Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Ο σπιτονοικοκύρης, ο Τσιφής και η ΔΕΥΑΛ

Για την Τετάρτη έχει συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς και στην ημερήσια διάταξη δεν προβλέπεται συζήτηση για κάποιο πολύ σημαντικό θέμα.

Πάντως, καλόν είναι ο δήμαρχος να έχει μαζί του ένα μισθωτήριο συμβόλαιο του εκλογικού του κέντρου στην Καραγιαννοπούλου ώστε να δούμε αν τουλάχιστον είναι νομότυπος.

Και για να πειστούμε ότι ο "άνθρωπος που θα βάλει τάξη στα οικονομικά του Δήμου Λιβαδειάς" έχει τακτοποιημένα τα δικά του.

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μην πλήρωσε ενοίκιο για το εκλογικό του κέντρο αλλά τον λόγο του τον κρατάει(βλέπε ΔΕΥΑΛ).

Ανώνυμος είπε...

Την μια τα κοινόχρηστα,
την άλλη τα ενοίκια...
καταντάει κουραστικό.
Δεν υπάρχει κάτι που δεν είναι κουτσομπολίο να συζητήσουμε??

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Επώνυμε θα ήθελα να συζητήσουμε για την ΔΕΥΑΛ ,οι εξελίξεις εκεί σου φαίνονται ομαλές ("παραίτηση " προέδρου Δ.Σ.,τοποθέτηση νέου Διευθυντή)? Πώς και γιατί έγινε η "παραίτηση"?

Ανώνυμος είπε...

Ελικώνιε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ παραιτήθηκε επειδή ο Δήμαρχος είπε σε συνεντευξή του ότι η ΔΕΥΑΛ είναι "παραμάγαζο" και δεν εξηπηρετεί τα συμφέροντα των Δημοτών.
Ο πραγματικός λόγος είναι οτι ο πρώην Πρόεδρος προτιμούσε διαφορετικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΛ από αυτόν που πρότεινε η Δημαρχιακή Ομάδα.

Τώρα γιατί ο Δήμαρχος αποκάλεσε "παραμάγαζο" την ΔΕΥΑΛ το εξήγησε σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό κανάλι.
Είπε οτι η εταιρεία επι 5 χρονια δεν έκανε κανένα νέο έργο πράγμα που είναι αλήθεια και αποδεικνύεται απο τους ισολογισμούς της εταιρείας που τα αναγραφόμενα ποσά είναι της τάξης των 100.000 κάθε χρόνο.
Ο Βιολογικός καθαρισμός έχει αφεθεί στην τύχη του και δεν εγινε καμία προσπάθεια συντήρησης και βελτίωσης (λειτουργεί με 1 υπάλληλο ενώ απαιτει 4 και σταγραφεία της εταιρείας κάθονται ένα σωρό άτομα).
Τα λύματα του Πέρα χωριού ρίχνονται ανεπεξέργαστα στον Μακρυσαίο ενώ με ένα αγωγό 100 μέτρων θα πήγαιναν στον Βιολογικό καθαρισμό.
Τέλος απο τον Δήμο ζητήθηκαν διάφορα έργα όπως υδρευση Ελικώνα, βιολογικός καθαρισμός Τσουκαλάδων και ΧΥΤΑ, κατασκευή δεξαμενών και καθαρισμός υπαρχουσών κλπ, και η ΔΕΥΑΛ απλώς δεν έκανε τίποτα.
Και επιπλέον δεν δέχθηκε η ΔΕΥΑΛ να πάρει όπως είχε υποχρέωση από τον Νόμο δύο απο τους υπαλλήλους της ΔΕΤΕΛ που διαλύθηκε.
Τώρα για το πρόσωπο του Διεθυντή οι κύριοι υποψήφιοι ήταν δυο, ο Ζαχείλας και ο υπαλλήλος της ΔΕΥΑΛ Μπίμης, οι υπόλοιποι ήταν οικονομολόγοι κυρίως ενώ οι παραπάνω ήταν Πολιτικοί μηχανικοί.
Η Δημοτική ομάδα είχε προτείνει τον Γ. Ζαχείλα λόγω της εμπειρείας του και της ήλικίας του, 56 χρονών, (ο προηγούμενος Διευθυντής εμεινε 25 χρόνια με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να μήν κάνει απολύτως τίποτα, ενώ ο Μπίμης είναι πολύ μικρότερος 43 νομίζω, και επειδή εργάζεται χρόνια στην εταιρεία δεν θα μπορούσε να της δώσει την ώθηση για καινούργιο ξεκίνημα, μπροστά μάλιστα στις καινούργιες προκλήσεις που θέτει ο νέος νόμος για τους ΟΤΑ και το 4ο πλαίσιο στήριξης.

Ανώνυμος είπε...

επώνυμε,
μου κάνει εντύπωση που ο Τσιφής είχε μαλώσει με το κανάλι που έδωσε συνέντευξη. Φαίνεται τα βρήκαν..............
Αυτά που λες για τη ΔΕΥΑΛ είναι εν μερει σωστά αλλά δεν δικαιολογούν την παραίτηση καφρίτσα.
Ο δήμαρχος δεν τολμάει να πει ποιοι έχουν απαξιώσει τη ΔΕΥΑλ, ότι ο Ρούσαρης δηλαδή ήταν η μάστιγα της ΛΙβαδειάς. οσο φορτώνεται τις μαμακιες της προηγούμενης δημοτικής αρχής θα βγαίνει χαμένος.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΣΙΦΗΣ ΛΕΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΟΤΙ "ΕΒΑΛΑ ΣΤΗ ΔΕΥΑΛ ΤΟ ΓΕΝ. Δ/ΝΤΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ".
ΑΝ ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ....

Ανώνυμος είπε...

επώνυμε, μήπως το κατά κόσμον όνομά σου είναι Ζαχείλας

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΩΝΥΜΕ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΟΡΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΛ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ 58 ΕΤΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ MANAGEMENT ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΟΥ ΣΗΜΕΙΟ, ΟΤΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ Δ/ΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 35-40. ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΕΥΑΛ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΤΡΕΙΣ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ). ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ MANAGEMENT, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΤΣΙΦΗ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ.

βοιωτός είπε...

Επώνυμε,
ήδη οι αναγνώστες σου έχουν θέσει ένα σωρό θέματα, σοβαρά όπως ακριβώς τα θέλεις.

βοιωτός είπε...

Ελικώνιε,
Αλλε,
Ανώνυμε,
καημένε,
καλώς ήρθατε.

Ανώνυμος είπε...

Μου την πέσατε όλοι μαζί.
Λοιπόν...

1. Δεν με λένε Ζαχείλα αυτό είναι το μόνο σίγουρο γιατί αλλιώς με γράφει η ταυτοτητά μου που έχει και την φωτογραφία μου.

2.Ανώνυμε των 6:00. Από ότι άκουσα εγώ, δεν είπε οτι τον έβαλε με το "έτσι θέλω", αλλά επειδή σε αυτόν έχει περισσότερη εμπιστοσύνη γιατί τον γνωρίζει πολλά χρόνια.

3.Και ανώνυμε 6:49 η ΔΕΥΑΛ είναι τεχνική εταιρεία και όχι εμπορική άρα ο Διευθυντής της πρέπει να ξέρει από Δημόσια έργα και όχι εμπορικό managment. Μηπως εσύ ξέρεις καμία τεχνική εταιρεία με διεθυντή δικηγόρο ή οικονομολόγο?

4. Αν νομίζεις ότι τα οράματα και τον δημιουργικό έργο είναι αρμοδιότητα των 35άρηδων είσαι βαθειά νυχτωμένος.
Στην Ελλάδα οι 35άρηδες συντηρούνται ακόμη απο τους γονείς τους, όχι εταιρεία αλλά ούτε περίπτερο δεν μπορούν να διοικήσουν. ( Πάντοτε εξαιρούνται οι 35άρηδες και άνω, που διαβάζουν τo blog).

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ πήγες τη σωστή φωτογραφία?
Ποιον κοροϊδεύεις?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε fotoshop
δυστυχώς έχω και διαβατήριο με τήν φάτσα μου και εκεί κάνουν face control, ειδικά στα καινούργια.
Α... και κάτι άλλο, είμαι πολύ πιό όμορφος από τον Ζαχείλα.

Ανώνυμος είπε...

Χρωστάω και μία απάντηση στον Ελικώνιο.

1) Πράγματι τό συγκεκριμένο κανάλι θεωρείται άκρως "Παλαιολογικό" λόγω διαφόρων εξυπηρετήσεων που έτυχε (λέγε με "ΓΑΛΑΞΙΑΣ" κ.λ.π.), τα χρόνια όμως περνάν και υποθέτω ότι τα αφεντικά του κάτι άλλο θέλουν να ζητήσουν (λέγε με "ΜΕΤΡΟ") και άρχισαν να απλώνουν χαλιά.

2) Η παραίτηση Καφρίτσα ήταν αναμενόμενη από καιρό γιατί όπως ο ίδιος δήλωνε δεν είχε αρμοδιότητες.
Εγώ πιστεύω ότι μάλλον νόμιζε ότι η αντιδημαρχία είναι απασχόληση μιάς ώρας την ημέρα, αλλά δυστυχώς θέλει πληρη και αποκλειστική απασχόληση. Είχε αναλάβει τον τομέα του προγραμματισμού και των οικονομικών αλλά δεν απασχολήθηκε αρκετά για να παράγει έργο.

Ανώνυμος είπε...

Ο βίος και η πολιτεία της νέας δημοτικής αρχής είναι απίστευτη. Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα οι εισαγγελείς θα είχαν κάνει πάρτι με καλεσμένους τους συμβούλους της πλειοψηφίας και μερικούς της μειοψηφίας.

Δεν υπάρχει σοβαρή απόφαση από την αρχή της θητείας του κ. Τσιφή που να είναι απολύτως σύννομη.
Και προκαλώ οποιονδήποτε (και τον επώνυμο) να με διαψεύσει.
Ας αρχίσει από τη ΔΕΤΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΕΠΩΝΥΜΕ,

ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΙΘΜΗΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.
ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ Δ/ΝΤΕΣ. Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΕΚΠΟΝΗΣΗ BUSINESS PLANS, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, BUSINESS DEVELOPMENT,CONTROLLING, AUDITING.
ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ.
ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΩ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ). ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΤΑΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΑΠΛΩΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ, ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΑΝ ΑΥΡΙΟ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Ή ΑΝ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ)ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ GOOGLE ΗΤΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μικροδημοτικέ
Ολες οι δημοτικές αρχές είναι απιστεύτες.
Αυτό ξεκινάει απο το πιοί εκλέγονται κάθε φορά δήμαρχοι και με ποιούς δημοτικούς συμβούλους.Ο κόσμος ψηφίζει τον ξάδερφο πρώτα, τον γείτονα μετά, τον φίλο πιό κατόπιν και τέλος αν είναι πολύ συνειδητοποιημένος κάποιον που να αξίζει.
Ο κάθε νέος δήμαρχος νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει (ένας μικρός ή μεγαλύτερος απόλυτος μονάρχης) και οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν ότι έρχεται στο δημοτικό συνμβούλιο χωρίς να το εξετάσουν σε βάθος, γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα για το τι συζητείται κάθε φορά. Οι της συμπολίτευσης "ναι" οι της αντιπολίτευσης "οχι" εκτος αν είναι κανένα δικό τους ρουσφέτι.
Τό καλό είναι ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι μένουν μία θητεία, γιατί αν μείνουν περισσότερο και μάθουν τά "κόλπα" της εξουσίας τότε γίνονται τοπικοί "δικτάτορες". Ανακατεύοντας το ταμείο του Δήμου με το προσωπικό τους( υπάρχουν πολλές καταδίκες για τέτοιες υποθέσεις), ενώ χρησιμοποιούν το προσωπικό του Δήμου κατά τα κέφια τους.

Αν κάποιος κοιτάξει πόσες δαπάνες στέλνουν πίσω στους ΟΤΑ κάθε χρόνο οι επίτροποι του Ελεγτικού Συνεδρίου θά μείνει με το στόμα ανοιχτό. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ΝΑ, σε μικρότερο όμως βαθμό γιατί οι υπηρεσίες τους είναι καλύτερα στελεχομένες.

Οι εισαγγελείς θα έκαναν πάρτυ σε κάθε δημοτική αρχή και όχι μόνο στην του Τσιφή. Αλλά δεν επεμβαίνουν εκτός και αν υπάρχει καραμπινάτη κατάχρηση δημόσιου χρήματος.
Οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων εγκρίνονται από την Περιφέρεια (και είδικά αυτές που αφορούν συμβάσεις για έργα ή προμήθειες) και μόνο οι κατάφωρα παράνομες ακυρώνονται.Με αυτό τον τρόπο προστατεύονται τυπικά οι δημοτικές αρχές για τις παρατυπίες που κάνουν.
Για την ΔΕΤΕΛ έχεις άδικο γιατί οι αποφάσεις συζητήθηκαν πολύ και με την ΚΕΔΚΕ και με την Περιφέρεια και κριθηκαν σύμφωνες με το Νομικό πλαίσιο που ισχύει, άπλώς δεν είναι ακόμα καθορισμένο ποιός θα πληρώσει τα χρέη της εταιρείας που πάγωσαν (600.000€ περίπου). Το πιθανότερο να τα επιβαρυνθεί ο Δήμος όπως υποχρεώθηκε να εξασφαλίσει και τους εργαζόμενους.
Τώρα τι εννοείς εσύ "απολύτως σύννομη" γράψτο μας.

Εγω ένα καλό βρίσκω στον Τσιφή, ότι δεν διστάζει να έρθει σε σύγκρουση με όποιους νομίζει ότι δεν κάνουν την δουλειά τους (βλέπε τεχνική υπηρεσία, ΔΕΥΑΛ, ΔΕΤΕΛ, ΔΕΠΑΛ) που οι προηγούμενοι δήμαρχοι ή τους χρησιμοποιούσαν ιδιοτελώς ή τους χάιδευαν. Μην ξεχνάτε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των υπαλλήλων έχει προσληφθεί χωρίς νόμιμες διαδικασίες (ρουσφέτια) και έγινε μόνιμο με διάφορους νόμους "μονιμοποιήσεων".

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ανώνυμε των 8:36

Μάλλον δεν ξέρεις ούτε την τον νόμο περί ΔΕΥΑ ούτε τον κανονισμό λειτουργίας της ΔΕΥΑΛ, δεν προβλέπεται Τεχνικός Διευθυντής αλλά μόνο Διευθυντής της ΔΕΥΑΛ.
Τώρα γιατί πρέπει αυτός να είναι Τεχνικός το εξήγησα παραπάνω.
Ενα άλλο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι οι αποφάσεις που αφορούν μεγάλα θέματα (τιμολόγιακή πολιτική, έργα, μελέτες) πρέπει να εγκρίνονται απο το Δημοτικό Συμβούλιο και ότι πολλά έργα κατασκευάζονται από τον Δήμο και η ΔΕΥΑΛ απλώς κάνει χρήση αυτών.
Αρα μην μπλέκεις τον CEO μιας ιδιωτικής επιχείρησης με αυτόν ενός ΝΠΔΔ.
Σε πληροφορώ ότι ιδρυτές και CEO του Google, της Microsoft kai της Αplle, είναι μηχανικοί και όχι οικονομολόγοι.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους οικονομολόγους (που υποθέτω ότι είσαι) αλλά δεν είναι πανάκεια.
Κάθε επιστήμονας που έχει τις ειδικές γνώσεις και τα προσόντα που απαιτούνται για την θέση που μπορεί να επιλεγεί και η επιλογή του είναι απόφαση του ΔΣ της εταιρείας, που υπόκειται σε νομικό έλεγχο με ενστάσεις προσφυγές κλπ.

ΥΓ. Παιδιά... έχω και δουλειές δεν μπορώ να απαντώ επι παντός επιστητού.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΕΠΩΝΥΜΕ,

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΕΡΓΩΝ Κ.Λ.Π. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ Δ/ΝΤΗ!!!!ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΤΗΝ ΜΙΑ Ή ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ? (ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ BUSINESS PLAN).
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΦΗΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ) ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ (ΟΠΩΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟ Δ/ΝΤΗ) ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ - ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Επώνυμε,
ο Τσιφής το μόνο που προσπαθεί είναι να καλύψει τους προηγούμενους.Ετσι δεν γίνεται δουλειά

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΩΝΥΜΕ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΣΤΑ ΧΥΤΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ?????

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε των 11.57

Αυτός είναι ο γιός του Γκριτζάπη...!!!!!
(Εχει το μεγαλύτερο προσόν)

Μάλλον διακοσμητικός είναι, δεν έχει αρμοδιότητες ακόμη, ούτε προυπολογισμό η εταιρεία.
Υποτίθεται ότι θα υλοποίηση την ανακύκλωση στους δήμους της ΔΕΠΟΔΑΛ
κόστους 100.000€ περίπου. Δηλαδή θα κάνει έναν διαγωνισμό κάθε 2 χρόνια. Λεφτά δεν περνάνε από τα χέρια του γιατί οι πληρωμές γίνονται απ΄ ευθείας απο την ΕΕΑ.

Πάντως η εκλογή του τυπικά έγινε από όλους τους Δημάρχους της περιοχής που έχουν και την πλειοψηφία στο ΔΣ και όχι απο τον Τσιφή.

Ανώνυμος είπε...

Επώνυμε όσον αφορά το Υ.Γ σου αυτή είναι η δουλειά σου....
ν'απαντάς.

Ανώνυμος είπε...

Επώνυμε ο Δήμαρχος τα βάζει με την Τεχ. Υπηρεσία γιατί δεν κάνουν την δουλειά ΤΟΥ και όχι την δουλειά τους,έχεις την εντύπωση ότι οι υπάλληλοι δεν πρέπει να ενεργούν νομότυπα?Τώρα πόσο σου αρέσει που έρχεται σε σύγκρουση με την ΔΕΠΑΛ π.χ. με μπροστάρη τον Ντίνο δεν ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

επώνυμε ο Τσιφής με ποιά συμφέροντα ήρθε σε ρήξη στην Δ.Ε.Π.Α.Λ. για παράδειγμα; Τοποθέτησε μια μαριονέτα για πρόεδρο , ο οποίος δεν αντέδρασε ούτε όταν έκλεισαν τα μαγαζιά της Κρύας , ούτε όταν έκαναν κατάσχεση στο ίδιο του το γραφείο. ο αργός θάνατος μιας επιχείρησης είναι νοικοκύρεμα και πολιτική πράξη ευθύνης; Όσο για τους εργαζόμενους που έβαλε από τη ΔΕΤΕΛ στη ΔΕΥΑΛ δεν είναι και πολύ σύνομος διότι η ΔΕΥΑΛ είναι εταιρεία ειδικού σκοπού και δεν ανακατεύεται με άλλες δημοτικές επιχειρήσεις ως προς τις μετατάξεις υπαλλήλων.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ (ΡΗΤΟΡΙΚΑ ΙΣΩΣ)

Α) ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΣΙΦΗ?
Β) ΠΟΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΦΗ?
Γ) ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ?
Δ) ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ?
Ε) ΤΙ, ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ?
ΣΤ) ΓΙΑΤΙ ΔΥΟ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Μόλις τελείωσα με την δουλειά μου και απαντώ σε όσους με ρωτουν κάτι και το ξέρω, όχι γιατί είναι η δουλεία μου όπως γράφει ο "λευκός ιππότης" αλλά επειδή το κάνω κέφι. (Αλήθεια φίλε "ιππότη" εσύ τι δουλειά κάνεις ??).


Ελικώνιε επειδή γιά την Τεχν. Υπηρεσία εχω ιδία αντίληψη, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
Μην αρχίσω να αναφέρω πόσες παρανομίες εχουν γίνει τα τελευταία χρόνια γιατί θα γράφω μέχρι αύριο.

Ελικώνιε και ph με πιά συμφέροντα τα έβαλε στη ΔΕΠΑΛ φαίνεται στην έκθεση των ορκώτων λογιστών.
Πιστεύετε και εσείς ότι τα ημερήσια έσοδα της Νεροτριβής ήταν 9€.???
Τά τιμολόγια αγορών γιατί δεν συμβαδίζουν με τα έσοδα αλλά είναι πανω από διπλάσια?
Αφού δεν είχαν έσοδα που καταναλίσκονταν τά ποτά και τα τρόφιμα.?
Απλές ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις.

Φίλε ph δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα . Η Περιφέρεια και το Υπουργείο απέρριψαν την προσφυγή της ΔΕΥΑΛ στήν απόφαση του Δήμου.

Ως πρός τον τελευταίο Ανώνυμο τί να του πώ!!

Περίμενε δηλαδή να αλλάξει η ζωή του επειδή έγινε Δήμαρχος ο Τσιφής ??
Τι εννοεί, εισαγγελέας είναι ο Τσιφής για να κυνηγάει τον Ρούσαρη, τον Παλαιολόγο, την Πούλου ή τον Νταλιάνη γιά ότι υποτίθεται ότι έκαναν ή δεν έκαναν ???

Οσο γιά το όραμα του Τσιφή ελπίζω να είναι καλύτερο από τα οράματα των Παλαιολόγου κα Ρούσαρη.

Τά υπόλοιπα τόν Οκτώβρη του 2010.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

βοιωτός είπε...

@τελευταίε ανώνυμε,
αποσύρω το σχόλιό σου επειδή επιτίθεται σε προσωπικό επίπεδο σε απόντα.
Θα παρακαλούσα να ασκούμε πολιτική κριτική μόνον.

βοιωτός είπε...

Επώνυμε,
αν η δουλειά σου είναι να απαντάς φοβάμαο ότι πρέπει να αλλάξεις αντικείμενο καθώς είσαι ανεπαρκής.

Μας καλείς εδώ και πολλα σχόλια να σθμβιβαστούμε με την παρανομία και την αρπαχτή επειδή έτσι κάνει κι ο γείτονας και άλλα ασόβαρα.

Λοιπόν εμείς όχι απλώς δεν θα συμβιβαστούμε αλλά για όσυς παρανόμησαν ετοιμάζουμε μια σπουδαία και πιθανόν δυσάρεστη έκπληξη.

Οσο για τον Τσιφή είναι άξιος της μοίρας του. Συμβιβάστηκε με τα χειρότερα λαμόγια του Ρούσσαρη -και εντός του δημαρχιακού μεγάρου- και θα πληρώσει τον λογαριασμό.

Εμείς τον στηρίξαμε στην αρχή αλλά από τη στιγμή που τα λαμόγια της προηγούμενης και της τωρινής διοίκησης πήραν το πάνω χέρι δεν είχαμε άλλη επιλογή...

Ανώνυμος είπε...

Ο οικοδεσπότης κρίνει ότι είμαι ανεπαρκής και ότι σας παροτρύνω να συμβιβαστήτε με τήν αρπαχτή και την παρανομία.

Τον ευχαριστώ.

Προς ενημερωσή σας έψαξα για το "περίφημο" μισθωτήριο.
Τό βρήκα στον κατατεθειμένο στον αρμόδιο για τον έλεγχο των προελόγικών δαπανών. το διάβασα και τι βρήκα!!!!
Μέσα σε αυτό υπήρχε όρος ότι εαν εκλεγεί Δήμαρχος ο Τσιφής, τότε, είναι υποχρεωμένος αν παραιτηθεί ή πεθάνει ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΛ, ο Τσιφής υποχρεούται να διώξει τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Αυγέρη που ο ίδιος θα διωρίσει, να αναλάβει αυτός Πρόεδρος και, αφού ο προηγούμενος πρόεδρος έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη νέου διευθυντή, πραξικοπηματικά να βάλει Διευθυντή τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Γ. Ζαχείλα.
Τελικά επειδή δεν ήξερα τίνος ιδιοκτησία ήταν το εκλογικό κέντρο δεν μπορούσα να φανταστώ τί μπορεί να περιέχει ενα μισθωτήριο συμβόλαιο.

Αγαπητέ Βοιωτέ, γράψε ονόματα από μερικά λαμόγια για να τα αποφεύγει ο Τσιφής, γιατι, αφού όπως λές τον στήριξες καλό είναι να τον προειδοποιείς.

Ανώνυμος είπε...

Επώνυμε,ποιοί δούλευαν στην Νεροτριβή τους ξέρετε ,επίσης έχετε στοιχεία για την Τεχ.Υπηρεσία όπως λέτε.Τι περιμένετε λοιπόν? Σας βολεύει να ρίχνετε λάσπη σε όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΠΑΛ και της Τεχ.Υπηρεσίας? η μήπως πάτε για συμψηφισμό? Τώρα μήπως πέφτεις εσύ στην λούμπα της αοριστίας και του κουτσομπολιού που στην αρχή σ΄ενοχλούσε?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ελικώνιε αυτό γράφω, τα στοιχεία αυτά εχουν πάει στον εισαγγελέα.
Εγώ γιατί να συμψηφίσω κάτι, δεν εχω καμιά σχέση με το Δήμο και τις εταιρείες του.Το έχω δηλώσει πολλές φορές, απλώς όταν έχω χρόνο διαβάζω, ακούω και βλέπω.

Α.. και το τελευταίο που έμαθα...
Από Δευτέρα θα υπάρχει και πάλι Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού Θα είναι ο ...
Νίκος Καφρίτσας που επανακάμπτει.

Ορίστε σου έδωσα και είδηση Βοιωτέ παρ΄ όλο που με βρίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Επώνυμε έχουν πάει στον εισαγγελέα στοιχεία και για την Τεχ. Υπηρεσία?

βοιωτός είπε...

Για τον Καφρίτσα τι να πώ;
Εγώ πιστεύω ότι μάλλον νόμιζε ότι η αντιδημαρχία είναι απασχόληση μιάς ώρας την ημέρα, αλλά δυστυχώς θέλει πληρη και αποκλειστική απασχόληση. Είχε αναλάβει τον τομέα του προγραμματισμού και των οικονομικών αλλά δεν απασχολήθηκε αρκετά για να παράγει έργο.

Ανώνυμος είπε...

Ελικώνιε γιά τις Τεχν. Υπηρ. δεν ξέρω τιποτα ακόμη θα μάθω και θα σου πώ.

Βοιωτέ ας ελπίσουμε ότι τωρα θα το πάρει στά σοβαρά, αν και δεν είμαι καθόλου σιγουρος γι΄ αυτό, γιατί εδωσε δείγματα γραφής.