Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Πάλι για τον προαστιακό

Δεν υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θηβών το ομόφωνο ψήφισμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας (Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας για τον προαστιακό) για τον προαστιακό σιδηρόδρομο στη Βοιωτία. Οι δικαιολογίες που χρησιμοποιήθηκαν είναι αστείες και δεν αντέχουν σε κριτική.


Το μόνο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι δημοτικοί άρχοντες της Θήβας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί προσπαθώντας να... αναστήσουν την αντιπαράθεση Λιβαδειάς-Θήβας με στόχο μέσω αποπροσανατολισμού να αποσείσουν τις ευθύνες τους για το σκάνδαλο του εξασθενούς χρωμίου που ταλανίζει την ιστορική πατρίδα του Πινδάρου.

Εμείς είμαστε εδώ για να μην επιτρέψουμε να λησμονηθούν οι εγκληματικές ευθύνες για την μόλυνση του ύδατος της Θήβας αλλά και για να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η μόνη υπηρεσία που μπορεί ο κ. Νικ. Σβίγγος να προσφέρει στη Θήβα και στη Βοιωτία πλέον είναι η παραίτησή του (Καρκινογόνο χρώμιο και στο νερό της Θήβας και http://viotia.blogspot.com/2007/10/blog-post_30.html)-που θα ανοίξει τον δρόμο και για άλλες παραιτήσεις ώστε να επέλθει η νέμεσις και κατόπιν η κάθαρσις στην τραγωδία που εξελίσσεται στην πόλη του Οιδίποδα και της Αντιγόνης...

ΥΓ: Για την ιστορία και την ακριβοδίκαιη κρίση των αναγνωστών να σημειώσουμε ότι τον προαστιακό ως κυρίαρχη αναπτυξιακή επιλογή για την Βοιωτία υποστήριξε με συνέπεια και σταθερότητα ο Β. Τόγιας, για λόγους που δεν είναι της στιγμής να εξηγηθούν.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ "ΕΧΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑ", Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΜΜΗΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ Ή ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΙΔΟΥ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ.
ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.
ΧΑΙΡΕ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πάντως περίεργος τι δικαιολογία βρήκαν να μην υιοθετήσουν το ομόφωνο ψήφισμα της Νομαρχίας. Εκτός αν κάποιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θήβας έχουν μετοχές στο τοπικό ΚΤΕΛ οπότε πάω πάσο.

Παρεμπιπτόντως, το Νομαρχιακό Συμβούλιο "ξέχασε" να ζητήσει - να απαιτήσει θα έπρεπε - να κατασκευαστεί και η διακλάδωση μέχρι την πόλη της Λιβαδειάς. Είναι ένα μικρό κομμάτι γραμμής γύρω στα 5,5 χλμ., πεδινό, μια άνω διάβαση στην τομή με τον περιφερειακό χρειάζεται κι ούτε υπάρχει ανάγκη να είναι «υψηλών ταχυτήτων». Ακόμα και η Νομαρχία θα μπορούσε να αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου αν είχε τη διάθεση. Αλλά σιγά μην ακούει κανείς.

βοιωτός είπε...

Θρασύβουλε,
είναι προσπάθεια αντιπερισπασμού αλλιώς δεν εξηγείται.

Μέτοικε,
απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι πρόκειται για το σύνδρομο Θεσσαλονίκη vs Αθήνα, δηλαδή επειδή αναφέρεται και η Λιβαδειά που δεν προβλέπεται θεωρούν κάποιοι ότι υπάρχει εύνοια υπέρ της πρωτεύουσας. Στην ουσία απλώς παρασύρονται από εγκλωβισμένους μικροπολιτευτές όπως έχει συμβεί άπειρες φορές στο παρελθόν.

βοιωτός είπε...

Α, για την διακλάδωση δεν έχω καθαρή εικόνα ακόμη. Πάντως είναι δύσκολο να γίνει μελέτη κόστους οφέλους χωρίς να υπολογιστεί η διακλάδωση ενώ πε΄ριπτωση να μην γίνει καθόλου πρέπει να αποκλειστεί από την ΤΡΕΝΟΣΕ γιατί τότε η σύνδεση θα είναι πιθανότατα παθητική οικονομικά.

Ανώνυμος είπε...

Η διακλάδωση των 5,5 χλμ. μέχρι την πόλη της Λιβαδειάς δεν είναι ζήτημα κόστους - οφέλους (σε τι χρονικό ορίζοντα θα το θέσουμε, η γραμμή θα υπάρχει για πάνω από 50 χρόνια), είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης. Το να φτάσει το κέντρο της Λιβαδειάς 1,5 ώρα μακρυά από την πλατεία Συντάγματος δεν μπαίνει έτσι εύκολα στη ζυγαριά με το χρηματικό κόστος.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
δεν κατάλαβα τι εννοείς οτι ο Τόγιας υποστήριξε τον προαστιακό μέχρι την ΛΙΒΑΔΕΙΆ. Το θεωρείς σπουδαίο το γεγονός; Υπήρχε περιπτωση να μην την υποστηρίξει;
Το θέμα είναι με ποιό τρόπο την υποστήρικε . Με απλή ανακοίνωση; Και εγώ στην θέση του το ίδιο θα έκανα, αν και είναι θηβαίος.
Δεν νοείται βοιωτός να μην θέλει την γραμμή μέχρι την Λιβαδειά. άλλωστε όλοι οι βοιωτοί πηγαίνουν στην πρωτεύουσα για δουλειές τους ( νομαρχία, στρατολογίοα κλπ) και όλοι θέλουν να πάνε σε 12 λεπτά είναι λογικό. Ο Δήμος θήβας προφανώς έχει σύγχιση και ειδικά ο αντιδήμαρχος κος Μαμμής όπου στο εχεις μηνυμα λέει άλλα αντί άλλων.
Πρόκειται δυστυχώς για άτομο με έλλειψη σοβαρότητας.
Η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική απο όλους τους βοιωτούς κατά την γνώμη μου.
Δεν υπάρχει αντιπαράθεση πόλεων εκτός απο μερικούς ανεγκέφαλους και απο τις δύο πόλεις!!!!!

βοιωτός είπε...

Αγαπητέ θανάση,
ο Τόγιας από την στιγμή που εξελέγη, την προηγούμενη τετραετία, έχει μια εμμονή με τον προαστιακό.
Για τους Θηβαίους: κι εγώ πιστεύω ότι δεν είναι τόσο αφελείς για να παρασυρθούν από απερχομένους πολιτικάντες.
Οι Λιβαδείτες που προωθούν τον ανύπαρκτο διχασμό για μικροπολιτικούς λόγους είναι λίγοι και πολλαπλώς αποδοκιμασθέντες στις κάλπες και στη κοινωνία της πόλης.