Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

Εφυγε ο Ιωάννης Σταμούλης

Ο Θηβαίος πολιτικός και νομικός Ιωάννης Σταμούλης απεβίωσε χθες σε ηλικία 78 ετών και μετά από μακρά και άνιση μάχη με την επάρατο νόσο.

Ο Ιωάννης Σταμούλης ήταν ο πρώτος αιρετός νομάρχης Βοιωτίας την περίοδο 1994-1998 ενώ διετέλεσε και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Επίσης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους δικηγόρους της χώρας λαμβάνοντας μέρος σε πολύκροτες δίκες όπως εκείνη των ΔΕΚΟ στις αρχές της δεκαετίας '90 και εκείνη της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17ης Νοέμβρη. Ο Ιωάννης Σταμούλης υπήρξε ο νομικός νους που κατηύθυνε τις ενέργειες διεκδίκησης αποζημίωσης από γερμανικό κράτος για τη σφαγή του Διστόμου και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Θυμάτων Ναζιστικής Κατοχής.
Η κηδεία θα γίνει στις 11 το πρωί της Τετάρτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα και η ταφή του στη Θήβα.

Ο Δήμος Διστόμου εξέδωσε ψήφισμα που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
Στο Δημοτικό Κατάστημα Διστόμου σήμερα την 4η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2007, ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 μ.μ. συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από κατεπείγουσα πρόσκληση του Προέδρου του, σε έκτακτη συνεδρίαση λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Ιωάννη Σταμούλη, ο οποίος διετέλεσε Νομάρχης Βοιωτίας, Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Θυμάτων Ναζιστικής κατοχής και πρωτοστάτησε στον αγώνα διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων στα θύματα της πόλης μας
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Να εκφράσουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος.
2. Να παρακολουθήσει την κηδεία αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου.
3. Να παραμείνει μεσίστια η σημαία του Δημοτικού Καταστήματος.
4. Αντί στεφάνου να κατατεθεί το ποσό των 500,00 Ευρώ στη μνήμη του σε ευαγές ίδρυμα.
5. Να δημοσιευτεί το παρόν στον Τύπο και να επιδοθεί από αντιπροσωπεία του Δήμου στους οικείους του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΝΤΙΣΚΑΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
Update: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Γιάννη Σταμούλη:
Ο Γιάννης Σταμούλης υπήρξε ένας λαμπρός επιστήμονας αλλά και ένας ενεργός πολίτης με πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση.
Στις αίθουσες των Δικαστηρίων υπηρέτησε το δίκαιο.
Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Ευρωκοινοβούλιο τους συμπολίτες του, οι οποίοι αναγνώριζαν πάντα την προσφορά του, και την χώρα.
Όσοι γνωρίσαμε από κοντά τον Γιάννη Σταμούλη και δώσαμε κοινούς αγώνες, θα τον θυμόμαστε πάντα για την βούλησή του να αγωνίζεται με σθένος για την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλληπητήρια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΛΟΙΔΩΡΙΣΑΝ ΟΣΟ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΞΑΣΑΝ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟ ΛΙΓΟΥΣ.
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ.
ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ Ο ΑΚΡΙΒΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.
ΑΦΕΓΑΝ ΕΝΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΟΤΙ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΛΥΠΗΘΗΚΑΝ.
ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΕΝΩ ΟΣΟ ΖΟΥΣΕ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΑΝ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΑΧΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ.
ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ.
ΟΥΣΤ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ.
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ -ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΜΟΥΛΗ.ΗΤΑΝ Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...Ο ΣΤΑΜΟΥΛΉΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

mythodia είπε...

Θα ήθελα να συμπληρώσω στα τόσα πολύ συγκινητικά λόγια που είπαν και οι υπόλοιποι ανώνυμοι ότι λόγω του θανάτου του έπαυσε η ποινική δίωξη εναντίον του σχετικά με την υπόθεση της Αιξωνής, η οποία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις καταπάτησης δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Εμπλέκονται τρανταχτά ονόματα της πολιτικής σκηνής και φέρει την υπογραφή της Αντωνίας Ηλία.
Να σημειώσουμε ότι τους εν λόγω ιδιώτες εκπροσωπούσε ο πρώην Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννης Σταμούλης.

Αιωνία η μνήμη του!!!!!