Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Οκτωβρίου

Το θέμα της πρόσληψης του μηχανικού Ι. Ζαχείλα στη θέση του διευθυντή της ΔΕΥΑΛ προκάλεσε ένταση μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και του δημάρχου Λεβαδέων στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς.
Ο κ. Παλαιολόγος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για μια ακόμη ρουσφετολογική πρόσληψη και μάλιστα σε θέση σημαντικής ευθύνης ενώ ο κ. Τσιφής ανταπάντησε ότι ο κ. Ζαχείλας διορίστηκε συννόμως και ότι όσοι έχουν αντίρρηση μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.
Πάντως, ούτε ο Παλαιολόγος ούτε άλλος από την αντιπολίτευση ζήτησαν από τον κ. Τσιφή να καταθέσει το μισθωτήριο συμβόλαιο για το εκλογικό του κέντρο στις εκλογές του 2006 (Ο σπιτονοικοκύρης, ο Τσιφής και η ΔΕΥΑΛ).

Για το τεράστιο ζήτημα των καταστημάτων της ΔΕΠΑΛ, τα οποία παραμένουν κλειστά, ολόκληρη η αντιπολίτευση επιτέθηκε στην πλειοψηφία και προσωπικά στον κ. Τσιφή, ο οποίος έχει οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο. Ο δήμαρχος Λιβαδειάς επανέλαβε ότι κληρονόμησε το πρόβλημα και ότι προσπαθεί να το λύσει ενώ διέψευσε φήμες για ενοικίσαη των καταστημάτων σε ιδιώτες.

Τέλος, οι κκ. Παλαιολόγος και Κοτσικώνας ζήτησαν από τον Δήμο να παρέμβει υπέρ του Δημοσίου στην υπόθεση των 17.000 στρεμμάτων, (Παρέμβαση για 17.000 στρέμματα) όμως ο κ. Τσιφής δήλωσε ότι εφόσον το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη ο Δήμος Λεβαδέων δεν προτίθεται να εμπλακεί (ταυτόσημη με του Τσιφή δήλωση έκανε στο νομαρχιακό και ο Κλ. Περγαντάς).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οποία κατάπτυστη δήλωση τόσο του Δημάρχου όσο και του Νομάρχη. Αν δεν παρέμβουν τώρα που το θέμα είναι στη δικαιοσύνη πότε περιμένουν να παρέμβουν; Εκτός βέβαια κι αν δεν τους καίγεται καρφί ή απλώς θέλουν να κάνουν τον καλό στην Εκκλησία. Άντε να πέφτουν οι μάσκες, να ξέρουμε τι καπνό φουμάρει ο καθένας.

Υ.Γ. Ο Παπαγγελής τι θα κάνει;

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Αρκετοί πολίτες πάντως θα ασκήσουν παρέμβαση υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των εκτάσεων.Μαζεύουμε υπογραφές εξουσιοδότησης για την άσκηση ένδικης παρέμβασης την 1η Νοεμβρίου στο πρωτοδικείο. Την Κυριακή, στις 6 μ.μ. έχουμε ανοιχτή συνάντηση - και για άλλα θέματα- στο κτίριο δίπλα απο το καφενείο του ΚΑΠΗ.