Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Παρέμβαση Συμπαράταξης για νερό και ΧΥΤΑ Λιβαδειάς

Οπως γράφαμε χθες (Αγαπημένο μου ημερολόγιο1) πρόβλημα με το νερό της Λιβαδειάς δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι υπάρχει ο δημοτικός σύμβουλος και τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Αυγέρης και διέψευσε αμέσως ο αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Λαμπριτζής. Η Ομάδα Πολιτών για το Περιβάλλον Λιβαδειάς – Χαιρώνειας και η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον μας απέστειλε και δημοσιεύουμε σχετική ανακοίνωση.

ΠΡΟΣ: 1. Νομάρχη Βοιωτίας, Κ. Περγαντά
2. Δήμαρχο Λεβαδειάς, Δημήτρη Τσιφή
3. Τοπικά ΜΜΕ
Λιβαδειά 18 Δεκεμβρίου 2007

Με αφορμή ρεπορτάζ τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού και διαμαρτυρίες πολιτών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται από την ανεπαρκή λειτουργία των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ και του Βιολογικού Καθαρισμού της Λιβαδειάς ζητάμε :
-να ελεγχθούν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, οι συνθήκες λειτουργίας και διάθεσης των αποβλήτων στο ΧΥΤΑ και το Βιολογικό καθώς και οι επιπτώσεις στα υπόγεια και επιφανειακά νερά των περιοχών αυτών
-να ανακοινωθούν αποτελέσματα των ελέγχων που κατά καιρούς έχουν γίνει από άλλες υπηρεσίες (Ε.Ε, ΥΠΕΧΩΔΕ) όπως επικαλέστηκε ο αντιδήμαρχος Λιβαδειάς στον Ρ/Σ ΣΕΙΡΙΟ, στις 17/12/2007
- να ελεγχθούν τα υπόγεια νερά των λεκανών Τσουκαλάδων και κάτω Ρου Βοιωτικού Κηφισού για εντοπισμό εξασθενούς χρωμίου, δεδομένου ότι όπως σημειώνεται και στην έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (Οκτώβρης 2007) η διάθεση ιλύος των Βιολογικών και οι ΧΥΤΑ επιφέρουν μόλυνση με εξασθενές χρώμιο στα νερά.

Ομάδα Πολιτών για το Περιβάλλον Λιβαδειάς – Χαιρώνειας
(Συντονιστική Επιτροπή: Δημακόπουλος Στάθης, Κουκόπουλος Αργύρης, Κραβαρίτης Σπύρος, Πούλου Ελένη, Σκόπας Ηλίας)

Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον
(Συντονιστική Επιτροπή: Αιγινίτης Μανώλης, Καρκάνας Αλέκος, Κοβάνης Σεραφείμ, Σπανούδη Δέσποινα, Φίλων Αθηνά, Φουντάς Βαγγέλης)

Ενώνουμε ασφαλώς τη φωνή μας με τη Συμπαράταξη και θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί δεν έχουν δείξει τίποτε ανησυχητικό. Διότι διαφορετικά θα έχουμε σοβαρά προβλήματα.
Πάντως, και εφόσον υπάρχει συζήτηση για την ποιότητα των τοπικών αιρετών, δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε ότι ο κ. Αυγέρης -ένας από τους πιο συμπαθείς δημοτικούς συμβούλους- θυμήθηκε να καταγγείλει προβλήματα στον ΧΥΤΑ και το νερό αφού απεπέμφθη από την προεδρία της ΔΕΥΑΛ. Οσο ήταν προέδρος όλα έβαιναν καλώς...

2 σχόλια:

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

παιδιά της συμπαράταξης μη το παρακανετε γιατι θα χασετε και το δικαιο σας.