Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Καταλήψεις στα Λύκεια της Λιβαδειάς

Στον χορό των καταλήψεων -των ιδιοτύπων αυτών λοκ-άουτ κατά Καραμανλή- εισέρχονται από αύριο τα Λύκεια της Λιβαδειάς.

12 σχόλια:

nkalomiris είπε...

"Κούνια που τους κούναγε και ακόμα τους κουνάει"
Όπως άλλωστε κούναγε και εμάς.
Και τελειώσαμε το σχολείο.
Και τελειώσαμε τις σπουδές.
και τελειώσαμε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Και μετά μπήκαμε στην πραγματικότητα.
Άραγε την ξέρουν αυτήν την πραγματικότητα; Τους την έχουν εξηγήσει οι καθηγητές τους και οι γονείς τους; Δεν νομίζω. Πρέπει να καταλάβουν οι μαθητές ότι κάνουν μια μαλακία επανάσταση.
Πάνω από τους μισούς κάνουν κατάληψη για να:
Καπνίσουν (τα πάντα).
Διασκεδάσουν (και καλά κάνουν)
Ξεφύγουν από την γκρίνια των γονιών (ναι φταίνε και οι γονείς)
Γαμήσουν και γαμηθούν (όπως ακριβώς το διαβάζετε).
Μόνο καμιά δεκαριά κάνουν αγώνα, έτσι για να κολλήσουν ένσημα στο κόμμα.

Δεν θα ξεχάσω στις περυσινές καταλήψεις τον συνάδελφο μου Ν.Δ. πού είπε στον νεαρό που μοίραζε φυλλάδια έξω από την Τεχνική Σχολή. "Μεγάλε το βλέπεις αυτό; (αναφερόταν στο λεωφορείο που μας έφερνε από την φάμπρικα που δουλεύουμε). Κάτσε διάβασε και άσε τον χαβαλέ γιατί σε λίγα χρόνια σε αυτό θα ανεβαίνει και εσύ!.

Άδικο είχε νεαρέ μου;
Άδικο είχε πατέρα του;
Άδικο είχε καθηγητή του;
Άδικο είχε πατέρα μου;
Άδικο είχε γαμώ την τύχη μου;

Ανώνυμος είπε...

«Είμαι δεκαεξάρης, σας γαμώ τα Λύκεια»! Αιωνίως επίκαιρο, ε;

Φυσικά και οι μαθητές κάνουν καταλήψεις για να καπνίσουν, να διασκεδάσουν, να ξεφύγουν και να γαμήσουν το σύμπαν. Δηλαδή, τι θα 'πρεπε να (θέλουν να) κάνουν οι έφηβοι; Να χτυπούν 12ωρα σχολείο-φροντιστήριο και πάλι πίσω; Όχι, αυτή είναι η πραγματική επανάσταση των μαθητών, να κλείνουν τα σχολεία «γιατί έτσι», χωρίς εξωραϊσμένα και correct αιτήματα για τ' αυτιά των μεγάλων. Και σιγά τα μαθήματα που χάνουν, τι είναι αυτό το τόσο σπουδαίο που χάνουν πια - ξέρουμε κι απ' τα δικά μας χρόνια δα!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανένας αν θα κάνουν και τα 2 λύκεια; Για τα γυμνάσια καμιά πληροφορία;

ckoutros είπε...

Το 1ο Λυκειο ξεκινησε σημερα καταληψη. Νομιζω το 2ο απο χθες.
www.mathites.gr
Εδω λεει τα αιτηματα μας για οσους δε ξερουν !!!

ckoutros είπε...

Αν θελετε διαβαστε το κειμενο που εγραψα στο blog μου για τη σημερινη καταληψη στο Λυκειο.

παράλληλος είπε...

"...Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι είμαστε ένα μειοψηφικό τσούρμο ανώριμων και ασυνείδητων εφήβων. Έτσι πάει όμως. Όταν πρόκειται για το μέλλον μας, είμαστε αναρμόδιοι ν' αποφασίσουμε. Όταν όμως μας λανσάρουν το νέο, εκπληκτικό κινητό, τα φανταχτερά ρούχα, τις εκκεντρικές κομμώσεις, την Eurovision, τα realities, τις τηλεψηφοφορίες, τότε θεωρούμαστε αρκετά ώριμοι για να επιλέξουμε αυτά που μας προσιδιάζουν. Τόσο ώριμοι μάλιστα, που μπορούμε ν' αποφασίζουμε και για την τύχη άλλων, επιλέγοντας τον παίχτη που θα παραμείνει στο σπίτι του Μεγάλου Αδερφού..."

Αντί για δικό μου σχόλιο, όλο το κείμενο του Νικολάκη Διάσελου, εδώ:
http://panokato.blogspot.com/2007/11/blog-post_02.html

παράλληλος είπε...

Στον χορό των καταλήψεων -των ιδιοτύπων αυτών λοκ-άουτ κατά Καραμανλή -

Το εννοείς?

βοιωτός είπε...

Παράλληλε,
επειδή στο ζήτημα δεν υπάρχει εξ εσπερίας βιβλιογραφία πρέπει να σκεφτούμε μόνοι μας, πράγμα πολύ κουραστικό :-)
1. Δεν υπάρχει νομίζω αντίρρηση ότι επί της ουσίας οι καταλήψεις μαθητών δεν προσφέρουν τίποτα όσον αφορά τη λύση των προβλημάτων της εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Επίσης, ότι εντός των καταλήψεων, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, δρουν άτομα ή ομάδες που για να το πούμε κομψά έχουν επικίνδυνες 9εκτός από παράνομες) συνήθειες...
2. Αμφίβολο παραμένει πόσο αυτού του τρόπου η πολιτικοποίηση νεαρών ατόμων δημιουργεί πολίτες και όχι οπαδούς.
Και ασφαλώς μεγάλο ερώτημα συνοδεύει την άσκηση τέτοιας πολιτικής από κυβερνητικά κόμματα.
Δηλαδή αν η ΝΔ για να ρίξει το ΠΑΣΟΚ ή το αντίστροφο αρχίσει, μέσω γονέων οπαδών της να βάζει μαθητές να καταλαμβάνουν σχολεία. Πού μπορεί να οδηγήσει αυτό;
3. Τέλος, οι καταλήψεις σχολείων εντάσσονται στο ελληνικό φορκλόρ και αν σκεφτούμε την ποιότητα των γνώσεων που παρέχονται στα παιδιά μέσα στα σχολεία τότε βλέπουμε με καλό μάτι τις καταλήψεις.
Θα επανέλθω...

βοιωτός είπε...

Για την ερώτηση ακριβώς:
Τυπικά έχει δίκιο ο ΚΑΚ: ιδιότυπο διότι αφορά δημόσια περιουσία.
Λοκ αουτ επειδή οι μαθητές είναι οι ιδιοκτήτες που δεν επιτρέπουν στους καθηγητές(εργαζομένους) να εργαστούν.
Ουσιαστικά είναι μεγάλη συζήτηση. Εγραψα δυο λόγια παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

τυχαινει ομωσ να ειμαι καπου μες στισ φωτογραφειες..κι εχω να πω οτι ενιωσα πολυ ευχαριστημενη.πρωτοστατησα και και ικανοποιη8ηκε ο εαυτοσ μου γιατι υποστηριξα τα δικαιωματα μου,οχι μονο δικα μου αλλα και των αλλων.....οσο για ποιον κουναει ακομα η κουνια κυριε τροφωνιε αυτο φαινεται...ποιοσ μιλησε ομορφα εδω και ποιοσ ξεφτιλισε τον ιδιο του τον εαυτο ...μαλλον εσεισ 8α επρεπε να ειστε στην ηλικια μου(δηλαδη 17 χρονων)κι οχι εγω...μιλατε ομορφα...αλλωστε δειχνεται την πραγματικη σασ ηλικια.αποκαλειται εμασ τα παιδια ουσιαστικα αλητεσ..για μενα αλητεσ ειναι ανθρωποι σαν εσασ..που δεν εχουν τι να κανουν και ασχολουνται με εμασ που ενω ξερεται οτι ειναι λαθοσ εχετε ωρει παιχνιδι να το παιζει καποιοσ αυταρχικοσ...αλλα εμεισ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ....και ασ το ακουσει ολη η λιβαδεια...δεν 8α κανουμε πισω μεχρι να να εκπληρω8ουν τα αιτηματα μασ.και τι ζηταμε???ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔςΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.γτ εγς δεν εχς λεφτα,ουτε οι γονεισ μου...απ'αυτο το κωλοκρατοσ που ζουμε περιμενω..την τεταρτη το σχολειο μου 1ο τεε/επαλ λιβαδειασ σε συνεργασια με το 2ο τεε/επαλ κλεινουμε τον σχολειο.αγωνιζομαστε για το μελλον μασ....

Ανώνυμος είπε...

εσυ τροφωνιε μπορει να εχεις μαθει στη ζωη σου να εισαι ραγιας και να εχεις διαπαιδαγωγηθει ετσι.να εχεις συμβιβαστει με αυτο το συστημα και να εχεις βολευτει απο αυτο γιατι δεν ειχες τα αρχιδια στη ζωη σου να συγκρουστεισ οπωσ κανουν αυτα τα παιδια τωρα και γνωριζουμε οτι μεσα απο τουσ αγωνες κανουν την επανασταση τους ΟΧΙ μεσα απο τον συμβιβασμο τον δικο σου τον οποιο και τουσ προτεινεις γιατι εσυ απ'οτι καταλαωαινω απο τα λεγομενα σιυ μια ζωη θα φυλαγες κατουρημενεσ ποδιες για ενα κομματι ψωμι .εμεις δεν ειμαστε ραγιαδες.οσο για τον φιλο σου τον νεοδημοκρατη να του πεις οτι οι μαθητες γνωριζουν οτι 8α μπαινουν στα λεωφεορεια αλλα θα μπαινουν σαν ανθρωποι και οχι σαν ρομποτ.και αυτο θα το αλλαξουν μεσα απο τους αγωνες τους οχι σκυβοντασ το κεφαλι στους εργοδοτες τους.ενας πατερας καταληψια που στηριζει το παιδι του

Ανώνυμος είπε...

λοιπον τροφονιε ενα εχω να πω στην προιγουμενη ζςη σου η και τωρα πρεπει να εισαι πολυ ρουφιανος και συκοφαντης.Τουλαχιστον στην δικια μας ηλικια εμεις οι μα8ητες ειμαστε ποιο ωριμοι απο εσυ τωρα .Κι εσυ τωρα που μασ λες οτι παμε εκει για να πηδηχτουμε σε πληρωφορω οτι δεν συμβενει γιατι εμεις τον ερςτα μπορουμε να τον χαρουμε αλλου και οχι στο σχολειο εν αντιθεση με σενα που δεν τον χαρηκες ποτε σου εχει αφησει καταλυπα η μαλακια (αυνανισμος)ΘΕΛΟΘΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΚΣΩΝΤΟΝΕΙ!!!ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!!!!!!!!