Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Στη Θήβα οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2008 θα μετακινηθούν οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στον Ελαιώνα Θηβών, ενώ το οικόπεδο στη Δυτική Αθήνα που θα αποδεσμευτεί θα δοθεί στο δήμο, ώστε να αναπτυχθεί καλύτερα η περιοχή, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη. Λίγο αργότερα θα μεταφερθούν και ανδρικές φυλακές.

Ο κ. Χατζηγάκης είχε σήμερα Τετάρτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κώστα Καραμανλή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα και ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2008 θα λειτουργήσουν έξι καινούργια. Αυτό θα διευκολύνει παρά πολύ τους όρους διαβίωσης των κρατουμένων, υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως "εξελίσσεται ήδη ένα γιγαντιαίο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που αφορά στο σωφρονιστικό σύστημα".

Επίσης, ο κ. Χατζηγάκης συζήτησε με τον πρωθυπουργό και για τους κώδικες, από τους οποίους -όπως είπε- οι οκτώ κυριότεροι θα είναι έτοιμοι μέχρι το τέλος του 2008, ώστε να αναδιαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο της χώρας ενώ σχετικά με τη χρήση καμερών από την Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις και πορείες είπε ότι προσωπική του εκτίμηση είναι ότι «κάποια στιγμή η κοινωνία θα πρέπει να στοιχίσει και να ζυγίσει τα προσωπικά δεδομένα και το κοινωνικό συμφέρον, το οποίο δεν πρέπει πάντα να το θυσιάζουμε στο βωμό της ατομικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: