Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Ο Βενιζέλος στη Βοιωτία

Τη Βοιωτία επισκέπτεται αύριο Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υποψήφιος για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργός θα εκκινήσει την περιοδεία του από το Κέντρο Αποτοξίνωσης στον Ελεώνα Θηβών και εν συνεχεία θα συναντηθεί διαδοχικά με τον δήμαρχο Θηβαίων κ. Ν. Σβίγγο, τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Ιερώνυμο, τον νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά (και το προεδρείο της ΤΕΔΚ Βοιωτίας) και με τον δήμαρχο Λεβαδέων κ. Δημήτριο Τσιφή. Κατόπιν ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρήσει για τη Φθιώτιδα και μετά για τη Λάρισα.

Η -αιφνιδιαστική τρόπον τινα- περιοδεία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ανατολική Στερεά καθιστά εμφανή την ανησυχία που επικρατεί στο στρατόπεδο των βενιζελικών καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρουν σίγουρο νικητή τον Γεώργιο Παπανδρέου ενώ συγχρόνως εκτοξεύεται σε υψηλότατα επίπεδα και η παράσταση νίκης για τον νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Ενδεχόμενη επικράτηση της λογικής "της χαμένης μάχης" και συνακόλουθα "της χαμένης ψήφου" μεταξύ των βενιζελικών πιθανότατα θα σημάνει την απώλεια σημαντικών ερεισμάτων για την πλευρά Βενιζέλου, πράγμα που θα καταστήσει δυσχερέστερη τη θέση της στην, ούτως ή άλλως, δύσκολη 12η Νοεμβρίου. Από την άποψη αυτή ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις τελευταίες αυτές ημέρες επιχειρεί να "επιβεβαιώσει την υπεροχή του σε δικές του περιφέρειες", όπως λένε οι επιτελείς του, που θεωρούν σίγουρη στη Βοιωτία*** και συντριπτική στη Φθιώτιδα την επικράτησή του.

***Οπως είναι αναμενόμενο εντελώς διαφορετική άποψη, για τη Βοιωτία τουλάχιστον, έχουν οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου, που θεωρούν ότι κερδίζουν εδώ και ότι στη Φθιώτιδα η έκβαση της ψηφοφορίας είναι αμφίρροπη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελάκι καλώς ήρθες στη Βοιωτία.Ο σωστός άνθρωπός στο σωστό νομό. Εχούμε κάτι κρέατα εδώ να φάς να παρηγορηθείς για την ήττα σου. Λοιπόν πάρε και το Θηβαίο το φίλο σου που τα ξέρει τα χωριά, σαν παλιός λέει, με τα καλά τα κοκορέτσια και μη φύγεις για Λάρισα το βράδυ. Την αρχηγία του ΠΑΣΟκ τη ξαναδιεκδικείς μετά από 4 χρόνια, στη Λειβαδιά όμως για να φάς κοντοσούβλι δεν έρχεσαι κάθε μέρα.Φιλάκια στα μαγουλάκια

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ.
ΠΗΓΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΩΝΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ, ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΥ, ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΤΗΝ ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ . ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ.
ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΣΩΠΟΣ, ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΟΙΖΕΛΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΠΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ. ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΛΟΛΟΙ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ. ΕΛΕΟΣ. Α, ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΥ - ΒΑΜΠΑΚΙΑ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΑΚΡΙΒΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Aληθεια ο Σπύρος Βενιζέλος μαζι με τον Λουκα Καράντζαλη, τι τάση αντιπροσωπεύουν, σε σχέση με το παρελθόν και το μέλλον. Χρειάζονται να αναφέρουν ο καθένας τι δουλειές κάνουν και επι Σημίτη τι δουλειές έκαναν, σε πόσες θέσεις τους είχαν αναθέσει προγράμματα. Τίποτα για σχέσεις πολιτικές με Αποοστολ. Λουκά. Πάει ξεχάστηκε. Τωρα Αλέκος. Δεν ξέρω άν υπήρχε διαφάνεια, αλλά πολλες θέσεις ρε παιδιά, που εδω στη Λιβαδειά κάνουν μπάμ. Για την υπηρεσία πότε δουλευουν και πολλές υπερωρίες ρε παιδί μου στον Αη Γιώργη ή αλλού....