Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

ΔΕ ΠΑΛεύεται6. Τέλος προμηθειών, παραμονές εκλογών !!!

Επανέρχεται μετά από ατυχείς χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής το πρόβλημα των προμηθειών και των προμηθευτών στα καταστήματα της ΔΕΠΑΛ.

Την ώρα που η Λιβαδειά ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα ξενιτεμένα παιδιά της, ενόψει γενικών εκλογών, στο Ξενία έχουν τελειώσει σχεδόν όλα τα προσφερόμενα είδη, τόσο που καλύτερα να γράψουμε τι σερβίρεται: νεσκαφέ (όχι ελληνικός), από μπίρες μόνο Mc Farland και λίγα οινοπνευματώδη. Στη Νεροτριβή υπάρχουν επίσης μερικά οινοπνευματώδη ενώ στο Νερόμυλο δεν υπάρχει απολύτως τίποτε. Εντυπωσιακό; Πάντως αναμενόμενο και καθαρό δείγμα ανεπαρκούς Διοίκησης.

Ολα ξεκίνησαν από την προηγούμενη σύγκρουση του δημάρχου με τους εργαζομένους (
Οι εργαζόμενοι για τη ΔΕΠΑΛ 2 ), όταν ο κ. Τσιφής σε μια ανούσια επίδειξη δύναμης επέβαλε στους προμηθευτές να σταματήσουν τη τροφοδοσία των καταστημάτων της ΔΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα να παραμείνουν επί μέρες κλειστά η Νεροτριβή και ο Νερόμυλος και να υπολειτουργεί το Ξενία.

Τελικά, υπό το βάρος της κατακραυγής, ο Δ. Τσιφής υποχώρησε, υπολογίζοντας όμως ότι με κάποιο τρόπο θα έπειθε τους εργαζομένους να αποσύρουν τα ασφαλιστικά μέτρα. Και είχε προφανώς δώσει προθεσμία για αρχές Σεπτεμβρίου για να πληρώσει στους προμηθευτές.

Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου τη Δευτέρα ο κ. Σκαλτσάς, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΠΑΛ, συναντήθηκε με το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων και ζήτησε να αποσυρθούν μερικώς τα ασφαλιστικά μέτρα ώστε να πληρωθούν οι προμηθευτές.

Συνέστησε δε στους εργαζομένους "να κάνουν 2 μήνες υπομονή"!!!. Στη λογική απορία των εργαζομένων: "Και γιατί δεν κάνουν οι προμηθευτές 2 μήνες υπομονή, που δεν πεινάνε κιόλας;", ο Ιω. Σκαλτσάς δεν απάντησε σαφώς, κι έτσι φτάσαμε στο σημείο οι προμηθευτές να έχουν διακόψει και πάλι την τροφοδοσία των καταστημάτων.

Και όλα αυτά τη στιγμή που στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο συζητείται η "ΔΕΠΑΛ: επιχείρηση διάσωσης"(
ΔΕΠΑΛ και ΔΕΤΕΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς) .

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κλείσιμο των μαγαζιών της Κρύας μας βάζει σε 3 σκέψεις.

1. Η Δημοτική Αρχή έχει φίλους που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο και δεν θέλει να τους κόβει τη δουλειά
2. Η Δημοτική Αρχή κάνει επίδειξη δύναμης διότι υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι οι εργαζόμενοι δεν ψήφισαν μαζικά Τσιφή.
3. Τα περί τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής των πηγών Κρύας ήταν
κούφια λόγια. Φανταστείτε την πιο όμορφη περιοχή της Λιβαδειάς χωρίς τα μαγαζιά και τον κόσμο να χάσκει εγκατελειμμένη.

Υ.Γ. Προς το παρόν τα μαγαζιά της Κρύας σερβίρουν μόνο θέα. Για τα υπόλοιπα Τσιφής οίδε.

Ο Τσιφής δεν φοβάται ούτε καν τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοι βουλευτές του δέν φοβούνται;

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία μου θυμίζει το «Ο Αστερίξ στην Ισπανία», όπου ο μικρούλης (και κακομαθημένος) Πέπε απειλούσε πως «θα κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να πάθει κάτι» αν δεν του έκαναν κάποιο χατήρι...

Ανώνυμος είπε...

Άξιοι! Αγαπητοί μου, μακριά απο περίπλοκες διαδικασίες εξυγίανσης, αναδιοργάνωσης, νέας προοπτικής, τουριστικής κλπ ανάπτυξης. Κλείστε τα όλα!Εμείς δεν θέλουμε να κουράζουμε τη Δημοτική Αρχή με ανοησίες. Σας προορίζουμε για ανώτερα πράγματα! Για βόλτες στην πόλη (όσο δεν έχουμε φύγει ακόμη), για να βολέψετε και μας (αφού πρώτα φροντίσετε παιδιά και ανήψια)και κυρίως γιατί μέσα στην κατήφεια της καθημερινότητας ξαναφέρατε το γέλιο στη ζωή μας. Για τους πιο καταθλιπτικούς συστήνω ανεπιφύλακτα την παρακολούθηση συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου. Το αυτό συστήνεται και σε επίδοξους θεατρικούς συγγραφείς, ποιητές, φιλοσόφους και ανθρωποβιολόγους. Είναι ο χώρος που δοκιμάζονται όλες οι φιλοσοφικές αναζητήσεις (τι είναι ο άνθρωπος!) καθώς και η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου.

Ανώνυμος είπε...

Σε λάθος πόλη ήρθαμε?
Ή σε άλλη πόλη μας πάνε?
Τι θα γίνει επιτέλους με τους Πράσινους κουμπάρους?
Έχουμε και τον Ανάργυρο με τον εισαγγελέα!