.λ."
Εδώ και 3000 χρόνια γράφουμε ο υγιής, η υγιής, το υγιές.
Ακόμη και στο εξώφυλλο γράφει ο συντάκτης του φυλλαδίου:
"Νομαρχιακός Σύμβουλος" όμως η κ. Μαυράκη είναι νομαρχιακή σύμβουλος.
Υπάρχουν δεκάδες λάθη και σε αυτό και στα περισσότερα φυλλάδια που δείχνουν ότι δεν έχουν φτιαχτεί από επαγγελματίες. Το βαρύ χαρτί δεν έχει επικοινωνιακό αποτελέσμα από μόνο του όπως "τα ράσα δεν κάνουν τον παπά".

Οσο για τον αν η κ Μαυράκη έχει κι άλλα φυλλάδια, δεν το έχω υπόψιν μου, όμως ελπίζω ταυτοχρόνως να έχει και τα τιμολόγια γιατί υπάρχει όριο στις δαπάνες.

Το ότι αναφέρεσαι στη Λιβαδειά και προσπαθείς να κάνεις διαχωρισμούς δείχνει κακή πίστη. Εγώ απλώς κατέγραψα ενέργειες της κ. Μαυράκη.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Παρατηρητη:
Μία απλη εκδοχή και εύκολη...
Οταν η ΝΔ ειναι στην εξουσία και κάτι τετοιο ερχεται απο υποψήφιο, τοτε εννοει απλά να σπάσει το σημερινό δίδυμο μπασιακου-γιαννακη...simple as that. Μαλλον η θεωρία συνωμοσίας που έχεις εσύ ασπαστεί σε ωθεί να κανεις τετοιους συλλογισμους....

ΑΡΗ:
Μαλλον Αγνιαδικός ε??? Τσεκαρε λιγο το βιογραφικό της και ρωτα τωρα τελευταια πως επελυσε το ζητημα του νερου στα οινοφυτα και σχηματαρι. Τσεκαρε τι εκανε με την Καλλιπάτειρα για αθλητικές εγκαταστασεις στην Βοιωτία. Και τι εκανε με την Γραμματεια Νεας Γενιας για τους δημους ακραιφνιας και Ταναγρας...μεσα σε 5 μηνες...

Βοιωτε:
Επειδή δεν καταγράφεις αλλα ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ τοτε πρεπει να επιδεχεσαι κριτικη στα σχολια σου μιας και αυτά ειναι συμπερασματικα και ακολουθουν επαγωγικη μεν αλλα την δικη σου δε σκεψη.
απο οσο γνωριζω, το φυλλαδιο της το εκανε η Admine Ltd, www.admine.eu η οποια αν προσεξεις ισως καταλαβεις οτι ειναι ελαφρως ενας ελληνικός κολοσσος με πελατες διεθνεις...

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε
θελεις να πεις οτι δεν ειναι γκαφα της Μαυράκη απλά καταφέρεται ενατίον συνυποφηφίων της. Τότε είναι διπλή γκάφα ρε μεγάλε!!!
αλήθεια υπάρχουν ελαφρεις και βαρυς κολοσσοί;;

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε
επειδη δεν ξερω πες μου :
1. Πως ελυσε το θέμα νερού η μαυράκη στα Οινοφυτα; μηπως με το 1.000.000 που υποσχέθηκε ο .. μπασιάκος και δεν το έχει δώσει ακόμα;
2. Ποιά αθλητική εγκατάσταση έκανε η Μαυράκη στην βοιωτία ; μήπως το αυτοκινητοδρόμιο του ορχομενού για να σουλατσάρουν οΙ Καλλιπάτειρες;;
3. Τι έκανε με τη γραμματεία νεας γενιάς στους δήμους που αναφέρεις;
συγκεκριμενα πραγματα οχι αοριστολογιες σαν το βιογραφικο της

βοιωτός είπε...

@Ανώνυμε,
δέχομαι την κριτική, μάλιστα είναι ευπρόσδεκτη και μάλιστα η τεκμηριωμένη όπως η δική σου.
Για το επικοινωνιακό υλικό της Μαυράκη ας μιλήσουμε μετά τις εκλογές για να μην φανεί ότι υπάρχει κάτι εναντίον της.
Θα πω μόνο ότι η εταιρεία Worldcom δεν φαίνεται ιδιαίτερα έμπειρη στην Ελλάδα.
@Αρη,
καλώς ήρθες αλλά μην εξάπτεσαι. Οι πολιτικοί αν ρωτήσουν κάποιον τι συμβαίνει εδώ και αυτός τους πει έσπασε ο σωλήνας σε λίγη ώρα λένε "Κατόπιν ενεργειών μου και προσωπικής μου παρεμβάσεως στον κύριον υπουργό το θέμα βαίνει προς τη λύση του κ.τ.λπ. Ξαναδές τον Παπαγιαννόπουλο στο "Ο κύριος Πτέραρχος" :-).

Ανώνυμος είπε...

βοιωτε
εχεις δίκαιο. νομάρχης όμορου νομού της βοιωτιας προς τον βορρά οταν βγηκε πριν 4,5 χρόνια και του ελεγαν οτι υπαρχει το ταδε προβλημα απαντουσε ¨αυριο θα στειλω επιστολη στον υπουργο για να λυθει¨.
Μετα 3 μηνες το εκοψε γιατί τον πηραν στο γιουχα και οι δικοι του.

βοιωτός είπε...

Ετσι, έτσι Αρη.
Περιμένουμε τις προβλέψεις σου.