Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Συγκέντρωση στα Οινόφυτα

Μεγάλη συγκέντρωση-διαμαρτυρία για το διαρκές έγκλημα της εγκληματικής ρύπανσης που συντελείται στη βιομηχανική περιοχή διοργανώνεται αύριο Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στα Οινόφυτα από πολίτες και φορείς της Βοιωτίας και της Αττικής.

Για την ίδια εκδήλωση η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον μας απέστειλε δελτίο Τύπου.
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
‘Όλοι στα Οινόφυτα
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, 11 π.μ.

Η ανεξέλεγκτη βιομηχανική ρύπανση στην περιοχή Οινοφύτων- Σχηματαρίου, έχει δημιουργήσει ένα εφιαλτικό παρόν για τους κατοίκους της Βοιωτίας, της Ανατολικής Αττικής, της Εύβοιας. Τα υπόγεια και τα επιφανειακά νερά έχουν μολυνθεί από επικίνδυνες ουσίες όπως το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο.
Ο Ασωπός, το ποτάμι -αποχέτευση για τις κερδοφόρες, ανθηρές όσο και ασύδοτες βιομηχανίες της περιοχής φορτώνει με κοκτέιλ τοξικών λυμάτων τον Ευβοϊκό. Το έγκλημα είναι διαρκές και εκ προθέσεως: Η πολιτεία -Υπουργεία, Περιφέρεια, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση - όχι μόνο το ανέχονται αλλά και το υποθάλπουν.
Χωρίς κανένα σχεδιασμό, ενθάρρυναν την υπερσυγκέντρωση των μονάδων στην περιοχή και στην συνέχεια τις άφησαν ανεξέλεγκτες να δηλητηριάζουν τον αέρα, το έδαφος και το νερό. Οι περισσότερες μονάδες λειτουργούν υπό συνθήκες παρανομίας με άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Ακόμη και σήμερα, μήνες μετά την κρίση με το νερό, η μόλυνση συνεχίζεται, αφού καμία από τις μονάδες που βρέθηκαν να ρυπαίνουν δεν έκλεισε τουλάχιστον μέχρι να σταματήσει τη ρύπανση! Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πρόστιμα είναι ασήμαντα, σχεδόν ποτέ δεν πληρώνονται και ποτέ δεν αξιοποιούνται για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.
Φτάνει πια!
Κάτοικοι και εργαζόμενοι, είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στο φράγμα της σιωπής
Διεκδικούμε, οι παραγωγικές δραστηριότητες να συνυπάρξουν αρμονικά με τη ζωή μας
Απαιτούμε
Καθαρό νερό, απορρύπανση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα
Νόμιμη, ορθολογική και ελεγχόμενη λειτουργία της βιομηχανικής περιοχής
Σταθερούς και ουσιαστικούς ελέγχους, τώρα και στο μέλλον, για την εξάλειψη των παράνομων δραστηριοτήτων

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, κινήσεις πολιτών και εργαζομένων από την Βοιωτία, την Αττική και την Εύβοια, συναντιόμαστε στα Οινόφυτα για να διαδηλώσουμε τη διαμαρτυρία μας. Να είμαστε όλοι εκεί!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ θα είσαι εκεί?