Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

Καταγγελία από ΣΥΡΙΖΑ

Από τό γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη καταγγελία.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο ΣΥΝασπισμός της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς της Βοιωτίας, καταγγέλλει το επί χρόνια συνεχιζόμενο έγκλημα τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας για την τεράστια οικολογική καταστροφή λόγω της ρύπανσης των νερών με τοξικά βιομηχανικά απόβλητα. Τους καταγγέλλουμε γιατί ενώ επί χρόνια γνωρίζουν το πρόβλημα, προτιμούν να συγκαλύπτουν τις παρανομίες των βιομηχανιών της περιοχής με αποτέλεσμα σήμερα:
- Να εμφανίζονται συγκεντρώσεις καρκινογόνου ουσίας (εξασθενούς χρωμίου) στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα μιας τεράστιας περιοχής που καλύπτει σχεδόν το μισό νομό Βοιωτίας καθώς και μέρος της ΒΑ Αττικής.
- Να έχει μετατραπεί ο Ασωπός σε κοκτέιλ βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων - Να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία όχι μόνο των κατοίκων αλλά όλων μας δεδομένου ότι τόσο οι καλλιέργειες όσο και οι μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων, ποτών κλπ της περιοχής τροφοδοτούν ολόκληρη την Ελλάδα.

Ζητάμε επειγόντως:

*Να γίνουν σήμερα κιόλας έλεγχοι στις βιομηχανίες της περιοχής προκειμένου να σταματήσει η ρύπανση.
*Να δοθεί νερό από το Μόρνο για την άρδευση και την ύδρευση των οικισμών που επηρεάζονται από το φαινόμενο (από τα Βάγια και τη Θήβα μέχρι τα Οινόφυτα)

Καλούμε τέλος τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να απολογηθούν στο Βοιωτικό λαό για τις συνέπειες της πολιτικής που ασκούν οι παρατάξεις τους : της πολιτικής που μετατρέπει τους πολίτες σε πελάτες των δύο κομμάτων και τα δύο κόμματα σε πελάτες των επιχειρηματιών και οικονομικών συμφερόντων, των μόνων τελικά που ασκούν εξουσία στον πολύπαθο τόπο μας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κύριοι
Αν το έγκλημα υπάρχει εδώ και χρόνια γιατί σήμερα το καταγγέλετε;
Που ήσαστεαν όλα αυτά τα χρόνια;

agios thomas είπε...

Πέστα ρε ανώνυμε.
Ξαφνικά ο πρόεδρος του ΣΤΡΙΖΑ ανακάλυψε πως δίπλα στην Αττική υπάρχει και κάποιος άλλος νομός.
Να δεις πως τον λένε, πως τον λένε;
------------------------
Γυναίκααα! Ομορος νομός της Αττικής με 7 γράμματα. αρχίζει από Β.

nkalomiris είπε...

Κουράγιο παιδιά από 17 του μηνός κανένας από αυτούς δεν θα ξαναμιλήσει για αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ πάντως τροφώνιε θα υποφέρεις απο τη ρύπανση είτε ξαναμιλήσει κανείς έιτε όχι. Ούτε το χρώμιο ούτε κανένα άλλο πρόβλημα θα ξεχάσει μετά τις 17 του μηνός. Άρα η μόνη σου ελπίδα είναι να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Γιατί το να μιλήσεις εσύ, ο αγ.θωμάς και ο ανώνυμος δεν το βλέπω και πολύ πιθανό....

agios thomas είπε...

Το πρόβλημα αγαπητή μαιμού, δεν είναι αν θα μιλήσουμε εμείς, αλλά αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναμιλήσει για το πρόβλημά μας.
Εμείς σίγουρα μιλάμε και θα μιλάμε όσο μας επιτρέπει το εξασθενές να είμαστε εν ζωή.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια ελεος πια με το εξασθενες... Οι ειδικοι αποφανθηκαν τελικα οτι το νερο που πινουμε ειναι καταλληλο. Εγινε τοσος ντορος απο το ΣΚΑΙ και μετα το μαζεψανε, γιατι δεν μπορουσαν να το στηριξουν. Δεν πιστευω οτι ο καθηγητης του Πανεπιστημιου Πατρων ειναι ανευθυνος. Εχει τις νορμες απο το υπουργειο Υγειας φανταζομαι, δεν βαφτιζει το νερο καταλληλο η μη απο το μυαλο του...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω πότε το πρωτόπε ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο πρόεδρός του το (διαπιστωμένο πλέον και εργαστηριακά) έγκλημα εις βάρος της Βοιωτίας(και όχι μόνο).Ξέρω όμως πολύ καλά λόγω ηλικίας αλλά καιπαλαιάς ...περιοδείας ότι όταν το λεγόμενο τότε ΚΚΕ εσ -και αργότερα ως ΕΑΡ- μιλούσε για την μόλυνση του περιβάλλοντος ο μέσος νεοέλληνας του Βοιωτού μη εξαιρουμένου (προσωπική εμπειρία εκ Θήβας)το έλεγε γραφικό και το τιμούσε με μη ψήφο.Αυτοί όλοι που με σοφίσματα(ουδεμία σχέση με το αρχαιοελληνικό σόφισμα)βγαίνουν και λένε "γιατί μας τα λες τώρα και όχι πιο πριν;" φαίνεται ότι το βρίσκουν λογικό να μην λέμε τίποτα νέο και να κάτσουμε στον καναπέ.Άσε που αντί να τοποθετηθούν επί της ουσίας θυμίζουν λιγο το γνωστό ανέκδοτο με το "και εσείς γιατί καταπιέζετε τους μαύρους"...Προσωπικά αν και Παν/μιακός σε συντηρητικό Τριτοβάθμιο Ίδρυμα και 56 ετών σε αυτές τις εκλογές-και ίσως μόνο σε αυτές- θα ψηφίσω αυτόν που (θα) κάνει την πιο μεγάλη φασαρία.Κάποιος πρέπει να τους τρομάξει προτου η κατάσταση γίνει μη αντιστρέψιμη.όλα τα άλλα τα θεωρώ φληναφήματα εκ του χαζού ή εκ του πονηρού.
Ένας τσαντισμένος μαθηματικός

βοιωτός είπε...

Φίλε μαθηματικέ,
καλώς ήρθες.
Ετσι έχουν τα πράγματα. Πρώτα πλουτίζεις και μετά ενδιαφέρεσαι για το περιβάλλον, όχι μόνο εδώ, σε όλο τον κόσμο.
Επιπλέον η συνέπεια δεν υπήρξε ποτέ αρετή των πολιτικών.
Ασφαλώς το ΚΚΕ Εσ. ήταν προχωρημένο στα ζητήματα περιβάλλοντος αλλά ο χρόνος δεν πρέπει να μας κάνει να εξιδανικεύουμε καταστάσεις.