Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

Ο Θεοδωρόπουλος, ο Ασωπός και οι φιλοδοξίες

Μόνο επίδειξη (κακού) χιούμορ μπορεί να θεωρηθεί η προτροπή του δημάρχου Οινοφύτων στους πολίτες της περιοχής να απολαύσουν τη βόλτα τους στον καθαρό (!!!) πλέον Ασωπό, προτροπή που όπως μάθαμε δημοσιεύεται σε έντυπο που μόλις εξεδόθη από τον Δήμο.
Η α-νοησία και η προσπάθεια να γίνει το μαύρο άσπρο για το ζήτημα του Ασωπού είναι τόσο καταφανής που δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα.
Γενικότερα, όμως, με βάση και τα παραπάνω και τα στοιχεία που παρακρατεί (http://agiosthomas.blogspot.com/2007/11/blog-post.html) και άλλα πολλά να πούμε ότι ο Θεοδωρόπουλος εγγίζει πλέον την κρίσιμη γραμμή της οποίας η υπέρβαση σημαίνει την κατάλυση του νοήματος και την απώλεια κάθε σοβαρότητας.
Εάν, όμως, ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει αποφασίσει τη δική του (αυτοκαταστροφική) πορεία οι αξιωματούχοι που συνδέονται (αορίστως αλλά ισχυρά) μαζί του δεν βλέπουν την κατρακύλα;
Και δεν κατανοούν ότι μια τέτοια περίπτωση καταστροφής του περιβάλλοντος και ταυτοχρόνως κοροϊδίας των πολιτών είναι δυνατόν να αποτελέσει ανασχετικό τείχος για τις δικές τους φιλοδοξίες, για τη δική τους συνάντηση με το πεπρωμένο;
Ή φαντάζονται ότι, με δεδομένη την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το περιβάλλον, οι ποικιλώνυμοι αντίπαλοι θα αφήσουν τον αδύναμο κρίκο που λέγεται "Θεοδωρόπουλος" ανεκμετάλλευτο; Οχι, βέβαια...
Ας νουθετήσουν, λοιπόν, τον κ. δήμαρχο όσο είναι καιρός...


6 σχόλια:

agios thomas είπε...

Να ληστευτούνε βόδια και κριάρια μπορούν. Ν'αποκτηθούνε τρίποδες και ίπποι με χαίτη ξανθιά, κι αυτό γίνεται. Τ'ανθρώπου η ψυχή, ούτε να ληστευθεί μπορεί, μήτε να πιαστεί, γιατί θε να βγει από το έρκος των δοντιών του.
Αυτά τα έλεγε ο Όμηρος, πάνε χρόνια τώρα ούτε θυμάμαι πόσα.
Εσείς Κύριε Θεοδωρόπουλε τι θα κάνετε με τη δική σας τη ψυχή;

Βέβαια και εμείς οι δημότες του Δήμου Οινοφύτων την ελευθερία μας προσδωκάμε από εσάς. Kαι δυστυχώς για εμάς θα αργήσει, καθώς και ετυμολογικά προέρχεται από το ελεύσομαι (μέλλοντα του έρχομαι).
Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε,
την κυοφορούμε.

Sarangi είπε...

το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Έντυπο με ΑΝΕΚΔΟΤΑ κυκλοφόρησε ο Δήμος Οινοφύτων (ιδιοκτησία Γιώργος Θεοδωρόπουλος) με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ τεύχος 1-Οκτώβριος 2007»
Είναι απίστευτα… είναι καταπληκτικά!!!
Το πρώτο είναι αυτό στην σελίδα δύο «Πρόκειται για ένα έντυπο ενημέρωσης σχετικά με την πρόοδο των επίκαιρων ζητημάτων του τόπου μας, που θα διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ στους δημότες κάθε έξι μήνες.» Δηλαδή αυτό το έντυπο το πληρώνει ο δήμαρχος απ’ την τσέπη του… μάλλον αυτό θα εννοεί και όχι με τα δημόσια λεφτά που είναι δικά μας, των πολιτών. Μας λέει δηλαδή ότι μας κάνει χάρη και δώρο που μας ενημερώνει και το κάνει μάλιστα και με τα λεφτά του!
Τα πολλά ΘΑ που παρακολουθούμε στις επόμενες σελίδες, παραπέμπουν σε προεκλογική περίοδο. Και ενώ συνήθως στις κωμωδίες, το γέλιο ακολουθεί μια ομαλή αύξουσα πορεία και κορυφώνεται στο τέλος, εδώ φαίνεται πως χρειάζεται βελτίωση η συλλογή μας, μιας και μας πηγαίνει απ΄ το ζεστό στο κρύο και απ’ ψηλό στο χαμηλό χωρίς κάποια ιδιαίτερη κλιμάκωση.
Φαίνεται αυτό στο πόσο απότομα μας σερβίρουν αυτό για την διαφάνεια στα οικονομικά (!!!) σελ 6. «Κάθε πολίτης ΘΑ έχει το δικαίωμα να πληροφορηθεί για το πώς διαθέτει ο Δήμος τα χρήματά του και με ποιες διαδικασίες.»!!!
Ξεράθηκα στο γέλιο… σε καλό σας… Κάποιοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης ακόμα δεν ξέρουν πόσο κόστισαν τα «Αναργύρια 2007». Αυτοί πρέπει τώρα να είναι λιπόθυμοι απ’ το γέλιο στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου.
Και τα γέλια συνεχίζονται στην σελίδα 8. Εκεί διαβάζουμε πως αυτό που έλειπε απ’ τον τόπο μας είναι τα ευρυζωνικά δίκτυα. Νέοι και ηλικιωμένοι χρηστές Η/Υ περιμέναμε με αγωνία τις νέες καινοτόμες τεχνολογίες και επιτέλους …ήρθαν σε συνεργασία με μεγάλη (ρυπογόνο άραγε ή όχι;) βιομηχανία. Τώρα επιτέλους τα προβλήματα της απασχόλησης, της μετανάστευσης, του περιβάλλοντος, της υγείας και άλλα πολλά λύθηκαν. Τηλε-λύσεις για όλα! Αρκεί να έχει κάποιος Η/Υ. …σε καλό σας ρε παιδιά ούτε ο Λαζόπουλος δεν τα λέει τόσο ωραία!!!
Στην σελίδα 10 ανέκδοτα για το νερό. Μια καταπληκτική συλλογή! «Ας βρούμε την χρυσή τομή», «Νερό: φυσικό δώρο ζωής, όχι είδος πολυτελείας», «Ποια είναι η αλήθεια για το νερό μας;», «Η μεγάλη νίκη του δήμου μας» και άλλα ωραία. Και το πιο αστείο είναι πως εάν σήμερα ανοίξεις την βρύση σου, σχεδόν τρεις μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, θα τρέξει νερό με εξασθενές χρώμιο!
Δεν μπορώ να μην αναφέρω το καλύτερο, αυτό στην σελ 13 «…Ο Ασωπός μας που πριν λίγο καιρό ήταν μια δύσοσμη αποθήκη βιομηχανικών λυμάτων, ξανάγινε ποτάμι. Το νερό του δεν έχει πια χρώμα, ούτε οσμή. Έχει μάλιστα ανοιχτεί δρόμος, έτσι ώστε όποιος επιθυμεί να μπορεί να περπατήσει ελεύθερα δίπλα στο ποτάμι»!!!!
Είναι φοβερό… γέλασα με την καρδιά μου.
Τα ανέκδοτα στην σελίδα 14 έχουν να κάνουν με τα σκουπίδια και την θάλασσα. Αυτό με τους μπλε κάδους ανακύκλωσης και τα σκουπίδια του νοικοκυριού και πως αυτά εάν ανακυκλώσουμε θα απαλλαγούμε απ’ τις χωματερές είναι πολύ πετυχημένο. Ξέρετε πρέπει να το λες αυτό το ανέκδοτο με νόημα όμως και τρόπο, ώστε να καταλαβαίνει ο άλλος πως επίτηδες δεν αναφέρεσαι στις τεράστιες ποσότητες τοξικών βιομηχανικών σκουπιδιών που παράγονται στην περιοχή μας και… που πάνε άραγε;
Αυτό με την θάλασσα… ότι δεν πήραμε την γαλάζια σημαία επειδή υπήρξε ένα «…διαδικαστικό κώλυμα…» και όχι επειδή στην θάλασσα αυτή εκβάλει ο οχετός Ασωπός είναι πραγματικά πολύ πρωτότυπο.
Πολύ πετυχημένο και αυτό με την ημερίδα «ΚΕΝΟτομία και Επιχειρηματικότητα» στην σελ 16. Βέβαια το είχαμε ξανά ακούσει τότε που έγινε η ημερίδα και την παρακολουθήσαμε. Επρόκειτο για μια επιθεώρηση με πολύ γέλιο και ευρηματικές ατάκες από όλους τους ηθοποιούς και κομπάρσους. Το σενάριο μας μετέφερε σε μια περιοχή σχεδόν κατεστραμμένη από την μόλυνση και την ανεξέλεγκτη λειτουργία βιομηχανιών στην οποία γίνεται λόγος για νέες επιχειρηματικές ιδέες, καινοτόμα προϊόντα και άλλα φανταστικά, νοοτροπίας Δυτικής Ευρώπης. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς και να μην γελάσει μέχρι δακρύων!. Αξίζει όμως αυτό που είπε ο ηθοποιός που έπαιζε τον πρώην νομάρχη να λέει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των βιομηχανιών βρέθηκαν χωρίς πυρασφάλεια και πως η πολιτεία μπροστά στο δίλημμα να τους κλείσει και να εξαγριωθεί η κοινωνία ή να τους αφήσει ανεξέλεγκτους …αποφάσισε το δεύτερο!!! Ούτε λόγος για την μέση λύση, το να υποχρεωθούν δηλαδή να κάνουν πυρασφάλεια, αλλά αυτά έχουν οι επιθεωρήσεις και οι κωμωδίες στα σενάριά τους. Αυτό παραπέμπει στο ανέκδοτο με την πυροσβεστική υπηρεσία στη σελίδα 20 εκεί που μας λένε πως να προστατέψουμε το σπίτι μας από φωτιά, για το δάσος κλπ.
Αξίζει να σημειώσουμε λίγα πράγματα για το σκηνικό και τις φωτογραφίες που κοσμούν το σύγγραμμα. Τελικά ο κύριος Θεοδωρόπουλος ΕΧΕΙ μαγικό ραβδάκι! Προσπαθούσε βέβαια να μας πείσει στα δημοτικά συμβούλια ότι δεν έχει κάτι τέτοιο και δεν θα έπρεπε να περιμένουμε την λύση των προβλημάτων απ’ την μια μέρα στην άλλη, αλλά η πραγματικότητα μας εξέπληξε:
Φωτογραφίες με ξυρισμένους κόντρα, φρεσκοπλυμένους και χαμογελαστούς κουστουμαρισμένους πολίτες και επισήμους, χαρούμενες χαμογελαστές νέες και νέοι (κατά προτίμηση νέες), καλοβαλμένοι και περιχαρείς ηλικιωμένοι μπροστά στον Η/Υ, καθαρό περιβάλλον. Εδώ ακριβώς αποδεικνύεται πως ο Δήμαρχος έχει τελικά μαγικό ραβδάκι. Που είναι τα ρυπογόνα φουγάρα που κοσμούσαν το προεκλογικό του φυλλάδιο, και το βρωμερό ποτάμι (αυτές οι φωτογραφίες του τρελλόπαπα);;; Εξαφανίστηκαν!!! Μέσα σε λίγους μήνες αυτός ο Δήμαρχος κατάφερε να κάνει ότι δεν έκανε σε σαράντα χρόνια κοτζάμ ελληνική πολιτεία. Λυπάμαι πραγματικά τους βιομηχάνους που ξαφνικά βρέθηκαν νικημένοι στην γωνία και υποχρεωμένοι να δουλεύουν καθαρά και με σεβασμό στο περιβάλλον και τους κατοίκους. Πραγματικά το μαγικό ραβδάκι του δημάρχου μας είναι πολύ αποτελεσματικό.
Αξίζει νομίζω όλοι να διαβάσουμε αυτή την συλλογή και διασκεδάσουμε με την καρδία μας.
Μπράβο τους στα παιδιά στο δήμο! Είχαμε καιρό να γελάσουμε έτσι και όπως ξέρουμε το γέλιο κάνει καλό στην υγεία και ειδικά εμείς εδώ στα Οινόφυτα το χρειαζόμαστε αυτό.
Α! …το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Οινόφυτα 29-10-2007
Ξεροκέφαλος

βοιωτός είπε...

@Αγιε,
πράγματι προβλέπονται τρία εφιαλτικά χρόνια.


@Sarangi,
καλώς ήρθες. Ωραία περνάτε στα Οινόφυτα. Με τα καλαμπούρια σας, με τα ανέκδοτα, με τα pc σας.
Αλλωστε η ζωή είναι μικρή, έτσι; (δεν ξέρω αν το έπιασες το υπονοούμενο).

Sarangi είπε...

Μικρή ναι...
Γι' αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε στιγμή να πάει χαμένη!
(αν έπιασες το υπονοούμενο)

βοιωτός είπε...

Sarangi,
κάποιοι φροντίζουν/φταίνε και για τη διάρκεια και για την ποιότητα της ζωής σας.
Και αυτοί οι κάποιοι είναι παράνομοι.
Ας προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα αφού δεν το κάνουν εκείνοι που ετάχθησαν σ' αυτό.

Sarangi είπε...

βοιωτέ...
νομίζω πως πραγματικά το έπιασες το υπονοούμενο!