Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Νοεμβρίου

Χείρα βοηθείας από Γκιγκέλο σε Τσιφή

Βαρύτατους υπαινιγμούς για προειλημμένη απόφαση αγοράς συγκεκριμένου ακινήτου με σκοπό τη στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών διατύπωσαν ο Χρ. Παλαιολόγος και ο Ε. Κοτσικώνας κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς.
Φυσικά, την πλειοψηφία του Δήμου Λεβαδέων δεν μπορεί κανείς να την κατηγορήσει για ευαισθησία και σοβαρότητα και έτσι, παρά τις αντιδράσεις, προχώρησε στη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα για την αγορά Δημαρχείου.
Αυτή τη φορά η παράταξη Τσιφή είχε και ένα απρόσμενο (;) σύμμαχο: τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, τον κ. Σωτήρη Γκιγκέλο, ο οποίος υπερψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας προτάσσοντας το ατομικό και συντεχνιακό συμφέρον έναντι εκείνου της Λιβαδειάς.
Ο κ. Γκιγκέλος δεν είναι ο πρώτος που χρησιμοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο ως εφαλτήριο για την επαγγελματική του ανέλιξη, όμως φαίνεται να του λείπει ο τρόπος -το τακτ- που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις για να διατηρείς την έξωθεν καλή μαρτυρία και να εξυπηρετείς καλύτερα τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Πέρα, όμως, από το γελοίον του πράγματος πρέπει να τονιστεί με αφορμή την υπόθεση Γκιγκέλου ότι η παράταξη Τσιφή λειτουργώντας εκτός ορίων έχει πάντοτε στα δύσκολα μια χείρα βοηθείας από την αντιπολίτευση -όταν την χρειάζεται (Δημακοπούλου κ.λπ.).
Το γεγονός είναι ενδεικτικό και αποδεικτικό της διάβρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης από προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντα -πριν ακόμη συμπληρωθεί ο πρώτος χρόνος της θητείας του. Με αυτόν τον ρυθμό η απονομιμοποίηση της δημοτικής αρχής θα επέλθει πολύ σύντομα και με δεδομένη την ύπαρξη μεγάλων στοιχημάτων για τη Λιβαδειά σε αυτή ακριβώς την περίοδο είναι αναγκαίο οι υγιείς δυνάμεις της πόλης να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 3,5% και την αγορά μηχανημάτων καθαριότητας με δάνειο 495.000 ευρώ.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι υγιείς δυνάμεις του τόπου (και όχι μόνο)επέλεξαν αυτή τη δημοτική αρχή...Απο το κακό στο χειρότερο

Ανώνυμος είπε...

Η Πούλου τι ψήφισε;

Ανώνυμος είπε...

ο Βοιωτός τι ψήφισε. Μήπως ψήφισε Παλαιολόγο τελικά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βοιωτέ

Μήπως κατα τύχη γνωρίζεις με ποιόν μαζί έχει τεχνικό γραφείο ο "αγαπημένος" σου αδέκαστος και αδιάφθορος πρώην δήμαρχος?
Έχεις την εντύπωση ότι δεν γνώριζε ο ένας τι ψηφίζει ο άλλος?
Μήπως κρατάνε τις ισορροπίες πατώντας σε δύο βάρκες?
Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ?
Και εναντίον των εργολάβων και με τους εργολάβους?

Γιατί αφήνει μόνο υπαινιγμούς?
Δεν ξέρει πιό ακίνητο φωτογραφίζεται?
Η Τεχνική Υπηρεσία πού εμπλέκεται?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε διευθυντά,
συμφωνώ απολύτως μαζί σας για τον διαφαινόμενο κίνδυνο εκφυλισμού των δημοκρατικών διαδικασιών στο δημοτικό συμβούλιο της γενέθλιας πόλης ( εφόσον τα γεγονότα είναι όπως τα περιγράφετε ).
Στην ουσία η μη τήρηση των διαδικασιών, η αλά καρτ ψήφος και οι ανίερες συμμαχίες προϊδεάζουν για λεηλασία των δημοσίων πόρων από ιδιοτελή, προσωπικά ή επιχειρηματικά, συμφέροντα ενώ προϊόντος του χρόνου η συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων θα μετατραπεί σε "ο σώζων (πολιτικά ή/και οικονομικά )εαυτόν σωθήτω" με προφανές αποτέλεσμα την απεμπόληση και των τελευταίων υλικών ή αύλων περιουσιακών στοιχείων που είναι δυνατόν να πωληθούν.
Τρόπος άμυνας του λαού δεν υπάρχει καθότι η ψήφος δεν επιστρέφεται ούτε ανακαλείται.
Ομως μπορούμε να δοκιμάσουμε το εξής σχέδιο, που θα το ονόμαζα "Οuting στη Λιβαδειά": Εσείς δημοσιεύετε ένα απλό βιογραφικό των δημοτικών αρχόντων που θεωρείτε ότι θέτουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το γενικό της πόλης καλόν και εμείς, οι αναγνώστες, προσθέτουμε τις πληροφορίες και τις καταγγελίες ώστε και τους ιδιοτελείς να απαξιώσουμε και τους εντίμους να επαινέσουμε.
Πώς σας φαίνεται αυτού του είδους ο περα-στικός ακτιβισμός;

Θα προσπαθήσω να επανέλθω, αλλά σίγουρα θα διαβάσω την απάντησή σας.

ΚΩΣΤΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ

βοιωτός είπε...

@ανισόρρροπε,
κατά καιρούς εισέρχονται πολλοί εδώ στο σάιτ που προσπαθούν να μαντέψουν αν είμαστε με τον τάδε ή με τον δείνα. Με αφορμή το δικό σου σχόλιο να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δηλώσουμε δημοσίως ποιον ψηφίζουμε και ακόμη λιγότερο να κάνουμε δήλωση μετανοίας αν ορισμένοι νομίζουν πως κάποιο κείμενό μας υποστηρίζει συγκεκριμένες παρατάξεις. Αυτό είναι το κείμενο, αυτή είναι η άποψη και περί ορέξεως κ.λπ.
Επί της ουσίας όλοι γνωρίζουμε το ακίνητο -ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της πλειοψηφίας προκάλεσε θυμηδία και ειρωνικά συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη που παρίστατο. Ομως είναι σωστό να μην αναφέρονται ονόματα και διευθύνσεις από θεσμικά χείλη για λόγους που μπορείς να αντιληφθείς.

Δεν έχω καταλάβει ποτέ την αξία ενός επιχειρήματος που χρησιμοποιείς και εσύ και άλλοι πολύ συχνά και ούτε λίγο ούτε πολύ μας καλέι να συγχωρήσουμε παράνομες πράξεις διότι και ο τάδε ήταν διεφθαρμένος και ο προπροπροηγούμενος είχε παρανομήσει κ.λπ. Και λοιπόν; Ευθύνομαι εγώ αν κάποιος στο παρελθόν είχε παραβεί τους νόμους και τις διατάξεις; Ή πρέπει να αφήσουμε την κατάσταση αυτή να διαιωνίζεται;
Τέλος για τις δύο βάρκες περιμένω περισσότερα στοιχεία.

βοιωτός είπε...

περα-στικέ,
αντιλαμβάνεσαι ότι αποτελεί σπάνιο είδος στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας -έως προστατευόμενο- ένας ακτιβιστής της δεξιάς όπως εσύ. Γι' αυτό και δεν προτίθεμαι να σου χαλάσω οποιοδήποτε χατίρι εφόσον μας κάνεις την τιμή να γράφεις στη δική μας σελίδα.
Ετσι λοιπόν η πρότασή σου υιοθετείται μετά βαϊων και κλάδων, με την αλλάγή φυσικά ορισμένων τεχνικών λεπτομερειών, που ανακοινωθούν όταν ξεκινήσουμε.

Επί της ουσίας,υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστεί η εικόνα διάλυσης που αναφέρεις και να έχουμε αυτό που ονομάζεις "λεηλασία". Βέβαια, υπάρχουν και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου έντιμες φωνές ενώ και η κονή γνώμη δεν είναι ανυποψίαστη.

Η αντίδραση, εκτός των ιδιοφυών ιδεών όπως η δική σου, πιθανότατα μπορεί να περιλαμβάνει επιπλέον προσφυγές στη Δικαιοσύνη ή στις ανεξάρτητες αρχές και φυσικά εξαντλητική, διαρκή και ουσιαστική ενημέρωση.
Θα επανέλθω...

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
σχετικά με το συγχωροχάρτι παράνομων πράξεων εαν υποθετικά κτιστεί ένα νέο νοσοκομείο πχ στην Αλιαρτο που δεν έχει και λίγο πριν τελειώσει αποδειχθεί μία παράνομη πράξη πχ υπέρβαση ορόφου το νοσοκομείο ολοκληρώνεται ή γκρεμίζεται; βαση του δικου σου σκεπτικού ισχύει το δεύτερο εφ όσον δεν συγχωρούμε παράνομες πράξεις η κανω λάθος;
εκτός εάν ο νομος ξεχωρίζει τις παράνομες πράξεις δημοσίου με ιδιωτικού φορέα πράγμα που δεν ισχύει.

βοιωτός είπε...

Οχι,
ανώνυμε δεν κάνεις λάθος.
Γκρεμίζεται, οι υπεύθυνοι οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και το δημόσιο ασκεί επιπλέον και αγωγή κατά του κατά νόμον υπεύθυνου.
θα το σκεφθεί πολύ επόμενος να κάνει... υπέρβαση ορόφου και κυρίως θα σταματήσει αυτό το παραμύθι και τα κιμπαριλίκια των παραγόντων (τρομάρα τους) με δικά μας λεφτά.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
χαίρομαι που επιβεβαιώνεις και τις δικές μου απόψεις μου.
απλά εάν εγκριτη εφημερίδα της θηβας εχει δίκαιο εδώ και πολλούς μήνες που το αναφέρει το κτίριο της νομαρχιας στην λιβαδειά πρέπει να γκρεμιστεί.

Ανώνυμος είπε...

έγκριτη εφημερίδα της Θήβας? Το άλλο με το Τοτό το ξέρεις ρε μεγάλε? xaxaxaxa

βοιωτός είπε...

Χρησιμοποιήστε ψευδώνυμο, ρε παιδιά.
Προτελευταίε ανώνυμε, δεν γνωρίζω το θέμα. Αν υπάρχει παρανομία είναι υπέρ και της αποκάλυψης και της διόρθωσης και της απόδοσης ευθυνών. Μην αμφιβάλλεις, πολύ περισσότερο μην θεωρείς ότι θα μου τη "φέρεις με τέτοια αινίγματα και κουίζ". Η θέση μου είναι κρυστάλλινη: μηδενική ανοχή στη διαφθορά, στην παρανομία, στην κοροϊδία.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται ότι στη Λιβαδειά επικρατεί το κράτος εν κράτη και ο γνωστός του γνωστού που έχει τα μέσα πορευεται. Μήπως είναι καιρός να σταματήσει να κυριαρχεί και να εφαρμόζεται αυτή η νοοτροπία?

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι αν ισχύει οτι "ο ηγέτης ειναι ο καθρέφτης του λαού".

βοιωτός είπε...

@Τελευταίε ανώνυμε,
εμείς θα δώσουμε τη μάχη αλλαγής της κατεστημένης νοοτροπίας. Ηδη την δίνουμε...
@Ελικώνιε,
δεν νομίζω ότι ισχύουν τόσο βολικές για τη συνείδησή μας δικαιολογίες. Οι ίδιοι "ηγέτες" στέκονται προσοχή μπροστά σε ενημερωμένους και μαχητικούς πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ,
η πλειοψηφία, όσον αφορά στο θέμα της μετεγκατάστασης του δημαρχείου ήταν οριακή?
ΑΠΔ

βοιωτός είπε...

@κ. ΑΠΔ ρωτάτε ένα η ψήφος του κ. Γκιγκέλου διαμόρφωσε την πλειοψηφία.
Οχι, λοιπόν η ψήφος του κ. Γκιγκέλου δεν ήταν "απολύτως χρήσιμη" ψήφος. Και αυτό είναι χειρότερο, όπως αντιλαμβάνεστε.

Μαρία είπε...

Απογοητευτικός ο Γκιγκέλος. Απογοητευτικοι οι εκπροσωποι του λαου που δεν κατανοουν και δεν τιμουν το ρόλο τους.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βοιωτέ, ένα Quiz.
Ποιοί δύο απο την πλειοψηφία Τσιφή
συναντήθηκαν στις 21/10/07 στον 'ΘΟΛΟ' επί δύορο και τι συμφώνησαν?
Τι ιδιότητα έχουν και οι δύο?
Τι σχέσει έχει ο ένας με τον μεγαλοεργολάβο που συζητάμε?
Οι απαντήσεις κρύβουν αυτά που άρχισαν,μάλλον γρήγορα, να ξετυλίγονται στον Δήμο.

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ
ΕΓΚΡΙΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ.
ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ
ΕΧΕΙ ΚΛΗΘΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΔΙΟΚΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΥΕΝΕΣ, ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΝΟΜΙΜΑ.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ.
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΡΙΤΗ;
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ (ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΗΟ ΜΑΣ Ή ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣ.

βοιωτός είπε...

@Λευκέ Ιππότη,
οι συνειρμοί που προκύπτουν από μια συνάντηση πολλέςφορές οδηγού σε λάθος συμπεράσματα.
Παλιά, στις 2-3 καφετέριες που υπήρχαν εκτός Λιβαδειάς γίνονταν τα "μιλήματα" να το πω, τα "προξενιά" να το πω. Συναντιόντουσαν δηλαδή οι μέλλοντες συμπέθεροι και γνωρίζονταν -κανόνιζαν και τις προίκες.
Βλέπεις ομοιότητες; :-)

@Εφημερίδα,
εγώ το θεωρώ αναμενόμενο, αφού τις προηγούμενες φορές όλοι έκαναν "τουμπεκί" και μάλιστα ψιλοκομμένο.

@Λάππας,
είναι περίπλοκη η υπόθεση. θα την φέρουμε προς συζήτησιν στην ολομέλεια σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

Ελικώνιε ...
Φυσικά καιισχύει:"ο ηγέτης ειναι ο καθρέφτης του λαού".

Για κοίτα γύρω σου...Τιθεωρείς? Αυτός ο κόσμος ποιούς άλλους θα μπορούσε να εκλέξει?

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ,
αυτό που αντιλαμβάνομαι, σε ένα δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης της είδησης, είναι ότι μάλλον υπάρχει πολιτικό θέμα μεταξύ Γκιγκέλου και Παλαιολόγου, το οποίο δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, αλλά ούτε και να καταλάβω, ποιο είναι και γιατί βγήκε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην επιφάνεια.
Τίποτα πάντως δεν με πείθει ότι ένας σύμβουλος με την πείρα του Γκ., λόγω έλλειψης τακτ (όπως αναφέρεις) θα εκτείθετω τόσο εύκολα. Πόσο μάλλον όταν η ψήφος του δεν ήταν καθοριστική (θα μπορούσε απλά να μην παραστεί στο συμβούλιο).
Ίδωμεν.
ΑΠΔ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν απαντάει ο Γκιγκέλος? Οπως ο Ψυχογιός παραπάνω?

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οτι ειναι απλό.Ο Γκιγκέλος υπέκυψε στις πιέσεις του μεγαλοεργολάβου και συνεργάτη του.Ο λόγος που υπέκυψε μπορεί να είναι πιο σοβαρός από την πολιτική του εντιμότητα. Ανώνυμη,δυστυχώς κοιτάζω γύρω μου και χάνω τον ευατό μου.

Ανώνυμος είπε...

Αίνιγμα:
Ποιός είναι ο λογιστής του μεγαλοεργολάβου που έκανε παραίτηση "μαϊμού" απο αντιδήμαρχος και επανέκαμψε επιβάλλοντας τους όρους του; Ένας από τους οποίους είναι η αγορά του κτιρίου του πελάτη του για δημαρχείο έναντι υψηλού τιμήματος και φυσικα με το αζημίωτο;

Ο νικητής θα κερδίσει ένα σκουπάκι για να βοηθήσει τον Δήμαρχο στο νοικοκύρεμα του Δήμου!!!