Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Παράδοση τμημάτων στο Πέταλο του Μαλιακού

Παραδίδονται στην κυκλοφορία από σήμερα αρκετά τμήματα της ΠΑΘΕ στο ύψος του "φονικού" Πετάλου του Μαλιακού. Για την ακρίβεια και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ:
"Το ΥΠΕΧΩΔΕ για να διευκολύνει την ασφαλή και άνετη μετάβαση των πολιτών στον τόπο που ψηφίζουν, δίνει σήμερα στην κυκλοφορία τμήματα του αυτοκινητόδρομου που έχουν κατασκευαστεί στο Πέταλο του Μαλιακού.
Συγκεκριμένα δίνονται στην κυκλοφορία :
1. Η παράκαμψη του Αγίου Κωνσταντίνου, από Λογγό μέχρι έξοδο σήραγγας Κνημίδας, μήκους 11,4 χλμ, που έχει πλήρως ολοκληρωθεί.
2. Η παράκαμψη των Καμένων Βούρλων, από την έξοδο της σήραγγας Κνημίδας έως Σκάρφεια, μήκους 9 χλμ. Το έργο έχει ολοκληρωθεί πλήρως σε μήκος 8 χλμ. και υπάρχουν κάποιες ελλείψεις σε κομμάτι ενός (1) χιλιομέτρου και μόνο στην κατεύθυνση προς Λαμία. Όμως, και σ’ αυτό το ένα χιλιόμετρο, με δεδομένο ότι είναι έτοιμος ο ένας κλάδος και με την χρησιμοποίηση του παλαιού τμήματος της Εθνικής Οδού οι κινήσεις και προς Λαμία και προς Αθήνα θα γίνονται με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.
3. Στα επόμενα 12 χλμ., προς Λαμία ο κλάδος της κίνησης προς Αθήνα έχει τελειώσει πλήρως. Έτσι η κίνηση προς Αθήνα θα γίνεται με δύο λωρίδες κυκλοφορίας σ’ αυτό τον κλάδο και η κίνηση προς Λαμία θα γίνεται από το παλαιό τμήμα της Εθνικής Οδού, επίσης με δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
Με τα τμήματα που δίνονται στην κυκλοφορία, διαμορφώνεται ένας ασφαλής και λειτουργικός αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 32 χλμ., με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική λωρίδα στη μέση, στις περιοχές του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων που καλύπτει ένα μεγάλο και το πιο επικίνδυνο κομμάτι του πετάλου.
Σημειώνουμε ότι, επίσης, δίνεται στην κυκλοφορία το τμήμα Αγία Παρασκευή - Αγία Μαρίνα, μήκους 4,5 χλμ., που έχει κατασκευαστεί πλήρως.Επισημαίνουμε ότι είναι ψευδή και ανυπόστατα τα όσα διοχετεύονται σε μερίδα του τύπου για εκπτώσεις στην ποιότητα της κατασκευής του έργου. Καμία έκπτωση δεν έγινε και τίποτα δεν πρόκειται να ξηλωθεί μετά τις εκλογές.Ήταν υποχρέωσή μας -εφόσον έχουν κατασκευαστεί τόσα χιλιόμετρα δρόμου και εφόσον υπάρχουν οι δυνατότητες που αναφέρουμε παραπάνω - να καταστήσουμε αυτή την μαζική μετακίνηση των πολιτών ταχύτερη και ασφαλέστερη. Θα ήταν παράλογο να μην το κάνουμε. Η τελική παράδοση του έργου θα γίνει τον Οκτώβριο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως τα παραπάνω τμήματα".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

e nai bebaia. na kanoume kai ligo avanta akomh. eytyxws "file" Boiwte, sto nomo mas eimaste ligo pio xypnioi apo tous F8iwtous... Filotimh h prospa8eia sou...

βοιωτός είπε...

Καλώς ήρθες, Καδμείε.