Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Πρόβλημα με τα προγράμματα της ΔΕΠΑΛ

Οπως έχουμε γράψει εδώ Σοκ και δέος - Το πόρισμα για τη ΔΕΠΑΛ η συνέχιση των προγραμμάτων που υλοποιεί η ΔΕΠΑΛ (ΚΔΑΠ και Παιδικού Σταθμού στο Δήμο Λιβαδειάς) είναι προβληματική και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να απαιτηθεί η επιστροφή και των χρημάτων που έχουν ήδη εισπραχθεί από τη ΔΕΠΑΛ, δηλαδή ουσιαστικά από το Δήμο Λεβαδέων. Ας θυμηθούμε λίγο τη υπόθεση.
"....

Το τέταρτο σημείο που θα επισημάνουμε είναι πολύ σοβαρό: Από το υπουργείο Απασχόλησης καταβλήθηκε στην ΔΕΠΑΛ η α’ δόση του τρίτου κύκλου επιχορήγησης για τη συνέχιση της λειτουργίας του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού» (ΚΔΑΠ) ύψους 30.531,57 ευρώ. Όπως επί λέξει αναφέρουν οι ορκωτοί λογιστές: "Το ποσό των 30.531,57 ευρώ δεν κατατέθηκε σε ξεχωριστό λογαριασμό, όπως ρητά ορίζει η σύμβαση επιχορήγησης, ούτε και σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης κατά παράβαση του άρθρου 6 της ανωτέρω σύμβασης αλλά το ποσό αναλώθηκε για πληρωμή άλλων υποχρεώσεών της, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την επιβολή κυρώσεων από τον Φορέα Χρηματοδότησης."

Το ίδιο ακριβώς και για ποσό 89.084,19 ευρώ που είχε λάβει η ΔΕΠΑΛ ως α’ δόση του έργου με τίτλο «Επιχορήγηση της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Και Ανάπτυξης Λιβαδειάς για τη συνέχιση της λειτουργίας Παιδικού Σταθμού στο Δήμο Λιβαδειάς» και επίσης για ποσό 46.800 ευρώ για τη δημιουργία της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι».

Δηλαδή συνολικά 167.000 ευρώ περίπου δεν κατατέθηκαν ούτε σε ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό όπως ρητά αναφέρεται στις αποφάσεις χρηματοδότησης ούτε σε άλλο λογαριασμό της ΔΕΠΑΛ.

Πού πήγαν; Πρέπει να βρεθούν - από το Δημοτικό Συμβούλιο ασφαλώς.Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι επειδή και στα τρία προγράμματα (τα δύο πρώτα του υπουργείου Απασχόλησης και το άλλο της Περιφέρειας Στερεάς) η υλοποίηση δεν γίνεται σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γίνει απένταξη της επιχείρησης από τα προγράμματα. Και όχι μόνο αυτό αλλά να κληθεί η ΔΕΠΑΛ να επιστρέψει όλα τα ποσά που έχει εισπράξει για το νέο κύκλο χρηματοδότησης. Πρόκειται για ασύλληπτου ύψους ζημία της επιχείρησης επί προεδρίας Κουτρομάνου."


Φημολογείται, λοιπόν, ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Λεβαδέων Δημήτρης Τσιφής και ο αντιδήμαρχος Η. Τζαμτζής επισκέφθηκαν το υπουργείο Απασχόλησης με σκοπό να ξεμπλοκάρουν τις διαδικασίες ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των προγραμμάτων Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ) και "Παιδικού Σταθμού στο Δήμο Λιβαδειάς".

Στη συνάντηση επρόκειτο να παραβρεθεί και ο νομαρχιακός σύμβουλος Αρ. Ρούσσαρης για να χρησιμοποιήσει υπέρ του Δήμου Λεβαδέων την υποτιθέμενη επιρροή του στη Νέα Δημοκρατία και τον υπουργό.


Φυσικά, ο Ρούσσαρης την κρίσιμη στιγμή εξαφανίστηκε και δεν πήγε στο υπουργείο Απασχόλησης.


Οσο για τον Τσιφή και τον Τζαμτζή επέστρεψαν άπρακτοι καθώς οι παρατυπίες και οι παρανομίες στη διαχείριση των προγραμμάτων αυτών από τη διοίκηση Ρούσσαρη-Κουτρομάνου υψώνουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην πραγματικά καλή θέληση που επιδεικνύει το υπουργείο Απασχόλησης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΡΟΥΣΑΡΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ -ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΔΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ - ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑς ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ.
ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΝ Η Ν.Δ. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΗ . ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
ΠΟΙΗΤΗΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΒΑΕΙΑ:

......Εδω για τη κεραία, ισχυει το ρητο "απορια ψαλτου βηξ".
Κανενας δεν μιλαει γιατι ολοι ειναι ενοχοι.
Ούτε Συμπαράταξη, ούτε Τάσος, ούτες κανενας απο αυτούς που κάνουν κινητοποιησεις για του ψύλου πήδημα. (Κούκουρα, Θίσβη κλπ ευαισθητοποιημένοι)
Τα προσωπικά συμφέροντα επενδύονται σαν κοινωνικά προβλήματα και πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΑΛΛΆ Η ΚΕΡΆΙΑ
"ΛΥΠΌΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ"
ΕΤΣΙ Ειναι και να μην παρεξηγείται κανένας.
Αλήθεια τι γινεται με το Νοσοκομέιο.
Τι λένε οι εκει βολεμένοι;
Πάλι ισχύει το παραπάνω ρητό.
Τέλος για όλα αυτά.
Καλο αγώνα κινητοποιηθέντες Κουκουραίοι κλπ συγγενέις Εξ αααααΑθηνων και περιχώρων.
Βάζουμε του ιθαγενείς Μπροστά και βολευόμαστε για ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ.......

ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΕΠΑΛ, ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΘΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΤΑΞΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αν περιμένετε να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα της Λιβαδειάς ο Τσιφής, ο Γκριτζάπης, ο Τζαμτζής, ο Ρούσσαρης και οι λοιποί Λιβαδείτες πολιτικάντηδες ζήτω που καήκαμε...Μόνο ένα θαύμα! Ολόκληρη πρωτεύουσα έχει Δημαρχείο ερείπιο τη στιγμή που Σχηματάρι, Χαιρώνεια κλπ έχουν δημαρχεία μπιμπελό.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου Βοιωτέ.Απέδειξες ακόμα μια φορά πόσο μικρόψυχος είσαι.Μόλις σου κάναμε κριτική για τη στάση σου στον Ρούσσαρη και Κουτσούμπα έτρεξες αμέσως να χύσεις δηλητήριο.Α ρε κατακαημένη βοιωτία διαβάζεις αυτόν τον υποκριτή.Εαν τσαντίστηκες βοιωτέ βάλε ξύδι κάνει καλό στις πληγές