Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Και πάλι για τη λογοκλοπή. Αποκάλυψη1

Το θέμα είναι δυσάρεστο αλλά πρέπει κάποτε να τεθεί ένας φραγμός, ένα μπει ένα τέλος. Εχουμε δύο φορές προειδοποιήσει αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν είναι αρκετό(Η τελευταία προειδοποίηση) . Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι έπεσε τελικά πριν από 2 ημέρες

Γνωστός μου (που δεν γνωρίζει την ενασχόλησή μου με τη viotia) μου ζήτησε να συναντηθούμε. Oταν αυτό έγινε εμπιστευτικά με πληροφόρησε ότι είναι σίγουρος πως ένας από τους συντάκτες του viotia.blogspot.com είναι ο… Λάμπρος Ρόδης (φωτό). Στην απορία μου για τη βεβαιότητά του μου αντέτεινε ότι 2 φορές που έχει πέσει στα χέρια του μια τοπική εφημερίδα, περιέχει κείμενα αυτούσια από το viotia.blogspot.com. Μάλιστα, βεβαιώθηκε απολύτως στο φύλλο της 2ας Ιανουαρίου 2008 όπου η «καρδιά» του κειμένου για τη διάλυση της ΔΕΠΑΛ, το βασικό «ρεπορτάζ» δηλαδή, αποτελούνταν από συρραφή αυτούσιων φράσεων του δικού μας ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα, που δημοσιεύσαμε εδώ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς στις 27 Δεκεμβρίου1. Η λύση της ΔΕΠΑΛ και τα πρόσωπα

Αναζήτησα το φύλλο και διαπίστωσα ότι πράγματι ο παρατηρητικός γνωστός μου είχε δίκιο. Το βασικό τμήμα του «ρεπορτάζ» ( το οποίο δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα στις 2 Ιανουαρίου με υπογραφή Λάμπρος Ρόδης) που περιγράφει και κρίνει τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς στις 27 Δεκεμβρίου 2007 είναι αυτολεξεί αντιγραμμένο από το δικό μας κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2007, φυσικά με προσπάθεια συρραφής

Βαρύτατο παράπτωμα, βέβαια, η μεταφορά του κύριου τμήματος του ρεπορτάζ μας χωρίς αναφορά της πηγής ή άδεια από τον Λ. Ρόδη. Εκείνο όμως που με εξόργισε περισσότερο είναι η σύγχυση που λόγω αυτού του τύπου της λογοκλοπής προκαλείται στο αναγνωστικό κοινό, όπως ο γνωστός μου, για τους συντάκτες του viotia.blogspot.com (ελπίζω να μη μάθω ότι πρόκειται για σκόπιμη σύγχυση, γιατί τότε το πράγμα γίνεται πολύ σοβαρότερο).
Κρίνουμε επιτακτικό λοιπόν να δηλώσουμε ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τον κ. Ρόδη και εφιστούμε την προσοχή του αυτού και άλλων επίδοξων μιμητών του στο εξής βασικό σημείο:
Δεν αντιγράφουμε χωρίς άδεια ή αναφορά της πηγής.
Μετά από αυτά επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Ειδικά, δε, για τον Λάμπρο Ρόδη να σημειώσουμε και κάτι τελευταίο. Εχει στείλει με e-mail κατά καιρούς ορισμένα κείμενα στο viotia.blogspot.com (εκ των οποίων άλλα έχουν δημοσιευτεί κι άλλα όχι). Είναι εμφανές, λοιπόν, ότι γνωρίζει τον τρόπο και τον δρόμο για να ζητήσει άδεια δημοσίευσης, που σίγουρα θα του παραχωρούσαμε, αλλά δεν το έπραξε… Οι κρίσεις δικές σας.

Εδώ η αντιπαραβολή των κειμένων.

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Ο κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας άρθρο 6 αναφέρει:
Ο δημοσιογράφος ¨ να μην οικειοποιείται την εργασία συναδέλφων του. Να αναφέρει πάντοτε το όνομα του συντάκτη, του οποίου χρησιμοποιεί κείμενα ή αποσπάσματα κειμένων. Να μνημονεύει την πηγή πληροφοριών που έχουν ήδη δημοσιευτεί ή μεταδοθεί ¨.
Εάν εγώ ο ανώνυμος politiς χρησιμοποιήσω στο δικό σου blog κείμενο που έγραψε άλλος συνάδελφος πχ ο μέτοικος , αυτούσιο χωρίς να αναφέρω την πηγή, έχω υποπέσει σε αδίκημα; Σε ποιο εφ όσον δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ούτε και ο μέτοικος γνωρίζω εάν είναι ; Πως γνωρίζουμε ότι εσύ ο βοιωτός είσαι δημοσιογράφος; Από ηθικής πλευράς συμφωνώ για την λογοκλοπή και είμαι αντίθετος, αλλά από νομικής πλευράς πως θα στοιχειοθετήσεις το αδίκημα;
Νομίζω ότι είναι τιμή σου η εις βάρος σου λογοκλοπή και προτείνω να τελειώσει εδώ το θέμα. Έγινε αντιληπτό το θέμα από όλους που μετέχουμε. Εύχομαι να μην επαναληφθεί ξανά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε, είναι ο Λάμπρος Ρόδης, είμαι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών, είμαι επώνυμος, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ!
Στα δέκα και πλέον χρόνια που ασκώ αυτό το επάγγελμα δεν αντέγραψα ΠΟΤΕ κανέναν, δεν κάνω "ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ" όπως με κατηγορείς και δεν ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΙ.
Παραδέχομαι, όμως, ότι καθημερινά επισκέπτομαι τη σελίδα σου και εάν σου έστειλα κάποια στιγμή κάποια ενημέρωση το έκανα καλοπροαίρετα για την ενημέρωσή σου και για τους αναγνώστες σου.
Όσον αφορά το ρεπορτάζ για τη ΔΕΠΑΛ - ένα αληθινά ευαίσθητο θέμα για την τοπική μας κοινωνία - θα σου θυμίσω πως όσα γράφηκαν από εμένα προέρχονταν από τη σχετική συνέδριαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή μια ανοικτή συνεδρίαση στην οποία θα μπορούσα να ήμουν ο ίδιος παρών ή κάποιος άλλος - Δημοτικός Σύμβουλος ή μη - που μου έδωσε τις πληροφορίες στις οποίες αναφέρομαι. Δεν είναι κρυφές αυτές οι πληροφορίες!
Θα σου θυμίσω, για την ιστορία, πως αποτελώ και εγώ μέλος του ΔΣ στο Δήμο του Ορχομενού και έχω συμμετάσχει πλέον σε αρκετές συνεδριάσεις για να γνωρίζω...

Επειδή, όμως, δεν έχω συμβουλευτεί ακόμη το Νομικό Σύμβουλο της Ένωσής μας, δεν θα προχωρήσω σε άλλα σχόλια ούτε θα υπερασπιστώ την τιμή και την αξιοπρέπειά μου μέσω μια ανώνυμης διαδικασίας.

Δεν ξέρω ποιός είσαι, ποίοι είστε ή πόσοι είστε πίσω από το viotia και δεν θα έμπαινα ποτέ σ` αυτή τη διαδικασία εάν δεν με προκαλούσατε με τα, εις βάρος μου, σχόλιά σας! Εύχομαι μόνο αυτή σου/σας η ενέργεια να αποσκοπεί σε μια προσπάθεια υπεράσπιστης της προσωπικής σου/σας εργασίας, την οποία σέβομαι απόλυτα, και όχι να υποκινείσαι/στε από άλλους παράγοντες.

Καλή συνέχεια...

βοιωτός είπε...

@politis,
το σχόλιό σου μου φαίνεται εκ του πονηρού και δεν θα απαντήσω.
@λάμπρος ρόδης,
ένα από τα ζητήματα που με εκνευρίζουν είναι να χάνω τον πολύτιμο χρόνο μου με ανοησίες. Τώρα π.χ. πρέπει να δακτυλογραφήσω το κείμενο της δημοσίευσής σου στην τοπική εφημερίδα για να κρίνουν οι αναγνώστες αν υπάρχει αυτολεξεί μεταφορά του κύριου ρεπορτάζ με τις θέσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Και πρέπει να κάνω αυτή την άχαρη διαδικασία χωρίς να έχω καμιά ευθύνη ή να έχω θίξει κανέναν. Τέλος πάντων θα το κάνω, απόψε.

Τα υπόλοιπα που γράφεις τα αντιπαρέρχομαι ως απόπειρα (κακού για το γούστο μου) χιούμορ εκ μέρους σου.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Έχοντας καλή πρόθεση σου γράφω αφού διάβασα τις απόψεις και των δύο σας και δεν κατάλαβα ποιος είναι ο προσβαλλόμενος στο θέμα αυτό. Ας υποθέσουμε ότι τα πράγματα είναι όπως τα λες εσύ και όχι ο Ρόδης που δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο όπως δεν γνωρίζω και εσένα. Κακώς κάνω την υπόθεση αυτή, αλλά δεν μπαίνω επί της ουσίας περί δικαίου και μιλώ υποθετικά . Ερωτήματα:
1. Έθιξε εσένα έναν ανώνυμο που προσυπογράφει με ένα τοπωνύμιο όπως μπορούν κάλλιστα να προσυπογράφουν όλοι οι κάτοικοι της Βοιωτίας ή εσύ έθιξες αυτόν δημοσιεύοντας τα πραγματικά του στοιχεία, ακόμα και την φωτογραφία του όταν ολόκληρη γκόμενα τα ΜΜΕ ( όχι τα blog και εδώ είναι η διαφορά τους) δεν τολμούν να δημοσιεύσουν τα στοιχεία ούτε την φάτσα της εδώ και 3 βδομάδες από το γνωστό θέμα;
2. Θίχτηκες εσύ ένας ΠΙΘΑΝΌΝ μη δημοσιογράφος και προφανώς μη μέλος της ΕΣΗΕΑ ( δεν γνωρίζουμε) ή αυτός ένας δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ. ( ο κώδικας δεοντολογίας υπενθυμίζω ισχύει για τα μέλη ΕΣΗΕΑ).
3. Θίχτηκες εσύ που το blog το έχεις για να περνά η ώρα σου ( εκτός και εάν αμείβεσαι οπότε το εύλογο ερώτημα είναι από ποιόν και για ποιού είδους υπηρεσίες) ή αυτός που το δημοσιογραφιλίκι το έχει επάγγελμα για να ζήσει την οικογένειά του;
4. Έάν θέλεις εσύ να ασκήσεις τα δικαιώματά σου μέσω νομικής οδού πώς θα αποδείξεις ότι θίχτηκες σαν ανώνυμος που είσαι; Εάν θέλει αυτός να κάνει το ίδιο πως θα μάθει και κυρίως πώς θα αποδείξει ποιος είσαι, για να ασκήσει εναντίον σου τα νόμιμα δικαιώματά του;
5. Τα blog θεωρούνται ηλεκτρονική εφημερίδα; Αν ναι όφειλες για λόγους δεοντολογίας να αναφέρεις και τα δικά σου στοιχεία και να δημοσιεύσεις και την δική σου φωτογραφία. Όμως δεν είναι!!!
Αν παρόλα αυτά αλληλομηνυθείτε τι θα κερδίσετε και οι δύο;
6. Αν υπογράψω αυτό το άρθρο ως ¨βοιωτός¨ τι σημαίνει ότι δεν έχω το δικαίωμα; Έχεις κατοχυρώσει το ¨τοπωνύμιο¨ ως ο μοναδικός κάτοικος της βοιωτίας;;;

Τα blog έχουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Μάθε να ζεις με αυτά όπως έμαθαν αρκετά επώνυμα πολιτικά και μη στελέχη του νομού μας που πολλοί τους έκαναν ρόμπα μέσα από αυτό το blog ( και από άλλα) χωρίς να μπορούν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους έναντι των ορέξεων του κάθε ανώνυμου εξυπνάκια.

Ποιος είναι ο προσβαλλόμενος τελικά ;;

ΥΓ1: Ούτε τον ξέρω , ούτε με ξέρει ο κος Ρόδης απλά δεν μ αρέσει η αδικία και νομίζω τον αδικείς σαν άνθρωπο. Αν είναι αλήθεια ότι δεν βρισκόταν εκεί και του έδωσε άλλος τα στοιχεία τον αδικείς σαν επαγγελματία. Αν είσαι μέλος της ΕΣΗΕΑ τότε φίλε αδικείς τον εαυτό σου ως συνάδελφος του.

ΥΓ2: Επαναλαμβάνω πρόθεσή μου είναι να ξεχαστεί το θέμα και από τους δύο. Τα συμπεράσματα ο καθένας τα έβγαλε. Παιδιά ηρεμήστε!!

Κύριε Ρόδη
Προσέξτε τους συνεργάτες σας !! Θεωρώ λανθασμένη την αντίδραση του βοιωτού αλλά λογικό τον θυμό του.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
αν νομίζεις οτι τα γράφω εκ του πονηρού αφ ενός σου αναφέρω οτι κάνεις λάθος και αφ ετέρου σου δίνω την άδεια να τα διαγράψεις. Δεν θα επανέλθω στο θέμα.

βοιωτός είπε...

@politis,
εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο ρόλος σου είναι ύποπτος.
Αφού εσύ δεν ξέρεις (υποτίθεται) ποια είναι η αντιγραφή πως γνωρίζει ποιος αδικείται;
Θα σε παρακαλούσα να μην επεμβαίνεις τρολάροντας για να μην υποθέσω κάτι χειρότερο.

Ανώνυμος είπε...

Ο δικός σου ρόλος είναι ύποπτος βοιωτέ με την υποστήριξη στον Τόγια και τον Ανέστη, που παρέχεις αφειδώς.Τουλάχιστον βγάζεις κάτι;

βοιωτός είπε...

Και κάτι άλλο politis. Εσύ πώς γνωρίζεις ότι ο Ρόδης είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ αφού ο ίδιος δεν το αναφέρει;

Τέλος από εμένα τα σχόλια που δεν αφορούν άλλωστε και κανέναν.
Αργότερα θα δημοσιεύσω την αντιπαραβολή των κειμένω για να κρίνουν οι αναγνώστες αν υπάρχει κατά λέξιν αντιγραφή του ρεπορτάζ για το δημοτικό συμβούλιο Λιβαδειάς.
Βέβαια, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου και θα εξετάσω και άλλες καταγγελίες
(ανα)γνωστών για άλλα κείμενα της viotia που είχαν την ίδια αντιμετώπιση από την ίδια τοπική εφημερίδα.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Μου είναι αδιάφορο εάν το προχωρήσεις to u;ema αλλά μια και με προκαλείς σου γνωρίζω τα ακόλουθα:
Η αντιγραφή αν έγινε, έγινε από τρίτο πρόσωπο και εν αγνοία του, σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Στην αρχή της επιστολής του αναφέρει ότι είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών. Δεν έχω λόγο να μη το δεχτώ εφ όσον είναι επώνυμος και υπεύθυνος για αυτά που γράφει.
Εσύ είσαι μέλος της ΕΣΗΕΑ για να ισχύει η δεοντολογία;
Τις απόψεις μου θα τις αναφέρω και εάν δεν θέλεις διέγραψέ της ή σταμάτα να ασχολείσαι με το blog εάν δεν αντέχεις τον διάλογο που επαναλαμβάνω είναι με καλή πρόθεση. Πάντως εάν μου απαγορεύεις να σχολιάζω ποιο το νόημα ύπαρξης του blog σου; Τουλάχιστον στο ερώτημα αυτό οφείλεις να απαντήσεις.
Τέλος ζητώ να απαντήσεις στα ερωτήματά μου όχι τόσο για εμένα απλά για τους αναγνώστες που σέβεσαι; Προσωπικά έχω το δικαίωμα να πω τέλος τα σχόλια εκ μέρους μου. Εσύ δεν το έχεις διότι δεν έχεις το δικαίωμα να θίγεις επώνυμα άτομα όντος ανώνυμος που είσαι.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Δεν έχω θίξει ούτε εσένα ούτε τον Ρόδη.
Δεν χρειάζεται να δημοσιεύσεις τα δύο κείμενα για αντιπαραβολή. Ίσως δεν κατάλαβες ποιο είναι το πρόβλημα . Υποθετικά δέχομαι ότι έγινε η αντιγραφή, από τον ίδιο ή από τρίτο πρόσωπο, άθελά του ή ηθελημένα.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί νομικά και ηθικά να σε έχει θίξει έναντι τρίτων διότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Αντίθετα αυτός ίσως έχει θιγεί από εσένα διότι δημοσιοποίησες τα στοιχεία του και την φάτσα του, άρα είναι εξ αιτίας των ενεργειών σου (!!!) ΕΠΩΝΥΜΟΣ.
Αν δεν το κατάλαβες πιο λιανά δεν γίνεται να στο πω.
Αν δεν θέλεις να σχολιάσει κανένας το θέμα να μη το ξεκίναγες.
Μη ξαναπείς ότι ο ρόλος μου είναι ύποπτος γιατί θίγεις και εμένα. Σου ξαναλέω δεν γνωρίζω κανέναν από τους δυο σας. Σταμάτα ρε φίλε να κάνεις συνέχεια πέναλτι. Το καταλάβαμε το εμπεδώσαμε το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

ο "πολιτης" τελικά έθιξε την ουσία του προβλήματος ποτ δεν είναι αλλη από την ανωνυμία. Πίσω από τα ψευδώνυμα και την ανωνυμία της ταυτότητας μπορεί ο καθενας που είναι χρηστης κι αναγνώστης των blogs να λεέι ότι θέλει, όποιαδήποτε ανακρίβεια που απορρέει από άλλες σκοπιμότητες και να μιλά αρκετές φορές πέρα από τα όρια της χυδαιοτητας και της προσωπικής προσβολής μόνο και μόνο ότι τον καλύπτει ηγ ανωνυμία. Θεωρώ ότι η φιλοσοφία των blogs δεν είναι η θρασυδειλία αλλά η ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων σε ένα κόσμιο ηλεκτρονικό περιβάλλον.

Ανώνυμος είπε...

φίλε ανωνυμε έχουμε δει να γραφονται "διαφορα" από "ενεργούς" και "συνειδητοποιημένους" πολίτες.
Και είναι θετικό το γεγονός ότι χρηση της ανωνυμίας δημιουργεί ερωτηματικά στους αναγνωστες.Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ευπρέπεια και ο σεβασμός είναι βασικό στοιχείο για την δημιουργία και την λειτουργία ενός αξιοπιστου blog.Εαν θέλουμε "ξεκατινιασμα" υπάρχει και η Τατιάνα Στεφανίδου, δεν χρειαζεται να διαβαζουμε ηλεκτρονικές εφημερίδες

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι ότι ο Ρόδης αντέγραψε το κείμενο από αυτό το μπλογκ.Και αντί να πει μια συγνώμη γράφει κουταμάρες σαν politis

Ανώνυμος είπε...

H ουσσία είναι ΄τι έπεσε το μπλόγκ γιατί μπαίνουν κάτι ξεφτίλες και γράφουν για να μειώσουν τους ποιοτικούς μπλόγκερ.Ξεφτίλες.

βοιωτός είπε...

Νομίζω είναι πέραν πάσης αμφιβολίας η αλήθεια της καταγγελίας της viotia για αυτολεξεί αντιγραφή του ρεπορτάζ της από τον Λ.Ρόδη.
Οι απόψεις του... politis του...ανώνυμου που συμφωνεί ότι το θέμα είναι η ανωνυμία στα μπλογκς θα προκαλούσαν γέλιο αν δεν προκαλούσαν οίκτο.
Ο Λ. Ρόδης αντιγράφει και αντί να σιωπήσει αιδημόνως γράφει και αντίλογο. Το θράσος του έχει υπερβεί το μέτρο.

Ανώνυμος είπε...

Το μικρό όνομα του βοιωτού είναι γιωργος.Αποκαλύψεις για την οικογένεια έρχονται προσεχώς.................................................
Ρόδη τι φωτογραφία είναι αυτή ρε.Πώς είσαι έτσι λες και σε έγλυφε αγγελάδα όλη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
οι ποιοτικοί ανώνυμοι πιάνουν πουλιά στον αέρα αφού με ταυτίζουν με τον Ρόδη. Αν ησαν τακτικοί στο blog σου θα καταλάβαιναν τόσο καιρό που γράφω οτι δεν είμαι αυτός. Ή απορία μου είναι εσύ δεν έχεις καταλάβει οτι είμαστε διαφορετικά πρόσωπα ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις; Δεν έχεις καταλάβει γιατί τα γράφω όλα αυτά;
Όσοι διαφωνούν με τις απόψεις σου είναι εχθροί σου; Αυτό είναι το πιστεύω σου;
Η ουσία των (6) ερωτημάτων που σου υπέβαλα αυτά που προκαλούν γέλιο ή οίκτο όπως αναφέρεις ζητούν απάντηση για να καταλάβουμε όλοι τι απο τα δύο προκαλούν και σε ποιούς τα προκαλούν.
Ελπίζω να μου υποσχεθείς απάντηση όπως υποσχέθηκες σε συνάδελφο οτι θα γράψεις για τους πρώτους μήνες της ΝΔ μέχρι τα Χριστούγεννα και αμέσως το ... έκανες!!!

Ανώνυμος είπε...

Pesta politi.Είσαι ωραίος.Ορισμένοι βλέπουν φαντάσματα και φτιάχνουν κατεστημένα Βουλευτών.Θα λογοδοτήσουν όμως.

βοιωτός είπε...

politis said:"Η αντιγραφή αν έγινε, έγινε από τρίτο πρόσωπο και εν αγνοία του, σύμφωνα με τα λεγόμενά του".
politis said:"Ούτε τον ξέρω , ούτε με ξέρει ο κος Ρόδης" και μετά
politis said:" Κύριε Ρόδη
Προσέξτε τους συνεργάτες σας" !!

Ο politis, δεν ξέρει τον Ρόδη αλλά ξέρει τους συνεργάτες του. Το βρίσκω καταπληκτικό, μεταφυσικό.

Επίσης μαθαίνουμε από τον politis ότι μπορείς να αντιγράψεις ένα ρεπορτάζ εν αγνοία σου ή όπως λέει αλλού ο politis μπορείς να αντιγράψεις ένα ρεπορτάζ αθέλητα(πολλά γέλια). Κάνεις copy paste υπνοβατώντας μάλλον.
Και δεν βρίσκει μια λέξη να καταδικάσει την αντιγραφή.
Λοιπόν, ή μας δουλεύει ή φοβάται κάτι ή το πιθανότερο έχουν δίκιο οι άλλοι σχολιαστές.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ είσαι φαντασιόπληκτος και βλέπεις εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν.Δεν απέδειξες τίποτα και αναφέρεις ονόματα άδικα και άσκοπα.Κατακόρυφη πτώση.Πρέπει επίσης να μάθεις να απαντάς στις ερωτήσεις και όχι να αερολογείς.Πότε θα γίνεις άνθρωπος;

βοιωτός είπε...

Να και η Ελένη που σκέφτηκε να παρέμβει σε αυτό ακριβώς το θέμα για να γκρεμίσει τα κατεστημένα όπως ο politis τα μπλογκ (γέλια).

Ανώνυμος είπε...

Να γελάς βοιωτέ με το χάλι σου δεν κάνειν κακόν.Μακραίνειν την ζωήν.Ολό ψέμματα είσαι,θα απαντήσω μετά,αργότερα,στο μέλλον,στο ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ εμείς γνωρίζουμε ότι ο Ρόδης δεν έχει τσίπα.
Εσένα σου ήρθε απότομο.
Βεβαια ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται όπως απόδειξες.
Αλλά μην περιμένεις φιλοτιμο. Γι αυτό κάνε ότι πρέπει ή ότι έχεις νά κάνεις.

agios thomas είπε...

Προτείνω Βοιωτέ για να μην τρελαθείς να δεις την συγκεκριμένη ταύτιση ως θαύμα: " Γεγονός που υπερβαίνει τη λογική".
Κανονικά θα έπρεπε να χαίρεσαι για την θεία φώτιση της ταυτόχρονης σκέψης και γραφής.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Κατ αρχήν πουθενά δεν αναφέρω την λέξη ¨ αθέλητα¨ και μη με αδικείς.
Όταν λέω στον Ρόδη προσέχτε τους συνεργάτες σας δεν σημαίνει ότι τους ξέρω απλά δέχομαι το αδίκημα της αντιγραφής ( και στην αρχή συμφώνησα με την λογοκλοπή πριν κάνεις την αντιπαραβολή βασιζόμενος στην καλή σου πίστη) γι αυτό εφιστώ στον ροδη την προσοχή του προς αυτούς που διέπραξαν το αδίκημα, δηλαδή τους συνεργάτες του, δηλαδή στα τρίτα πρόσωπα, σύμφωνα με τις απόψεις του τις οποίες και δέχομαι. Είναι ανάγκη να τους ξέρω;;
Όσον αφορά στο ότι στόχος μου είναι να γκρεμίσω τα κατεστημένα των μπλογκ θα σου απαντήσω μου είναι αδιάφορα τα μπλογκ τα διαβάζω και κάνω απλά την πλάκα μου. Τώρα ¨ κατεστημένα ¨ θέλει πολύ ανάλυση η λέξη και τα νοήματα της . Με άλλα λόγια τι κατεστημένο είσαι εσύ ένας ανώνυμος . Το ότι μπορώ εγώ ένας επίσης ανώνυμος να κάνω ρεζίλι οποιοδήποτε επώνυμο μέσω του δικού σου κατεστημένου blog αυτό το θεωρείς σπουδαίο ή μήπως δεν έγινε με πολιτικά πρόσωπα του πασοκ μέσα από αυτό το blog;;; Σε ενοχλεί η λέξη πασοκ το ξέρω. Θα καταλάβεις παρακάτω γιατί την αναφέρω.
Πίστευα ότι είσαι γερός αντίπαλος στην πένα αλλά μάλλον έκανα λάθος. Γιατί δεν προχωρείς νομικά το θέμα , θα σε βοηθήσω και θα σου πω αν υπάρχει και δεδικασμένο στην περίπτωσή σου. Δεν τολμάς να το προχωρήσεις. Και ούτε θα το κάνεις το ξέρεις και το ξέρω. Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο, υπάρχουν πολλοί λόγοι ο κυριώτερος είναι ότι πρέπει να αναφέρεις τα στοιχεία σου, άρα θα γίνεις επώνυμος, άρα θα πάθεις ότι έπαθαν και οι προαναφερθέντες επώνυμοι στη βοιωτία, τουτέστιν άστα να πάνε.
Ασε λοιπόν τις αερολογίες και απάντησε στα ερωτήματα μου. Απλά είναι. Εκτός εάν απαντάς με την σιωπή σου.
Και κάτι άλλο αν και δεν σε προκάλεσα έχω άφθονο χρόνο να ασχοληθώ μαζί σου εάν με προκαλείς, γιατί δεν εργάζομαι χωρίς να είμαι άνεργος. Τρώω από τα έτοιμα που τα έβγαλα με δουλειά 40 χρόνων. Κάποιοι άλλοι που ασχολούνται τόσες εργατοωρες με τα blog τους από ποια τρωνε;;;; Πως ζουν την οικογένειά τους; Απλά αναρωτιέμαι καθώς και αρκετοί ακόμα. Επαναλαμβάνω έχω καλή πρόθεση μη με προκαλείς και μη βαράς το σαμάρι αν φταίει το γαιδούρι!!!

βοιωτός είπε...

politis, μην το κουράζομε.
Λες:
"Υποθετικά δέχομαι ότι έγινε η αντιγραφή, από τον ίδιο ή από τρίτο πρόσωπο, άθελά του ή ηθελημένα". Δεν λες αθέλητα λες άθελά του.
Είναι πάντα ακριβής και ακριβοδίκαιος.

βοιωτός είπε...

Αγιε,
η υπόθεση είναι απλή. Πολλοστή φορά αντιγραφής όχι μόνο από τον συγκεκριμένο αλλά και από άλλους.
Εγώ πρέπει να πάρω τα μέτρα μου διότι με ενοχλεί κυρίως η σύγχυση που δημιουργείται καθώς όσοι αντιγράφουν δεν έχουν και το καλύτερο όνομα στην πιάτσα.
Το δημοσιοποιώ λοιπόν. Και αντί ο εγκαλούμενος να γράψει ένα "βιαζόμουνα, ρε φίλε, σόρι δεν θα ξαναγίνει" αρχίζει τις παρλαπίπες. Κι έχεις και τον πολίτη που θέλει να λύσει όλα τα προβλήματα της μπλογκόσφαιρας σε ένα ποστ που αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα και να θέλει να τον πάρουμε σοβαρά.
Πράγματι είναι να τρελαίνεσαι.
Εκτός αν όπως λες δεχθούμε την επίφοίτηση από το Αγιο Πνεύμα που την Κυριακή ήρθε στο Ξενία για τον καθαγιασμό των νερών.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Επαναλαμβάνω δίκαιος ο θυμός σου, λάθος η αντίδραση. Είσαι αγύριστο κεφάλι αλλά σε γουστάρω με όλα τα ελαττώματά σου. Ούτε και εγώ είμαι τέλειος. Ίσως κάποτε συναντηθούμε έστω και ¨μέσω τρίτου¨ μια και έγινε της μόδας η φράση αυτή. Πάντως αν δω κάτι, κατά τη γνώμη μου στραβό ή ανάποδο θα στο αναφέρω, αλλά μη ξεχνάς πάντα με καλή πρόθεση.
Συνέχισε πάντα με ορθολογική σκέψη.
Έληξε για μένα το θεμα.

Ανώνυμος είπε...

Έλεγα πως ένα post επί προσωπικού θα κατέληγε σύντομα μετά από μερικά σχόλια σε αμοιβαίες εξηγήσεις αλλά εδώ κοντεύει να πάρει διαστάσεις ...σκανδάλου!

Λοιπόν, η συρραφή αυτούσιων αποσπασμάτων που είναι συνήθης πρακτική σχολικών και φοιτητικών εργασιών είναι γνωστό ότι συμβαίνει και στον τύπο. Όχι μόνο η δεοντολογία, όχι μόνο ο ηθικός κώδικας αλλά ακόμη και η νομοθεσία επιβάλλουν σε κάποιον να αναφέρεται τις πηγές του όταν αρθρογραφεί. Το blog μπορεί να μην είναι MME με την παραδοσιακή έννοια, δεν σημαίνει όμως ότι κάποιος μπορεί να ξεσηκώνει τι γράφει ένας blogger ή ένας σχολιαστής χωρίς να αναφέρει την πηγή. Το blog δεν είναι ιδιωτική συζήτηση είναι δημόσια ανάρτηση.

Για το ζήτημα της ανωνυμίας ή της "ανωνυμίας". Το να χρησιμοποιεί κάποιος ψευδώνυμο (όπως η αφεντιά μου) δεν σημείναι ότι είναι ανώνυμος, κάθε άλλο μάλιστα. Η χρήση ψευδωνύμου είναι και νόμιμη και διαδεδομένη (ειδικά στο Internet) και δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος χρησιμοποιεί ψευδώνυμο μπορεί ένας τρίτος να ξεσηκώνει την εργασία του. Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να επιλέξει κάποιος να εμφανίζεται με ψευδώνυμο (πχ. το αφεντικό του να μη συμφωνεί μ' αυτά που γράφει), δεν νομίζω πως μπορούμε να το αναλύσουμε εδώ. Πάντως, το να χρησιμοποιείς ψευδώνυμο δε σημαίνει πως είσαι και νομικά άτρωτος - απλά θα δυσκολέψεις λίγο παραπάνω κάποιον που τυχόν θίγεται.

Και για να το τελειώνουμε, Βοιωτέ, νομίζω πως αυτό που συνέβη είναι κατάσταση πολύ συνηθισμένη και πως θα πρέπει να μάθεις να ζεις μ' αυτήν μια και δεν νομίζω να θέλεις να τραβήξεις σε άλλους δρόμους το θέμα. Όποιος μπήκε στον κόπο να συγκρίνει τα κείμενα κατάλαβε καλά τι έγινε. Μπορείς να βάλεις στο blog σου μια άδεια Creative Commons (που έχει και νομικά αποτελέσματα), να δημοσιεύεις τέτοιες περιπτώσεις, αλλά τι άλλο πέραν αυτού;

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
δεν έχω αποφασίσει ακόμη πού θα το πάω νομικώς, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και για άλλες.

Για το ηθικό μέρος: νομίζω ότι προεiδοποίησα δυο φορές προτού αναρτήσω τα αδιάβλητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αντιγραφή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αμυνθώ απέναντι στην κακοήθεια και τη νεολληνική λαμογιά.

βοιωτός είπε...

Α, μέτοικε, και για το κόπι πέιστ. Πιθανόν όλοι να το χρησιμοποιήσαμε κάποτε (στο πανεπιστήμιο ή στη ζωή), αλλά φροντίσαμε να μην δημιουργήσουμε σύγχυση περί προσώπων ή ΜΜΕ και φυσικά δεν ψευδόμαστε όταν μας "συλλάβουν".