Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Το ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία μετά την 11η Νοεμβρίου2

Οι αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει αυτή σειρά των άρθρων για την κατάσταση του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία μετά την 11η Νοεμβρίου δεν πρόκειται φυσικά να πτοήσουν τη viotia ούτε να περιορίσουν το δικαίωμα έκφρασης των αναγνωστών της. Πιάνουμε το νήμα σήμερα από εκεί που το αφήσαμε χθες συνεχίζοντας να μετράμε ζημίες και κέρδη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ενόψει του κρίσιμου συνεδρίου του Φεβρουαρίου αλλά και των γενικοτέρων πολιτικών εξελίξεων.

Κερδισμένος από την εκλογική διαδικασία της 11ης Νοεμβρίου εξέρχεται και ο Βασίλης Τόγιας. Ο μόνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία στήριξε τον νικητή Γιώργο Παπανδρέου και μάλιστα με τη δήλωσή του λειτούργησε ως αντίβαρο στην ισχυρή δυναμική που είχε δημιουργήσει υπέρ Ευάγγελου Βενιζέλου η έτερη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Στερεά Ελλάδα (πλην Ευβοίας) Τόνια Αντωνίου. Πολλοί καταλογίζουν στον κ. Τόγια καθυστέρηση στην ανακοίνωση υποστήριξης Παπανδρέου με σκοπό την εξασφάλιση ανταλλαγμάτων όμως αξιόπιστες πηγές (όπως η viotia έχει γράψει) επιμένουν ότι δεν υπήρξε ούτε η παραμικρή πιθανότητα στράτευσης του Τόγια στην πλευρά Βενιζέλου. Σε όλες τις περιπτώσεις ο νεαρός πολιτικός φαίνεται να παγιώνει τη θέση του ως Βοιωτάρχης του ΠΑΣΟΚ με το κέντρο βάρους του κινήματος να μετατοπίζεται μετά από χρόνια εκ Θηβών στη Λιβαδειά, λόγω και της αποδυνάμωσης Ακριβάκη.

Στους κερδισμένους περιλαμβάνονται και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ακης Βαγιάκος, Κώστας Γκιζίμης και Γιώργος Ψυχογιός και μάλιστα με αυτή τη σειρά. Και οι τρεις υποστήριξαν τον νικητή Γιώργο Παπανδρέου με τον Βαγιάκο να κάνει αρκετή δουλειά στη νεολαία. Ο Γιώργος Κατσιμπάρδης υπήρξε συνεπής υποστηρικτής του ΓΑΠ και διεκδικεί ή θα διεκδικήσει στο μέλλον μερίδιο από τη νίκη ενώ και ο Γιάννης Σωτηρίου φαίνεται δικαιωμένος από την επιλογή του.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Νίκο Παπαναγιώτου που, όπως και αλλού έχουμε σημειώσει, ισχυροποιείται πλέον αρκετά και εκτός του παραδοσιακού πεδίου επιρροής του. Κι αυτό γιατί τις κρίσιμες ημέρες μετά την 16η Σεπτεμβρίου, όταν οι βενιζελικοί προσπάθησαν να «καταλάβουν» το ΠΑΣΟΚ (όπως έγραφε εδώ ο Μεδεών), ήταν τα Εργατικά Κέντρα και οι πρόεδροί τους σε ολόκληρη τη χώρα που σήκωσαν το βάρος της στήριξης Παπανδρέου, τη στιγμή που οι πολιτευτές και τα στελέχη με τα λευκά κολάρα στην καλύτερη περίπτωση είχαν μουδιάσει και στη χειρότερη (γιατί υπήρξαν και τέτοιες περιπτώσεις στη Βοιωτία) διαπραγματεύονταν με την πλευρά του «βέβαιου θριαμβευτή» Βενιζέλου τους όρους προσχώρησής τους στο δικό του στρατόπεδο. Και αυτό αναγνωρίζεται από τον Παπανδρέου, με αυτονόητη την αναβάθμιση των στελεχών που πρώτα πήγαν κόντρα στο ρεύμα.

Για να το προεκτείνουμε λίγο το αναμφισβήτητο αυτό γεγονός είναι διττής ανάγνωσης. Αλλοι υποστηρίζουν ότι η κινητοποίηση του δικτύου των συνδικαλιστών, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να λεχθεί ότι έσωσε τον Παπανδρέου, δεν είναι παρά η έκφραση των ακατάλυτων δεσμών του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ με την εργατική τάξη. Αλλοι όμως θεωρούν ότι με βάση τα γεγονότα πιστοποιείται η κυριαρχία εντός του ΠΑΣΟΚ μιας (ακόμη πιο ισχυρής τώρα) εργατικής-δημοσιοϋπαλληλικής νομενκλατούρας, μιας συνδικαλιστικής αριστοκρατίας που εμποδίζει και θα εμποδίζει το κόμμα αυτό να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις απαραίτητες για το ίδιο και τη χώρα.

Εν πάση περιπτώσει, από την εργατική νομενκλατούρα προέρχεται και ο τελευταίος κερδισμένος, παρότι δεν πολιτεύεται στη Βοιωτία. Πρόκειται για τον Βοιωτό νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα, ο οποίος εργαζόμενος με πάθος υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου είναι πλέον ο ισχυρός πόλος του ΠΑΣΟΚ στο πρώτο λιμάνι της χώρας καθώς το αντίπαλο δέος, ο Παναγιώτης Φασούλας δηλαδή, εκτέθηκε υπερβολικά υπέρ Βενιζέλου αλλά και σε άλλες υποθέσεις στον Δήμο Πειραιά.
Αναγκαστικά θα επανέλθουμε με τους χαμένους, που όλοι πλέον μαντέψατε ποιοι είναι. Εντός 24ώρου…

53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Η άνοδος και η πτώση στον πολιτικό χώρο εξαρτάται από συγκυρίες και μπορεί να επιτευχθεί σε μία ημέρα οποιαδήποτε αλλαγή. Πχ λέμε σήμερα ότι ένα στέλεχος πήρε ένα συγκεκριμένο πόστο πχ στην Γραμματεία ΚΟΕΣ και είναι θεός ενώ ένα άλλο που περιμέναμε να πάρει δεν πήρε, αλλά την άλλη μέρα το άλλο στέλεχος παίρνει ένα μεγαλύτερο πόσο και γίνεται αυτό θεός και το πρώτο υποβαθμίζεται και είναι πλέον ένα τίποτα. Η αλλαγή έγινε σε μία ημέρα.
Κατά την γνώμη μου η συμβολή των πολιτικών στελεχών του Νομού μας στις εκλογές για πρόεδρο του κόμματος ήταν από μηδαμινή έως ελάχιστη. Ο κόσμος δεν επηρεάστηκε από τα τοπικά στελέχη αλλά από τους ίδιους τους υποψήφιους με τις ομιλίες τους, από τα ΜΜΕ , από τα κουτσομπολιά και την λασπολογία εκατέρωθεν. Αν ισχύει ο συλλογισμός αυτός δεν υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι ή θα φανεί στο εγγύς μέλλον.
Όταν διάφορα στελέχη έβγαιναν στα κανάλια ή έγραφαν στα ΜΜΕ και έλεγαν με στόμφο στηρίζω τον τάδε, υποτίθεται ότι εργάστηκαν για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους. Στη συνέχεια ακολούθησε η συνεχή επαφή με τους ψηφοφόρους τους, προσωπική ή τηλεφωνική κλπ . Για να δούμε ένα δείγμα σχετικά με το πως γινότανε η επαφή, έτσι απλά , όπως στην πραγματικότητα.
1η περίπτωση:
Τηλεφωνική στιχομυθία μεταξύ υποψηφίου Πολιτικού που υποτίθεται στήριζε ΓΑΠ και πολύ κολλητού ψηφοφόρου του, που υποτίθεται στήριζε ΒΕΝΝΥ. (ΠΟΛ και ΨΗΦ τα ονόματά τους αντίστοιχα ).

ΠΟΛ: γεια σου Μητσάρα(οικειότητα) είμαι ο τάδε
ΨΗΦ : γεια σου τάδε μεγάλε τι κάνεις μωρή κουφάλα ( μέγιστη οικειότητα ) συγχαρητήρια για τις εκλογές ( βουλευτικές) καλά πήγες
ΠΟΛ: σε πήρα ρε μαλ… ( και γαμώ τις οικειότητες ) να σε ευχαριστήσω και να σου πω ότι όλοι είμαστε μαζί με τον ΓΑΠ έτσι;
ΨΗΦ : κάτσε ρε μάγκα μου ( χάθηκε μέρος της οικειότητας) σ αγαπώ σε εκτιμώ αλλά είμαι με τον ΒΕΝ
ΠΟΛ: τι λες τώρα ο ΓΑΠ είναι ... και θα κάνει ... και πρέπει...
ΨΗΦ: κοίτα κυρ τάδε ( χάθηκε και άλλο μέρος της οικειότητας) μη με πιέζεις γιατί δεν θα βρεις ούτε μία ψήφο στις επόμενες εκλογές στο χωριό μου.
ΠΟΛ: εντάξει μεγάλε ότι πεις. Εγώ σε σένα βασίζομαι και το ξέρεις ( στρατηγική οπισθοχώρησης - χέστηκε η οικειότητα ) !!!!

Εσύ ρε φίλε που διαβάζεις τούτο το blog, εδώ τι θα απαντούσες αν ήσουν στην θέση του πολιτικού;;;;;;.

2η περίπτωση:
Τηλεφωνική στιχομυθία μεταξύ υποψηφίου που υποτίθεται στήριζε ΓΑΠ και ψηφοφόρου που υποτίθεται στήριζε ΓΑΠ

Η ίδια και αλλάζει το παρακάτω κομμάτι:
ΨΗΦ: και εγώ ΓΑΠ ψηφίζω δαγκωτό εντάξει;
ΠΟΛ: σώθηκα ( είπε από μέσα του), κάργα να τον φάμε τον ΒΕΝ ( είπε απέξω του)

ΑΠΟΡΙΑ : Και στις δύο περιπτώσεις ο ψηφοφόρος ψήφισε αυτόν που ήθελε. Ποία η συμβολή του πολιτικού, εκτός από την προσωπική του προβολή από τα ΜΜΕ που απλά έλεγε με στόμφο, περισσότερο για αυτοπροβολή παρά ουσιαστικά, είμαι με τον τάδε ;
Στην επαφή με τον ψηφοφόρο του της 1ης περίπτωσης κέρδισε ή έχασε ; Ακόμα το ψάχνει!!

ΡΕΖΟΥΜΕ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Θα περάσουν μήνες, θα δούμε τις εξελίξεις και μετά θα φανεί ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν στην πραγματικότητα. Επαναλαμβάνω αστάθμητος παράγοντας οι μελλοντικές εξελίξεις που είναι το μεγάλο ερωτηματικό για όλους τους Έλληνες !!!
Οι εξελίξεις θα διαμορφωθούν αποκλειστικά από τον ΓΑΠ. Αυτός φέρει την ευθύνη της αναδιάρθρωσης ή μη της παράταξης με τις θέσεις που θα πάρει, την εν γένει στάση του και πρέπει να τις πάρει σύντομα, ο χρόνος πιέζει και είναι σε βάρος της παράταξης.
βοιωτέ
Συγκεκριμένα για τα άτομα στον Νομό μας μετά την ολοκλήρωση του άρθρου σου.

Ανώνυμος είπε...

λατινε
έχεις πλάκα αλλά σε ορισμένα θέματα συμφωνώ μαζί σου. Πράγματι με εχει εντυπωσιασει το γεγονός οτι ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ φαίνεται οτι χθές ήταν θεός και σήμερα ένα τίποτα!!! Αύριο ποιός ξέρει;
βοιωτέ
τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ή έχεις στόχο τον τζερτζελέ. Σαν να τα βλέπω υπερβολικά περίεργα!!.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.
ΕΝΝΟΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά Βοιωτέ, αλλά κάποιος πρέπει να είναι εξαιρετικά αφελής για να πιστεύει πως οι εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την εργατική τάξη. Η συνδικαλιστική αριστοκρατία πρώτ' απ' όλα νοιάζεται για την (πολιτική) επιβίωσή της, επιβίωση που έκρινε ότι διασφαλίζεται καλύτερα με πρόεδρο τον απόλυτα ελεγχόμενο πλέον Παπανδρέου παρά τον απρόβλεπτο Βενιζέλο. Αυτό που κέρδισε τα περισσότερα, λοιπόν, στις 11/11 είναι το πιο αντιδραστικό και απαξιωμένο στην ελληνική κοινωνία πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, η συνδικαλιστική αριστοκρατία του.

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΕΟΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΕΤΣΙ ΒΟΙΩΤΕ;ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΤΣΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΘΑΒΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΒΟΙΩΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΟΤΛΕΙΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
Στους χαμένους προφανώς θα βάλεις την Τσόνογλου. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι το κάνεις γιατί πιστεύεις οτι όντος είναι χαμένη με την ουδέτερη στάση που κράτησε και που θέλει πολύ κουβέντα το θέμα, γιατί μπορεί να είναι το μοναδικό πρωτοκλασσάτο στέλεχος στην βοιωτία με την θέση αυτή, αλλά δεν είναι η μόνη στον χώρο του πασοκ πανελλαδικά, ή το κάνεις σε συνδυασμό με την υποτίθεται κερδισμένη Αγάτσα που πάλι θέλει κουβέντα αν είναι η όχι κερδισμένη και λαμβάνοντας υπόψη τον τζιρο που κανουν και οι δύο, ιδίως η πρωτη θέλεις να ανεβάσεις το blog σου;
Τελευταία είναι πολύ περίεργες οι θέσεις σου σχετικά με ορισμένα άτομα. Μέχρι τώρα ξέραμε οτι στήριζες Μπασιάκο και Τόγια άλλωστε γι αυτό τους έβαλες τελευταίους 24 ώρες πριν τις βουλευτικές στο blog σου προκειμένου να τους προφυλάξεις απο την φθορά λόγω έλλειψης χρόνου. Το θυμάσαι, κάποιος στο είχε επισημάνει τότε αν θυμάμαι καλά.
Παράλληλα σνεχώς βρίσκεις αφορμή να έχεις θέμα την Τσόνογλου για να την κάνουν ρόμπα άλλο αν βρήκαν τον μάστορά τους απο κάποιους όσοι προσπάθησαν.
Γιατί δεν μας λές στα ίσα ποιόν στηρίζεις σήμερα να σου πούμε και εμείς απο την αρχή τις απόψεις μας για αυτόν /την. Μπορεί να συμπεσουνε που ξέρεις.
Πολύ περίεργα ενεργείς και μας αναγκαζεις να δουλέψουμε περισσότερο την φαιά ουσία μας και να κουραστούμε.
Έχεις όμως και ένα καλό μου δίνεις την δυνατότητα να αντιδράσω και μου επιτρέπεις να προβάλλω τις απόψεις μου στο blog σου και σε ευχαριστώ γιαυτό, αλλά άλλο στην πρώτη σελίδα του ποστ στο σαλόνι άλλο στο καμαράκι το μιά σταλιά που έλεγε και το άσμα του νέου κύματος παλιά.To e mail ξέχνα το!!
Ρίξε τώρα τους χαμένους για να συνεχίσουμε εφ όλης της ύλης. Μην έχεις παράπονο μπορεί να σούριξα την μπηκτή για τους Μπασιάκο,Τόγια αλλά τόκανα με χιούμορ και στο κάτω κάτω αφού με αφήνεις;;;

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε της 7.08, γιατί τρέχεις.
Που σκοπευεις και τι στοχεύεις.
Αποκαλύπτεσαι μισθοφόρος.
Εσυ φταίς.
Κοιμήσου.
ΔΕν είσαι ανωύνυμος

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΓΑΠ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕ Ο ΓΑΠ;
ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΥΛΗ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.
ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΝ ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ..... ΓΕΛΑΝΕ.
ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ.
ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΘΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ.
ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.
ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ.
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΟΙΩΤΟΙ ΜΟΥ, ΠΟΛΥ ΙΔΡΩΤΑΣ.
ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ, ΕΥΤΥΧΩΣ¨".
ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Η 50-60 ΧΡΟΝΗ ΑΡΙΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΣΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΣΑΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΤΕ ?ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΑΞΙΕΣ?ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑΡΙΕΣ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ?

βοιωτός είπε...

latine,
συμφωνώ ότι τα ανθρώπινα μεταβάλλονται ταχύτατα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψουμε να σχολιάζουμε την επικαιρότητα. Μπορεί αύριο να γίνει πόλεμος ή καταστροφικός σεισμός οπότε λίγη σημασία θα έχει το ασφαλιστικό αλλά αυτή τη στιγμή είναι πρώτο θέμα.
Επιπλέον εδώ δεν εξετάζουμε την επιρροή των πολιτικών στελεχών στους ψηφοφόρους, που και για εμένα είναι χαμηλή λόγω της ίδιας της ποιότητας των περισσοτέρων στελεχών, αλλά πώς η τοποθέτηση κάθε στελέχους επηρεάζει τη θέση του στο κομματικό τοπίο που θα διαμορφωθεί από τη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα προκύψει απο το συνέδριο.
Να σημειώσω, όχι μόνο για εσένα, ότι αυτού του τύπου τα άρθρα ονομάζονται news analysis διότι περιέχουν πληροφορίες, εκτιμήσεις αλλά και ειδικές γνώσεις.
Γιατί καλή η εμπειρία στο καφενείο και στο κομματικό γραφείο, καλή η κουβεντούλα και το παρασκήνιο αλλά η πολιτική είναι πάνω απ΄όλα επιστήμη.

βοιωτός είπε...

@μέτοικε,
δεν θέλω να επεκταθώ σε μια βαθιά πολιτική συζητήση περί του ποιος εκφράζει την εργατική τάξη.
Πάντως, δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται να νομίζεις.
Χωρίς να ψάξω τα στοιχεία είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ στους εργατοϋπαλλήλους-ψηφοφόρους έχει την πλειοψηφία. Κι αν όχι το ΠΑΣΟΚ τότε η Νέα Δημοκρατία. Αυτό τι σου λέει;

βοιωτός είπε...

@Ανώνυμε
με κεφαλαία δεν βγάζω νόημα.

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε 7.08,
δεν έχω σκοπό να αποκαλύψω ποιον στηρίζω, γιατί δεν στηρίζω κανέναν. Προεκλογικά θεωρούσα ότι οι συγκεκριμένοι πολιτικοί πάντα στη βάση του εφικτού ήταν η καλύτερη λύση για τη Βοιωτία. και γιατί φρονώ ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και καθένας μας πρέπει να λάβει θέση.
Αυτό δεν με δεσμεύει σε τίποτα απολύτως έναντι ή του Μπασιάκου ή του Τόγια.
Αυτή είναι η τελευταία φορά που επαναλαμβάνω τα κατά τη γνώμη μου αυτονόητα για ένα ανεξάρτητο δημοσιογραφικό μπλογκ.
Οσο για τη κ. Τσόνογλου: σέβομαι την επιθυμία σου να την υπερασπιστείς διατηρώντας την ανωνυμία σου για λόγους ισηγορίας.
Μπορείς λοιπόν να στείλεις το άρθρο σου στα σχόλια με ένα ψευδώνυμο και εγώ θα το δημοσιεύσω ως θέμα -εάν φυσικά δεν αντίκειται στο νόμο και την δεοντολογία.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 7,08
ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΠΩΣ ΠΑΣ.
ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.
ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤ.... ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΩΡΟ.
ΤΟ 2008, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ. ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.
ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΥΘΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΑΜΑ....

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτός ολέ.Η Συνείδηση του Τόγια και Βαγιάκου.Εσύ δεν έλεγες ρε πρίν ένα μήνα ότι έχει πάρει ανταλλάγματα για να στηρίξει ΓΑΠ?Ποιόν κοροιδεύεις ρε?Εσύ δεν έλεγες ότι καθύστερησε πολύ να πάρει θέση η κότα ο Τόγιας? Είσαι ψεύτης ή απλά αναξιόπιστος Βοιωτέ?Γιατί αντικειμενικός δεν είσαι.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Δεν γνωρίζω ποιες παραμέτρους έλαβες υπόψη σου για την πολιτική ανάλυση αλλά τολμώ να σου αναφέρω ποιες έλαβα ως υπογράφων, πριν παρουσιάσω τις δικές μου υποκειμενικές το τονίζω απόψεις.
Πριν αναφέρω αναλυτικά ορισμένα πολιτικά στελέχη του Νομού μας αν κέρδισαν ή έχασαν θα υπενθυμίσω μία σπουδαία παράμετρο, το γεγονός ότι στους 5 δήμους της Βοιωτίας ( Θηβαίων, Δερβενοχωρίων, Ακραιφνίου, Πλαταιών, Τανάγρας) ο ΒΕΝΝΥ πήρε περισσότερους ψήφους από τον ΓΑΠ. Το περίεργο είναι ότι και στους 5 αυτούς δήμους τα εκ Θηβών πρωτοκλασάτα στελέχη που τάχθηκαν με τον ΓΑΠ και που κατά τη γνώμη σου είναι κερδισμένοι ( υποψήφιοι βουλευτές, νομαρχιακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, συν/χοι πολιτικοί, ....φαντάσματα του παρελθόντος κλπ ) αν και έχουν ισχυρή πολιτική δύναμη λόγω εντοπιότητας, έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια τους;
Για να τα χάσουν σημαίνει, είτε ότι δεν έπεισαν τον κόσμο υπέρ ΓΑΠ λόγω έλλειψης ικανοτήτων των, είτε απέτυχαν διότι δεν ήταν αρεστοί στον κόσμο με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα, είτε ότι οι αντίπαλοι φάνηκαν πιο ισχυροί, είτε ότι δεν δούλεψαν υπέρ ΓΑΠ και απλά ανέφεραν ότι τάσσονται μαζί του με σκοπό την αυτοπροβολή τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Από άλλη σκοπιά διαφορετική από τον συλλογισμό σου, χαμένοι πολιτικοί φαινομενικά όχι στην πραγματικότητα με την έννοια ότι στους Δήμους που είχαν ισχυρή δύναμη σε προσωπικούς ψήφους , προηγήθηκε ο αντίπαλος υποψήφιος πρόεδρος, από αυτόν που στήριζαν, είναι με αλφαβητική σειρά:.

Αγάτσα: Στους 5 Δήμους της επαρχίας της Θήβας που ανέφερα.
Αγγέλου : Βάγια
Περγαντάς: Λιβαδειά και επαρχία της
Παπαθωμά : Λιβαδειά και επαρχία της
Σκούμας : Θήβα
Τογιας: επαρχία Θήβας . Όταν δήλωσε ότι είναι με τον ΓΑΠ ύστερα από το πόστο που πήρε από τον ΓΑΠ μία βδομάδα πριν τις εκλογές, είχε ήδη διαμορφωθεί το κλίμα υπερ ΓΑΠ , οπότε ποια η συμβολή του ; πότε πρόλαβε χρονικά να στηρίζει ΓΑΠ; Απλά τον κατηγόρησαν πολλοί για καιροσκοπισμό, δικαίως ή αδίκως δεν το σχολιάζω το αφήνω στην κρίση σας. Η ενέργειά του όμως αυτή θα αποτελέσει αρνητική και συνεχή υπενθύμιση εκ μέρους των αντιπάλων του στο μέλλον.
Τσιγαρίδας – Αλίαρτος.
Ψυχογιός – Στους 5 Δήμους της επαρχίας της Θήβας που ανέφερα.
Τσόνογλου : Πολλά ακουστήκανε και αντιφατικά, πήρε ουδέτερη πολιτική θέση από την αρχή και την επιβεβαίωσε με δηλώσεις της δυο μέρες πριν τις εκλογές παρόλο που είχε ήδη διαμορφωθεί το κλίμα υπέρ ΓΑΠ. Το στοιχείο αυτό είναι υπέρ της . Δεν κρίνεται αν είναι κερδισμένη ή χαμένη αλλά κατά πόσο θα επιδράσει θετικά ή αρνητικά την πολιτική της καριέρα η ουδέτερη στάση της. Όλοι θυμόμαστε την δήλωση της ¨είμαι ουδέτερη γιατί δεν θέλω την πόλωση των στελεχών της κορυφής να την μεταφέρω στην βάση¨, μια δήλωση που μετά από μερικούς μήνες ίσως αποδειχθεί χρυσάφι για την ίδια. Θα φανεί στο μέλλον γιατί ακόμα και σήμερα το περίφημο ¨ ρήγμα στους κόλπους του πασοκ ¨ εξακολουθεί να υπάρχει.
Για άλλα άτομα δεν γνωρίζω .
Ακριβάκης – Κατσιμπάρδης: δεν σχολιάζω τα ονόματα αυτά. Εύχομαι να κάτσουν σπίτι τους αν και μπορούν ιδίως ο πρώτος να επηρεάσουν σημαντική μερίδα ατόμων.
Για τους λοιπούς δεν γνωρίζω .
Όλοι επιθυμούμε και ελπίζουμε ότι ο μόνος κερδισμένος από την περιπέτεια αυτή θα είναι τελικά το ΠΑΣΟΚ, αλλά έλα που αυτή η αμφιβολία δεν λέει να μας φύγει!!

Ανώνυμος είπε...

Λατινε συμφωνω, δεν δουλεψαν, ως συνηθως,ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ απο τους άλλους (ΤΑ ΚΟΡΌΪΔΑ) και απλα για αυτοπροβλη, ειπαν οτι ξεσκιστηκαν για τον ΓΑΠ.
Τα στελέχη ή "στελέχη", που γραφεις, είναι ΟΛΑ ΧΑΜΕΝΑ. Διότι αποκαλυφθηκε ο τρόπος της πολιτικης ή "πολιτικής" λογικής τους.
Αυτοπροβολή και αποκάλυψη, 'ότι δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ του κόσμου, αλλα με το δικό τους, της αυλής και των κολάκων.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Συνολικά οι απόψεις σου κλονίζονται εν μέρει από ορισμένες αντιφάσεις, από λανθασμένες εντυπώσεις πιθανόν από κακή πληροφόρηση ή και εκτίμηση, σχετικά με ορισμένα άτομα που ανέφερες και είναι:

Αγάτσα :
Οι προσβάσεις της στο προεδρικό περιβάλλον ήταν μέσω τρίτου σύμφωνα με προεκλογικές δηλώσεις της ( και αν είναι αλήθεια ! ) και δεν άλλαξαν εφ όσον δεν άλλαξε η σχέση του τρίτου με τον ΓΑΠ, επομένως η θέση της υπερ ΓΑΠ αναμενόμενη. Δεν πήρε η ίδια κανένα πόστο μέχρι τώρα . Ως εκ τούτου η ενίσχυσή της λόγω ικανοτήτων της δεν ισχύει. Από πού προκύπτει ότι οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι εξήλθαν από την μάχη; Από που προκύπτει ότι έγινε κυρίαρχη φυσιογνωμία στην Θήβα; Έτσι στο κουβεντιαστό;
Εκ του αποτελέσματος δεν έπεισε τους Θηβαίους υπερ ΓΑΠ.

Περγαντας:
Αν δεχτούμε ότι ενδιαφέρεται για βουλευτής και καλά κάνει δικαίωμά του, πήρε το μέρος του Βενιζέλου από παλληκαριά ή διότι τέσσερις υποψήφιοι ( εκ των οποίων οι τρεις από Λιβαδειά και έχει σημασία αυτό ) πήγαν με ΓΑΠ και δύσκολο να χωθεί ανάμεσά τους σε πιθανή διάσπαση του κόμματος;; Αν θεωρείς ότι πολιτεύεται ενωτικά το δέχομαι και συμφωνώ, αλλά με το ίδιο σκεπτικό πολιτεύεται και η Τσόνογλου ( το αποδεικνύει η δήλωση της ουδετερότητάς της και επί πλέον δεν ¨πολέμησε¨ τον ΓΑΠ σε αντίθεση με τον Περγαντά) που όμως όχι μόνο την αγνοείς, αλλά την κατατάσσεις στους χαμένους . Αυτό είναι παράδοξο!!

Τόγιας :
Τα ανταλλάγματα τον κατατάσσουν στον καιροσκοπισμό όπως ανέφερε ο latinos. Αν είναι καιροσκόπος πως γίνεται να είναι κερδισμένος;;. Υπάρχει αγκάθι στην υπόθεση βαθύ , που δεν σβήνει εύκολα !! Το πόστο που πήρε, όχι επικεφαλής αλλά σε μια υποομάδα , δεν δικαιολογεί την αυξημένη δύναμη κομματικά, αλλά ίσως την κατάληξη του δούνε και λαβείν.

Ψυχογιός:
Τι έκανε υπερ ΓΑΠ που βγήκε 1-2 φορές στη ΤV πιθανόν για προσωπική προβολή και καλά έκανε, γιατί όχι, τι είχε να χάσει; Με ποια κριτήρια θεωρείται κερδισμένος;

Κατσιμπάρδης:
Είναι πασίγνωστες οι θέσεις του. Προεκλογικά έλεγε με αυτά τα άτομα θα χάσει το ΠΑΣΟΚ
( προκαλώντας ηττοπάθεια) , μετεκλογικά την άλλη μέρα έθεσε θέμα ηγεσίας ΠΑΣΟΚ , μετά το γύρισε υπερ ΓΑΠ. Αν ισχύουν αυτά, που ισχύουν και το ξέρεις , θεωρείς κερδισμένο αυτό το άτομο;;
Απορώ γιατί αχολείσαι μαζί του την στιγμή που όλοι τον αγνοούν. Φίλε έχει τελειώσει ο άνθρωπος !!

Ακριβάκης:
Μπορεί να στήριξε Τσόνογλου αλλά αρκετοί ¨δικοί του¨ στήριξαν Αγάτσα. ( ίδιο στρατόπεδο) Αυτό σημαίνει ότι δεν έχασε την δύναμή του. Μήπως στο αποτέλεσμα των 5 Δήμων της επαρχίας Θήβας έβαλε το δακτυλάκι του, γιατί αν έβαζε όλο το χέρι θάτανε περισσότεροι από 5 οι Δήμοι.

Πως είναι δυνατόν ένα πολιτικό στέλεχος που δεν μπόρεσε να κερδίσει στο χωριό του, στην πόλη του, στο γνωστό του περιβάλλον να θεωρείται κερδισμένος σε όλη την περιφέρεια του Νομού;;

Για πρώτη φορά σου λέω ευθέως ότι με προβληματίζει η ¨ αντικειμενικότητά ¨σου. Διαφωνώ με ορισμένες απόψεις σου αλλά συμφωνώ με το δικαίωμα που σου δίνει η ελευθερία του λόγου .
Στην πολιτική το κέρδος και η ζημιά βρίσκονται στα άκρα μιας ζυγαριάς που ανά πάσα στιγμή μπορεί να γύρει προς πάσα κατεύθυνση πιθανόν και εναλλάξ , σχετικά όλα.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΝΑΣΗ,
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΜΙΑΣ ΑΝΥΠΑΡΡΚΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ, ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ. ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ, ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ.
Ο ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ, ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ.
ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΙΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.
ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΘΑΝΑΣΗ. ΜΗΝ ΛΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟΥς ΟΥΔΕΤΕΡΟΥΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕΣ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΔΕΝ ΠΑΕΙ. ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΟΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

θανο γ
απευθυνομαι στον βοιωτό και όχι σε εσένα. Σεβαστές οι απόψεις σου σίγουρα διαφωνώ, αλλά εάν θέλεις διάλογο ανέπτυξέ της με επιχειρήματα και όχι πισογυρίσματα. Δεν ήταν μόνο ο Ευθυμίου αλλά τα 2/3 των εν ενεργεία βουλευτών που είχαν τις ίδιες θέσεις.
Αυτοί τώρα που πήραν θέση και βοήθησαν τον υποψήφιο της αρεσκείας τους μπορείς να μου αναφέρεις με ποιό τρόπο το έκαναν αυτό; Τι ακριβώς έκαναν ;; Τον διάλογο του latinou με το τηλέφωνο;; και που οφείλεται η ήττα των μεγάλων στελεχών σε 5 δήμους της ιδιαίτερης πατρίδας τους της Θήβας.

Ανώνυμος είπε...

θανο
ο θανασης ειμαι

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ ΘΑΝΑΣΗ...!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΝΑΣΗ,
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΘΑΝΑΣΗΣ.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΦΑΑΤΙΣΜΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ.
ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ.
ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΧΟΣ.
ΑΣΤΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΛΛ...
ΗΡΕΜΗΣΕ ΣΕ ΕΥΘΥΜΙΑ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

θανο γ
ήδη απάντησες στα ερωτήματά μου και σε ευχαριστώ. Όλοι που μας διαβάζουν κατάλαβαν. Όσο για το άγχος μου σε πληροφορώ μαθήτευσα με τον ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ και κόλλησα απο το δικό του ...άγχος.
Α ρε θάνο !!!!

βοιωτός είπε...

latine και θανάση,
δεν θα επεκταθώ διότι για τους χαμένους θα μιλήσω στο άρθρο που θα δημοσιευθεί αύριο.
Θα σταθώ σε ένα σημείο για να δείξω ότι υπάρχει διαφορά στην ανάλυση.
Λέει ο θανάσης:
Περγαντας:
Αν δεχτούμε ότι ενδιαφέρεται για βουλευτής και καλά κάνει δικαίωμά του, πήρε το μέρος του Βενιζέλου από παλληκαριά ή διότι τέσσερις υποψήφιοι ( εκ των οποίων οι τρεις από Λιβαδειά και έχει σημασία αυτό ) πήγαν με ΓΑΠ και δύσκολο να χωθεί ανάμεσά τους σε πιθανή διάσπαση του κόμματος;;

Η οπτική του είναι φιλότιμη αλλά ερασιτεχνική. Ακόμη κι αν έχει δίκιο τελικά εγώ έχω δίκιο. Τι εννοώ: Ακόμη κι αν ο Περγαντάς πήγε με τον Βενιζέλο επειδή τον είδε στον ύπνο του (ή για τους λόγους που αναφέρει ο θανάσης) για μένα (και πολιτικά) σημασία έχει ότι του βγήκε. Στην πολιτική δεν ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα κίνητρα όσο τα αποτελέσματα.

Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω και με το καθυστερημένο άρθρο, όπου και θα συζητήσουμε συνολικά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΜΥΜΟΣ
Δεν μπορώ να καταλάβω τι εχουν πάθει καποιοι με την Αρια την Αγάτσα. Τι εκανε δηλαδη ? Πήγε με τις δυνάμεις της , πήρε 10 χιλιάδες σταυρούς τη στιγμή μάλιστα που δε τη βοήθηκε ουτε ο ξαδελφός της Αλέκος Ακριβάκης που ηταν απ όσο ξέρω πάντα δίπλα του. Ας τη αφησουν ησυχη να κάνει τον αγωνα της. Δεν ενοχλέι κανέναν. Ισως μόνο τις φιλοδοξίες (κάπως αργά) κάποιων....

Ανώνυμος είπε...

Θα έλεγα να στηριξουμε και να βοηθησουμε πια νεους ανθρψπους στη Βοιωτια.Τογιας, Αρια, Βαγιάκος .Αυτοι ειναι το μέλλον. Οχι παππουδογιαγιαδες Ακριβακοτσόνογλου και τα ρέστα. .
Εδω πάει για πρόεδρος κόμματος ο 33 χρονος Αλέξης Τσιπρας!Ελεος

Ανώνυμος είπε...

Αν η Αρια αγαπητε Βοιωτέ είναι 50-60 χρονών η Τσονογλου λογικά ειναι 70-80.....Πάμε για τσάι?

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
δεν είπα οτι είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφως απλά μια και είμαι απο την ...παλαιά επαρχία της Θήβας και όχι απο την ... καινούργια της Λιβαδειάς, με περιορισμένες γνώσεις για τα καθημερινά της Λιβαδειάς πες μου σε παρακαλώ τι εννοείς
¨του βγήκε ¨ του Περγαντά ;
Στήριξε βενιζέλο και στην περιοχή που έχει την προσωπική του δύναμη ( σχετικό γιατί έχουν περάσει χρόνια απο τότε που κατέβηκε για βουλευτής και οι ψήφοι στις νομαρχιακές είναι των συμβούλων του) πρώτευσε ο ΓΑΠ.
τι ακριβώς εννοείς του βγήκε; Το γεγονός οτι δεν μπόρεσε να περάσει τις θέσεις του στο ίδιο του το σπίτι ( Λιβαδειά, Δίστομο, Αράχωβα, κλπ );
Δεν έχω τίποτα μαζί του τον εκτιμώ αλλά υπενθυμίζω σε εσένα οτι δεν είναι καλό το σπορ της καλαμοίππευσης!!!

Ανώνυμος είπε...

αννα
άτοπη η σύγκριση σου Αγάτσας και Τσίπρα. Και εγώ στηρίζω νέους αλλά όχι αγράμματους και αργόσχολους διπλοθεσίτες.

τελευταίε ανώνυμε
αυτός που είπε την Αγάτσα 50-60/ χρονη έχει μπερδέψει τα μπούτια του. Άλλη εννούσε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΦΤΩΧΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

τελευταιε ανωνυμε
τοχουμε ξανακουσει αυτο για το φτωχο ψηφοδελτιο αλλα πες μας ρε μεγαλε ενα ονομα πλούσιο που ελειπε απο το ψηφοδελτιο αυτο;;

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΚΗ
ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε σακη
Ξέρεις τη ζημιά μου έκανες; Μόλις διάβασα το όνομα έσκασα στα γέλια σε σημείο να κατουρηθώ πάνω μου. Δεν με πείραξε που λέρωσα το παντελόνι και τη καρέκλα αλλα αυτό το ρημάδι το χαλί προχθές το έστρωσα και είναι βαρύ ρε γαμώτο να το καθαρίσω και να το ξαναστρωσω.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΕΣ,
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΗΤΝΑ ΑΡΙΣΤΟ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΓΦΕΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗς, Ο ΣΑΚΗΣ ΚΛΠ. ΦΙΛΟΙ Τ...ΥΠΟΨΗΦΙ....ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ.
ΟΧΙ ΚΑΚΙΕΣ. ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΑ. ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.
ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ.
ΕΤΣΙ ΣΑΚΗ,ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΑΥΤΗ ΗΤΝΒΑ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ...... ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΩ Τ....ΥΠΟΨΗΦΙ.... ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΑΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΓΗΙΑ ΠΑΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ.
ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΚΟΙΜΗΘΕΘΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ.
ΗΣΥΧΑ, ΓΙΑΤΙ ....ΥΠΟΨΗΦΙ.... ΚΟΙΜΑΤ..../ΝΤΑΙ.
ΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΓΑΠ, ΜΠΕΝΥ, ΚΩΣΤΑ.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΣΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 50ΚΑΙ.ΑΝ ΗΤΑΝ 30 ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΩΝΕ.ΘΑ ΑΝΟΙΓΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΗ.ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΛΙΓΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΕ.ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΛΟΓΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑΖΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΩΝΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΓΕ ΑΛΛΩΣΤΕ 50-60 ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΩΡΙΣ ΜΠΛΕΓΜΕΝΑ ΜΠΟΥΤΙΑ.ΒΟΙΩΤΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ?ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΥΠΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ.ΣΗΜΕΙΩΣΗ Η ΑΑΑΑΡΙΑ ΠΗΡΕ 9000.ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΝ ΑΑΑΑΑΡΙΑ?ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΑΛΕ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΛΕ.

Ανώνυμος είπε...

σοβαρευτείτε λιγο ρε παίδες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΗΤΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟ. ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ, ΕΤΣΙ ΤΟ ΛΕΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.
ΕΙΧΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ, ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΙΚΟ, ΑΥΡΙΟ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΟ ΚΟΝΟΒΟΥΛΙΟ. ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΗΜΑΡΤΟΝ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΕΛΘΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ. ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ.
ΤΩΡΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ, ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ, ΤΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ....ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ. ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΟΙΛΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΝΟΎΜΕΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ.
ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΣΕ ΛΟΓΩ ΛΑΟΥ.
ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ, ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΔΟΞΕΣ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΝΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ "ΣΤΕΛΕΧΗ" ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΣΜΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ. ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. Η ΑΛΛΗ ΚΛΑΙΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ......
ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΟ ΕΓΙΝΕ.
ΤΟΣΑ ΦΙΛΙΑ, ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΟΣΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΤΟΣΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΟ Χ3. ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΦΙ.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΔΩ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΑΝ ΤΗΝ ΒΓΛΑΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ, ΑΛΛΟΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΜΕ ....-
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΕΣ, ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΘΑΝΑΣΗ, ΜΕΓΑΛΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ Τ...
ΜΗΝ ΘΙΓΕΣΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ. ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ...

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
Αποσύρω τη φράση ¨καλαμοιππευσης¨ που είπα , παρασύρθηκα απο την φράση που ανέφερες ¨τελικά εγώ έχω δίκαιο¨.
Κτυπάει αρνητικά αυτό το ¨εγώ¨ δεν συμφωνείς;

Ξέχασέ το ως μη γενόμενο.

Ανώνυμος είπε...

Θανάση,
μπράβο, δεν απαντάς σε ερωτήσεις.
Κράτα απόσταση ασφάλειας.
Δεν ξέρεις αύριο, πως έρχονται τα πράγματα.
σΕ ΚΑΤΑΛΑΒΙΑΝΩ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΠΟΥ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

οτι χειροτέρο για τη Λειβαδιά είναι ο Τόγιας και ο Βαγιάκος.Αυτοί οι άχρηστοι παραγοντίσκοι δεν αρμόζουν στη Βοιωτία.Θανάση προχώρα είσαι δυνατός.

Ανώνυμος είπε...

μιμή
αυτά μας τάπαν κι αλλοι.
Ολα καλά με σένα αλλά πες μου τι σε κόφτει αν εχασε αυτή τα λεφτα της ; συνέτεροι στην ιδια τσέπη εισαστε; ή μήπως κουράστηκες εσύ να τα βγάλεις;
πάντως αν πράγματι αυτος με την κοιλιά σου έφαγε λεφτά όπως λες τότε είσαι μέγα κορόιδο και πραγματικός ιθαγενής.
γειά σου κουκλα με τα απίθανα ελληνικά σου και την οξύτητα του πνεύματός σου που μας βούλωσε το μάτι.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕΘΗΚΑΝ 3-4 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ.
ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Να γίνει αλλαγή ονόματος στο μπλόγκ.Από viotia να το πούμε togia.vagiakos.blogspot.Το δίδυμο της συμφοράς για το ΠΑΣΟΚ που προωθεί ο Βοιωτός.Οι κύριοι τίποτα,οι κύριοι μηδενικά μας λέει ότι είναι κερδισμένοι.Πόσο καιρό κρύφτηκε ο Τόγιας.Γιατί δεν είπε τίποτα 1 μήνα μετά τις εκλογές.Δεν θα φάμε αλλό στην μάπα τον ορισμό του καιροσκόπου,τον Τόγια.Ούτε τον άχρηστο το Βαγιάκο.Βοιωτέ έχεις ευθύνη .¨Αλλαξε το τίτλο άμεσα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.ΚΑΝΕ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΛΕΙΣ.ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΜΕ ΕΠΙΜΕΝΩΩΩΩ ΔΕΝ ΣΤΥΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΜΙΑ.ΤΟΓΙΑΣ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.ΒΑΓΙΑΚΟΣ ΑΠΛΑ ΝΕΟΣ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΓΑΠΗΣΤΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΩΡΑΙΑ.ΑΑΑΑΡΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΑΦΩΝΗ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ?ΟΛΟΙ ΜΑΖΕΙ ΠΙΝΩ ΚΑΙ ΜΕΘΩ ΟΧ ΑΜΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΟΥ ΤΟ ΞΕΧΝΩ.ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ.ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΩΡΑ?????ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ....ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΤΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΒΟΗΘΑ ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ.ΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΟΥ ΘΕΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε
βοηθα θεε μου αλλα μην τα περιμενεις ολα απο τον θεό. κουνα και εσυ τα χερια σου, πες μας κανενα ονομα της προκοπης.
μη πεις τι ιδιο σαν τον αλλον παραπανω γιατι δευτερο κατουρημα δεν το αντεχω και αλλαξα και το χαλί.

βοιωτός είπε...

θανάση,
δεν υπάρχει πρόβλημα παρεξήγησης.
Ο Περγαντάς μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι ο κύριος εκφραστής του Ρεύματος Βεννυ στη Βοιωτία αλλά και γενικά η ενέργειά του έκανε θετική εντύπωση στον κόμσο του ΠΑΣΟΚ που είναι ιδίαιτερα συναισθηματικός.
Θα γράψω άλλο ένα παράδειγμα. Λες λόγου χάριν ότι η πρόσβαση της Αγάτσα στον ΓΑΠ είναι η ίδια τώρα με εκείνη προ 11ης Νοεμβρίου. Αρα πώς ισχυροποιήθηκε η Αρια;
Σωστό αλλά ο ΓΑΠ δεν έχει την ίδια δύναμη τώρα και προ 11ης Νοεμβρίου. Τώρα είναι πολύ πιο ισχυρός και μαζί του και όλοι οι σύμβουλοί του και οι υποστηρικτές του.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ λέμε ότι είναι πιο ισχυρός αλλά αυτό είναι σχετικό αφ ενός διότι το ποσοστό που πήρε δεν ανάγεται στους συνολικούς ψήφους του πασοκ αλλά στο 1/4 των ψήφων ( ψήφισαν 770 χιλ έναντι 3,1 εκατομμύρια ) και αφ ετέτου δεδομένου ότι η πόλωση εξακολουθεί να ζει και να βασιλεύει εάν δεν κάνει κάτι θα γυρίσουν τα πράγματα ανάποδα.
Δεν έχει σταθεροποιήσει την δύναμη της ισχύος του ακόμα!!!
Άρα δεν έχει ισχύ είναι φλού.

βοιωτός είπε...

Ε, καλά άμα σχετικοποιούμε τα πάντα ασφαλώς δεν χωρεί ανάλυση.
Θα συνεχίσω με άρθρο σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν συγκρινα τον Τσιπρα με κανέναν. Ειπα απλώς ότι οι ηλικίες εχουν κατεβει αρκετα στην πολιτική ωστε να πρωωθειται ενα νεός ανθρωπος ηλικιας 33 ετων για πρόεδρος κομματος. Χαζός ειναι ο Αλαβανος που τον πρωωθεί?Οι νεόι σημερα στην πολιτική -αλλα και σε άλλους τομεις -ειναι τα αλογα κουρσας.Εχουν αλλαξει οι εποχες...Απο εκει και πέρα όποιον θελει ο καθένας ψηφιζει.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 1: 37
ξεκαθαρισε με ποιο ονομα γραφεις ως αννα ή ως ανωνυμος ανηκεις στο ισχυρό , στο ασθενές ή στο τρίτο φυλλο.
Επαναλαμβάνω ναι στους νέους αλλά οχι στα 18/χρονα ή στους αγράμμαρτους και διπλοθεσίτες. Αν έχει αντίρρηση σε αυτό το συζητάμε.
ανέφερες τον Τσίπρα στο παράδειγμά σου αλλά ακόμα δεν έγινε πρόεδρος και νομίζω δεν θα γίνει είναι άπειρος για το πόστο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι,,
θα είμαι πολύ σύντομος...
Χαμένοι:Αγραφιώτης-Περγαντας-Σωτηριου-
Αγγελου-Παπαθωμα-Καραντζαλης-
Τελειωμένοι:Αλριβάκης-Κατσιμπάρδης-Αποπστολίδης
Καραδήμου
Χωρις επιπτωση:Τογιας-Βαγιακος-Γκιζιμης-
Ψυχογιος-Αγατσα
Κερδισμένοι:ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ