Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

Το Σωματείο Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων για την απεργία

Θα συμμετάσχει ενεργά στην απεργιακή συγκέντρωση της 12ης Δεκεμβρίου το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Λιβαδειάς.
Διαβάστε με προσοχή την ανακοίνωση για να αντιληφθείτε σε πόσο δύσκολη κατάσταση έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΑΛ. Επίσης εντυπωσιακή είναι και η καταγγελία για τα προγράμματα STAGE που φωτογραφίζει συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Λιβαδειά 10/12/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Λιβαδειάς, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αλλά και της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στην απεργιακή συγκέντρωση της 12ης Δεκεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στον πεζόδρομο.

Αντιδρούμε μαζί με όλους τους εργαζομένους κι αγωνιζόμαστε, να μην περάσουν τα σχέδια όλων εκείνων που μας θέλουν να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα, χωρίς δικαιώματα.
Που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.
Που στην εποχή που ο παραγόμενος πλούτος και με τις δυνατότητες της τεχνολογίας έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, εμάς μας θεωρούν «κόστος».
«Κόστος» οι μισθοί, «κόστος» η Κοινωνική Ασφάλιση, «κόστος» η υγεία, η παιδεία……. «Κόστος» η ίδια μας η ζωή……..

Εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΑΛ γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει όλες τις αμαρτίες των εκάστοτε διοικήσεων να τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι.
Τι σημαίνει όσοι διαχειρίζονται την εξουσία, ενώ είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τα συσσωρευμένα προβλήματα, να σου ζητούν να κάνεις διάλογο για να βρεθούν λύσεις……
Αυτή τη στιγμή, οι οικογένειες 60 εργαζομένων στη ΔΕΠΑΛ αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, καθώς είναι απλήρωτοι έως και 14 μήνες …….
23 από αυτούς, -κυρίως όσοι εργάζονται στα μαγαζιά της Κρύας-
βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και σε αναζήτηση μεροκάματου ή του επιδόματος του ΟΑΕΔ εδώ και περίπου τρεις μήνες.

Την ίδια στιγμή, μέσω της ΔΕΠΑΛ, προσλαμβάνονται με τα γνωστά προγράμματα «εργασιακής εμπειρίας» STAGE, εργαζόμενοι, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα, βάζοντας ζεστό χρήμα στις τσέπες συγκεκριμένου ιδιοκτήτη ΚΕΚ, η σύζυγος του οποίου, όλως τυχαίως, είναι μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΛ.

Τα 4 τελευταία χρόνια, ο μοναδικός τρόπος μέσω του οποίου πληρωνόμαστε είναι τα δικαστήρια. Το μέλλον παραμένει αβέβαιο, καθώς η Δημοτική Αρχή όχι απλώς δεν ξεκαθαρίζει τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να λύσει το πρόβλημα, αλλά και οι διαβεβαιώσεις της ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πληρωθεί μέσω σχετικού δανείου διαψεύδονται από τα γεγονότα: Μέχρι σήμερα, δεν έχουν κατατεθεί ούτε τα σχετικά δικαιολογητικά!!!

ΑΒΕΒΑΙΗ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!
Η προσπάθεια να ρίξουν τα βάρη για την κατάντια της ΔΕΠΑΛ στους εργαζόμενους δεν πείθει πια κανέναν. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Ως Σωματείο Εργαζομένων, είμαστε αποφασισμένοι:

· Καμία χαμένη θέση εργασίας
· Όλοι οι εργαζόμενοι να περάσουν στο Δήμο
· Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΚΑΝΑΣ ΛΙΑΝΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.-ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.-ΟΜΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΕΠΑΛ ΜΗΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ,ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ,ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΤΕ ΣΗΜΕΡΑ,ΛΕΜΕ.ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ...ΔΗΛΑΔΗ,ΟΚΤΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΕΛΑΤΕΣ.ΑΛΛΟΣ ΕΦΕΡΕ ΠΟΤΑ ΑΛΛΟΣ ΕΦΕΡΕ ΨΩΜΙ ΑΛΛΟΣ ΕΦΕΡΕ ΣΑΛΑΤΑ...ΑΛΛΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΦΑΓΗΤΟ.ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΑΓΑΖΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΑΣ ΕΠΙΝΕ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ.ΟΧΙ ΑΝΔΡΑΣ ,ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΑ ΠΟΤΑ.ΠΟΥ ΕΠΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΝΕΡΟΤΡΙΒΗ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕ.ΤΑ ΠΟΛΛΑ?ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΑ?ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ ΓΕΜΑΤΑ ΠΕΛΑΤΕΣ,ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ,ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.ΕΣΕΙΣ? ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΩΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!!ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΛΑΘΟΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΤΙ Κ ΑΝ ΠΙΕΙ-ΚΕΡΑΣΕΙ-ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΝΕ!Η ΔΕΠΑΛ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ "ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΛΑ" ΕΠΙ ΡΟΥΣΣΑΡΗ(ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ).....................ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΡΙΞΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΕΠΑΛ?ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΩΦΕΙΛΟΥΝ?