Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Ο Μεδεών για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Σίγουρη η επανεκλογή Παπανδρέου

Γράφει ο Μεδεών
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα μετά από καιρό.
Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ όπως προβλέψαμε από τους πρώτους πανελλαδικά πήραν τον δρόμο που επιθυμούσαμε συνολικά οι αγνοί ανά την Ελλάδα δημοκράτες. Όπως έγραψα από την 18 Σεπτέμβρη θέματα όπως η απόπειρα χειραγώγησης του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Γεωργίου Παπανδρέου από τα συγκροτήματα Λαμπράκη και Μπόμπολα απέτυχε παταγωδώς και έγινε κεντρικό σημείο αυτής της άχαρης αντιπαράθεσης μέχρι στιγμής.

Ο Βενιζέλος και ο από χρόνια υπόγειος παλαιοκομματάρχης Σημίτης φανέρωσε το πραγματικό ρόλο του και ήθος κατά την έξυπνη κίνηση του Παπανδρέου την Τέταρτη 19 Σεπτέμβρη στην κοινοβουλευτική ομάδα, πέφτοντας σαν άπειρο μαθητούδι στην παγίδα μη μπορώντας να αντισταθεί στον πειρασμό να υπερασπιστεί το κακόηθες πραξικόπημα ανατροπής σε μια νύχτα με ρεσάλτο του Παπανδρέου.

Αγαπητοί φίλοι οι μάσκες έπεσαν
και το ΠΑΣΟΚ θα βγει περισσότερο καθαρό από ποτέ. Αυτή η άτυπη θανάσιμη μάχη μέχρι εσχάτων , θα οδηγήσει σε μια ιδεολογική καθαρότητα και σε μια ανασυγκρότηση αξιών ηθικών, ανασυσπείρωση σοσιαλιστικών ,κεντρώων και αριστερών κοινωνικών δυνάμεων και θα είναι μια καθαρή, νέα αφετηρία, απεξαρτημένη πλέον από τα πρόσωπα εκείνα που απαξίωσαν 10 χρονιά τώρα το ΠΑΣΟΚ.

Χαίρομαι διπλά ως Βοιωτός και είμαι περήφανος που στην πρόσφατη καλοδουλεμένη και αξιόπιστη δημοσκόπηση του μαχητικού Βοιωτού, ενεργοποιηθήκαν σε μια πανστρατιά όλων των κοινωνικών τάξεων τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του λαού της Βοιωτίας και έδωσαν την καθαρή νίκη στον Παπανδρέου.

Όλα έγιναν και γίνονται κατά την ταπεινή μου άποψη, επειδή έπρεπε να γινουν. Αλλος δρόμος δεν υπήρχε. Η επίπλαστη ενότητα μιας ιστορικής παράταξης λειτουργούσε σαν δαμόκλειος σπάθη σε οποιαδήποτε φιλοδοξία για άμεση εξουσία. Οι λαίμαργοι λάτρεις της εξουσίας δεν ξερώ εάν και ποτέ θα ξεδιψάσουν αλλά η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία θα γίνει με τον τρόπο, το ήθος, τα πρόσωπα και την ιδεολογική καθαρότητα και συνεπεία που αρμόζει στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος όντας ο πρώτος, έστω και ανώνυμα φίλος του ΠΑΣΟΚ στο μπλοκ που δήλωσα καθαρά και χωρίς ανταλλάγματα και διαπραγματεύσεις την αμέριστη συμπαράσταση μου και υποστήριξη μου στον τελευταίο ίσως ηθικό και αξιόπιστο πολιτικό που απέμεινε στην ψωροκώσταινα, θα ήθελα να τον προτρέψω όταν επανεκλεγεί, γιατί θα επανεκλεγεί , να είναι πιο προσεχτικός και κυρίως πιο αποφασιστικός και με τους όψιμους υπερασπιστές του ανά την Ελλάδα, που ταχύτατα προσκολλώνται στο ρεύμα της νίκης με περισσή δόση οπορτουνισμού αλλά κυρίως να μην επιτρέψει στα παπαγαλάκια της διαπλοκής και χρόνιους καλοπληρωμένους υπονομευτές του να βάλουν και αλλά εμπόδια στο δρόμο για την εξουσία.

Χαιρετίζω την σημερινή συγκέντρωση φιλών στην Κρύα της Λειβαδιάς. Με την ψυχή μου και το μυαλό μου είναι σαν να είμαι ήδη εκεί. Ευτυχώς ο λαός της Ελλάδας ,της Βοιωτίας, της δημοκρατικής παράταξης, απέδειξε ότι έχει και ιστορική συνείδηση και αντανακλαστικά αρκετά ισχυρά για να μην καταπιεί το κακοσερβιρισμένο κουτόχορτο της διαπλοκής των γνωστών αγνώστων των ΜΜΕ και της Βουλής.


Μια καλή ευκαιρία να ανοίξει η ιδεολογική συζήτηση για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ προσφέρει η αιφνιδιαστική αλλά πάντα ουσιαστική παρέμβαση του Μεδεώνα.
Η viotia δεν συμμερίζεται τις απόψεις του εκλεκτού αρθρογράφου (και κυρίως εκείνες που αναφέρονται στο όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου -όπου οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον Θεσσαλονικιό βουλευτή έχουν ξεκαθαρίσει το θέμα) αλλά δημοσιεύει το άρθρο του όπως θα πράξει και με άλλα που θεωρεί ότι παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους αναγνώστες της.

51 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Μεδεώνα,
καλώς ήρθες και πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Ο ενθουσιασμός δεν είναι και ότι καλύτερο για να προσεγγίσουμε τα γεγονότα.Συγκινητικό μεν,αλλά...

βοιωτός είπε...

Ορχομένιε,
επί της ουσίας παρακαλώ.

nkalomiris είπε...

Μεδεών βλέπω και εσύ επιμένεις σε κάτι αναληθές. Αν έχεις στοιχεία για το τούρκογλου καλά κάνεις. Αλλά αφού κανένας σας δεν έχει στοιχεία γιατί τον υβρίζετε; Αλλά και να τον έλεγαν έτσι που το κακό; Θέλετε να πείτε ότι είναι τούρκος; Μου φαίνεται ότι είστε όλοι χειρότεροι και από το ΛΑΟΣ. Εδώ ρε βάλατε κανονικό Τούρκο (έτσι δηλώνει ο ίδιος, και καλά κάνει) και μιλάτε για κάποιον έτσι για να τον μειώσετε; Μικροπρέπειες. Μπράβο για το κόμμα σας. Εδώ κατρακυλάτε στον γκρεμό και εσείς κοιτάτε μην σας χαλάσει η φράντζα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε βοιωτέ

Οφείλουμε να ανοίξουμε μια σαμπάνια για το ιστορικό γεγονός της επιστροφής του κορυφαίου στελέχους μας του Μεδεώνα, με αυτήν την δυναμική και παράλληλα λυρική επιστολή, που εκφράζει για μια ακόμη φορά την αποστροφή του στον Βενιζέλο.
Πριν σχολιάσω την επιστολή του, περιμένω τις ακόλουθες διευκρινήσεις εκ μέρους του. Ελπίζω να μας κάνει την χάρη να απαντήσει.

1.Αναφέρει ως αγνούς δημοκράτες όσους τάσσονται υπερ Παπανδρέου. Οι άλλοι ( που τάσσονται με Βενιζέλο ή Σκανδαλίδη) δεν είναι αγνοί ή δεν είναι δημοκράτες;
2.Κατηγορεί ως ψεύτη τον Βενιζέλο για το επώνυμο Τούρκογλου. Θα το αποδείξεις μεδεώνα αυτό με νομικά στοιχεία και όχι φιλοσοφικές αερολογίες. Είσαι υποχρεωμένος να το αποδείξεις. Πάρτο απόφαση δεν μπορείς να το αποφύγεις!!!!! Εάν δεν το αποδείξεις ίσως κατηγορηθείς εσύ ως ψεύτης και συκοφάντης.
3.Τι εννοείς όταν χαρακτηρίζεις τον Σημίτη ως υπόγειο παλαιοκομματάρχη;
4.Τι εννοείς άτυπη θανάσιμη μάχη μέχρι εσχάτων; Ειδικά με τη λέξη εσχάτων.
5.Ποια πρόσωπα απαξίωναν το ΠΑΣΟΚ εδώ και 10 χρόνια; Ονόμασέ τους.
6.Ποιους εννοείς λαίμαρχους λάτρεις της εξουσίας; Με ποια πρόσωπα και ποια η ιδεολογική καθαρότητα αυτών των προσώπων που θα προχωρήσει το νέο Πασοκ μήπως με αυτά που συμβούλευαν τον πρόεδρο προεκλογικά γύρω από το τραπέζι του και είδαμε τα αποτελέσματα ( μη μου αναφέρεις τη λέξη μποϋκοτάζ ) ή μήπως με αυτά που κατέχουν θέσεις σε διάφορους οργανισμούς και ιδρύματα διορισμένα από τον πρόεδρο;
7.Εφ όσον δεν γνωρίζουμε την ταυτότητά σου πως είμαστε σίγουροι ότι δηλώνεις όλα αυτά χωρίς ανταλλάγματα;
8.Γιατί όλα αυτά δεν μας τα έλεγες πριν τις εκλογές αλλά αντίθετα έγραφες σε πάρα πολλά μπλόγκ ακόμα και σε αυτό του Βενιζέλου εδώ και αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές, χωρίς να αναφέρεις παρόμοιες θέσεις;

Βοιωτέ
Χαίρομαι για τις διευκρινήσεις σου και χαίρομαι που συμμετέχω σε ένα τόσο αξιόλογο μπλογκ.

Μαρία είπε...

Μεδεώνα, ολα δειχνουν ότι ο Παπανδρεου θα επανεκλεγει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Η πολωση όμως που έχει προκληθει δεν θα έχει καλα αποτελεσματα.
Δηλαδή αλλος ήταν Προεδρος κι αλλοι έκαναν παιχνιδι;
Τωρα θα αξιωθεί ο κ. Παπανδρεου να καθαρίσει το ΠΑΣΟΚ;
Τελικα αυτα τα χρόνια ήταν Πρόεδρος ή δεν ήταν;
(Τα ερωτηματικά που τιθενται είναι εντελως αποστασιοποιημενα από τις δυο τασεις και προερχονται κυριως απο απλους πολιτες)

Ανώνυμος είπε...

"θα οδηγήσει σε μια ιδεολογική καθαρότητα και σε μια ανασυγκρότηση αξιών ηθικών, ανασυσπείρωση σοσιαλιστικών ,κεντρώων και αριστερών κοινωνικών δυνάμεων και θα είναι μια καθαρή, νέα αφετηρία." Και φυσικά,το καλύτερο τέλος,όπως και σε όλα τα παραμύθια,θα ήταν "και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα(sic)"
Μπορεί ο Μεδεών να μας εξηγήσει πως θα συμβούν όλα αυτά τα θαύματα; Διότι απ'οτι ξέρω ούτε η σημερινή ηγεσία έχει αποδείξει την θέλησή της γι'αυτά(αλλιώς θα τα είχε κάνει) ούτε επέμβαση του Αγίου Πνέυματος αναμένεται για να φωτίσει τα μυαλά τους με αριστερές σκέψεις.Εκτός αν ο Μεδεών έχει κάποιο "κονέ" με τους απο πάνω που εμείς δεν γνωρίζουμε! Μήπως ο Θεός είναι ΠΑΣΟΚ;

Όσον αφορά την ουσία που απαιτείς βοιωτέ,να σου υπενθυμήσω πως για να σχολιάσεις κάτι επί της ουσίας θα πρέπει αυτό το κάτι να έχει ουσία.Και τί ουσία μπορεί να έχει ένα κατεβατό που αναμασά ψεύδη,αστήρικτες κατηγορίες και τα κάνει αχταρμά με ένα ευχολόγιο που θα το ζήλευε και η Θεία Λένα! Εκτός αν είσαι οπαδός της θεωρίας πως το γέλιο μακραίνει τη ζωή και έβαλες αυτό το κατεβατό για να την επιβεβαιώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Θηβαίε πίες κανένα χαμομήλι για να κοιμηθείς και πάρε και τον Ακριβάκη το φίλο σου να πάτε στη συγκέντρωση Βενιζέλου για τη Τρίτη ηλικία. Μη ξεχάσεις τα χάπια για την πίεση εαν και για να ειρώνευεσαι καλά κρατίεσαι για παμπόγερος. Δεν έφαγες πολλά φράγκα επί Σημίτη, θέλεις να φας και άλλα επι Βενιζέλου πονηρέ παπουλη?????

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή:
(1) Όποιος προτιμά για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τον κο Βενιζέλο δεν είναι αγνος δημοκράτης.
(2) Εκτός από τον κο Βενιζέλο ψέμματα λένε και τα ληξιαρχεία της ιδιαίτερης πατρίδας του σχετικά με το αρχικό οικογενειακό επώνυμό του (μην αμφιβάλλετε καθόλου πως αν τα ληξιαρχεία διέψευδαν τον κο Βενιζέλο ο κος Λαλιώτης θα το 'χε κάνει βούκινο).
(3) Πριν τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν καθαρό - ο αρχηγός του;
(4) Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι μύθος.

Θα συμφωνήσω με τον Μεδεώνα στο τελευταίο σημείο. Πράγματι, οι κοινωνικές δυνάμεις που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ετερογενείς και ετερόκλητες. Το παλιό σχετικά ομοιογενές στρώμα των «μη προνομιούχων» που εκφράστηκε μέσω του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1980 δεν υφίσταται πλέον και αυτό οφείλεται ακριβώς στην ΠΑΣΟΚική διακυβέρνηση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διασύνδεσε το στρώμα των «μη προνομιούχων» με την κρατική μηχανή και η διασύνδεση αυτή δημιούργησε δύο διαφορετικούς, διακριτούς και αποκλίνοντες πόλους ή ρεύματα.

Τον ένα πόλο αποτέλεσε μια νέα γενιά επιχειρηματιών (μικρών και μεγάλων) που η άνοδός της βασίστηκε, άμεσα ή έμμεσα, στο δημόσιο χρήμα. Αυτοί οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες μαζί με μια καινούργια μεσαία τάξη στελεχών κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων και κρατικών λειτουργών έγιναν οι εκφραστές του λεγόμενου «εκσυγχρονιστικού» ρεύματος. Το άλλο ρεύμα το αποτέλεσαν κοινωνικά στρώματα που στήριξαν την ευημερία τους είτε στην άμεση κρατική αρωγή (αγρότες, συνταξιούχοι) είτε στην επέκταση του κοινωνικού κράτους - που πολλές φορές ήταν πλασματική. Στο ρεύμα αυτό θα πρέπει να συμπεριλάβουμε μικροαστικά - προλεταριακά στρώματα, όπως τη γενιά των 700 €, που είτε έλκονται από τη λαϊκιστική ρητορική του ΠΑΣΟΚ ή το ακουλουθούν για οπορτουνιστικούς λόγους.

Είναι προφανές ότι αυτά τα δύο ρεύματα δύσκολα μπορούν να συνυπάρξουν υπό την ίδια στέγη και στην αντιπολίτευση. Το ένα ρεύμα, το «εκσυγχρονιστικό», φαίνεται να έχει ταχθεί με την πλευρά Βενιζέλου, ενώ το άλλο με την πλευρά Παπανδρέου. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμμιά περιπτωση πως οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί εκφράζουν κατ' ανάγκη τα ρεύματα που τους υποστηρίζουν. Και οι δύο υποψήφιοι ήταν στελέχη των εκσυγχρονιστικών κυβερνήσεων, με τον κ. Παπανδρέου να θητεύει σε ιδιαίτερα σημαντικό υπουργείο. Ο κ. Παπανδρέου έχει λάβει σαφώς «εκσυγχρονιστικές» θέσεις: Σουηδικό μοντέλο, Αμερικανοί Δημοκρατικοί, Μπλερ, Γκίντενς, Μάνος & Ανδριανόπουλος. Ο κ. Βενιζέλος, οπορτουνιστικά φερόμενος, δεν έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερα, έχει ωστόσο διαφυλάξει «την τιμή του κινήματος» στο θέμα του ασφαλιστικού και του άρθρου 16. Κατά την άποψή μου, το ποιον πόλο καλούνται να εκφράσουν οι δύο υποψήφιοι είναι μάλλον ζήτημα ιστορικής συγκυρίας παρά προσωπικών επιλογών - αυτό είναι επιβαρυντικό κυρίως για τον κ. Παπανδρέου που θα καταστεί πρακτικά «όμηρος» των μηχανισμών που θα τον στηρίξουν.

Τυχόν διάσπαση του ΠΑΣΟΚ θα το απομακρύνει για πάρα πολλά χρόνια από την εξουσία. Το «Βενιζελικό» ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας τμήμα του λεγόμενου «μεσαίου χώρου» θα μπορούσε να διεμβολίσει τη ΝΔ αλλά θα μπορούσε να συμβεί και το αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση το άνω εκλογικό του όριο θα είναι της τάξης του 20%. Το «Παπανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να επαναπατρίσει όσους στραφηκαν αριστερότερα, αλλά χωρίς το δέλεαρ της εξουσίας αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Στις εκλογές δεν θα έπιανε 25%, ενώ τα δυο ΠΑΣΟΚ αθροιστικά δεν νομίζω να μαζεύουν πάνω από 40%. Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Θα χαρακτήριζα μεταξύ άλλων την μάχη για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, μια μάχη της πολιτικής ευγένειας ενάντια στην πολιτική αγένεια και ο Γιώργος Παπανδρέου υπήρξε πάντα ευγενής.
Το πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ, είναι ότι από το 1996 και μετά μετατράπηκε σε ένα κόμμα παραγόντων και αξιωματούχων που λειτουργούσαν ως υποστατικά των βουλευτών. Δείτε στη Βοιωτία.
Όλα αυτά τα χρόνια τι έκαναν οι εκλεκτοί βουλευτές μας; Πότε παρήγαγαν πολιτική; Πότε αφουγκράστηκαν την κοινωνία; Πότε φρόντισαν για την ανανέωση του κινήματος; Ποτέ. Διότι το μόνο που τους ενδιέφερε, ήταν οι «πραιτοριανοί» τους και οι «τοποτηρητές» που είχαν εγκαθιδρύσει στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας (βλέπε μηχανισμό Ακριβάκη) να περιφρουρούν τα …κεκτημένα τους και να αναπαράγουν τη δημόσια εικόνα τους. Αυτή είναι η πολιτική!!! τους παρέμβαση και προσφορά όλα αυτά τα χρόνια. Και ο λόγος που σήμερα εμπλέκονται (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) στην εκλογή προέδρου του κινήματος, δεν αφορά την ιδεολογικο- πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, άλλα την έκδηλη αγωνία τους για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση.

Και για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, δεν σημαίνει ότι στήριξη αρκετών εξ’ αυτών στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, ακυρώνει την πολιτική τους διαδρομή και τους απαλλάσσει από τις ευθύνες που έχουν για την κατάντια της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας.
Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που αναζητούν στο πρόσωπο του Βενιζέλου τον «αρχηγό» που θα τους διασφαλίσει τη διαιώνιση των προνομίων τους.
Ο δρόμος για την επανίδρυση του Κινήματος πρέπει να είναι ένας δρόμος γεμάτος ρήξεις. Ρήξεις με τις καθεστωτικές λογικές, ρήξεις με τους "αξιωματούχους", ρήξεις με τα "σώματα των πραιτοριανών", ρήξεις με τις κρατούσες αντιλήψεις που όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν τροχοπέδη στην εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Με το "Τούρκογλου" τι ακριβώς θες να μας πεις Μεδεών; Δηλαδή εγώ που έχω Μικρασιατικη καταγωγή, το γένος μου είναι σε "..όγλου" και μάλιστα το πρώτο συνθετικό είναι καθαρά τούρκικη λέξη υποδηλώνει ότι δεν είμαι Ελληνίδα; Update your history knowledge (if you've got any). Αχ ... αυτή η Ελλαδίτικη νοοτροπία (από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ... ίδια είναι ... δεν την έχετε αλλάξει....) σας δεν θα σας βγάλει πουθενά και καλό είναι να το καταλάβετε.

Φιλικά "Ανωνυμόγλου"

Ανώνυμος είπε...

καμα σουτρα
κολλητέ μου σε πεθύμησα. Όμως άσε να πούμε 2-3 σοβαρές κουβέντες και μετά όσο χαβαλέ θέλεις.
Όσον αφορά την ηλικία μου ¨εκεί που είσαι ήμουνα, εδώ που είμαι θα φτάσεις;;;
Εντάξει βοιωτέ πλάκα του κάνω.
μεδεώνα
θα μου λύσεις τις απορίες;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμη
Υπάρχουν ορισμένα άτομα που δεν αξίζει να ασχοληθείς μαζί τους.
Σε επίσκεψη υποψήφιας κυρίας του ΠΑΣΟΚ σε κάποιο χωριό του Νομού μας, κάποιος της είπε ¨ όλα καλά με σένα ρε κορίτσι μου αλλά αυτή η κατάληξη στο επίθετό σου μου γυρίζει τα άντερα !!! ¨.
Εκείνη με πολύ σοβαρότητα του απάντησε επί λέξη:
¨ Μία χάρη θέλω από σένα . Να μη με ψηφίσεις !!
Ουδέν άλλο σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Πέστα ρε Μεδεώνα μπουχτίσαμε πλέον με την υποκρισία.
ΤΑ Είπες πριν ένα μήνα και δεν κατάλαβαν ακόμα κάτι φανατικοί κρυφοδεξιοί σαν τον τραγικό Θηβαίο.Βγαίνουν και κάτι γυναίκες του ΠΑΣΟκ, της Τσόνογλου υπηρέτριες, και μιλάνε για το γλου τον λου και το ιγκλου. Αντε ρε σοβαρευτείτε λίγο και πλύνετε κανά πίατο. Λοιπόν ο Γίωργαρος θα ξαναβγεί και τα κεφάλια μέσα οι διαπλεκόμενοι ΑΕ γιατί μετά την 11 Νοέμβρη δεν έχει χάιδεμα όπως πριν. Ακουσες Θηβαίε?

Ανώνυμος είπε...

μεδεώνα και θηβαίε
αν είναι να τσακωθείτε πάλι κάντε το με λίγα λόγια.
Θηβαίε
αν σου απαντήσει ο μεδεώνας σε οτι τον ρωτάς θέλουμε δύο ώρες να τα διαβάσουμε. Δεν μας λυπάσαι;;

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε
λες οτι μετά τις 11 του Νοέμβρη δεν έχει χάϊδεμα όπως πρίν.
Τί έχει ρε μεγάλε , πές το δεν έχεις τα κότσια να το πείς;
Γι αυτό είσαι μισογύνης.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
τα κότσια είναι κακή λέξη; μήπως πρέπει να τη διαγράψουμε;;;

Ανώνυμος είπε...

Κύριες και κύριοι
Πριν με θάψετε πριν την ώρα μου σας γνωρίζω ότι:
Γράφω στην ελληνική γλώσσα της αρχής του 21ου αιώνα. Δεν έχω σχολιάσει ακόμα το άρθρο του μεδεώνα, διότι περιμένω εκ μέρους του διευκρινήσεις σε ορισμένες απορίες μου, που προέκυψαν από διάφορες λέξεις και εκφράσεις του κειμένου του, που καλώς ή κακώς δεν μπορώ να τις κατανοήσω, διότι ο μεδεώνας γράφει σε άλλη γλώσσα.
Η γραφή που χρησιμοποιεί ο μεδεώνας μου θυμίζει τα ιδεογράμματα της μυκηναϊκής Α όπου κάθε πινακίδα είχε πολλές ερμηνείες, με αποτέλεσμα να έχουμε συλλογή από πιθανές εκδοχές του κειμένου και να αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε μια ευφυή ανάλυση με σύστημα αποκρυπτογράφησης.
Για αυτό ζητώ διευκρινήσεις.
Αν δεν θέλει είναι δικαίωμά του. Δεν θα σχολιάσω το άρθρο του . Έτσι απλά.

Ανώνυμος είπε...

Ως ένας από τους μετέχοντες στη κίνηση υποστήριξης παπανδρέου προσυπογράφω τις δηλώσεις Μεδέων.
Θηβαίε πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τα πολιτικά μηνύματα με μεστό τρόπο που εκπέμπει η παρεμβασή του ή μηπως φταίνε τα βενιζελικά και σημιτικά και λερωμένα γυαλιά που φοράς?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε ... Οφείλω να σε ενημερώσω ότι αν είχα έναν άντρα σαν και σένα στο σπίτι(που δεν έχει την στοιχειώδη ευφυΐα να καταλάβει κατά πόσο είμαι υπηρέτρια της Τσόνογλου και πρώτα απ' όλα γυναίκα του ΠΑΣΟΚ), να είσαι σίγουρος ότι δεν θα χρειαζόταν να κάτσω σπίτι μου να πλύνω τα πιάτα (και όχι μόνο), για τον απλούστατο λόγο ότι θα τα έκανε όλα αυτός. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει άλλωστε;
Τώρα δεν θα σου ζητήσω να σοβαρευτείς γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν θα το έχεις κάνει ποτέ. Το ευχάριστο είναι ότι στο σπίτι σου τα πιάτα είναι πλυμένα. Δεν θα σε συμβουλέψω να ξεκολλήσεις για να ζήσεις στην εποχή που ζούμε, γιατί είναι πάρα πολλά τα χρόνια που πρέπει να ξεπεράσεις.
Τώρα αν θα βγει ο "Γιώργαρος" ή ο Βενιζέλος προσωπικά δεν με αφορά. Μακάρι να μπορούσε κάποιος από το κόμμα σας να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Την έχετε αφήσει να κυβερνά ανενόχλητα και να κάνει ότι θέλει.
Κοίτα ... μπορείς να εισηγηθείς στο κόμμα - σαν "φίλος" - να διαγράψουν την Τσόνογλου. Που θέλει να πάει γυναίκα πράμα ... και με τέτοιο επίθετο;

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώντας τα σχόλια θα πρέπει να συμπληρώσω την ανάλυσή μου:

Είναι πλέον προφανές ότι το «παραδοσιακό», φιλοπαπανδρεϊκό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ ούτε ζωγραφιστό δεν θέλει πλέον να βλέπει τον «εκσυγχρονιστικό» πόλο. Κατά πάσα πιθανότητα αποδίδει στην κυβέρνηση Σημίτη, και όχι στις δραματικές αναδιαρθρώσεις της παγκόσμιας οικονομίας, τόσο την υποχώρηση του λεγόμενου «κοινωνικού κράτους» όσο και την αποδιάρθρωση της παραδοσιακών μικροαστικών στρωμάτων. Αποκομμένες αυτές οι κοινωνικές δυνάμεις από τις παραδοσιακές συμμαχίες τους στο «μεσαίο χώρο» δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν εναλλακτική πρόταση εξουσίας ενώ τα πλέον ριζοσπαστικά στρώματα θα στραφούν στα αριστερά κόμματα και τα πιο συντηρητικά θ' αποτελέσουν εύκολη λεία για κόμματα τύπου ΛΑΟΣ.

Ο εκσυγχρονιστικός πόλος τώρα αν προσεταιριστεί μέρος του «μεσαίου χώρου» θα μπορούσε ν' αποτελέσει ένα κόμμα - ρυθμιστή αντίστοιχο με αυτό του Γκένσερ παλιότερα στη Γερμανία, οι πολιτικές συνθήκες όμως δεν φαίνεται να ευνοούν μια ανάλογη προοπτική. Πιθανότερο θεωρώ να απορροφηθεί αυτός ο χώρος από τη ΝΔ που θα μπορεί πλέον να απαλλαγεί από τα ακροδεξιά βαρίδια της. Στην περίπτωση αυτή η ΝΔ αναμένεται να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στην πολιτική ζωή της χώρας για την επόμενη 15ετία κατα το παράδειγμα των βρετανών συντηρητικών στις δεκαετίες 1980-90.

Συμπέρασμα: Αν στις 11 Νοεμβρίου επικρατήσει το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ μην παραξενευτείτε αν ακούσετε ν' ανοίγουν σαμπάνιες στη Ραφήνα.

Ο κ. Παπανδρέου λέγεται ότι διακρίνεται για το ήθος και την ευπρέπειά του. Για τους οπαδούς του, για ένα μέρος τουλάχιστον, δεν είμαι σίγουρος...

Ανώνυμος είπε...

πασόκε απο τα παλιά
ποιά είναι τα πολιτικά μηνύματα και ποιός ο μεστός τρόπος που γράφει ο μεδεώνας;
Εντάξει δέχομαι οτι δεν τα καταλαβαίνω, είπαμε γιατί, γι αυτό δεν τα σχολιάζω και ζητώ εξηγήσεις.
Αφού εσύ τα καταλαβαίνεις πες μου ποιά είναι ένα προς ένα.

όσον αφορά τη μπηκτή για τα γυαλιά που ...φοράω, μ έκανες και γέλασα και μου θύμισες το παιδικό απόφθεγμα ¨όταν εσύ πήγαινες εγώ γύριζα¨.

Άσε ρε μεγάλε μην αντιγράφεις, πες ελεύθερα αυτά που βγαίνουν απο μέσα σου, εάν βγαίνει κάτι.

Ανώνυμος είπε...

μέτοικε
με όλα αυτά ξέχασα να σε συγχαρώ για την ανάλυσή σου.
ίσως υπάρχει τρόπος συνύπαρξης και των δύο πόλων.
Απλά μόνο εάν τα βρουν και κατέβει ένας πράγμα απίθανο.

Ανώνυμος είπε...

μέτοικε
υπάρχει περίπτωση εάν γίνει η διάσπαση και τα δύο κόμματα να πιάσουν το 40% , αλλά μπορεί και να πιάσουν το 50% αφαιρώντας τμήμα απο την δεξιά και την αριστερά αντίστοιχα αν οχι άμεσα πιθανόν στις μεθεπόμενες εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Θηβαίε,
χλωμό το βλέπω τα «δύο ΠΑΣΟΚ» να πιάσουν μαζί 50% όταν κανένα από τα δύο δεν θα έχει αξιόπιστη πρόταση εξουσίας. Για να μαζέψουν και τα δυο υποθετικά ΠΑΣΟΚ 50% θα πρέπει το καθένα χωριστά να εκφράσει κοινωνικές δυνάμεις ευρύτερες από αυτές που εκφράζει σήμερα, δηλαδή, να αλλάξει ταυτότητα και πολιτικό προσανατολισμό. Αυτό όμως μάλλον απομακρύνει παρά διασφαλίζει την προοπτική μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας ή ενότητας.

Ανώνυμος είπε...

Ακούσα ένα καλό ανέκδοτο και το μεταφέρω. Εάν ο Βενιζέλος δεν εκλεγεί Πρόεδρος του Πασοκ μπορεί να βάλει υποψηφιότητα και για αρχιεπίσκοπος. Κάπου θα βγεί δε μπορεί.
Ρε βοιωτέ ο βουλευτής Πασοκ Βοιωτίας κ. Τόγιας πού έχει χαθεί και αφήνει τον Medeoni να βγάλει μόνος του το φίδι από τη τρύπα για τον Παπανδρέου στη Βοιωτία?
Θηβαίε, είσαι απόλαυση, ο επίσημος ζογκλέρ και διασκεδαστής στο site. Σε ακολουθεί βέβαια ο ορχομένιος άλλα έχει ψωμιά ακόμα να φάει για να σε φτάσει. Run Thivaie run όπως λέμε run Forest Gump run.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα ένα καλό ανέκδοτο και το μεταφέρω:

Το ΠΑΣΟΚ είν' εδώ, ενωμένο, δυνατό! :-D

Άντε, καλή αρχή για το ΠΑΣΟΚ να γίνει πραγματικά αριστερό κόμμα: γίνεται αριστερό κόμμα που να μην έχει διασπαστεί πέντε - έξι φορές; :-D

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους!
Μήτρογλου,σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Είμαι ευτυχής που συναντώ ανθρώπους που εκτιμούν την γοητευτική ελαφρότητα της ειρωνείας(!!!).Άλλωστε,τα μόνα πράγματα που αξίζει να τα παίρνουμε στην πλάκα είναι τα σοβαρά.

Διαβάζοντας στις εφημερίδες σχετικά με περίεργες κινήσεις στη Ν.Δ.(www.enet.gr) πιστεύω πως τα γεγονότα,και στα δύο μεγάλα κόμματα,"τραβούν" προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.Ποιά είναι αυτή;
Η κρίση που περνάει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι γνωστή και πολυσχολιασμένη από τους εκλεκτούς επισκέπτες του blog.Κανένας όμως δεν ασχολήθηκε με την κρίση στη Ν.Δ.,η οποία είναι εξίσου βαθιά και την καλύπτει μόνο το γεγονός πως είναι κυβέρνηση.Πρόκειται για ένα κόμμα που,όπως και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.,φιλοξενεί κάτω από τη στέγη του στελέχη πολλών διαφορετικών απόψεων και στρατηγικών.Τι σχέση έχουν μεταξύ τους στελέχη όπως ο νεοφιλελεύθερος Χατζηδάκης με τον λαικοδεξιό Μανώλη;
Γι'αυτό και διακινδυνεύω μία πρόβλεψη,η οποία θα μπορούσε να είναι και υπόθεση εργασίας:Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ. θα διασπαστούν.Δεν μπορώ να αναλύσω εδώ τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν και το πότε θα συμβεί αυτό.Τα δύο μεγάλα κόμματα θα σπάσουν στα 4.Το λαικοδεξιό κομμάτι της Ν.Δ. θα ενωθεί με το ΛΑ.Ο.Σ. και θα σχηματίσουν ένα αμιγώς δεξιό κόμμα με μία εκλογική δύναμη της τάξης του 25%.Το κεντροδεξιό κομμάτι της Ν.Δ. θα ενωθεί με το κεντροδεξιό κομμάτι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και θα σχηματίσουν ένα κεντρώο-φιλελεύθερο κόμμα της τάξης του 30%.Το κεντροαριστερό κομμάτι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα ενωθεί με τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και θα σχηματίσουν ένα ευρωπαικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της τάξης του 25%.Το Κ.Κ.Ε. το υπολογίζω στο 8%,2% για τους μικρούς και 10% οι αναποφάσιστοι.Για τα ποσοστά δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν είμαι εκλογολόγος ούτε καφετζού,αλλά δίνω 30% στο κόμμα τύπου Γκένσερ διότι είμαι πεποισμένος για την συντηρητική στροφή της ελληνικής κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

Ορχομένιε,
Κανένα κόμμα δεν προβλέπει στο καταστατικό του, να υπάρχει σύμπνοια και ενότητα απόψεων.
Και στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας κατά καιρούς έχουν υπάρξει συγκρούσεις αλλά καμία διάσπαση δεν ευδοκίμησε.
Κατά την ταπεινή και απλοϊκή μου άποψη, αυτό συμβαίνει ακριβώς γιατί είναι κόμματα εξουσίας και μια διάσπαση θα τους στερούσε την δυνατότητα κατάκτησης αυτής.
Α.Π.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε,εν μέρει θα συμφωνήσω.Φυσικά και κανένα κόμμα δεν προβλέπει σύμπνοια στο καταστατικό του.Υποτίθεται όμως πως τα στελέχη του ιδεολογικά θα "κοιτούν" προς την ίδια κατέυθυνση.Φυσικά θα υπάρχουν διαφωνίες.Εδώ όμως έχουμε φτάσει στο σημείο να στεγάζονται κάτω από την ίδια κομματική στέγη στελέχη σαν τον Χριστοδουλάκη με τον Παναγιωτακόπουλο.Τι σχέση έχουν αυτοί ιδεολογικά μεταξύ τους;Και για πόσο θα κρατήσει αυτή η κωμωδία;Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεχωρήσει η ήρα από το στάρι.Επειδή τα έκρυβε ο κυβερνητισμός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν σημαίνει πως όλα ήταν καλά.Άλλωστε φάνηκε ανάγλυφα μετά την δεύτερη ήττα.Μετά το 2004 όλοι νόμιζαν πως η ήττα ήταν παροδική,πως η δεξιά θα ήταν μία παρένθεση και κανένας δεν μελέτησε σοβαρά τα αίτιά της.Λες και η εξουσία θα έρθει μόνη της.Και τώρα που ήρθε και η δεύτερη,όλοι κάνουν σαν να μην ξέρουν από που τους ήρθε.Και το πιο λυπηρό της υπόθεσης διαδοχή είναι πως κανένας υποψήφιος δεν έχει δώσει με σαφήνεια το ιδεολογικό του στίγμα.Τι ΠΑ.ΣΟ.Κ θέλουνε;Θα συνεχίσει να ισχύει η διακύρηξη της 3ης Σεπτέμβρη;Ποιές είναι οι απόψεις τους για την σύγχρονη Ελλάδα;Αντ'αυτού ακούμε για υπονομέυσεις,συνομωσίες,μέτρημα κουκιών,τακτικίστικα παιχνίδια και μπόλικο βυζαντινό παρασκήνιο.Αυτή η αλαζονική συμπεριφορά απωθεί τους αγνούς δημοκράτες και γι'αυτό πιστεύω πως η διάσπαση και των δύο μεγάλων κομμάτων θα ήταν μία λύση.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
βάζω στο τραπέζι ένα πολλαπλό κουίζ μια και tο ξεκίνησες :
Ο βολευτής μας : ( δεν είναι ορθογραφικό λάθος) ανακοίνωσε επίσημα στα ΜΜΕ την στήριξή του στον ΓΑΠ. Μία ημέρα πριν παρέλαβε από τον ΓΑΠ ένα σημαντικό πόστο, ανάλογο με αυτά του βιογραφικού του. Το ερώτημα δεν είναι εάν έχουμε εξαγορά συνείδησης, διότι δεν αγοράζεις κάτι ανύπαρκτο από κάποιον, αλλά ποιο είναι το πόστο και εάν έχει μαϊντανό.
Η κυρία εκ Θηβών που στηρίζει ΓΑΠ, διότι έχει υποχρέωση σύμφωνα με δήλωσή της, εθεάθη σε ένα καφενείο να στηρίζει ΓΑΠ και σε ένα άλλο του ιδίου χωριού Βενιζέλο για να μη χάσει τους Βενιζελικούς του καφενείου αυτού που την στριμώξανε. Το ερώτημα είναι σε ποιο χωριό.
Η άλλη κυρία εκ Θηβών επίσημα δεν έχει πάρει θέση, ίσως διότι δεν προλαβαίνει, αφού δίνει συνεντεύξεις στα ΜΜΕ σχετικά με την δίκη που κέρδισε στο εφετείο και αφορούσε την σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενης στους χώρους εργασίας. Το ερώτημα είναι το παίζει πολιτικός ή επαγγελματίας.
Ο λαμπρός μας νέος είναι ο μόνος που στήριξε από την πρώτη στιγμή τον ΓΑΠ χωρίς καιροσκοπισμούς και υστεροβουλίες. Το ερώτημα είναι ποιος είναι.

Medeon είπε...

Αγαπητοι φιλοι καλησπερα


Επειδη διαπιστωσα οτι η αναφορα μου στο ονομα του Βενιζελου προκαλεσε καποιες παρεξηγησεις και αποπροσανατολισε την συζητηση μερικως απο την πολιτικη της ουσια, δηλωνω οτι ανακαλω την φραση μου για τον διεκδητη της αρχηγιας του ΠΑΣΟΚ απο το αρθρο μου και δεν θα ανοιξω εγω προσωπικα το συγκεκριμενο θεμα στο μελλον.

Βοιωτε σε καλω να την διαγραψεις αμεσα οπως εκανα και εγω στο πρωτοδημοσιευμενο αρθρο μου.

Στην ουσια τωρα των σχολιων.

Αγαπητε Θηβαιε , δεκτη η συγνωμη που μου ζητησες περιπου ενα μηνα πριν, υπο τον ορο οτι δεν θα απευθυνεις στο μελλον απαξιωτικους χαρακτηρισμους στο προσωπο επειδη διαφωνεις με τις αποψεις μου.Ηδη αρχισες να συζητας πιο πολιτικα απο οτι στο παρελθον και εχεις ηρεμησει λιγο.
Στις ερωτησεις σου τωρα στο κομματι που αφορουν το ΠΑΣΟΚ, οι απαντησεις θα δοθουν την ωρα που πρεπει, εχουν δοθει ηδη εν μερει, απο το θεσμικο ΠΑΣΟΚ, οχι απο ενα απλο υποστηρικτη του Γεωργιου Παπανδρεου.
Στο κομματι που αφορουν εμενα, σε προσκαλω να μην αμφισβητεις την ειλικρινεια των λογων μου και των προθεσεων μου και μαλιστα με προβλεψιμες ειρωνιες. Επισης σε προσκαλω να εμφανιζεσαι στο μπλογκ πιο συχνα και οχι οταν μονο αρθρογραφει ο Μεδεων προσπαθωντας ματαια να δημιουργησεις ενα αντιβενιζελικο αντιβαρο στη Βοιωτια εναντιον του Μεδεων και του Παπανδρεου.

Αγαπητη ε/εφημεριδα

Την απαντηση στο βασικο ερωτημα σου την εδωσε ο ιδιος ο Παπανδρεου μονος του κανοντας γενναια αυτοκριτικη.Προσπαθησε δηλαδη να αλλαξει το ΠΑΣΟΚ με βελουδινο τροπο και να διατηρηση ζωντανη παραλληλα την προοπτικη για αμεση εξουσια κατω απο πιεσεις. Δεν τα καταφερε, εκ των πραγματων ο παραπανω συμβιβασμος ηταν ανεφικτος, το παραδεχθηκε και εμενα με καλυψε απολυτα με την αυτοκριτικη του.Και τον πιστευω και τον εμπιστευομαι για το μελλον. Ποιοι ειναι ομως οι καθεστωτικοι λατρεις της εξουσιας που τον αμφισβητουν απο το Γεναρη του 2004? Ποιοι ηταν εκεινοι που πλουτισαν στις κυβερνησεις Σημιτη? Ποιοι ηταν εκεινοι που εγιναν απλα διαχειριστες της εξουσιας, αδιαφορωντας για την ιδεολογικη ταυτοτητα του ΠΑΣΟΚ και κυριως τον τροπο και το υφος που το ΠΑΣΟΚ ειχε μαθει να απευθυνεται στον μη προνομιουχο Ελληνα επι 22 χρονια? Για την διαβρωση των αμιγως σοσιαλιστικων στοιχειων του ΠΑΣΟΚ σαν κινημα ιδεων πανω απο ολα φερει τεραστια ιστορικη ευθυνη ο Σημιτης.

Αγαπητε Ορχομενιε

Δεν εχεις καποιο ουσιαστικο πολιτικο αντεπιχειρημα και δεν απαντω σε ειρωνιες σου . Την αλλαγη οριστικης πλευσης του ΠΑΣΟΚ συντομα θα τη δουμε ολοι μας.Λιγο υπομονη ακομα.

Αγαπητε Μετοικε

Πιστος στο επιπεδο σου συνεχιζεις να μιλας αμιγως πολιτικα και μπραβο σου. Ειναι ωραια τα πολιτικα θεματα που θετεις αλλα θελω πολυ χωρο και χρονο για να σου απαντησω.
ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ το ΠΑΣΟΚ μπορει να παραμεινει ενωμενο αλλα ο ιδεολογικος διαχωρισμος παραμενει βαθυς στο ΠΑΣΟΚ 15 χρονια τωρα. Καταρχην ειναι θεμιτος και στοιχειο δημοκρατιας, απαραιτητη προυποθεση ομως για να επιτευχθει η ιδεολογικη συνθεση Κεντρου και Αριστερας στο ΠΑΣΟΚ , ειναι ο σεβασμος στις ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ του Κινηματος. Δηλαδη ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΑΛΛΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ για να γινουν καποιοι χαλιφηδες με αηθες τροπο στη θεση του χαλιφη.Τελειωσαν πλεον τα ψεμματα. Καποιοι επιζητουσαν την ευκαιρια να παρουν με ρεσαλτο το ΠΑΣΟΚ 4 χρονια τωρα, την εχουν τωρα, αλλα απο την 12 Νοεμβρη ολοι πλεον θα κριθουν με αλλη πλεον βαρυτητα για τις πραξεις τους.

Αγαπητε Ευθυνε

Απλα προσυπογραφω το σχολιο σου.

Αγαπητη Ανωνυμη

Εξυπακουεται οτι τιμω ολο τον Μικρασιατικο ελληνικο Πολιτισμο.Εχω αλλωστε καποιες ριζες και εγω και μεγαλη οικογενειακη παραδοση. Τα 3 εκκατομυρια Ελληνων που βρεθηκαν σε μια νυχτα στην αλλη πλευρα του Αιγαιου εδωσαν τεραστια ωθηση σε ολο τον ελλαδιτικο πολιτισμο, μουσικη, ποιηση, λογοτεχνια. Ειμαι υπερηφανος σαν Ελληνας για ολους τους Μικρασιατες .Καποιοι αλλοι κρυβουν επιμελως την Μικρασιατικη καταγωγη τους.

Αγαπητε Λαλακη

Τελος οφειλω μια απαντηση στο εκλεκτο σχολιαστη Λαλακη απο τις 19 Σεμπτεμβρη. Αγαπητε λαλακη δεν ειχα καμια σχεση με τον προεκλογικο αγωνα του ΠΑΣΟΚ σε αυτες τις πολυ περιεργες εκλογες ενω η σχεση μου με το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικα , εννοω και μετα την 11 Νοεμβρη δεν εξαρταται κυριως απο εμενα, οπως σχεδον ολη η ατυχη ζωη μου μεχρι τωρα.

Με εκτιμηση

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ να διαγραφεί ΑΜΕΣΩΣ η λέξη ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ!!

Σε διαφορετική περίπτωση ΟΛΟΙ και με ΞΕΚΑΘΑΡΑ και όχι θολά στοιχεία μπορούμε να μιλήσουμε για τον ΕΛΛΗΝΟ/ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ/ΠΟΛΩΝΟ Παπανδρεόυ/Τσαντ/Μινέικο!

Τι σημαίνει αυτό ότι ο ΓΑΠ δεν είναι ΕΛΛΗΝΑΣ!!!
Είναι και ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ!!!

Η ΛΑΣΠΗ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

Μεδεων
Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Δεν απευθύνω απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό σου, άλλωστε δεν έχεις όνομα, επίθετο, δεν σε γνωρίζει κανένας και αυτά ισχύουν γι όλους εδώ μέσα. Είμαστε απρόσωποι όσο κι εάν σου φαίνεται περίεργο αυτό. Αντίθετα εσύ απευθύνεις υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς κατά ατόμων που έχουν ονοματεπώνυμο άρα και πρόσωπο όπως Βενιζέλος, Σημίτης με φράσεις όπως πχ προδότης κ.λ.π.
Τα ερωτήματα υπέβαλα προς εσένα, διότι εσύ αναφέρθηκες σχετικά στο άρθρο σου αν τώρα δεν θέλεις να απαντήσεις δικαίωμά σου, όμως δεν περιμένω απάντηση από το θεσμικό ΠΑΣΟΚ , αφ ενός διότι δεν απευθύνομαι σε αυτό και αφ ετέρου διότι δεν γνωρίζω ποιο πασοκ θεωρείς θεσμικό.
Δεν εννοείς να κατανοήσεις ότι υπάρχουν άτομα που ανήκουν στον αριστερό χώρο του πασοκ , άτομα στον δεξιό χώρο καθώς και άτομα στο σκέτο πασοκ. Φυσικά οι προσανατολισμοί αυτοί βασίζονται σε υποκειμενικά κριτήρια. Η Δημοκρατία που έχουμε μας δίνει αυτό το δικαίωμα να ανήκουμε όπου θέλουμε. Σεβαστές οι απόψεις σου , αλλά διαφωνώ με ορισμένες από αυτές. Αν μου απαντούσες στα ερωτήματα μου θα γινόταν κατανοητό το μέγεθος της διαφωνίας μας.
Δεν είμαι καρεκλοκένταυρος, ποτέ μου δεν ζήτησα ρουσφέτι για μένα ή την οικογένειά μου και ελπίζω να μη χρειαστεί στο μέλλον, είμαι ελεύθερος η σχετικά ελεύθερος μια και η ελευθερία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι σχετική. Παράδειγμα εάν γράψω κάτι για την κυβέρνηση των ΗΠΑ πιθανόν να τραβιέμαι στα δικαστήρια της πολιτείας της Καλιφόρνιας και η κυβέρνησή μου δεν θα μπορεί να με προστατεύσει στο όνομα της ελευθερίας.
Στο τέλος του άρθρου σου αναφέρεις τη φράση ¨ άτυχη ζωή μου ¨ και είναι λάθος, να είσαι αισιόδοξος γιατί πάντα θα υπάρχουν και τα χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας Μεδεών,
Ρίχνουμε το δόλωμα και αν πιάσει, έπιασε, διαφορετικά λέμε μια συγνώμη και το αποσύρουμε. Δεν είναι έτσι όμως, τα γραπτά μένουν και μας χαρακτηρίζουν.
Η αναφορά στο όνομα του Βενιζέλου δεν προκάλεσε καμία παρεξήγηση και δεν αποπροσανατόλισε την συζήτηση ( θα έλεγα μάλιστα ότι της έδωσε τον σωστό προσανατολισμό).
Θα έπρεπε να είστε σε θέση να υποστηρίζετε αυτά που γράφετε ακόμα και αν προκαλούν εντάσεις και ενστάσεις, αυτό άλλωστε είναι προϋπόθεση για να μην χαρακτηρισθείτε ανακόλουθος.
Εν κατακλείδι θα ήθελα να σχολιάσω ότι το κείμενο σας ουδέν πολιτικό έρμα είχε.
Α.Π.Δ.

Ανώνυμος είπε...

μέτοικε
Εάν ισχύσει το σενάριο του ορχομένιου και μπορεί να γίνει, εδώ γίνονται και του σπανού τα γένια, θα έχουμε σίγουρα πολλές αλλαγές ταυτοτήτων και πολιτικών προσανατολισμών.
Όσο για μελλοντική ενότητα ας δούμε πρώτα την τωρινή διότι αν οι τρεις δεν γίνουν ένας το μαγαζί θα διαλυθεί και θα τα ρίξει ο ένας στον άλλον τρομάρα στα μπατζάκια τους.

Μήτρογλου
Το ανέκδοτο είναι αμερικάνικο. Νάσαι καλά . Πάντως όταν ρωτάνε κάποιον ( δεν εννοώ εσένα ) πόσο κάνουν δύο και ένα , καλύτερα να απαντήσει τέσσερα ή καθόλου παρά τρία πουλάκια κάθονταν…..

βοιωτός είπε...

Ενα ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα μου στέρησε τη χαρά να συμμετάσχω από την αρχή στην σοβαρή συζητήση που πιστεύω ότι θα έπρεπε να διαβαστεί από τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ.
Οι δικές μου απόψεις όπως αντιλαμβάνεστε είναι κοντά στου μέτοικου ο οποίος με εντυπωσιακή ενάργεια περιγράφει εκείνο που συνοπτικά λέω: Οσοι θέλουν να διοριστούν από το κράτος είναι με τον Γιώργο και όσοι θέλουν να κάνου προνομιακκά δουλειές με το κράτος είναι με τον Βαγγέλη.

@Ορχομένιε,
είσαι εξαιρετικός συζητητής. Οι απόψεις σου για τη Νέα Δημοκρατία είναι προχωρημένες. Θα τις δούμε όταν τελειώσουμε με το ΠΑΣΟΚ.
@Τροφώνιε,
μωραίνει Κύριος και τα λοιπά...
@Εφημερίδα,
δεν τίθεται θέμα εκκαθαρίσεων αλλά θέμα πολιτικής. Το μίγμα όπως λένε πρέπει να δίνει γεύση αλλιώς...

@Cama sutra,
καλώς ήρθες και πάλι. Είσαι πάντα οξύς που εμένα δεν με ενοχλεί. Ομως απαντήσεις εγώ δεν δύναμαι να σου δώσω.

@Ευθύνε,
λες μεγάλες αλήθειες. Στην πραγματικότητα εκτός όλων των άλλων το οργανωτικό π΄ροβλημα στο ΠΑΣΟΚ μοιάζει αξεπέραστο, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

@Ανώνυμη1,
αν μας δώσεις και το ύψος σου θα βρούμε ποια είσαι:). Πλάκα κάνω ενώ εσύ καθόλου όταν αναφέρεσαι στην όντως απαράδεκτη συμπεριφορά των γηγενών στους πρόσφυγες. Μαύρες σελίδες, για τις οποίες οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη.

βοιωτός είπε...

Πριν συνεχίσω θα γράψω για το βαρυσήμαντο μήνυμα του
anonimos:
Γνωρίζω τις απαντήσεις αλλά μου διαφεύγει πού το πας.
Υπάρχει κάτι που λείπει από το παζλ;

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Δεν μπορείς να απαντήσεις στον καμα σουτρα γιατί δεν απευθύνεται σε σένα. Άσε είναι δικός μου και τον πάω με χίλια. Όμως μία απορία θα την πω και ας κάνω λάθος. Μεδεών και κάμα σούτρα εμφανίζονται και εξαφανίζονται ταυτόχρονα την ίδια χρονική περίοδο. Είναι και αυτό ένα παζλ που ξέφυγε από τον λατίνο ανώνυμο.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ μας έλλειψες.Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Περιμένω μετά τις 11 Νοέμβρη το post που μου έχεις υποσχεθεί για το ΛΑ.Ο.Σ.

Μεδεών,όλο και περισσότερο μου θυμίζεις παλαιοκομμουνιστή.Όλο κάτι καταπληκτικό θα συμβεί αλλά δεν μας λες πως,πότε και με ποιούς θα συμβεί.Συνεχώς απαντάς "κάποια στιγμή" λες και ψήνουμε καμμιά γκόμενα για να βγούμε ραντεβού! Αλήθεια,εσύ πως είσαι τόσο σίγουρος πως αυτά θα συμβούν και συμπεριφέρεσαι σαν νεοφώτιστος;Πίστευα πως με την παρέλευση των ετών,οι νεανικοί ενθουσιασμοί καταλαγιάζουν και την θέση τους την παίρνει η ψύχραιμη θεώρηση των πραγμάτων.Με συγκινεί ο ενθουσιασμός σου,και μιλάω σοβαρά γι'αυτό,αλλά κράτα ένα μικρό καλάθι γιατί όσο πιο ψηλά σε ανεβάζει ένας άνθρωπος με τα λόγια του και τις πράξεις του,τόσο πιο απότομα σε ρίχνει η απογοήτευση από τις προδομένες ελπίδες σου.Δες τι πάθαμε με τον Ανδρέα.Ο άνθρωπος που έβγαζε έναν ολόκληρο λαό στους δρόμους,έφυγε και δεν άφησε σχεδόν τίποτα,εκτός από μία διεφθαρμένη αυλή.Η τεράστια απήχηση του Σημίτη δεν στηριζόταν μόνον στις πραγματικές ή όχι ικανότητές του,αλλά στην ελπίδα πως θα καθάριζε τον τόπο από την διαφθορά και την σαπίλα των τελευταίων χρόνων του Παπανδρεισμού.Και αυτό ήταν μεγάλο μάθημα σχετικά με το κατά πόσο πρέπει να εμπιστευόμαστε τυφλά και άκριτα ανθρώπους.Ο κόσμος σήμερα αγαπητέ Μεδεών δεν έχει ανάγκη ούτε από "αρχηγούς-μεσσίες" ούτε από "φωτισμένες κεφαλές".Δεν είμαστε στον μεσαίωνα και υποτίθεται πως πλέον έχουμε ωριμάσει πολιτικά για να μην αφήνουμε το μέλλον μας στα χέρια του καθενός έτσι,μονο και μόνο επειδή είναι γιος κάποιου και δεν μπορώ να καταλάβω τι το φοβερό έχει πει ή έχει κάνει ο Παπανδρέου και εμείς δεν μπορούμε να το δούμε.Και στην τελική,αν ψάχνεις γύρω σου απεγνωσμένα και δεν βρίσκεις κανένα φωτεινό παράδειγμα,γίνε εσύ αυτό.Το blog που έχεις προαναγγείλει είναι μία καλή αρχή.
Και τώρα,το ανέκδοτο της ημέρας.
Ένα ανώτερο στέλεχος του Κ.Κ.Σ.Ε. σε κάποιο χωριό στα πρώτα μεταεπαναστατικά χρόνια γκρίνιαζε στον παπά πως ενώ η εκκλησία ήταν γεμάτη,τα γραφεία της κομματικής οργάνωσης έμεναν άδεια,και τον ρωτούσε γιατί συβαίνει αυτό.Και ο παπάς του απαντα:"Γιατί εμείς,ενώ υποσχόμαστε εδώ και 2000 χρόνια στους ανθρώπους τον Παράδεισο,δεν κάναμε ποτέ το λάθος να τους τον δείξουμε!".

Ανώνυμος είπε...

Θηβαίε Εγω εμφανίζομαι όταν γουστάρω μωρό μου. Τετοιά κελεπούρια σαν εσενα τα θελώ να τα βλέπω για να γελάω. Αλλά ρε παπουλη πες μας κατι ρε αθεόφοβε. Εχείς μαλώσει με όλο το κόσμο εδώ μέσα. Ολοι γελάνε μαζί σου και την υποκρισία σου. Πόσα παίρνεις από το Βενιζέλο? Είσαι ΠΑΣΟΚ? Εάν είσαι εγω θα μάθω ποιος είσαι. Θέλεις αρχηγό τον Βενιζέλο ή απλά δεν πας τον Γιωργακή?Εχεις πρόταση για το ΠΑΣΟΚ ή απλά τα παιρνείς χοντρά από τα λαμόγια που σε πληρώνουν? Σε ενοχλούν οι παπανδρεικοί αλλά εσύ τι αντιπροτείνεις ρε μεγάλε?
Λοιπόν εγω σε θέλω μωρό μου γιατί εκθέτεις τον Βενιξέλο χοντρά,είσαι από τα άτομα για τα οποία ο κόσμος σίχαθηκε το ΠΑΣΟΚ και για αυτό εάν είσαι ΠΑΣΟΚ κάντη να τώρα με ελαφρά πηδαματάκια παπούλη . Πάρε Βενιζέλο,Ακριβάκη, Βερέλη, την Μάρθα Βούρτση του ΠΑΣΟΚ που όλο κλαίει τον Κουλούρη, τον μεγαλοκλέφτη του Χρηματιστηρίου Παπαντωνίου, την Σελήνη Φεγγάρω του Φώσκολου, Ελένη Κούρκουλα, τον Φλωρίδη, τον γλυκόξινο Λιάνη και το Φασούλα και άντε να ανοιξέτε κανένα θέατρο εδώ κοντά. Αφού ρε μεγάλε σε εκφράζει ο Βενιζέλος με αυτους τους κλέφτες και ανίκανους θα κυβερνήσει? Αυτό το ΠΑΣΟΚ θέλεις βρε κουνουπίδι μαραμένο? Με αυτούς θα πάρει εκλογές ο Βαγγέλας ο Χασάπης, ο κρεατέμπορας? Που ζείτε ρε αδέλφια?Σε σπηλίες ζείτε και σας δουλεύουν?
Λοίπον φιλάκια γραφικό μωράκι μου Θηβαίε έχεις πολύ ρεύμα στις απόψεις σου και ζηλέυω μη σε πάρουν από εμένα. Κάτω τα χέρια είναι δικός μου. Καλά μυαλά μωρό.

Ανώνυμος είπε...

Καμα σουτρα
Εάν θεωρείς την υβριστική επιστολή σου μαγκιά είσαι μάγκας. Ελπίζω να κατάλαβες ότι δεν τσιμπάω. Ο ίδιος φάσκεις και αντιφάσκεις λέγοντας αφ ενός ότι με ενοχλούν οι Παπανδρεικοί και τι προτείνω που σημαίνει ότι όντως δεν έχω πάρει θέση υπερ κανενός και αφ ετέρου ότι είμαι με τον Βενιζέλο που σημαίνει ότι δεν ξέρεις τι γράφεις.
Ευτυχώς που διαβάζουν και άλλοι και μπορούν να εξακριβώσουν εάν έχω βρίσει κάποιον ( άλλο ειρωνεία άλλο ύβρις). Για μια ακόμη φορά σε προκαλώ ανέφερε λέξη ή φράση που υποδηλώνει ύβρη εκ μέρους μου.
Όσον αφορά την απειλή σου ότι θα μάθεις ποιος είμαι, με τρόμαξες τόσο πολύ που σαν γέρος κινδυνεύω να πάω από χ.... και όχι από πέσιμο και θα έχεις τύψεις.
Σοβαρά μεγάλε μήπως είσαι μέλος του ΔΣ κάποιου οργανισμού επιμόρφωσης ή του ΙΣΤΑΜΕ ή κολλητός των κολλητών;;;;;;
Όποιον και εάν στηρίξεις να ξέρεις οτι εάν διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ η γενιά σου θα γράψει την ιστορία. Η δική μου γενιά την έγραψε το 1973.

Ανώνυμος είπε...

την τελευταία παράγραφο για τις γενιές και την ιστορία την αποσύρω

βοιωτός είπε...

@Μήτρογλου,
κι εσύ -ογλου; Από πού είσαι; να πας αμέσως να μας δείξεις τους τάφους των προγόνων σου :-).
Ωραίο τα ανέκδοτο, καλό κι αυτό του μέτοικου και πολύ καλό του Θηβαίου.
Εγώ θα πω ένα πραγματικό περιστατικό που΄μοιάζει με ανέκδοτο και που το θέμα του θα μας απασχολήσει, όπως το έθεσε και ο Μήτρογλου αμέσως μετά τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

Οταν πρωτοβγήκε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, σύμφωνα με την πολιτική της εποχής προσπάθησε να "πάρει" την εκκλησιαστική περιουσία. Προκλήθηκαν τεράστιες αντιδράσεις και τελικά η κυβέρνηση έκανε πίσω εκθέτοντας τον Τρίτση.
Τότε ένας επίσκοπος φώναξε στην επισκοπή του έναν νεαρό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και του είπε:
-Παιδί μου πόσα χρόνια το έχετε το κόμμα;
-Οκτώ χρόνια Δέσποτα, είπε ο βουλευτής.
-Εμείς το έχουμε 2000 χρόνια τέκνον μου
- Δε μου λες -συνεχισε ο μητροπολίτης- πόσες τοπικές επιτροπές έχετε και κάθε πότε συνέρχονται;
-Ε, έχουμε σε κάθε πόλη και συγκεντρωνόμαστε μια φορά το εξάμηνο οπωσδήποτε και σε κάθε εκτακτη περίπτωση.
-Εμείς μαζευόμαστε κάθε Κυριακή, έχουμε τοπικές σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό ακόμη και σε κάθε κορφούλα.
Ομως από λεφτά πού βρίσκετε;
-Από του οπαδούς του κόμματος δέσποτα. Πληρώνουν τη συνδρομή τους κάθε χρόνο.
-Κάθε χρόνο, γέλασε ο δεσπότης. Σ' εμάς πληρώνουν κάθε Κυριακή, γιορτή και αργία.
-Πράγματι δεν τα έιχα σκεφτεί έτσι τα πράγματα είπε ο νεαρός βουλευτής
- Καταλαβαίνεις τέκνον μου; Μην προσπαθείτε, λοιπόν, να τα βάλετε με εμάς.

Ανώνυμος είπε...

καμα σουτρα
εχεις συναίσθηση του τι γράφεις; για ηρέμησε φίλε.

θηβαίε
μη τον προκαλείς. Ο γιατρός έχει πεί να του λέμε πάντα ναι.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε διευθυντά,
εμένα με έχει εντυπωσιάσει ότι σχεδόν όλοι υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στραφεί αριστερά για να ξαναβρεί τις ρίζες του.
Το γεγονός μς προβληματίζει για 3 λόγους:
1. Σε ολόκληρη την Ευρώπη το εκλογικό σώμα στρέφεται δεξιά. Στη Γαλλία συνολικά η δεξιά θεωρείται ότι καταλαμβάνει περισσότερο από 60% του εκλογικού σώματος. Στη Βρετανία οι Εργατικοί για να κερδίσουν την εξουσία μεταλλάχθηκαν σε κεντροδεξιό κόμμα. Το ίδιο στην Ισπανία. Στην Πολωνία την Κυριακή το κεντροδεξιό κόμμα έστειλε στην αντιπολίτευση το ακόμη(!!!) πιο δεξιό του Καζίνσκι κ.λπ. Τί νόημα έχει λοιπόν η επίκληση της αριστεράς;
2. Βασικός πυλώνας κάθε έκφρασης της αριστεράς στην Ελλάδα, από τους γραφικούς αριστεριστές και αναρχικούς έως τους ΠΑΣΟΚους της πρώτης τετραετίας είναι ο αντιαμερικανισμός, που μπορεί κατά την προσφυή ρήση του Κορνήλιου Καστοριάδη να είναι "ο σοσιαλισμός των ηλιθίων" όμως στην Ελλάδα έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές αριστερών. Ποιος από τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ειδικά της φερόμενης ως (πιο) αριστερής τάσης Παπανδρέου μπορεί να επικαλεστεί αντιαμερικανικές δάφνες όταν όλοι, του αρχηγέτη περιλαμβανομένου, τυγχάνουν της ευνοίας (μην πούμε τίποτε περισσότερο) της υπερδύναμης σταθερά και ολοφάνερα;
3. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υπερβαίνοντας όποια εμπόδια στρέφει το κόμμα αριστερά. Με ποια ηγετική ομάδα θα κυβερνήσει όταν όλοι οι αξιωματούχοι του ΠΑΣΟΚ έχουν λύσει τα βιοποριστικά προβλήματα μέχρι 20ης γενεάς; Και μπορούν άνθρωποι που κατέχουν μετοχές εκατομμυρίων ευρώ π.χ. να είναι αριστεροί και να ανησυχούν για τα λαϊκά συμφέροντα ή θα ενδιαφέρονται για περισσότερο για την άνοδο των αγορών;
Θεωρώ λοιπόν ότι η θρυλική "στροφή προς τα αριστερά" είναι ασύμφορη αλλά και ανέφικτη για το ΠΑΣΟΚ.
Και προτιμότερο θα ήταν να ειπωθεί στον ελληνικό λαό η αλήθεια: είμαστε πλέον ένα έθνος μικροαστών και αυτοί οι άνθρωποι θέλουν το κόμμα τους, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι το ΠΑΣΟΚ. Το νέο ΚΕΝΤΡΩΟ ΠΑΣΟΚ είτε υπό τον Παπανδρέου είτε υπό τον Βενιζέλο.

Περιμένω με αγωνία την ανάλογη συζήτηση που υποσχεθήκατε για τη Νέα Δημοκρατία, όπου η κατάσταση στο κόμμα είναι επίσης τραγική.
ΚΩΣΤΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ

βοιωτός είπε...

Περαστικέ,
μετά τη σούπα της Μπάρτσα ένα ωραίο άρθρο.
Στείλε μου μέιλ, αν θέλεις, για να το δημοσιεύσω ως ποστ ή γράψε εδώ ότι συναινείς.

Ανώνυμος είπε...

περαστικέ
άνοιξες ένα τεράστιο θέμα και καλό είναι να μπει σε ποστ για να το συζητήσουμε. Μέχρι τότε :
Η προς αριστερά στροφή του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρό του πρακτικά πως θα γίνει στο κουβεντιαστό;
Ποιες οι θέσεις του κόμματος σε όλους του τομείς της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής , που δείχνουν ότι θα είναι αριστερό κόμμα.
Σε τι διαφέρουν από τις αντίστοιχες των λοιπών αριστερών κομμάτων εκτός του ΚΚΕ.
Πριν πάρω θέση υπερ ενός εκ των τριών υποψηφίων μπορεί κάποιος να με φωτίσει;

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσες οι απόψεις του Περαστικού - που εύχομαι μια και πέρασε να μείνει :-)

Δεν θα συμφωνήσω πως «σε ολόκληρη την Ευρώπη το εκλογικό σώμα στρέφεται δεξιά». Τα ευρωπαϊκά κόμματ εξουσίας δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερά είναι μάλλον ένας κεντρώος πολυσυλλεκτικός χυλός - τυπική πολιτική έκφραση ενός γενικευμένου και κυρίαρχου μικροαστισμού - που οι συγκυρίες και οι εκάστοτε συμμαχίες των κοινωνικών δυνάμεων αναδεικνύουν πότε τον «αριστερό» πότε τον «δεξιό» πόλο - opos Ameriki, δηλαδή!

Συμφωνώ με την παρατήρηση πως είμαστε πια ένα έθνος μικροαστών, μόνο που οι μικροαστοί δεν είναι ενιαίο και ομοιογενές στρώμα. Τα παραδοσιακά μικροαστικά στρώματα που συνθλίβονται από τις παγκόσμιες οικονομικές αναδιαρθρώσεις έχουν πολλούς λόγους να στρέφονται προς το ΠΑΣΟΚ. Είναι το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ (του Ανδρέα) που εξέφρασε τον «ριζοσπαστισμό των μικροαστών», έναν ριζοσπαστισμό στα λόγια, δηλαδή, αφού ο τυπικός μικροαστός απεχθάνεται κάθε ουσιαστική αλλαγή. Αυτά τα μικροαστικά στρώματα, που αρέσκονται σε μια αριστερόστροφη ρητορική χωρίς ωστόσο να συμπαθούν τις ριζικές αλλαγές που αυτή συνεπάγεται, είναι που επιθυμούν την αριστερή στροφή (στη ρητορική) του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
αν και άργησα γιατί έλειπα θα σου πω τι εννοώ.
Όλα γίνονται για το πάπλωμα .
Η 1η κυρία εκ Θηβών το παραδέχθηκε δημόσια ¨στηρίζω ΓΑΠ διότι έχω υποχρέωση¨ όχι για λόγους πολιτικής ιδεολογίας, Η 2η εκ Θηβών δεν στηρίζει κανέναν ακόμα και ασχολείται με τη δουλειά της, και τέλος τριτώνει με τον βολευτή μας ( δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος) που στήριξε τον ΓΑΠ αμέσως μόλις πήρε το πάπλωμα στην επιτροπή της βουλής που τον διόρισε ο ΓΑΠ.
Για αυτούς που λείπουν απο το παζλ σε λίγες ημέρες θα τα πούμε.
Συμπέρασμα: το δικό σου πάπλωμα είναι για πολλά άτομα και ας λέει ότι θέλει το λαϊκό άσμα.

βοιωτός είπε...

@μέτοικε,
και το δικό σου άρθρο άρχισε να το ετοιμάζεις/τροποποιείς (εάν θέλεις)για να μπει πόστ. Του περα-στικού τροποποιημένο θα δημοσιευτεί αύριο ή μεθαύριο.
@ανώνυμε,
αναμένω με αγωνία αποκαλύψεις.
Για τον Τόγια το είχαμε γράψει καιρό, πιθανόν να συνδύσασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.