Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Βαριά ήττα Λεβαδειακού

Μαγική εικόνα που όμως δεν παύει να αποτελεί μια βαριά ήττα είναι το χθεσινό 4-0 με το οποίο η ΑΕΚ πέρασε σαν σίφουνας από τη Λιβαδειά και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ αφήνοντας τους Βοιωτούς τελευταίους χωρίς βαθμό.

Στο πρώτο ημίχρονο -και ειδικά στο πρώτο ημίωρο- ο Λεβαδειακός έξυπνα στημένος έχασε κλασικές ευκαιρίες να προηγηθεί: στο 3’ ο Ζησόπουλος σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι, στο 5’ ο Ντιμπάλα νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Μάχο, στο 20’ προβολή του Μπασαλά έφυγε άουτ, στο 33’ ο Σίσιτς αστόχησε σε κεφαλιά.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ απείλησε με το φάουλ του Ριβάλντο βρήκε το δοκάρι στο 10’ ενώ σκόραρε στο 31’ με τον Τόζερ σε μια φάση διαρκείας. Στο 36’ ξαναχτύπησε με τον Μπλάνκο που έφυγε πάντως από ελεγχόμενη θέση μετά την πάσα του Λυμπερόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ψυχολογία ήταν με το μέρος του Δικεφάλου που στο 58’ ξαναχτύπησε . Ο Ράμος τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση που άρχισε από πάσα του Μπλάνκο και ασίστ του Ριβάλντο. Και στο 77' ο Κονέ έγραψε με κεφαλιά το 4-0 μετά από λάθος του Φιρινίδη ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της ΑΕΚ.

Ο Λεβαδειακός διαμαρτύρεται για τη φάση του πρώτου τέρματος της ΑΕΚ, όταν ο Ριβάλντο δεν τήρησε το fair play καθώς και για οφσάιντ στο δεύτερο αλλά στην ουσία καταδικάστηκε ακόμη μια φορά και όπως έχουμε ήδη σημειώσει από την αδυναμία να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο παιχνίδι. Οταν παίζεις με την ΑΕΚ δεν θα κάνεις πάνω από 2-3 άντε 4 ευκαιρίες. Κι αν δεν καταφέρεις να σκοράρεις θα τιμωρηθείς.
Πάντως, θα κρατήσουμε το πολύ καλό πρώτο ημίωρο με τον εξαιρετικό στο διάστημα αυτό Σίντζιλορτζ και τον ηγετικό Ρούσεφ ενώ να σημειώσουμε ότι ο "περίεργος" πόλεμος που ορισμένοι επιχειρούν εναντίον του Μπλάζιτς στράφηκε τελικά κατά της ομάδας.

Η ΑΕΚ πέρασε από Λιβαδειά σαν πρωταθλήτρια και κατά τη γνώμη μας είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Τα λίγα αμυντικά κενά με τον καιρό μπορούν να διορθωθούν ενώ να σημειώσουμε ότι καιρό είχαμε να δούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα σέντερ φορ κρούσεως σαν τον Ισμαέλ Μπλάνκο.


Διαιτητής: Α. Κάκος Βοηθοί: Ε. Ζαχαρόπουλος, Π.Τρύφων

Λεβαδειακός(Βασίλεφ): Φιρινίδης, Μήτσης, Εμεραν, Παστός, Ποπόφ, Σίντζιλορτζ, Σίσιτς, Ζησόπουλος, Ντιμπάλα (64` Λάτσκο), Ρούσεφ, Μπασαλά (64` Λεονάρντο).

Α.Ε.Κ.(Φερέρ): Μάχο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Δέλλας, Ριβάλντο (82` Παυλής), Μαντουκά (67` Πλιάτσικας), Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Μπλάνκο (70` Κονέ), Λυμπερόπουλος, Τόζερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: