Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Η συνέντευξη Περγαντά


"Αλάνθαστη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας - Για όλα φταίνε οι... άλλοι"


Την ώρα που ο Ολυμπιακός θριάμβευε (γκρρρ...) επί της Βέρντερ Βρέμης ο νομάρχης Βοιωτίας παραχωρούσε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στο τηλεοπτικό κανάλι STAR Κεντρικής Ελλάδας, στον Θανάση Μερτζάνη.

Οπως πιθανόν να υποψιάζεστε οι τακτικοί αναγνώστες της viotia λόγω αλλεργίας προς τις νίκες του Ολυμπιακού παρακολούθησα τον κ. Κλέαρχο Περγαντά να ομιλεί εφ' όλης της ύλης. Ευτυχώς... Ευτυχώς γιατί έμαθα πολλά πράγματα και άλλα που δεν φανταζόμουν.

Λόγου χάριν γνωρίζατε εσείς ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας έχει επιτελέσει διά των υπηρεσιών της πλήρως το καθήκον της που αφορά στους ελέγχους της βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων;

Οτι η παρέμβαση και η επιβολή προστίμων σε βιομηχανικές μονάδες στα Οινόφυτα από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά δεν συνιστά, όπως όλοι νομίζαμε, ουσιαστική κατάργηση των τοπικών φορέων εξουσίας (νομαρχία ή οι δημοτικές αρχές) λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης αλλά ήταν μια ενέργεια που την προκάλεσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας.

Οτι το ΚΕΜΑΕ λειτουργεί άψογα και πως συνολικά στο ζήτημα του αυτοκινητοδρομίου έχουν γίνει οι ενεδεδειγμένες ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους ενώ και η πιθανή άφιξη του προαστιακού στη Βοιωτία δεν στηρίζεται στο συμφέρον και τον σχεδιασμό της ΤΡΕΝΟΣΕ ΑΕ αλλά στις πιέσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας.

Τώρα ΙΜΗΟ όλα αυτά που ακούστηκαν από τα χείλη του Κλέαρχου Περγαντά εντάσσονται σε μια αντιπολιτευτική προς την κυβέρνηση τακτική με στόχο να χρεωθεί η Νέα Δημοκρατία τα σημαντικά προβλήματα του νομού εν τω συνόλω.

Αν όμως δεν είναι έτσι και ο νομάρχης Βοιωτίας πιστεύει ότι οι μέχρι τώρα χειρισμοί ήταν άψογοι τότε έχουμε πρόβλημα: αυτό σημαίνει ότι ο Περγαντάς δεν σκοπεύει να αλλάξει τίποτε στην πολιτική του κάτι που εν όψει της έντασης και της έκτασης των προβλημάτων της Βοιωτίας θα αποβεί, όπως μέχρι στιγμής αποβαίνει, κυριολεκτικά καταστροφικό.

Θα επανέλθουμε.

17 σχόλια:

nkalomiris είπε...

Ωραία όλα αυτά. Η συνέντευξή ου άλλωστε για μια άλλη φορά έδειξε το πολιτικό του ανάστημα. Εγώ όμως ένα μου καρφώθηκε. Είπε ότι δεν έχει καμία ανησυχία για την Βιομηχανική περιοχή των Οινοφήτων. Αυτό τα λέει όλα. Από εκεί και πέρα η εκπομπή ήταν μια αυτοδιαφήμιση του. "Εγώ ο νομάρχης" πόσες φορές ακούστηκε;

"Καμία ανησυχία"

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ ... είχε και Λαζόπουλο, δεν ήταν ανάγκη να ακούσεις τον Περγαντα. Αλήθεια πως το άντεξες?

Καλή σου μέρα

Ανώνυμος είπε...

Για το ...αεροδρόμιο δεν είπε τίποτε; Μπα, πώς κι έτσι;

agios thomas είπε...

Στον κύριο Νομάρχη και σε όλους τους υπευθυνοανεύθυνους απαντάμε τη Κυριακή 16/12 ώρα 11:00 με συγκέντρωση στα Οινόφυτα.
Ας κοπιάσει με το καλό να ακούσει και να επαναλάβει αυτά που έλεγε στον τηλεοπτικό σταθμό.
Λέτε να έρθει;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΥΦΑΚΙ ΑΓΙΕ ΘΩΜΑ.
ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΛΠ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

TROFONIE,
ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΑΡΤΥΡΑΣ.
ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΜΕ "ΩΡΑΙΟ" ΤΡΟΠΟ.

agios thomas είπε...

@Ανυποψίαστη. Όποιος έχει μάθει να ζει σε τέτοιο κλίμα, βλέπει τριγύρω του απειλές.
Όσο για το υφάκι αγαπητή, τι να κάνουμε! Aυτό το μυαλό μας έδωσε ο πανάγαθος και με αυτό προσκυνάμε.
Αλλά μήπως να ξαναδιαβάσεις τι έγραψες, γιατί, αν και άγιος δεν κατάλαβα 'Χριστό'.

ευλόγησον.

βοιωτός είπε...

@Αγιε, σε βλέπω μαχητικό. Εύγε :-)
@Μέτοικε,είπε και για το αεροδρόμιο κάπως διαγωνίως βέβαια. Τι είπε; "κατόπιν ενεργειών μου μπλα μπλα μπλα".
@Τροφώνιε,
δεν θα σχολιάσω.
@Ανώνυμη, εσύ δεν την είδες;
Ανυποψίαστη,
παρατηρήσεις για το ύφος κάνω μόνο εγώ εδώμεσα.
Εγώ ο Ναπολέων :-)Πλάκα κάνω.
@Αναστάση, ακούμε τη γνώμη σου

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΙΕ,
ΔΕΝ ΕΙΝΙΑ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΣ. ΤΑ ΥΨΗ ΒΛΑΠΤΟΥΝ.
ΠΙΟ ΗΡΕΜΑ. ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΑ.
ΥΦΑΚΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.
ΟΧΙ "ΗΡΩΙΚΕΣ" ΕΦΟΔΟΥΣ, ΤΑΧΑ - ΤΑΧΑ

agios thomas είπε...

@Ανυποψίαστη Ο πατέρας μου δούλευε μέρα νύχτα στα χωράφια για να με σπουδάσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ποτίζοντας και ραντίζοντας με φάρμακα που του υποδείκνυαν οι γεωπόνοι του κράτους. Όταν λοιπόν διαπιστώθηκε καρκίνος στους όρχεις του πριν 10 χρόνια, οι γιατροί τον χαρακτήρισαν βιομηχανικό.
Η πρώτη σκέψη που έκανα τότε είναι ότι λένε μαλακίες, γιατί ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι τα βιομηχανικά απόβλητα δημιούργησαν το πρόβλημα στα χώματά μας. Πίστευα πως η αρώστεια του οφειλόταν στα ραντίσματα.
Το τελευταίο χρόνο έρχομαι να δικαιώσω τους γιατρούς.
Στη διαπίστωση και μόνο ότι το πρόβλημα του πατέρα μου αντιμετωπίζουν στο χωριό μου αρκετοί άνθρωποι(σχεδόν 60 άτομα), οι οποίοι ντρέπονται να το πουν και με τη σκέψη ότι μεγαλώνω παιδιά, δεν έχω τη δύναμη πλέον να δρω χαλαρά, αλλά και ποτέ στη ζωή μου δεν πατούσα τόσο στέρεα όσο πατάω τώρα.
Ευχόμενος να μην γνωρίσεις ποτέ στην οικογένειά σου τέτοιες δυσκολίες (ειλικρινά χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου), ελπίζω να ανακαλύψεις τον ήρωα που κρύβεις μέσα σου και να αγωνιστείς, όχι για τα δικά μου, αλλά για τα δικά σου πιστεύω.
Και μια συμβουλή, αν τη δέχεσαι. Ο μιμητισμός των λέξεων του όχλου με χρήση υποκοριστικών για μείωση των λεχθέντων του διαλεγόμενου είναι πλέον παρωχημένος και απαντάται μόνο σε μεσημεριανές εκπομπές της Ελληνικής TV.

nkalomiris είπε...

Βοιωτέ γιατί να μην σχολιάσεις; Αυτή δεν ήταν η απάντηση του στην ερώτηση για την μόλυνση της βιομηχανικής ζώνης; Αν έχεις καταγράψει την συνέντευξη μπορείς να την βάλεις την απάντηση του εδώ για να σχολιαστή αυτή και όχι εγώ και ο κάθε ένας.

Και δεν καταλαβαίνω ρε ΑΝΑΣΤΑΣΗ, έμεινες ικανοποιημένος από τις απαντήσεις του κύριου Νομάρχη μας;

Ανώνυμος είπε...

αγιε θωμα
δεν φταιει ο οποιοσδήποτε νομάρχης για τα φυτοφαρμακα.
όπως κάνεις κριτική μάθε και να την δέχεσαι, άσχετα αν διαφωνείς.
ηρεμησε φίλε.

Ανώνυμος είπε...

το πρόβλημα με τις βιομηχανιες είναι οτι μπορούν να παρουν κατάλληλα μηχανηματα για να εξουδετερώνουν τα απόβλητα πριν διοχετευτούν στο περιβάλλον.
Το κράτος οφείλει να τους πιέσει αλλά και να τους βοηθήσει με χαμηλότοκα δάνεια, διότι κοστίζουν πολλά χρήματα και υπάρχουν βιομηχανίες που δεν είναι εύρωστες οικονομικά.
Δυστυχώς αν υπολογίσουμε και τον χρόνο που θα έρθουν απο το εξωτερικό τα μηχανήματα το θέμα θα λυθεί μακροπρόθεσμα.
όσο για τα φυροφάρμακα σκεφθείτε πόσα χρόνια ρίχνονται πχ στην Υλίκη όπου παίρνει νερό η Αθήνα αν χρειαστεί, με άλλα λόγια ο μισός πληθυσμός της χώρας και δεν έχει γίνεται τίποτα μέχρι σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

αντε γεια ρε περγαντα μηδενικε νομαρχη δεν εκανες και τιποτα την παρτουκλα σου κοιτας και πως θα περασεις,(Αυτοκινητοδρόμιο!Αεροδρομιο!Ασωπος!ΒΙΠΕ λιβαδειας!κλπ)

βοιωτός είπε...

@Αγιε,
μ' αρέσει ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τα πράγματα.
@Τροφώνιε,
σχολίασα στο άρθρο. Δεν θα επεκταθώ -υπάρχουν ευκαιρίες για περαιτέρω κριτική.
@θανάση, φυσικά φταίει και ο νομάρχης για τα φυτοφάρμακα. Αλλά αυτό θα το πιάσουμε άλλη στιγμή.
@Σάκη,
οι βιομήχανοι είναι τόσο άπληστοι που μόνο η κρατική επιβολή μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Βέβαια, έτσι τους έμαθαν οι πολιτικοί και οι αυτοδιοικητικοί.
@αντίπαλε, καλώς ήρθες.
Περιοριζόμενος σε μειωτικά επίθετα δεν πείθεις κανέναν. Νομίζω.

agios thomas είπε...

@θανάση. Διάβασες στα γραφόμενά μου να κατηγορώ τον νομάρχη για τα φυτοφάρμακα;
Του προσάπτω απραξία ή να το πω διαφορετικά εφαρμοφή νομοφανών ενεργειών, στο θέμα της μόλυνσης του Ασωπού.

Καλή σας ημέρα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕΜΕ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ? ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ?ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ.