Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού1

Ας ηρεμήσει ο Τόγιας. Το αυτοκινητοδρόμιο δεν χάθηκε τώρα. Η τύχη του είχε ουσιαστικά κριθεί πολύ πιο παλιά και εμείς το είχαμε γράψει. Το ΠΑΣΟΚ φταίει για το αυτοκινητοδρόμιο . Θα επανέλθουμε με τον ρόλο των Βοιωτών πολιτικών, αυτοδιοικητικών παραγόντων και του ΚΕΜΑΕ που με τις ενέργειές τους εξανέμισαν τις τελευταίες ελπίδες κατασκευής πίστας στον Ορχομενό.

49 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΡΟΥΣΑΡΗ, ΤΣΙΠΛΑΚΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ., ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΛΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΄'Η ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ Ν.Σ.
ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
Η Ν.Δ. ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Η επένδυση αυτή είχε δύο φάσεις: 1)την χρηματοδότηση των υποστηρικτικών έργων από το Δημόσιο και 2)την αυτοχρηματοδότηση για το κυρίως έργο από ιδιώτες.Η αυτοχρηματοδότηση είναι ασύμφορη και οι εταιρείες, πονηρά σκεπτόμενες,θα κατασκεύαζαν τα υποστηρικτικά έργα,που θα υπήρχε χρηματοδότηση από το Δημόσιο και θα εγκατέλειπαν το έργο.

Ανώνυμος είπε...

Αν και Ορχομένιος,ήμουν πάντοτε αντίθετος με την κατασκευή Αυτοκινητοδρομίου στον Ορχομενό.Και γενικά,αν εξαιρέσουμε ορισμένους αεριτζήδες των οποίων η γη θα έπαιρνε αξία με την κατασκευή του,κανένας σοβαρός άνθρωπος με γνώσεις στον τομέα αυτόν δεν πρόκρινε τον Ορχομενό.

Κατ'αρχάς,υπήρχαν και υπάρχουν ενστάσεις σχετικά με την σκοπιμότητα ένταξης ακόμη μίας χώρας στον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού,με το δεδομένο ότι ήδη οι πίστες της F1 είναι πολλές.Ακόμη και να κατασκευάσουμε πίστα,θα πρέπει να καταθέσουμε υποψηφιότητα και να πάρουμε έγκριση.Με το δεδομένο όμως πως οι αγώνες απομακρύνονται από χώρες της Ε.Ε. πρώτον γιατί η ευρωπαική αγορά θεωρείται κορεσμένη και δεύτερον λόγω των περιορισμών που έχει θέσει η Κομισιόν στις διαφημίσεις τσιγάρων και ποτών,φαντάζει κομμάτι δύσκολο να πάρουμε έγκριση για διεξαγωγή αγώνων F1.

Τώρα,στο ζουμί της υπόθεσης.Ποιά είναι η κατάλληλη πόλη για να φιλοξενήσει τους αγώνες.Κατά την ταπεινή μου γνώμη,η Πάτρα είναι καλύτερη επιλογή διότι είναι ήδη μία μεγάλη πόλη και θα χρησιμοποιήσει τις υποδομές της F1 συνεχώς και με πολλούς τρόπους (όπως π.χ. τα ξενοδοχεία για συνεδριακό τουρισμό),είναι μία περιοχή που μαστίζεται από την αποβιομηχάνιση και την ανεργία οπότε θα είναι μία καλή αναπτυξιακή ευκαιρία,όχι μόνον για την Πάτρα αλλά και για όλη την Δυτική Ελλάδα,η οποία παραμεληθεί σε μεγάλο βαθμό από το κράτος.Το ενδεχόμενο πάντως να κατασκευαστεί στον Ορχομενό πίστα F1,χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο,μου φαινόταν πάντοτε πυροτέχνημα.Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η κουβέντα για την πίστα γινόταν πάντοτε σε προεκλογικές περιόδους,είτε τοπικές,είτε βουλευτικές και χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα.Ότι ακουγόταν για την πίστα ήταν στη λογική του "κουβέντα να γίνεται" και σε συνδυασμό με τις φήμες για σκάνδαλα και παρατυπίες από την περίοδο Σταμούλη,καθιστούν την κατασκευή του έργου αμφίβολη.

Στην τελική,καλύτερα να το πάρει το έργο η Πάτρα γιατί τον καφέ μου θέλω να τον πληρώνω με τιμές Ορχομενού και όχι με τιμές Μόντε Κάρλο.Θέλω η περιοχή μου να αναπτυχθεί αλλά όχι με επενδύσεις που θα δημιουργήσουν παράσιτα,χαραμοφάηδες,αεριτζήδες και θα με μετατρέψουν σε τουρίστα στην ίδια μου την πόλη.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΘΑΡΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΠΑΣΙΚΟΣ, ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ.
ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ.
ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ.
ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.
ΠΟΥ ΕΙΟΝΙΑ Ο ΛΥΚΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ.
ΠΟΥ ΕΠΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΛΑΚΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΠΟΥ ΡΠΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟ.
ΠΟΥ ΕΊΝΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ. ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ορχομενιε
σεβαστές οι απόψεις σου άλλο αν διαφωνώ. Μαζί με το αυτοκινητοδρόμιο υποτίθετε θα δημιουργηθούν και όλες οι υποδομές σε hotel κλπ.Πάνε πακέτο όλα.
Την ευθύνη για την υλοποίηση ή όχι την έχει η εκάστοτε κυβέρνηση.
Δεν ξεχνάμε πάντως τις προκελογικές πριν 4 χρόνια υποσχέσεις Καραμανλή που οταν επισκέφθηκε τον ορχομενό πρόσφατα έκανε την πάπια!!
Τώρα το αν συμφέρει ή όχι ή το αν προσπαθούμε να βγάλουμε το φίδι απο την τρύπα, καλή η προσπάθειά σου, αλλά είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο εκτός και εάν εκπροσωπείς εσύ τον παπά.

Ανώνυμος είπε...

ορχομένιε
να το πάρει η πάτρα που μαστίζεται απο ανεργία ενω οι ορχομένιοι δεν έχουν πρόβλημα ανεργίας. τα έχουν λύσει τα προβλήματά τους.
Αλήθεια σε ενοχλεί αν πάρει αξία η κατσίκα συγνώμη το χωράφι του γείτονα επειδή εσύ δεν έχεις χωράφι;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 1:26 αυτό ακριβώς εννοώ με τις υποδομές,άλλωστε το έγραψα και πριν,πως ξενοδοχεία κτλ θα πιάσουν πιο πολύ τόπο στην Πάτρα διότι είναι μία ήδη μεγάλη πόλη και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει όλο το χρόνο και με πολλές χρήσεις.Δεν εκπρσωπώ κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό μου,αλλά με ενοχλεί πως μία ολόκληρη πόλη με Ιστορία περιμένει την πίστα για να αναπτυχθεί.Τώρα,όσον αφορά τις υποσχέσεις των διαφόρων πολιτικών είναι μία πολύ πονεμένη ιστορία,αλλά επειδή με ενδιαφέρει το μέλλον και όχι το παρελθόν,καλό θα είναι να συζητήσουμε σε τοπικό επίπεδο για τις προοπτικές ανάπτυξης του Ορχομενού,γιατί αν περιμένουμε από την κεντρική εξουσία να μας πετάξει κανένα ξεροκόμματο νυχτώσαμε...

Σάκη,το ύφος σου δεν μου αρέσει καθόλου.Τα περιουσιακά μου στοιχεία δεν τα ξέρεις και δεν σε ενδιαφέρουν.Δεν γνωρίζω τι συμφέροντα έχεις με την κατασκευή της πίστας,αλλά προσωπικά δεν πρόκειται να συναινέσω σε μία κατάσταση που θα μετατρέψει τους συντοπίτες μου σε υπηρέτες χοντρών Γερμανών τουριστών.Εκτός αν σε ικανοποιεί αυτή η προοπτική.Αλλά αυτό είναι άλλωστε και ζήτημα αξιοπρέπειας.Δουλειά στον Ορχομενό υπάρχει,η γεωργία,αλλά προυποθέτει να σηκωθούμε από τις καφετέρειες.

Ανώνυμος είπε...

Ορχομένιε λες βλακίες.Φτηνός τοπικιστής γεμάτος άχυρα στο μυαλό.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε ορχομένιε όποιος υποστήριξε το αυτοκινητοδρόμιο έχει συμφέροντα;Τι πίνεις και δεν μας δίνεις ρε φίλε.Πηγαίνε να σε δει κανένας γιατρός γιατί το χεις χάσει μου φαίνεται και δεν σε βοηθάνε ούτε οι λεμονάδες ορχομενού.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά το αυτοκινητοδρόμιο δεν είναι βιώσιμο πλέον και γι αυτό δεν έρχεται κανένας επενδυτής. Τη στιγμή που οι αγώνες φόρμουλα φεύγουν εκτός Ευρώπης δεν έχει λόγο ύπαρξης ένα τέτοιο έργο. Μόνο και μόνο το κόστος συντήρησης είναι τεράστιο και δεν βγαίνει με αγώνες της πλάκας παρά μόνο με φόρμουλα 1. Ας το κατασκευάσει η Πάτρα και θα καμαρώσετε την ανάπτυξή της! Ήταν άλλες οι συνθήκες το 1990 που είχε πρωτογίνει λόγος. Από τότε έχουν περάσει 17 χρόνια και έχουν αλλάξει πολλά. Ακόμα και οι πολιτικοί σήμερα το αποφεύγουν ως θέμα ακόμα και σε προεκλογική περίοδο. Μόνο μια προοπτική έχει ο Ορχομενός και η ευρύτερη περιοχή: τη μεγάλη ιδιωτική αγροτουριστική επένδυση στον Έξαρχο, αν πραγματικά προγραμματίζεται να γίνει και δεν αποτελεί κάποιο πυροτέχνημα που εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες...

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 2:59,μάθε πρωτα να γράφεις και μετά μίλα για βλακείες.Πως είναι δυνατόν να είμαι τοπικιστής και ταυτόχρονα να είμαι κατά της κατασκευής του αυτοκινητοδρομίου στον Ορχομενό.Άλλωστε το επίπεδό σου φαίνεται από την έλλειψη επιχειρημάτων και τον τρόπο που αντιμετωπίζεις την αντίθετη άποψη.

Αέρα,απ΄ότι φαίνεται εσύ δεν μπορείς να διαβάσεις.Έιπα ποτέ ότι μόνον όποιος έχει συμφέροντα θέλει το αυτοκινητοδρόμιο;Το τι πίνω γενικά είναι δικός μου λογαριασμός.Ισχύουν και για΄σένα αυτά που είπα στον άλλον τραμπούκο από πάνω και να σημειώσω πως η αμορφωσιά που σε διακρίνει και η έλλειψη ήθους,ευγένειας και καλλιέργειας είναι η καλύτερη επιβεβαίωση των επιχειρημάτων μου.

Επίτιμε,πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Ορχομένιε έχεις άχυρα στο μυαλό.Λες κάτι κοτσάνες να μην γίνει πίστα για να πίνεις εσύ φτηνά το φραπέ σου.Είσαι τελείως ντιπ για ντιπ.Εάν με τις κοτσάνες που λες νομίζεις οτί έχεις επίπεδο μάλλον είσαι για τα σίδερα.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ,σου επιστώ την προσοχή σου σχετικά με το επίπεδο συζήτησης στο blog.Πίστευα πως έχουμε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των απόψεων μας χωρίς οι συνομιλητές μας να μεταχειρίζονται φασιστικές μεθόδους.Αλλά φαίνεται πως η ανωνυμία δίνει σε πολλούς την δυνατότητα να βρίζουν εκ του ασφαλούς και να βγάλουν τα απωθημένα τους.Αν ορισμένοι νομίζουν πως αυτό είναι μαγκιά,τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.Αλλά δεν πρόκειται κανένας αμόρφωτος μαου-μαου να με φιμώσει.

Ανώνυμος είπε...

Ορχομένιε άσε τις δεήσεις στον βοιωτό.Μια χαρά κάνει τη δουλειά του.Εσύ είσαι το πρόβλημα.Εδώ χάσαμε ένα έργο που θα έδινε πνοή και εσύ μιλάς για καφέδες.Είναι πρόκληση οι απόψεις σου και φανερώνουν επαρχιώτη τρίτης κατηγορίας.Δεν καταπίνονται αυτά που λες.Τώρα εάν μιλάς εσύ για επίπεδο με τετοιές απόψεις μάλλον δεν έχεις βγάλει ούτε πανεπιστήμιο.

Ανώνυμος είπε...

μπράβο ορχομένιε ωραίο επίπεδο και τρόπους έχεις.Σου κάνουμε κριτική για τις απόψεις σου που μικραίνουν την Βοιωτία και εσύ μιλάς για τραμπούκους.Μετά ζητάς και βοήθεια.Πολύ θράσος έχεις ρε φίλε.Εσύ χαλάς το επίπεδο με τους χαρακτηρισμούς.Αλλά ξέρεις τι λέει ο λαός,της στραβής ψωλής της φταίνε οι τρίχες.Εννοείται οτί σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ηρεμήστε... Το αυτοκινητοδρόμιο χάθηκε... Ο Λουκάς Υπερήφανος άραγε τι κάνει; Ο παπά Χαράλαμπος στη Σκριπού γιατί δεν χτυπά και πάλι τις καμπάνες του, όπως είχε κάνει τότε, αλλά να ξυπνήσουμε αυτή τη φορά... και να αρπάξουμε ένα ματσούκι, να τους ρίξουμε στα παϊδια... Τα κοπρόσκυλα όλα μαζί! Αφήστε τις κόντες...

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους θρασύδειλε ανώνυμε,με το που ανέφερα τον Βοιωτό άφησες τις κραυγές και άρχισες να ψελίζεις κάτι που να θυμίζει επιχειρήματα.

Όσον αφορά τα "επιχειρήματά" σου, έφερα σαν παράδειγμα τον καφέ για να τονίσω την σε βαθμό αισχροκέρδειας αύξηση των τιμών των αγαθών που παρατηρείται σε όλες τις τουριστικές περιοχές και έχει μετατρέψει τους μόνιμους κατοίκους σε τουρίστες.Δεν ήταν τόσο δύσκολο να το καταλάβεις.Αλλά για να μην σε ενοχλεί ή τον έχεις τον τρόπο σου ή σε τρέφουν άλλοι.Τώρα,αν χρησιμοποιείς την μη κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου σαν φερετζέ για να δικαιολογήσεις την έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής στον Ορχομενό,δικαίωμά σου αλλά δεν πείθεις.Δηλαδή μόνον το αυτοκινητοδρόμιο θα μας σώσει;Είμαστε ανίκανοι να κάνουμε κάτι άλλο;Που είναι ο Δήμαρχος και οι τοπικοί φορείς να τα βάλουν κάτω και να γεννήσουμε καμμια ιδέα σχετικά με το μέλλον αυτής της πόλης;Ενδιαφέρεται κανένας ή βρήκαμε το αυτοκινητοδρόμιο σαν εύκολη λύση;Που είναι η ανάπτυξη της πόλης;Ζω στον Ορχομενό από το 1980 και έχει μείνει ίδιος από τότε,ενώ άλλες πόλεις της Ελλάδας έχουν γίνει αγνώριστες χωρίς αυτοκινητοδρόμια και χωρίς παχυλές και ανεξέλεγκτες επιδοτήσεις.

Οι εγκύκλιες σπουδές μου δεν σε ενδιαφέρουν και όσον αφορά τις απόψεις μου αυτές έχω και αν σου αρέσουν.Αν δεν μπορείς να τις δεχτείς,μάλλον εσύ έχεις το πρόβλημα και αν δεν μπορείς να τις χωνέψεις,πιες μία σόδα!Για την λέξη "δημοκρατία",όπως και για τις άλλες άγνωστες σου λέξεις όπως "σεβασμός" και "επίπεδο",δες ένα λεξικό.Αν μπορείς βέβαια να το διαβάσεις.

Αέρα,αν νομίζεις πως δηλώσεις όπως "πήγαινε να σε δει κανένας γιατρός γιατί το έχεις χάσει" αποτελούν κριτική και επιχειρήματα,είσαι βαθιά νυχτωμένος.Τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς δεν τους ξεκίνησα εγώ.Το μόνο που θέλησα είναι να πω την άποψή μου.Την Βοιωτία δεν την μικραίνουν οι απόψεις μου,αλλά οι άνθρωποι που δεν έχουν οράματα και περιμένουν να αναπτυχθούν γενόμενοι υπηρέτες.Βοήθεια δεν ζήτησα από κανέναν.Όταν πρέπει,μπορώ να ρίχνω το επίπεδό μου στην λάσπη για να φτάνει το δικό σου.
Υ.Γ. Τα επιχειρήματα περί ψωλών που χρησιμοποιείς με κάνουν να πιστεύω πως έχεις γνώση της σχετικής συμπτωματολογίας.Μάλλον θες το τηλέφωνο του Ασκητή.

Ανώνυμος είπε...

Ορχομένιε τη Βοιωτία την μικραίνουν και οι απόψεις σαν τις δικές σου.Τώρα πας να το αλλάξεις.Δεν πειράζει απλά εγώ βαρέθηκα εκείνους τους τύπους που λένε έλα μωρέ δεν πειράζει τι να την κάνουμε την πίστα και μάλιστα μα χαζά επιχειρήματα σαν τα δικά σου του στύλ,ταιριάζει και το χρείαζεται η Πάτρα περισσότερο.Τώρα μιλάς για ανάπτυξη ενώ πριν απορρίπτεις την ιδέα αυτοκινητοδρομίου με επιχειρήματα φραπέ.Μάλλον είσαι διαχασμένη προσωπικότητα.Και μη μου πουλάς εμένα τσαμπουκά γιατί θα αλλάξω και εγώ ύφος.Τελευταία προειδοποίηση.Το επίπεδο σου δεν με νοίαζει εσύ ειρωνεύεσαι τους άλλους για το επίπεδο τους άρα εσύ το έχεις μικρό μάλλον..το επίπεδο εννοείται.

Ανώνυμος είπε...

Αέρα,αυτά που μου λες είναι ανορθόγραφα και ασύντακτα.Δεν πειράζει,θα μεγαλώσεις και θα μάθεις και σύνταξη και ορθογραφία.Ελπίζω πριν πάρεις σύνταξη.
Με μεγάλη προσπάθεια αποκρυπτογράφησα κάποια από αυτά που λες και σου λέω κατ'αρχάς πως τις προειδοποιήσεις και τις απειλές σου τις έχω γραμμένες.Σιγά μη με κάνεις και νταντά!Κατά δεύτερον,δεν είσαι ψυχίατρος για να μιλάς για διχασμένες προσωπικότητες,ούτε θα μου κάνεις ψυχανάλυση.
Επί της ουσίας τώρα,αυτά που πιστεύω τα έχω καταθέσει με σαφήνεια.Το αυτοκινητοδρόμιο το χρειάζεται περισσότερο η Πάτρα,τέτοια επένδυση στον Ορχομενό με καθαρά οικονομικούς όρους είναι ασύμφορη,άσχετα αν μας παραμύθιασαν οι πολιτικοί και ο Ορχομενός πρέπει να βρει άλλες αναπτυξιακές διεξόδους.Είμαστε ικανοί γι΄αυτό;Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλολογία.

Ανώνυμος είπε...

Αστο ρε ορχομένιε πήγαινε εκεί να παίξεις κανά τάβλι στην γειτονιά σου και να πιείς κανά φραπόγαλο στην τιμή που θες.Εσύ είσαι αγύριστο κεφάλι.Κάτι τέτοιους βλέπει ο Περγαντάς και λέει σίγα μη σκάσω εγώ για τους χωριάτες που δεν το θέλουνε.Προφανώς ανήκεις σε ιδιότυπη κατηγορία ανθρώπινου είδους πού όταν τρείς άνθρωποί του λένε οτί διαφωνούν με τις βλακείες του, αυτός συνεχίζει σαν γραφικό ξεροκέφαλο ανθρωπάκι.Δεν θα σε δείρω ορχομένιε.Βλάκες εγώ δεν δέρνω.Εχουν μειωμένο καταλογισμό.

Ανώνυμος είπε...

αέρα 4 είμαστε, εγώ είμαι άλλος ανώνυμος από τον ανώνυμο 1.26, οπότε μαζί με τον σάκη και εσένα είμαστε τέσσερις.Χάσαμε το απόγευμα με έναν τύπο που προφανώς ούτε την βαρύτητα των λέξεων που χρησιμοποίει δεν ξέρει(τραμπούκους). Επρέπε να έχεις φάει πολύ ξύλο πολλά χρόνια πριν ορχομένιε για να μάθεις τι είναι τραμπούκος και όχι να το παίζεις εδώ φιλελεύθερο τσογλανάκι με τα λεφτά του μπαμπά.

Ανώνυμος είπε...

Για ακούστε παλικάρια της φακής,πολύ για ξύλο μιλάτε και απ'ότι γνωρίζω οι άντρες δεν απειλούν εκ του ασφαλούς.Το ποιός χρειάζεται ξύλο δεν θα το κανονίσετε εσείς και τραμπούκος δεν είμαι διότι ούτε μιλάω για ξύλο ούτε απειλώ από μία οθόνη υπολογιστή καλυπτόμενος από ένα ψευδώνυμο.Εδώ είστε ανίκανοι να δεχτείτε πως υπάρχουν και άλλες απόψεις και έχετε τα μούτρα να ζητάτε αυτοκινητοδρόμιο;Να το κάνετε τι;Να κρεμάτε αυτούς που διαφωνούν μαζί σας;Αλλά απ'ότι φαίνεται ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία αεριτζήδων που βαριούνται να δουλέψουν τα χωράφια τους και περιμένανε την κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου για να τα πουλήσουνε.Αλλά τώρα που έκοψε το αυγολέμονο έχετε λυσσάξει.Και λογικό είναι διότι πως θα συντηρηθούν τα καμπαρέ;Μόνον με τις επιδοτήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτησή σας και είμαι πολύ περήφανη γιατί το χωριό μας βγάζει παλικάρια. Τα οποία αλληλοαπειλούνται μέσα απ' τη ζέστη και την ασφάλεια του γραφείου τους.
Ως προς το θέμα, διαφεύγει απ' όλους σας η τεράστια αναπτυξιακή διάσταση του έργου που δεν αφορά μόνο τον αγαπημένο μας Ορχομενό αλλά όλη τη Στερεά Ελλάδα και για την ακρίβεια όλη την Ελλάδα. Διαφωνώ κάθετα με τον ορχομένιο, η έλευση του αυτοκινητοδρομίου θα είχε θετικότατες συνέπειες στον Ορχομενό. Και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι μέχρι ενός σημείου υπήρχαν κάποιες ελπίδες. Τώρα είναι κι εγώ απαισιόδοξη.

nkalomiris είπε...

Βοιωτέ, όπως είχα πει και στην προηγούμενη αναφορά σου για το αυτοκινητοδρόμιο, το παραμύθι συνεχίζετε και θα συνεχίζετε. Και το παραμύθι αυτό με το αυτοκινητοδρόμιο F1 δεν είναι μόνο νομαρχιακό αλλά κρατικό. Το ξαναλέω πολύ ξεκάθαρα.

F1 ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.

Όποιος έχει αντίθετη άποψη ζει στον παραμυθένιο κόσμο που του έχουν φτιάξει όλοι οι πολιτικάντηδες αυτής την τριτοκοσμικής χώρας.
Πρώτον γιατί δεν είμαστε άξιοι να φτιάξουμε μεγάλα έργα. (Μην κοιτάτε τα ολυμπιακά έργα, ξένοι τα φτιάξανε όπως και αττική οδό και γέφυρα του Ρίου.)
Δεύτερον και εφόσον πετύχουμε το πρώτο δεν θα έρθει η F1 στην Ελλάδα, γιατί απλώς δεν ενδιαφέρετε για ευρωπαϊκές χώρες. Η Τουρκία δεν είναι Ευρώπη, μην το ξεχνάτε και το συγκρίνετε αυτό. Άσε και το άλλο ότι σε λίγα χρόνια η F1 θα αποτελεί μουσειακό είδος.
Τώρα στα δικά μας. Μην έχοντας τί άλλο να τάξουν στον Βοιωτικό λαό λένε το παραμύθη αυτό κάθε δημοτικές, νομαρχιακές, βουλευτικές και ευρωβουλευτικές. Κανένα όραμα. Το απόλυτο πολιτικό τίποτα στον τόπο μας.
Αυτοκινιτοδρόμιο θέλει η ελλάδα. Την είναι απαραίτητο για την ιδιοτική διοργάνωση των Ράλλυ. Μόνο όσοι αγαπούν το άθλημα το θέλουν και θα το πετύχουν κάποια στιγμή. Και αυτοί ήταν είναι και θα είναι οι Αχαιοί. Θα το φτιάξουν μόνοι τους. Δεν θέλουν την βοήθεια του κράτους. Αυτό θα κοροϊδεύει, και καλά κάνει, τους χωριάτες του Ορχομενού, που φοράνε καπέλο Ferrari και πλαστική σαγιονάρα.

ΥΓ.Παναγιώτη το χωράφι σου δεν θα γίνει ποτέ ξενοδοχείο. Βάλε κάνα τρυφηλή και άσε τα ράλια δεν θα σε βάλει ποτέ ο Μπασιάκος στο αυτοκινητοδρόμιο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΚΑΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΠΙΣΤΑ ΓΙΑ ΧΟΙΡΟΥΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΙΣΤΑ!!!Ο ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ(ΧΕΧΕ)
ΙΣΩΣ Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ(ΧΑΧΑΧΑ)
ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΔΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ(ΠΑΤΡΙΝΟ) ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΠΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΠΟ ΑΘΕΝΣ (ΕΚΘΕΣΗ)

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ,ΠΑΩ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ!!! ΠΟΙΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχ ρε μάγκες σκοτώνεστε και χάσατε την ουσία.Εδώ ζαλισμένος από τα ποτά και τις γυναίκες και όμως παρατήρησα την πραγματική είδηση του άρθρου.Ο ιστορικός μας δημοσιογράφος,η συνείδηση της βοιωτίας όπως αυτοαποκαλείται μη χέσω, έκανε ένα άλμα.Με μαύρα γράμματα και αστείο στημένο τρόπο λέει δήθεν κάτι αρνητικό για πρώτη φορά για τον κολλητό του τον Τόγια.Αυτό μάλιστα βοιωτέ είναι είδηση.Το πρώτο κύμα κριτικής έπιασε τόπο.¨Αντε τώρα που τελείωσες τα παζάρια βγάλε και την συνέντευξή του να σκάσουμε στα γέλια.Ε ρε έχει πολύ δρόμο ακόμα το δούλεμα του βοιωτού.Συμπεράσματα δικά σας.I ll be back,γιατί ο ταχυδρόμος θα χτυπήσει πολλές φορές.

βοιωτός είπε...

@φόρμουλα,
οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν. Η ΝΔ έχει τις ευθύνες της.
@ελικώνιε,
έχεις δίκιο αλλά κάποιοι ανέχτηκαν καταστάσεις.
@τσαμαλιώτη,
οι κινητοποιήσεις δεν αποδίδουν στην αρχή τετραετίας.
@σάκη,
η Πάτρα διατηρεί σημαντική πολιτική δύναμη όπως διαρκώς αποδεικνύεται.
@επίτιμε,
δεν συμφωνώ ότι το αυτοκινητοδρόμιο στην περιοχή μας είναι κακή επένδυση.

βοιωτός είπε...

@ορχομένιε
@αέρα
Η πίστα από μόνη της δεν λύνει κανένα πρόβλημα μεσοπρόθεσμα όταν η ανεργία και απουσία αναπτυξιακής προοπτικής στον Ορχομενό είναι όχι μόνο διαρθρωτική αλλά και επιδοτούμενη.
Ομως με σωστές κινήσεις ιδιωτών και κράτους η ίδρυση αυτοκινητοδρομίου μπορεί να διαμορφώσει το πλαίσιο για μια ουσιαστική ανάπτυξη που περνά μέσα και από την αλλαγή νοοτροπίας του πληθυσμού.
Φυσικά δεν φτάνει μόνο το αυτοκινητοδρόμιο αλλά είναι μια καλή αρχή για παραγωγικές επενδύσεις στην περιοχή, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό.

βοιωτός είπε...

@ορχομένια, καλώς ήρθες.
Συμφωνώ ότι συζητάμε για το αυτοκινητοδρόμιο λες και είναι θέμα μόνο του Ορχομενού αλλά καλώς ή κακώς εμείς έτσι νομίζουμε.
Αν έχεις κάποιες πληροφορίες περιμένουμε την κατάθεσή τους.

βοιωτός είπε...

@Τροφώνιε,
τα έχουμε ξαναπεί. Εσύ λες ότι δεν γίνεται αλλά τότε γιατί ο Εκλεστον εμπλέκεται διαρκώς στην υπόθεση;
Η τοποθέτηση μιας χώρας στο καλεντάρι της ΦΙΑ δημιουργεί άλλου είδους υπεραξίες, που για μια υποβαθμισμένη τουριστικά περιοχή όπως ο Ορχομενός είναι πολύ σημαντικές.
Επίσης οι υπεραξίες γης που αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση όχι μόνο στον Ορχομενό αλλά σε σημαντικό τμήμα της Στερεάς.

βοιωτός είπε...

@Ανώνυμε,
ο Σπηλιωτόπουλος μέχρι στιγμής παίζει μόνος του. Δεν θα είναι πάντα έτσι.

βοιωτός είπε...

@ξενύχτη,
εκτός από ξενύχτης είσαι και ανόητος. Εκείνοι που σε βάζουν να προβοκάρεις δεν σου έχουν πει να μην γράφεις σε ώρες χαμηλής κυκλοφορίας γιατί εντοπίζεσαι;
Και τώρα εγώ τι να κάνω; Να σε κάνω ρόμπα Σμυρνιάς που συνωστιζόταν στην παραλία ενώ τα στρατεύματα του Κεμάλ έμπαιναν στην πόλη;

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΓΚΕΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΞΕΦΥΓΕ. ΙΣΩΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΞΕΡΟ, ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ.
ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΜΠΕΣΑ ΚΑΙ ΓΚΙΖΙΜΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΈΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ.
ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ. ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΑΜ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝ, ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΑΣΣΑΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΙΤΑΣΕΙΣ. ΟΧΙ ΠΑΣΑΡΕΛΕΣ, ΓΑΜΟΥΣ, ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ, ΚΗΔΕΙΕΣ, ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΤΙ ΕΙΝΙΑ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ. ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΜΕ, ΟΛΟΥΣ.
ΑΛΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΓΥΜΝΙΑ. ΟΧΙ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ, ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.
ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΜΗΞΝ ΒΓΕΙΤΕ ΑΥΡΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ το πόσο εκνευρίστηκες δείχνει πόσο δίκιο έχω.Το ποιός είναι ανόητος κακομοίρη μου άσε να το κρίνουν άλλοι.Εμείς θα σε κάνουμε ρόμπα γιατί και τη δουλεία σου δεν ξέρεις να την κάνεις σωστά.Αλλά καμία δουλεία δεν είναι ντροπή.

βοιωτός είπε...

@ξενύχτη,
διασκεδάζω που ασχολείστε τόσα άτομα μαζί μου διαρκώς.
Ειδικά εσύ επί 24ώρου βάσεως.
Βέβαια, είναι φανερό ότι κάτι φοβάστε εσείς.
Και να σου πω και κάτι;
Καλά κάνετε και φοβάστε.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ αρκετά έπαιξες παιχνίδια στη πλάτη του βοιωτικού λαού.Είσαι καλός προπαγανδιστής αλλά όποιος σπέρνει ανέμους θα πρέπει να ξέρει οτί ξαναγυρνούν σ αυτόν.Εδώ στη Θήβα δε ξέρεις πώς σε βλέπουν οι λίγοι που σε διαβάζουν. Στα έχουνε πει άλλωστε κατά καιρούς.Τώρα εσύ τραγούδα μόνος σου,είσαι και κακόφωνος ρε γαμώτο.

Ανώνυμος είπε...

@ ξενύχτη,

@ τελευταίο ανώνυμο,


θα πείτε και σ΄εμάς επιτέλους που είμαστε αγαθοί τι παιχνίδια παίζει ο Βοιωτός στις πλάτες μας και τι ράμματα έχετε για την γούνα του ? Μήπως εσείς θέλετε να παίξετε παιχνίδια αλλά δεν σας βγαίνουν? Μιλήστε αν έχετε στοιχεία γιατί λασπιάδες έχουμε πολλούς στην Βοιωτία.

Ανώνυμος είπε...

Ορχομένιε
Δεν επιθυμώ αντιδικία μαζί σου εάν σε ενόχλησε το ύφος μου το παίρνω πίσω αλλά το θέμα είναι ότι ο Καραμανλής υποσχέθηκε την πίστα και μας κορόϊδεψε. Προσωπικά δεν είμαι από την περιοχή ούτε έχω συμφέροντα. Είμαι βοιωτός και με ενδιαφέρει η ανάπτυξη του Νομού.
Η πίστα μαζί με τις όμορες εγκαταστάσεις hotel , restaurant κλπ θα απασχολήσουν 5.000 άτομα που σημαίνει αντίστοιχες οικογένειες, άρα πάνω από 15.000 άτομα θα ζήσουν από αυτό. Από αυτά τουλάχιστον τα μισά θα είναι από την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας. Επίσης ακόμα και εάν κλείσει σαν αρχική χρήση μελλοντικά όπως στο Εστορίλ της Πορτογαλίας , πάλι θα χρησιμοποιηθεί για άλλες παρεμφερείς ή μή εκδηλώσεις . Παράδειγμα ένα Γούνστοκ (!!) να γίνει έβγαλε τα έξοδα συντήρησης 2-3 ετών. Μη γελάτε τα πάντα ισχύουν σύμφωνα με τους Νόμους των πιθανοτήτων.
Είναι ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης για μια περιοχή που αξίζει να γίνει. Εάν τώρα δεν το θέλουν οι διοικούντες την χώρα, προτιμότερο να μας πουν στα ίσα και παλληκαρίσια οι ίδιοι και όχι μεσάζοντες χωρίς να θέλω να σε θίξω , ότι δεν θα γίνει , παρά να προσπαθούν να μας αποδείξουν ότι δεν συμφέρει για το καλό του τόπου διότι δεν μας πείθουν. Αυτό κάνεις εσύ τώρα. Τα θετικά είναι πολλαπλάσια των αρνητικών από την κατασκευή μιας πίστας και το καταλαβαίνεις και εσύ άλλο εάν δεν θέλεις για λόγους που ειλικρινά με προβληματίζει καθόσον το μορφωτικό σου επίπεδο το θεωρώ υψηλό. Τέλος το περιβάλλον δεν κινδυνεύει από την πίστα.
Κύριοι ανώνυμοι
Το γεγονός ότι βάλλετε κατά του βοιωτού ανεβάζετε ακόμα περισσότερο το πρεστις του παρόντος blog , διότι όπως προανέφερε κάποιος το δικό σας πλεονέκτημα της ανωνυμίας είναι παράλληλα και δικό μου και μπορώ να σας κοντράρω στα ίσα και πολύ το γουστάρω αυτό, διότι όντος κάτι φοβάστε. Μπορεί να γίνει όμως χωρίς να ξεφύγουμε από το μέτρο των απαράδεκτων χαρακτηρισμών.

Βοιωτέ
Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν γράφεις κάτι για την ΝΔ να ασχοληθούμε και με αυτούς λιγάκι όχι μόνο με τους πασόκους. Το γεγονός αυτό καταγράφετε στα αρνητικά σου προσωρινά.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση περι πίστας F1, όμως προς τι οι αλληλοκατηγορίες και οι χαρακτηρισμοί; Σε οτι αφορά την πίστα θεωρώ οτι η επένδυση έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία σημασία ποιά είναι τα περισσότερα.

βοιωτός είπε...

@Σάκη,
υπερβάλλεις όταν ομιλείς για 5.000 θέσεις εργασίας.
Στην πραγματικότητα η αναμενόμενη επενδυτική κινητοποίηση των ιδιωτών στην Ελλάδα γίνεται μόνο όπου υπάρχουν σίγουρα κέρδη.
Ετσι λοιπόν ξενοδοχεία και λοιπές εγκαταστάσεις θεωρούνται προς το παρόν τα υπάρχοντα σε Δελφούς -Αράχωβα. Βέβαια αργότερα μπορεί να γίνονταν επενδύσεις και σε ξενοδοχεία. Το βέβαιο είναι ότι θα είχες μια κατακόρυφη άνοδο του πρεστίζ της περιοχής όπου υπό όρους θα μπορούσαν να συρρεύσουν πάσης φύσεως επενδύσεις όχι απαραίτητα συνδεόμενες με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

βοιωτός είπε...

@Παυλαίε,
πού χάθηκες; Σου θίξαμε τον Καράμπελα κι έριξες μαύρη πέτρα;
:-)

Ανώνυμος είπε...

Σάκη,καλημέρα!
Κατ'αρχάς,να τονίσω πως δεν επιθυμώ αντιδικίες με κανέναν.Βρισκόμαστε εδώ με σκοπό να ανταλλάξουμε απόψεις και να μάθουμε ο ένας από τις γνώσεις του του άλλου.Θα υπάρξουν και στιγμές έντασης,πάντα όμως στα όρια της κοσμιότητας και του σεβασμού της αντίθετης άποψης.
Από την Παρασκευή το απόγευμα όμως δέχτηκα ορισμένες αήθεις επιθέσεις από ορισμένους,οι οποίοι κρυβοντας την ταυτότητά τους κάτω από ένα ψευδώνυμο εστράφησαν εναντίον μου μόνον και μόνον διότι δεν συμφωνούσαν με τις απόψεις μου.Και το λυπηρό δεν ήταν αυτό,κάθε κριτική είναι δεκτή,άλλωστε δεν διεκδικώ την απόλυτη αλήθεια,αλλά η επιθέσεις τους έγιναν χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα και με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και απειλές εναντίον της σωματικής μου ακεραιότητας.Και λυπάμαι διπλά πρώτον για το επίπεδό τους και δεύτερον για το γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι μάλλον είναι συντοπίτες μου.

Επι της ουσίας αυτών που αναφέρεις,θέλω να πω απλά πως η κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου είναι μεν σημαντική για την περιοχή,απλά πιστεύω,χωρίς πάντα να είμαι απόλυτος,πως η Πάτρα είναι πιο έτοιμη(σχέδια,τουριστικές υποδομές) και το έχει πιο πολύ ανάγκη σαν πόλη και σαν περιοχή εξαιτίας της ανεργίας που την μαστίζει.Άλλωστε ο χαρακτήρας της οικονομίας του Ορχομενού είναι πρωτογενής(γεωργία) και της Πάτρας δευτερογενής(βιομηχανία).Ένα αυτοκινητοδρόμιο έχει τριτογενή χαρακτήρα(παροχή υπηρεσιών),επομένως με καθαρά οικονομικούς όρους είναι πιο δύσκολο για τον Ορχομενό να κάνει άλμα από τον πρωτογενή τομέα στον τριτογενή,σε σχέση με την Πάτρα.Στην τελική όμως δεν είμαι οικονομολόγος και την απόφαση δεν θα την πάρουμε εμείς αλλά άλλοι.Αυτό όμως που θέλω να στιλιτεύσω είναι πως οι κάτοικοι του Ορχομενού έχουμε γίνει όπως οι Ρωμαίοι στο ποιήμα του Καβάφη.Περιμένουμε τους βαρβάρους οι οποίοι είναι μία λύση και τελικά δεν ήρθαν!Από το 1992 έχουμε ρίξει όλες τις ελπίδες μας στην κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου,το δέσαμε κόμπο, και δεν ασχοληθήκαμε με ένα εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης στην περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως θέλουμε.Και αυτό δεν ενοχλεί κανέναν!Οι επιδοτήσεις να τρέχουν και όλα πάνε καλά!Όλοι βρίζουμε τον Καραμανλή που αθέτησε τις υποσχέσεις του,τους βουλευτές που μας παραμύθιαζαν και τους δημάρχους που μας δουλεύανε,και κανένας δεν ασχολείται με το μέλλον της πόλης.Αυτά τα πράγματα τα λέω από την Παρασκευή,απάντηση όμως δεν πήρα από κανέναν.Το να βρίζεις είναι εύκολο,το δύσκολο είναι να έχεις οράματα και σχέδια για το μέλλον.Τα έχουμε;
Ο Βοιωτός είπε χθες πως η ανάπτυξη περνάει μέσα από την αλλαγή νοοτροπίας των κατοίκων.Φοβάμαι πως η νοοτροπία των περισσότερων κατοίκων του Ορχομενού είναι παρασιτική και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που διατηρώ αμφιβολίες για την σκοπιμότητα κατασκευής της πίστας στον Ορχομενό.

Ανώνυμος είπε...

Ελικώνιε δεν χρειάζεται δικηγόρο ο βοιωτός.Στην προπαγάνδα τα καταφέρνει μια χαρά μόνος του με τις εντολές που παίρνει.Επίσης και στις βρισιές.Είναι προκλητικός, μεροληπτικός υπέρ προσώπων και μεγάλος ψεύτης γιατί τα μισά από όσα λέει δεν τα κάνει ποτέ .Λεπτομέρειες προσεχώς.Εάν πράγματι εσύ είσαι έξω από το κόλπο,συ ξέρεις,παρακολούθα όμως πότε και τί έγραψε και εναντίον ποιανού.Θα σε βοηθήσουμε και εμείς στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Ορχομένιε έσκασες πάλι μύτη .Είσαι απίστευτος ψεύτης και γλύφτης.Δεν ντρέπεσαι ρε να ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους.Αντράς είσαι εσύ ή κοριτσάκι με κοτσίδες;Εσύ μίλησες πρώτος για ξύλο και εσύ έβρισες.Είσαι αξιοθρήνητος φίλε,ντροπή για την πόλη του ορχομενού όχι πλέον για τις ηλίθιες απόψεις σου μόνο αλλά και για τη συμπεριφορά σου.Ανώνυμος είσαι εσύ στην τελική μικρούλη.Εκτός και εάν είσαι επώνυμος οπότε δηλώσε το αθεόφοβε.

Ανώνυμος είπε...

φιλες και φιλοι ενα ειναι το θεμα ολοι αυτοι που εχουν εκλεγει ειχαν υποσχεθει την πιστα και τωρα πιστα θα γινει στην πατρα παει και τελειωσε.Ο νομος εχει γινει χαβουζα (ασωπος,endessa λιγνητης,βοξιτες μπαρλου κλπ).προσωπικα πιστευω λογω αμαθειας και ανικανων πολιτικών,ενας νομος τοσο κοντα αλλα και τοσα μακρια απο την πρωτευουσα

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε βοιωτέ με χρεωστικό τον είχα τον Καράμπελα; Τον Φλεβάρη τα σπουδαία για αυτή την περίπτωση.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, υπάρχει έστω και ένας (1) σοβαρός άνθρωπος σ' αυτή τη χώρα που να πιστεύει πως υπάρχει πιθανότητα να γίνει πίστα F1, όχι στον Ορχομενό ή την Πάτρα, αλλά οπουδήποτε στην Ελλάδα; Τα παραμύθια των πολιτικάντηδων ακούτε ακόμη; Ξυπνήστεεεεε! Η υπόθεση του αυτοκινητοδρομίου ήταν ένα καλοστημένο παιγνίδι να φαγωθούν κάποια χρήματα από το ΠΕΠ Στερεάς, καιρός είναι πια το παραμύθι να λάβει τέλος.

βοιωτός είπε...

@παυλαίε,
ναι τον Φεβρουάριο θα έχουμε αποτέλεσμα.
@μέτοικε,
από ποιον να φαγωθούν χρήματα; Γίνε πιο σαφής...