Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΟΛΙΣ. Για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον

Από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτισμού ΠΟΛΙΣ λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση που αναφέρεται σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος ενόψει των εκλογών.

"Ουκ επ' άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος", Ματθαίος (δ', 4)

Δεν ακούστηκε σχεδόν καθόλου σε αυτή την προεκλογική περίοδο η λέξη πολιτισμός.
Η οικονομία, η εξωτερική πολιτική, το περιβάλλον, τα δημόσια έργα, οι πυρκαγιές, οι παροχές, οι αλληλοκατηγορίες κάλυψαν για μια ακόμη φορά την εξεταστέα ύλη των πολιτικών και κυρίως αυτών των κομμάτων εξουσίας.

Πιθανότατα έτσι έπρεπε να γίνει. Τα προβλήματα της διαβίωσης πολλά και πιεστικά οι καιροί δύσκολοι και οι ανάγκες αδήριτες. Αλλωστε δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις για ένα κράτος, το οποίο για τον πολιτισμό διαθέτει το 0,42% (!!!) του προϋπολογισμού. Από την άποψη αυτή παρέλκει να ζητήσουμε την δέσμευση των πολιτευτών της Βοιωτίας για την πολιτιστική ανάπτυξη του νομού.

Ομως, πολιτισμός δεν είναι μόνο οι εκδηλώσεις ή η προσωπική καλλιτεχνική έκφραση. Είναι και η συμπεριφορά μας προς το φυσικό περιβάλλον. Και επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται για τη μετατροπή της Βοιωτίας σε "πίσω αυλή" της Αττικής, καλούμε τους πολιτευτές της Βοιωτίας να λάβουν ξεκάθαρη θέση για την επαπειλούμενη επιχειρηματική επέλαση στον νομό μας. Εχουν υποχρέωση να μας ενημερώσουν, να μας καθοδηγήσουν, να μας δώσουν να καταλάβουμε.

Και απαιτούμε να δεσμευτούν ότι θα ερωτηθούμε πριν από τη λήψη οιασδήποτε απόφασης όλοι οι Βοιωτοί. Εξάλλου, για τον τόπο μας μιλάμε, για τη ζωή μας. Και αυτό είναι πολύ σοβαρό.

ΑμΚΕ ΠΟΛΙΣ
Λεωνίδας Διαμαντής, Δημήτρης Λάμπρου, Δημήτρης Λεβέντης, Οθων Χαχάμης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ολα ταχε η Μαριορη ο φερετζες της λείπει.
απο που ξεφύρωσαν τούτοι ορε.

Ανώνυμος είπε...

μεγάλε έχεις χάσει επισόδεια ή ζεις σε άλλη πόλη(προς ανωνυμος 1).

Ανώνυμος είπε...

Panem et circenses. Καμμιά φορά και μόνα τα circenses αρκούν.
Είναι άραγε τυχαίο ότι η πρώτιστη μέριμνα του Υπουργείου Πολιτισμού είναι ο ...αθλητισμός; Θα το απέδιδα σε κεκτημένη ταχύτητα (ένεκα 2004) αλλά φοβούμαι πως δεν είναι έτσι.