Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Προβλήματα στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς


Ηδη από τις αρχές Απριλίου 2007 είχαμε επισημάνει τα σημαντικά προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς (Δείτε εδώ: Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς).

Η ακολουθούμενη τακτική της διοίκησης υπό τον γενικό τίτλο "Τα Σκουπίδια Κάτω Από το Χαλί" δεν απέδωσε και έτσι οι ιατροί προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα οφειλόμενα από εφημερίες χρήματα.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου απάντησε με εξώδικο αμφισβητώντας τη νομιμότητα της επίσχεσης ενώ με επιστολή της ζητεί και συγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν.

Ασφαλώς ως ιατρός η κ. Μήτσου γνωρίζει ότι σε ζητήματα υγείας δεν χωρεί θέμα νόμιμης ή παράνομης κινητοποίησης και πως η ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου είναι αποκλειστικά της διοίκησης -που αμείβεται άλλωστε πλουσιοπάροχα για να την διασφαλίζει.

47 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ Μ.Ε.Θ. ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΡΟΥΣΑΡΗΣ ΚΛΠ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΤΙ ΛΕΙΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΤΙ ΛΕΙΕ Ο ΝΑΟΜΑΡΧΗΣ. ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΟ ΓΕΛΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ.
ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΩΡΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ.
ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΓΙΤΙ ΕΣΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΒΤΙΚΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ.
ΓΡΑΦΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ.
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ή ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Σαν απλός πολίτης που γνωρίζω το θέμα, θέλω να διευκρινίσω ότι η διορισμένη διοίκηση του νοσοκομείου αμείβεται πράγματι πλουσιοπάροχα και με υψηλούς μισθούς και με τις επί πλέον αμοιβές από τα διοικητικά συμβούλια , οδοιπορικά κλπ, ( πλην των αιρετών που είναι ο εκπρόσωπος των ιατρών και των εργαζομένων) , ενώ ένας ιατρός που εφημερεύει 8-10 φορές τον μήνα, που σημαίνει για κάθε φορά 24/ωρη εργασία χωρίς ρεπό , συν 8 ώρες το κανονικό ωράριο της επόμενης ημέρας άρα σύνολο 32 ώρες συνεχόμενης εργασίας το τονίζω και εργασίας από την οποία εξαρτάται η ανθρώπινη ζωή, αυτός δεν έχει πληρωθεί !!!!.
Το πρόβλημα για εσάς κα Μήτσου είναι εάν είναι νόμιμη ή παράνομη η επίσχεση;
Σημειώνω ότι απο πληροφορίες που έχω και στο νοσοκομείο Θήβας οι ιατροί πληρώθηκαν τελευταία φορά τις εφημερίες τους, του Μαϊου!!! Έκτοτε μηδέν. Τουλάχιστον εδώ ο διοικητής κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την πληρωμή των ιατρών, αλλά τα χρήματα το Υπουργείο φαίνεται τα έστειλε φορτωμένα πάνω σε χελώνα.

Ανώνυμος είπε...

φίλε λάππα λειβ
όταν ο υπουργός εξαγγέλει οτι θα δημιουργήσει μία μονάδα σε ένα νοσοκομείο, οι ιατροί θα υλοποιήσουν την εξαγγελία;;
Καταλαβαίνει τι λες ή έτσι σούπανε να λες;
Οταν ενας ειδικευόμενος ή αγροτικός κάνει 13 εφημερίες τον μήνα άρα μέρα παρά μέρα, τις άλλες μισές μέρες του μήνα πιστεύεις οτι έχει τον χρόνο και την άνεση και το καθαρό μυαλό να εργαστεί σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο η πέφτει ψόφιος για ύπνο απο την κούραση ;
Αλήθεια γνωρίζεις ποιός είναι ο μισθός του ειδικευόμενου ή αγροτικού που τραβάει όλη τη λάτζα τις νύχτες στα εφημερία;
Οι ίδιοι ντέπονται να τον λένε και εάν χρειαστεί τον λένε σε δραχμές και όχι σε ευρω για να πάρουν λίγο τα πάνω τους.
Εάν πιστεύεις οτι στα νοσοκομεία οι ιατροί παίζουν τάβλι πάω πάσο.
μπράβο σου!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μην ταράζεσαι ανωνυμε.
Δεν μου είπε κανένας να πω κάτι. Το λέω επιεδη το αισθάνομαι και το ζήτημα ξεχάστηκε.
Η πολιτεία πρέπει να υλοποιήσει την εξαγγελία, αλλα εμέις είμαστε κονωνικά υποχρεωμένοι να το υπενθυμισουμε και να αγωνιστούμ. Οι ιατροί στα νοσοσκομεία δουλεόυν και το εννοώ. Αυτά για να μην παρεξηγούμαστε, όταν μας ζητούν υπέυθυνα απαντήσεις σε παραλείψεις του "αγώνα". Γιατι ρωτάω ωμά. Τι κάνανε όλοι οι αρμόδιοι για την ΜΕΘ που δεν έχει έρθει. ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως. Αυτο το ερώτημα πρέπει να παντηθεί.
Σε καταλαβάινω, γιατι τα ερωτήματά μου, απαιτούν υπεύθυνη απάντηση και σε κατανοώ.
Δεν βάζω όμως ζήτημα οικονομικό, για το οποίο, σαν γιατρός έχεις δικιο. Αναφέρομαι σε θεσμικό και λειτουργικό.
Για το οποίο υπάρχει αξιακή προσέγγιση, την οποία πρέπει να βάζομε , ολοι μας, πάνω απο το οικονομικό.
Για την επίσχεση είμαι μαζί σας. Δεν τίθεται ζήτημα, αλλά για μια βασική λειτουργία του Νοσοκομείου, γιατί να την αγνούμε, η δεν την θέτουμε σε προβληματισμό ικανοποίησης ως ανάγκης, για να μην .....τι να υποθέσει κανείς. Χρειάζεται η κοινωνική αποστολή, νε έχει εκδηλωσεις σε καθε τομέα. Συμφωνώ με τις κινητοποιησεις ή αλλες μορφές αγώνα, αλλ ατετοια θεσμικά ζητήματα που αναβαθμ΄ζουν και τον χώρο εργασάςι, δεν πρ΄πεει να τα βάζουμε σ επροτεραιότητα. Γιατυι το ξεχνάμε. Ποιός ο λόγος. Ζητάμε απάντηση στο συγκεκριμένο.

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο (;) Το 'χω ξαναγράψει, νομίζω. Αυτή εκεί η κεραία της κινητής τηλεφωνίας πάνω σχεδόν στο νοσοκομείο προβλέπεται από το νόμο ή όχι; Επιτρέπονται κεραίες τόσο κοντά σε νοσοκομείο ή όχι; Πρέπει να φύγει η κεραία ή όχι; Τι να λέει επ' αυτού η αρμόδια υπηξρεσία της Νομαρχίας; Ε, κε Περγαντά;

Βοιωτέ, προτείνω «μπανεράκι» στο μπλογκ μέχρι να απαντήσει η Νομαρχία, τι λες;

Ανώνυμος είπε...

φίλε λάππα λειβ
προσυπογράφω στα ερωτήματά σου τα οποία κατα καιρούς έχουν υποβληθεί και απο τους ιατρούς.
Σημειώνω οτι σε επίσχεση εργασίας ακόμα και σε πιθανή απεργία τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται.
Ουσιαστικά ένας ιατρός απεργεί μόνο στα χαρτιά και όχι στην ουσία.
Αν ήταν στο χέρι μου και λαμβάνοντας υπόψη την φυσική αντοχή σου θα ήθελα να παρεβρισκόσουν ένα βράδυ στα επείγοντα ως απλός παρατηρητής.
νασαι καλά

Ανώνυμος είπε...

Μέτοικε πρέπει να μας πουν όλοι οι αρμόδιοι, ποοί έχουν ευθύηνες :
Ο Δήμος και γιατί,
η Νομαρχία και γιατί.
Τι έκαναν και τι κανουν.
Τι λένε για αυτό η Συμπαράταξη ενεργών πολιτών, πέραν απο την κινητοποίηση για την Αγία Άννα (ανεμογεννήτριες) και τη θίσβη (βιομηχανία,ρύπανση). Πρέπει και αυτοί να πάορυν θέση. Γιατί το βλέπουν και δεν μιλάει κανενανς. Μήπως ενδιαφέρονται τα μέλη της συμπαράταξης όπου έχου δικάτους συμ΄φεροντα. Λέω μήπως , γιατι δεν μπορώ να καταλάβω πώς για την κεραία μέσα στα μάτια τους, δεν μιλάνε. Τους ενδιάφέει όμως η Αγία Άννα (τόπος γένησης ή ακίνητα) και η Θίσβη (το όμοιο). Δεν μας εννδιαφέρεει εκιε που καοτικούμε σήμερα με τα παιδιά μας. Αυτο αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση για απαντηση απο την Συμπαράταξη. Με ειλικρίνεια και όχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Περιμένουμε να ακούσουμε και να μάθουμε.

βοιωτός είπε...

@Μέτοικε,
θα το κάνουμε από σήμερα κιόλας.
@Λάππα λεβ.,
Τεράστιο το ζήτημα που βάζεις για τη ΜΕΘ. Επίσης βρίσκω καταπληκτικό που προτάσσεις το θεσμικό-κοινωνικό και όχι το οικονομικό.
Μήπως δεν μένεις Σλλάδα;:-).
θα επανέλθω...
@Ανώνυμε1,
δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αίτημα της πληρωμής δεδουλευμένων είναι δίκαιο. Οι τρόποι, η διαδικασία κ.λπ. είναι σημαντικοί αλλά όχι τόσο ώστε να καλύπτουν την ουσία.
Η διοίκηση είναι και υπεύθυνη και υπόλογη για τη λειτουργία και για τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης.
@Τάσο Καρκεσ,
δεν έχω να πω κάτι. εχω ξαναγράψει ότι δεν έχω οργανωτική, πολιτική ή άλλη σχέση με την Συμπαράταξη Βοιωτών.

Ανώνυμος είπε...

΄Βοιωτέ, πρέπει να χτυπάμε και κανένα καμπανάκι. Το κατάλαβες. Για να δούμε και αντιδράσεις.....
Ανώνυμε., το γνωρίζω πολυ καλά. Ειλικρινά και όχι υποκριτικά και το σεβομαι απόλυτα.
Τα ερωτήματά μου παραμένουν και αφορούν πολλούς για να απαν΄τησουν. Μέχρι τώρα δεν βλέπω φώς. Μήπως κάινε.
Συνυπογράφω ανυπόκριτα αυτά που λέι ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΚΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Για τους ομηρικούς καυγάδες των γιατρών δεν θα γράψει κανένας; Και στο καρδιολογικό;

Ανώνυμος είπε...

Τιποτα να μην μείνει κρυφό.
Και για τους καυγάδες των γιατρών. Να μας πουν γιατι έγιναν. Για τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομέιου ή για την μη λειτουργία της ΜΕΘ;
Όμως στην στήλη σήμερα, έχουν μπει ουσιαστικά ερωτήματα και δεν εχουν απαντηθεί ακόμα.
Απορω, που είναι η δυσκολα για τους γνωρίζοντες.
΄Η μήπως υπάρχει λογικό αδιέξοδο στις οποιεσδήποτε απαντήσεις, γιατι δεν υπάρχει συνέχεια (δηλαδή, τι να μας απαντήσουν), αλλά απλά λόγια και μόνο λόγια, για να φτιάχνεται κάποιο προφίλ, για "εσωτερική" κατανάλωση και "επανάσταση".
Ιδου η ρόδος. Εμέις οι πολίτες θέλοπυμε την κίνηση επι παντος καιρού και επιστητού οικολογικού, περιβαλλοντικού, επιστημονικου και θεσμικού ζητήματος.
Διαφορετικά, για τί άλλο; Έστι για κατανάλωση.
Όχι, δεν μας ενδιαφέρει.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΨΑΤΕ ΟΛΟΙ ΠΥΡ.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον είναι ένα δίκτυο συντονισμού κινήσεων, πολιτών και συλλόγων και είναι προφανώς ανοιχτή σε οποιονδήποτε, να έρθει να βάλει θέματα και να αγωνιστεί για αυτά. Οι συναντήσεις μας όπως και οι κινητοποιήσεις μας, ανακοινώνονται μεταξύ άλλων και στο ιστολόγιο μας symparataxi.blogspot.com, για να να μας τα πείτε και απευθείας.

βοιωτός είπε...

@Σούλα μ.
καλώς ήρθες.

@Συμπαράταξη,
μπορείτε ασφαλώς να συζητήσετε
και εδώ, no prob.

Ανώνυμος είπε...

συμπαραταξη πολιτων
τι θελετε να πειτε;
σας έκανε κάποιος μιά ερώτηση που αφορά αντικείμενο αρμοδιότητάς σας και θέλετ να πειτε οτι θα απαντησετε μεσω του ιστολογίου σας;
για ποιό λόγο, τι έχει το παρον ιστολογιο και το αγνοείτε.
οταν θελετε να περασετε τα μηνυματά σας όμως τα στελνετε για δημοσίευση και είναι καλο τότε.
κυριοι
θελετε η δεν θελετε να απαντησετε;
ορίστε λοιπόν!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ,
ΒΟΙΩΤΕ,
ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΠΙΤΣΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ;
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΗΛΗ, ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΕΙ, ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ.
ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΡΕΧΟΥΝ. ΕΧΎΝ ΑΛΛΟ ΒΑΡΟΣ Ή ΤΟΥΑ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ;
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΑΦΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΝΟΣΟΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΨΙΘΥΡΟΣ. ΓΙΑΤΙ.

βοιωτός είπε...

@Λάτιν ανώνυμε,
θα ήθελα, αν δεν σε πειράζει, να μιλώ εγώ για το σάιτ μου.

Ανώνυμος είπε...

kala ola afta, alla mipos oi staseis ergasias ginontai kirios gia to neo nomo ton promithion? gia na mas poun osoi exoun idea gia nosokomeia pos paraggelnoun ta ilika kai an iparxei sistima katagrafis ton apothematon? kai poies simfonies ginontai metaxi prosopikou kai promithefton kai kirios ekeinon pou paraggelnoun apeftheias.....asta na pane voiote....exete akousei tipota gia ta retire....pou antidroun se kathe metarrithmisi.....?

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, δεν εκπροσωπώ το σαιτ σου, δεν ειμαι συνήγορός σου, απλά ειμαι φιλοξενουμενος εδώ όπως και η συμπαραταξη και τόσοι άλλοι .
Όσα εγραψα παραπανω, τα ανεφερα , διοτι δεν μπορει η συμπαραταξη να στέλνει μεσω όχι του δικου σου, αλλα του οποιουδηποτε σαιτ τα μηνύματα της, να περνά τις πιθανές πολιτικές της θέσεις και να μη δέχεται τον αντίλογο και την κριτική.
Επαναλαμβάνω το δικό σου σαιτ μπορει να είναι το οποιοδήποτε, αν καποιος το χρησιμοποιει για να το εκμεταλευτεί, πρεπει αν μαθει ότι και ο οποιοσδηποτε τρίτος με το ιδιο σκεπτικο μπορεί να ενεργήσει παρόμοια , ασχετα σε ποιον ανηκει το σαιτ, εφ οσον του δίνεται η δυνατοτητα από τον κατοχο.
Η ουσία δεν είναι ότι θίγει η συμπαράταξη τον ιδιοκτήτη αυτού του σαιτ με την στάση της , αλλα θίγει τον ιδιο τον θεσμό της μπογκόσφαιρας και αυτόν τον θεσμό που απαιτεί διάλογο και όχι μονόλογο υπερασπίζομαι , όχι εσένα δεν έχεις την ανάγκη κανενός και το έχεις αποδείξει. Αν το πήρες στραβά ζητώ συγνώμη

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 9:43 πμ
Κάνεις λάθος διότι υποβάλεις ερωτήσεις σε δυο σκέλη. Στο πρώτο η ερωτηση σου για το πώς γίνονται οι προμήθειες είναι λογική, στο δεύτερο σκέλος τα λοιπα που γραφεις για πιθανές συμφωνιες προμηθευτών και εργαζομένων είναι παράλογα, διότι πρωτα θα μαθεις την απαντηση στο 1ο σκέλος και μετα θα κρινεις εάν ευσταθεί η ερωτηση του 2ου σκέλους. Ένα άλλο λάθος είναι ότι δεν αναφέρεις τον αποδέκτη των ερωτημάτων. Ποιος περιμένεις να σου απαντήσει;

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο ανώνυμος για τις προμήθειες. Γίνονται έλεγχοι και στο νοσοκομείο Λιβαδειάς και μπορεί να βγεί λαυράκι. Περιμένετε λίγο.

Ανώνυμος είπε...

tkyoli76oi

Ανώνυμος είπε...

jhgkuilj
έγινες πλήρως κατανοητός.

Ανώνυμος είπε...

προς συμπαραταξη
μια και σαν αγροτης δεν μου δεχονται τα προϊόντα μου στου Ρέντη ή δεν τολμούν να γράψουν παραγωγή απο Θήβα μπορείς να μου λύσεις το προβλημα του τι προκειται να γινει στο μελλον που διογκώσατε ένα θέμα χωρίς να προτείνετε λύση και δημιουργήσατε ένα άλλο πολύ μεγαλύτερο στον αγροτικό κόσμο;;;
Πέστε στα ίσα και παλληκαρίσια να κόψει ο Δημος Θηβας την παροχη νερου στην πολη ναι η όχι;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
επειδή και άλλες φορές, μέσα από τις σελίδες του φιλόξενου αυτού blog, έχουν διατυπωθεί ενστάσεις για τη δράση της Συμπαράταξης Βοιωτών για το περιβάλλον, επιτρέψτε μου να δώσω κάποιες εξηγήσεις, σαν μέλος μιας από τις κινήσεις-επιτροπές που την συγκροτούν:
1. Η Συμπαράταξη δεν είναι πολιτικός φορέας και, κατά συνέπεια, δεν καταπιάνεται (δεν το μπορεί, άλλωστε) με το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το νομό. Επικεντρώνεται, κυρίως, στα περιβαλλοντικά ζητήματα και ιδιαίτερα σε αυτά που οι τοπικές επιτροπές έχουν εκτιμήσει και αναδείξει σαν τα πιο σημαντικά. Στο σύντομο (λίγων μηνών) βίο της έχει αναδείξει και παρέμβει για πολλά προβλήματα καθοριστικά για το μέλλον του νομού μας: επιπτώσεις από το γενικό και τα ειδικά πλαίσια χωροταξικού σχεδιασμού, μετατροπή της Βοιωτίας σε τεράστιο ενεργειακό κέντρο (ειδικά, για τα σχεδιαζόμενα εργοστάσια με καύσιμο άνθρακα), επέκταση εγκαταστάσεων Μυτιληναίου στην Αντίκυρα, επέκταση βιομηχανικής περιοχής Θίσβης και του λιμανιού της για γενική εμπορική χρήση, μεταροπή του Ελικώνα σε τεράστιο αιολικό πάρκο, ρύπανση του Κορινθιακού, ασύδοτη λειτουργία βιομηχανιών στην ευρύτερη βιομηχανική περιοχή Θήβας - Σχηματαρίου - Οινοφύτων, μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα στην παρα-Ασώπια περιοχή και στη Θήβα με εξασθενές χρώμιο, διεκδικήσεις δημόσιας γης από την Εκκλησία κ.ά. Ε! δεν είναι και λίγα. Ούτε, φυσικά, πρόκειται για επιλεκτική δραστηριοποίηση.
2. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και πλήθος άλλων προβλημάτων. Άλλες, όμως, φορές τα μειωμένα αντανακλαστικά μας και άλλες φορές η απουσία τοπικών πρωτοβουλιών δεν μας έχει επιτρέψει να τα αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις και σε αυτά. Μη ξεχνάμε ότι τις δραστηριότητες αυτές τις διεκπεραιώνουν, όχι επαγγελματικά στελέχη, αλλά πολίτες, σαν όλους μας, που έχουν τις παράλληλες επαγγελματικές, κοινωνικές και άλλες υποχρεώσεις τους. Όποιος έχει στη ζωή του αφιερώσει, έστω, τον ελάχιστο χρόνο για τα κοινά, γνωρίζει πόσο επίπονο είναι κάτι τέτοιο στις σημερινές συνθήκες. Οι δυνατότητες, λοιπόν, δεν είναι απεριόριστες και όποιος έχει τη διάθεση, αντί να γκρινιάζει, ας βάλει ένα χεράκι, με τον τρόπο που θεωρεί καλύτερο.
3. Με βάση τα παραπάνω, οι υπαινιγμοί για ιδιοτέλεια, για πολιτική εκμετάλευση ή για προσωπικά συμφέροντα θεωρώ ότι δεν έχουν θέση σε αυτό το διάλογο. Μια φιλότιμη και σοβαρή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται με τόσο αυθόρμητο και αυθεντικό τρόπο από τις τοπικές πρωτοβουλίες, χωρίς ποδηγετήσεις και εξαρτήσεις, είναι κρίμα να υπονομεύεται από δίκες προθέσεων. Πιστεύω ότι η γκρίνια και η κακομοιριά πρέπει να δώσουν τη θέση τους στην καλή διάθεση, στην κατανόηση και "το περίσσευμα καρδίας". Και, φυσικά, στη διάθεση για προσωπική συμμετοχή όλων μας στη κοινή μας υπόθεση.
4. Σε καμμία περίπτωση η Συμπαράταξη δεν υιοθέτησε την ιδέα ότι μπορεί να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Ούτε, βέβαια, ότι ο μοναδικός χώρος συζήτησής τους είναι το blog της Συμπαράταξης. Όσοι φίλοι, όμως διατυπώνουν την απαίτηση για ενεργότερη δραστηριοποίηση της Συμπαράταξης, και το πιστεύουν ειλικρινά, θα θέλαμε να μας το μεταφέρουν και άμεσα, επικοινωνώντας με το blog μας. Αυτό, πιστεύω ότι ήταν και το νόημα της παρέμβασης της Συμπαράταξης που προηγήθηκε σε αυτή τη σειρά των σχολίων.
5. Σε ότι αφορά το νερό και τη μόλυνσή του με εξασθενές χρώμιο, φοβάμαι πως, όχι μόνο, δεν διογκώθηκε το πρόβλημα, αλλά έχουμε αντιληφθεί πολύ λιγότερα από όσα, πραγματικά, έχουν συμβεί. Καταλαβαίνω τις συνέπειες αυτής της κατάστασης στη διάθεση της αγροτικής παραγωγής της περιοχής, αλλά η λύση δεν είναι το κουκούλωμα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε, διεκδικώντας το σταμάτημα της περαιτέρω μόλυνσης και μέτρα απορρύπανσης της περιοχής. Στο μεταξύ, ας υποχρεωθούν αρμόδιες αρχές και αυτοί που προκαλούν το πρόβλημα να στηρίξουν αυτούς που υφίστανται τις συνέπειες του εγκλήματος. Για την υδροδότηση της Θήβας και κάθε άλλου δήμου που, αποδεδειγμένα έχει μολυνθεί το δίκτυο υδροδότησης με καρκινιγόνες ουσίες, δεν έχω καμμία επιφύλαξη να υποστηρίξω τη διακοπή της υδροδότησης και την άμεση εξασφάλιση καθαρού και ασφαλούς νερού για τους δημότες. Αυτό που θα έκανε ο καθένας μας στο σπίτι του, ας το κάνουν οι δημοτικές αρχές για τις πόλεις και τα χωριά τους. Τελεία και παύλα. Με τις ζωές των ανθρώπων δεν μπορεί να παίζει κανείς.

Τελειώνοντας, ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές της παρέμβασής μου. ΄Ηθελα, όμως καιρό να πω αυτές μου τις σκέψεις και αξιοποίησα αυτήν την ευκαιρία. Μπορεί να μη συμφωνούμε πάντα μεταξύ μας, κάτι που το βρίσκω τελείως φυσιολογικό, τουλάχιστον, όμως, ας συζητούμε χωρίς σκιές μεταξύ μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΚΕΣ ΓΡΑΦΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ:
.....Γιατί το βλέπουν και δεν μιλάει κανενανς. Μήπως ενδιαφέρονται τα μέλη της συμπαράταξης όπου έχου δικάτους συμ΄φεροντα. Λέω μήπως , γιατι δεν μπορώ να καταλάβω πώς για την κεραία μέσα στα μάτια τους, δεν μιλάνε. Τους ενδιάφέει όμως η Αγία Άννα (τόπος γένησης ή ακίνητα) και η Θίσβη (το όμοιο). Δεν μας εννδιαφέρεει εκιε που καοτικούμε σήμερα με τα παιδιά μας. Αυτο αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση για απαντηση απο την Συμπαράταξη. Με ειλικρίνεια και όχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Περιμένουμε να ακούσουμε και να μάθουμε.....
ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΡΩΤΑΩ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ,
ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ.
ΑΡΓΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΘΙΣΒΗ, ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ.
ΣΕ ΑΥΤΟ Ο ΤΑΣΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΠΟΝΑΕΙ .

Ανώνυμος είπε...

τάσο κεφαλά
Χαιρομαι που μετεχεις σε διαλογο
Αναφερεις ότι εάν αποδεδειγμένα το δικτυο νερού μιας πολης έχει καρκινογονες ουσιες συμφωνεις στην διακοπη της υδροδότησης. Δεν υπαρχει άνθρωπος που να έχει αντίθετη γνώμη . Η ερώτηση μου είναι άλλη έχετε αποδείξει σαν συμπαραταξη ότι το συγκεκριμένο δίκτυο της Θήβας είναι μολυσμένοω ; Προτείνατε την διακοπή τγης υδροδότησης; Εχετε αποδείξει εάν ρυπαίνει το εροστασιο της Θίσβης; Προτείνετε το κλείσιμο του εργοστασίου; Έχετε πει να γινουν οι απαραιτητες ενεργειες . Θα σου πω με τη σειρά μου δεν έγιναν, τι προτείνετε λοιπόν;;;

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι η συμπαράταξη δεν εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη με τα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται εκεί . Για διασωθεί η Βοιωτία χρειάζεται κάτι πιο σοβαρό .
όσο για το παρόν μπλόγκ αποκάλυψε πρώτο τη μετατροπή του νομού σε ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας αλλά τώρα τελευταία δεν ασχολείται με οικολογικά θέματα και έχω ερωτηματικά που το πάει.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ γιατί σταμάτησες να γράφεις για τον Σβίγγο;
Ο άνθρωπος δεν ασχολείται με τη Θήβα αλλά μόνο με συνετεύξεις - εργολαβία.
Δεν τα βλέπεις βοιωτέ αυτά ή μόνο ο Τσιφής σε πειράζει;
όχι ότι είναι καλύτερος δηλαδή αλλά ...

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι
Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Η συμπαράταξη, όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι, εκπροσωπεί μία συγκεκριμένη πολιτική παράταξη που έχει ως κύριο στόχο, με σκοπό την αυτοπροβολή της , το περιβάλλον. Είναι ένα καυτό θέμα που πονάει , που δυσκολεύει την οποιαδήποτε κυβέρνηση, να δώσει άμεση και ουσιαστική λύση.
Δυστυχώς αν αποδειχθεί ότι ένα εργοστάσιο που απασχολεί 1000 εργάτες εξακολουθεί να ρυπαίνει ακόμα και μετά το πρόστιμο δεν τολμά , ακριβώς επειδή εκπροσωπεί μία συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, να προτείνει κλείσιμο του συγκεκριμένου εργοστασίου, για να λυθεί το θέμα περιβάλλοντος οριστικά, διότι θα δημιουργηθεί ένα άλλο πολύ μεγαλύτερο από τις 1000 άνεργες οικογένειες, με αποτέλεσμα οι πολιτικές ευθύνες πλέον να είναι τεράστιες.
Τότε προς τι η κινητοποίηση; Αρα αερολογούμε!!!
Εάν ένα θέμα δεν το πας μέχρι τέλος μη το ξεκινάς. Το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο, αλλά προσοχή μη σπάσει το μαχαίρι αντι το κόκκαλο.

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου λίγα σχόλια ακόμη, μια που η συζήτηση φαίνεται να τραβά σε μάκρος:
1. Όταν στο προηγούμενο σχόλιό μου αναφερόμουν στο "βαρύ και ανθυγιεινό" της ενασχόλησης με τα κοινά, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, ασφαλώς και είχα υπόψη μου και την κακή τύχη να δέχεσαι, στα καλά καθούμενα, τα φανερά προβοκατόρικα σχόλια κάποιων τύπων που θέλουν, σώνει και καλά, να υπονομεύσουν κάθε προσπάθεια νηφάλιας και σοβαρής συζήτησης. Φαίνεται πως μας το φυλάει και αυτό η άσπλαγχνη μοίρα μας: να τρώμε στη μάπα κάποιους από τους ανώνυμους (των blogs) και τους απόντες των κοινωνικών αγώνων (υποθέτω)σε ρόλο κοινωνικού εισαγγελέα. Αυτά, και τέλος με τους χαμαιλέοντες.
2. Για το θέμα του πολιτικού ελέγχου της Συμπαράταξης μια κουβέντα μόνο. Γιατί καταταντά κουραστικό και ταυτόχρονα γελοίο για κάποιον να προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.
Ο ισχυρισμός αυτός ακούγεται σαν ανέκδοτο και κουβέντα καφενείου για όσους έχουν ζήσει τον τρόπο δημιουργίας και εξέλιξης της Συμπαράταξης. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά όσοι τον επικαλούνται δεν έχουν πάρει χαμπάρι για το τι συμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες του νομού μας και για το ποιες διεργασίες συντελούνται. Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, που υποθέτω ότι υπονοεί κάποιος από τους προηγούμενους σχολιαστές, θα το πω λίγο χιουμοριστικά και ελπίζω να μη θυμώσω κανέναν φίλο: είναι απείρως πιο πιθανό η Συμπαράταξη να είναι όργανο προσωπικών επιδιώξεων του οποιουδήποτε από τα, κομματικά ανένταχτα, μέλη της, παρά του συγκεκριμένου κόμματος. Ακόμη και αν το ήθελε. Πως να το πω αλλιώς; δεν το κατέχουν το άθλημα οι άνθρωποι.
3. Το ότι η Συμπαράταξη δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους πάντες, όπως και στο φίλο "μηχανικό", δεν είναι κάτι το απροσδόκητο. Και είναι δικό της πρόβλημα να το ανασκευάσει με τα έργα της και τη στάση της. Θα πρέπει, όμως, κάποτε όλοι αυτοί οι περίφημοι "σοβαροί" και μεγαλύτερου από εμάς κύρους πολίτες και φορείς να αποφασίσουν να κάνουν το δικό τους βήμα. Θέλουν μέσα απο τις γραμμές της Συμπαράταξης, θέλουν παράλληλα με αυτήν, αδιάφορο. Ας το κάνουν όμως.
4. Το κλείσιμο του εργοστασίου που προκαλεί περιβαλλοντικά προβλήματα δεν είναι ούτε η μόνη, ούτε η πρώτη από τις λύσεις που αναζητεί κανείς, γενικά. Σε ειδικές περιπτώσεις, βέβαια, αυτό επιβάλλεται να γίνει και η Συμπαράταξη το έχει, ήδη, κάνει (βλέπε ανάρτηση στο blog της Συμπαράταξης, 10/11/2007, με τίτλο: "να κλείσουν τώρα όσοι μολύνουν το νερό!"). Ειδικά, για το εργοστάσιο της Θίσβης, δεν γνωρίζω κανέναν κάτοικο ή φορέα της περιοχής που να έχει ζητήσει κλείσιμο του υπάρχοντος εργοστασίου. Θα έπρεπε να το κάνει η Συμπαράταξη για να αποδείξει ότι δεν υπολογίζει πολιτικό κόστος και οικονομικά συμφέροντα; Έλεος πια!
5. Η Συμπαράταξη δεν είναι επιστημονικό σωματείο, ούτε διαθέτει εργαστήριο μέτρησης ρύπων, ώστε να χρειάζεται να αποδείξει κάτι σχετικό. Αυτό είναι έργο των αρμόδιων θεσμικών φορέων και εργαστηρίων. Υποχρέωση της Συμπαράταξης, των ενεργών πολιτών και των επιτροπών που την απαρτίζουν είναι να απαιτεί αυτούς τους ελέγχους, να ενημερώνει τους πολίτες και να τους κινητοποιεί ώστε να δίνονται οι κλύτερες λύσεις κάθε φορά. Και αυτό το κάνουν στο μέτρο των κάθε φορά δυνατοτήτων τους.

βοιωτός είπε...

@Λάτιν ανώνυμε,
δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλώς επειδή οι μέρες είναι πονηρές και οι διαθέσεις σε αυτό το ποστ κάπως εριστικές ήθελα να διαλύσω οποιαδήποτε υποψία.
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;
ΓΙΑΤΙΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ., ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΛΎΣΕΙΣ ΤΑΣΟ ΜΟΥ.
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΡΚΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ:
.....Γιατί το βλέπουν και δεν μιλάει κανενανς. Μήπως ενδιαφέρονται τα μέλη της συμπαράταξης όπου έχου δικάτους συμ΄φεροντα. Λέω μήπως , γιατι δεν μπορώ να καταλάβω πώς για την κεραία μέσα στα μάτια τους, δεν μιλάνε. Τους ενδιάφέει όμως η Αγία Άννα (τόπος γένησης ή ακίνητα) και η Θίσβη (το όμοιο). Δεν μας εννδιαφέρεει εκιε που καοτικούμε σήμερα με τα παιδιά μας. Αυτο αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση για απαντηση απο την Συμπαράταξη. Με ειλικρίνεια και όχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Περιμένουμε να ακούσουμε και να μάθουμε.....
ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΩΦΕΥΕΙ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΠΙ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ".
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ". ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ ΕΊΧΑΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΤΑΣΟ ΜΟΥ ΓΑΙΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙΣ ΠΟΡΕΙΑ;

βοιωτός είπε...

Πλούταρχε,
σε ενημερώνω ότι ψάχνουμε εμείς το θέμα και αύριο θα έχουμε το πλήρες ρεπορτάζ.

βοιωτός είπε...

@Μηχανικέ,
η viotia δεν έχει συμβιβαστεί με τα συμφέροντα αν αυτό υπονοείς. Η πολιτική επικαιρότητα μονοπώλησε διακαιολογημένα το ενδιαφέρον, όχι μόνο το δικό μας. Μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.

βοιωτός είπε...

@Δημ,
έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή για τον Σβίγγο και θα ξαναγράψουμε. Πολύ σύντομα.

βοιωτός είπε...

@Τάσο Κεφαλά,
καλώς ήρθες.
Εχεις δίκιο ως προς τις διαθέσεις ορισμένων σχολιαστών που κι εγώ τις βρίσκω too much για μια συζητήση που αφορά το νοσοκομείο. Ομως οι δημόσια έκφραση υπόκιεται σε δημόσια κριτική. έστω και καοκπροαίρετη.
Για το νερό στη Θήβα αλλά και για τις οικονομικές επιπτώσεις της προστασίας του περιβάλλοντος δεν είναι η στιγμή να συζητήσουμε. Ομως χρειάζεται και από εσάς μια επξεργασμένη θέση, που να είναι εφικτή αλλά κυρίως συνολική. Δύσκολο σε "συμπαρατάξεις" ανένταχτων όπως λες ατόμων αλλά αναγκαίο.
Για το πολιτικό στίγμα της Συμπαράταξης κι εγώ δεν νομίζω ότι υπάρχει σχεδιασμένη υψηλή πολιτκή από κόμμα ή φορέα για ποδηγέτηση της κίνησης. Ομως φοβάμαι ότι στο μέλλον πιθανόν να αλλάξουν τα πράγματα -στη βάση και ορισμένων πληροφοριών που δεν είναι της στιγμής να αποκαλυφθούν.
Φυσικά ελπίζω ότι τα υπόλοιπα που γράφεις περί περισσεύματος καρδιάς, γκρίνιας κ.λπ. είναι ένα είδος άμυνας σε κακόπιστη κριτική αλλιώς είναι ατυχή: απολογητικά και ανούσια.
Τέλος, όσον αφορά στα μπλογκ εμείς εδώ στο viotia, όπως κάποιος αναγνώστης σημείωσε, πρώτοι αποκαλύψαμε το πρόβλημα με τις ενεργειακές επενδύσεις στη Βοιωτία και είχαμε κάνει συζητήσεις σοβαρές και σημαντικές προ ίδρυσης συμπαράταξης.
Ποτέ δεν λογοκρίναμε κάποιον και πάντα αντιμετωπίσαμε με σεβασμό όλες τις απόψεις ακόμη και τις επιθετικές.
Οπότε αυτό που λες: "έχουν διατυπωθεί ενστάσεις για τη δράση της Συμπαράταξης Βοιωτών για το περιβάλλον", φυσικά έχει γίνει και ένταση έχει δημιουργηθεί αλλά εμείς το βλέπουμε θετικά -δεν είμαι σίγουρος όμως ότι και εσύ το βλέπεις το ίδιο (πάντα από τη διατύπωσή σου).
Σε όλες τις περιπτώσεις -όπως κι αν το βλέπεις-εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε βήμα στους αναγνώστες μας και στη Συμπαράταξη φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Τασο κεφαλα
μπορει να μην κατεχουμε το αθλημα οπως λες αλλά εχουμε ματια και βλέπουμε οτι τα πρόσωπα που απαρτιζουν την συμπαραταξη ανηκουν σε ενα συγκεκριμμενο πολιτικο κόμμα. Και αυτό ισχύει και για άλλες περιοχές της χωρας μας. Αν επιμένεις θα τα αναφέρω απλά δεν επιθυμώ να σας κάνω πολιτική διαφήμιση.
Αυτή η διαπίστωση δεν σημαίνει οτι είναι αρνητική για το έργο σας, ούτε οτι έχετε λανθασμένες θέσεις. Να μάθετε όμως να δεχεστε την κριτική. Σύντομα θα τα πούμε με λεπτομέρειες!!

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
για το νερό της Θήβας αν κατάλαβα καλά απο το exeis minima φταίει σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Θήβας κ Μαμμή καναλάρχης της Λαμίας που είναι και ιδιοκτήτης αλυσίδας σουπερ μαρκετ που πουλάει εμφιαλωμένα νερά!!!!
Αυτός ο άνθρωπος που τα είπε είναι αντιδήμαρχος και δικηγόρος!!

Ανώνυμος είπε...

1. Φίλε ανώνυμε, παρεξήγησες τα λόγια μου. Αναφερόμουν στους ανθρώπους του κόμματος που, υποτίθεται, ότι ελέγχει πολιτικά τη Συμπαράταξη. Επαναλαμβάνω για πολλοστή και τελευταία φορά: στις τοπικές επιτροπές και στη Συμπαράταξη συμμετέχουν πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα και το εννοώ. Τι να κάνουμε τώρα; να αρχίσουμε να αραδιάζουμε ονόματα και πολιτικές πεποιθήσεις; Αν στο μέλλον, όπως ισχυρίζεσαι Βοιωτέ, προκύψουν άλλες καταστάσεις, εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε και να κρίνουμε τη στάση του καθενός από εμάς.
2. Το ποιός μίλησε πρώτος για τον ενεργειακό κατακλυσμό της Βοιωτίας νομίζω πως δεν ενδιαφέρει κανέναν, παρά μόνο όσους θα ήθελαν να επωφεληθούν από την όλη αντίδραση που έχει προκληθεί (πολιτικά ή αλλιώς). Θα ήθελα να πιστεύω πως δεν αφορά κανέναν από όσους συμμετέχουν ειλικρινά σε αυτή την προσπάθεια, με οποιαδήποτε ιδιότητα. Προσωπικά, αλλά πιστεύω και η Συμπαράταξη είναι μακριά από κάθε σκέψη μονοπώλησης της περιβαλλοντικής ευαιασθησίας. Μακάρι να πολλαπλασιασθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες. Αρκεί να μπορούμε να συνεννοούμαστε και να επικεντρώνουμε σε κοινούς στόχους.
3. Για το θέμα της κεραίας πληροφορήθηκα, προσωπικά, μέσα από αυτό το blog. Φαντάζομαι ότι η κίνηση πολιτών Λιβαδειάς, και κατ' επέκταση η Συμπαράταξη, αν έχουν να πουν ή να κάνουν κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο θα το κάνουν στο προσεχές διάστημα. Αν και εγώ θα πρότεινα να μην αναλάβουν καμμία πρωτοβουλία. Να δηλώσουν, απλά, ότι θα συμμετάσχουν ενεργά στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν οι: τασοσ καρκεσ, βλαχοσ κουκουρ, ploytarxos και άλλοι κοινωνικοί αγωνιστές της περιοχής.
4. Μια απάντηση, τέλος, για το βαρύγδουπο επιχείρημα περί εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων κάποιων από εμάς, στην Αγία Άννα και τη Θίσβη (φαίνεται ότι παίρνει και εμένα η μπάλα, αν όχι κυρίως εμένα, είμαι βλέπετε από την Αγία Άννα). Ξεπερνώ το γεγονός ότι το ίδιο, ακριβώς, αμάρτημα μας έχουν προσάψει και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ελικώνα. Μα δεν καταλαβαίνουν οι πανέξυπνοι τύποι που το επικαλούνται, ότι για αυτό ακριβώς το πράγμα ξεχωρίζει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Συμπαράταξης. Για το ότι, δηλαδή, ξεκίνησε και επεκτείνεται στη βάση των τοπικών (γιατί όχι και των ατομικών-προσωπικών) προβλημάτων κάθε περιοχής, συνδέθηκε με τα προβλήματα γειτονικών περιοχών και σήμερα συγκροτεί ένα συνεκτικό μέτωπο αγώνα που δεν περιορίζεται στα του οίκου του καθενός μας και από εκεί και πέρα στάχτη και μπούρμπερη να γίνει. Αλλά τι να πει κανείς; ο καθένας και τα όπλα του.
Αυτά για σήμερα και καλό κουράγιο σε όσους έχουν το χρόνο και τη διάθεση να συνεχίσουν τη συζήτηση. Εμένα θα μου επιτρέψετε να αποσυρθώ διακριτικά και να επανέλθω σε κάνα μήνα, αν υπάρχει λόγος. Εξάλλου είπαμε: έχω να φροντίσω και την περιουσία στο χωριό.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 11.24 πμ
Ο Μαμμής είναι το νέο φρούτο της πολιτικής που ξεφύτρωσε τελευταία. Είναι ένας εκ των κομμένων υποψηφίων από τον ΓΑΠ ( κάτι ήξερε που τον έκοψε) αλλά υποτίθεται έκανε αγώνα υπέρ του ΓΑΠ . Μόνο που στην ίδια του την πόλη τάκανε μαντάρα , οι Θηβαίοι τον αγνόησαν φαίνεται, αφού κέρδισε ο ΒΕΝΝΥ. Μάλλον προσπαθεί να προβάλλει τον εαυτό του με ακραίες θέσεις χάριν εντυπωσιασμού έστω και αρνητικού. Άνευ αξιολόγησης το άτομο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΣΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΒΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΚΕΡΙΑ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.
ΕΓΩ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΥΗΣΗΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΡΆΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ. Η ΚΕΡΙΑ ΣΕ ΒΛΑΠΕΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΔΥΝΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

δεν ξερω αν με βλεπετε εγω σας βλεπω ολους και σας στελνω φιλακια

η κεραια

βοιωτός είπε...

Αναμένουμε την απάντηση για την κεραία.

Ανώνυμος είπε...

Εδω για τη κεραία, ισχυει το ρητο
"απορια ψαλτου βηξ".
Κανενας δεν μιλαει γιατι ολοι ειναι ενοχοι.
Ούτε Συμπαράταξη, ούτε Τάσος, ούτες κανενας απο αυτούς που κάνουν κινητοποιησεις για του ψύλου πήδημα. (Κούκουρα, Θίσβη κλπ ευαισθητοποιημένοι)
Τα προσωπικά συμφέροντα επενδύονται σαν κοινωνικά προβλήματα και πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΑΛΛΆ Η ΚΕΡΆΙΑ
"ΛΥΠΌΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ"
ΕΤΣΙ Ειναι και να μην παρεξηγείται κανένας.
Αλήθεια τι γινεται με το Νοσοκομέιο.
Τι λένε οι εκει βολεμένοι;
Πάλι ισχύει το παραπάνω ρητό.
Τέλος για όλα αυτά.
Καλο αγώνα κινητοποιηθέντες Κουκουραίοι κλπ συγγενέις Εξ αααααΑθηνων και περιχώρων.
Βάζουμε του ιθαγενείς Μπροστά και βολευόμαστε για ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί βαλθήκατε ρε παιδιά να με καταστρέψετε ανάπηρη γυναίκα;
Δεν έχω πόδια, δεν έχω χέρια, δεν έχω σώμα. Με υποστυλώματα κρατιέμαι όρθια. Τι κακό έχω κάνει; Ένα μάτι έχω μόνο. Αν δεν ήμουν εγώ πως θα επικοινωνούσατε μεταξύ σας χωρίς να πληρώνετε τα μαλλιά της κεφαλής σας κάθε μήνα που τόσο σας αρέσει , πως θα στέλνανε οι έφηβοι τα μηνύματα στους κολλητούς τους , θα αναγκαζόντουσαν να συζητήσουνε , άρα να διαβάσουνε , άρα να μορφωθούνε, άρα να κουραστούνε, οι επιχειρηματίες πως θα έκαναν τις δουλειές τους χάνοντας χρόνο ενώ τώρα τον κερδίζουν και τον χρησιμοποιούν για να αυξήσουν τα έσοδά τους σε βάρος των λίγων, οι ερωτευμένοι θα αναγκαζόντουσαν να βγαίνανε ραντεβού για να συζητήσουνε ενώ τώρα βολεύονται από την πολυθρόνα του σαλονιού τους χωρίς προσωπική επαφή. Όσοι την κοπανάνε από την δουλειά με ένα δικό μου μπιπ επανέρχονται όταν τους γυρεύει το αφεντικό. Κάνω κοινωνικό έργο. Οι άλλες αδελφές μου βλέπουν και μεταβιβάζουν σαν καλές ρουφιάνες τα πάντα. Έτσι ενημερώνεται ο κατάλληλος φορέας που στη συνέχεια κάνει τη ζωή σας εύκολη.
Αν με χάσετε θα χάσετε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα της ζωής σας. Αφήστε με ρε παιδιά την ανάπηρη!!!

Ανώνυμος είπε...

για το exeis minima
Tο νερό της θηβας
ο αντιδημαρχος επιμενει οτι δεν υπαρχει προβλημα διοτι αν αναλαβει η ΕΥΔΑΠ το νερό εννοειται τα χρηματα θα πανε απο τους δημότες στην ΕΥΔΑΠ . Με αυτό τον τροπο πως θα ξεχρεωθεί η ΔΕΥΑΘ που είναι μέχρι το λαιμό χρεωμένη και το νερό της πόλης εχει την μεγαλύτερη τιμη απο ολες τις αλλες της χωρας μας;;;;;;
Αυτος δεν ειναι ο λογος κυριε Μαμμή;;;;